Megkaptam az O-1 es vizumot…

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Megkaptam az O-1 es vizumot…

 • Ennek a témakörnek tartalma 33 hozzászólás, 0 résztvevő. Utolsó frissítés:  Blake 14 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #21875 Hozzászólás

  Blake

  hogyan kell a zoldkartyaert nekiindulni?
  Egyebkent 23 honapba telt, hogy valaszoljanak. Meg nem tudom mennyi idore adtak meg, csak az INS weboldalan lattam hogy megkaptam.
  Szerintetek haza kell mennem beuttetni az utlevelembe?
  Ket utlevelem van egy a 10 eves turistaval, (2009-ig) de az az utlevel le van jarva, van egy masik utlevelem ami teljesen tiszta es meg 5 evig ervenyes.Semmi nincs benne. Most mi van?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 33
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #228802 Hozzászólás

  Blake

  Az összes mellébeszélõnek…

  Attól én sokkal intelligensebbnek tartom magam, hogy reagáljak az ilyenféle “hozzászólásokra”!
  Azért annyit hozzátennék, hogy nagyon sajnálom az efféle embereket. Nem lehet valami irigylésre méltó az életük.

  #228801 Hozzászólás

  Professzor

  zseblámpa ;-)

  A leggyengébbek a net-en használják az AOL-t az USA-ban.

  #228800 Hozzászólás

  Blake

  Csabi

  Köszi! Volna arra lehetõség, hogy emailt váltsunk?
  csavada@aol.com

  #228799 Hozzászólás

  Huha

  hihi ;-)

  Menj azt regisztráld magad seggfej, adj példát. Attol te még itt nem leszel okosabb. A tudást azt bizonyitani kell, és itt te még fingot nem adtál konkrét. Idáig azt csak Xman adott, és rögtön az elején.

  #228798 Hozzászólás

  Csabi

  Blake-nek

  Figyu, Blake, 2 tanacsom van,

  1. ne halgass a dengeneralt stilustalan, primitiv, nemzetunket megszegyenito xman fajzatokra. kar, hogy egyaltalan szot kell ra fecserelni. mar korabbanis inditvanyoztam, hogy regisztralni kene itt mindenkinek magat, es az ilyen Spam gyartokat szamuzni mindorokre.

  2. ajanlom az immigrationportal.com oldalat, szerintem talan a legjobb a bevandorlasi forrasok kozott, nekem nagy segitsegemre volt. Bemesz a
  US Immmigration
  Nonimmigrant Visas
  O Visas
  Szekcioba, es valoszinuleg mindenre valszat kapsz egy par kereses utjan. Ha nem, tedd fel ott a kerdesedet, senki sem fog bantani angoltudas miatt (ide nem bejaratosak xman felek), itt nagyon benak is vannak. Megaztan, aki O visa-t kap, nem angolban kell hogy otthon legyen, azt majd ugyis megtanulja. En se azt neznem :)
  3. Tracker-ek van egy zsak “tracker” a neten, pl cptracker.com, ami a consular processing-hez jo, mikor oda jutott az ugyed. Ezeket en is hasznaltam nagy boszen annak idejen, mert itt hasznos infokat es statisztikakat kapsz meg service center-re, regiora, case-re stb lebontva. Keress egy ilyen trackert, tedd be az osszes adatodat (mert ez is hozzatartozik a tisztesseges magatartashoz), es figyeld a statisztikakat.

  Egyebkent gratulalok az O vizumodhoz, tenyleg nagyon specialis kategoriaban vagy!!
  Szivelyes udv,
  Csabi

  #228797 Hozzászólás

  Huha

  hihi ;-)

  Itt sok okostojás van, majd kisegitenek.

  #228796 Hozzászólás

  Blake

  Hova menjek?

  Na most beszéltem az ügyvédnõvel, azt mondta, hogy ki kell mennem az országból, egy amerikai nagykövettségre felvenni az O-1 es vizumot. Azt is megemlitette, hogy a konzul megtagadhatja a vizum kiadását. Mehetek Kanadába vagy Mexicóba, de mi van ha valami rosszul sül el és nem tudok visszajönni? Hova menjek? Kanada vagy Mexicoba? MI a teendõ ha nem adják meg?

  #228795 Hozzászólás

  vki

  ez jo volt

  punisher ismet rapiritott erre a buta bekepzeld baromra, szep volt!

  #228794 Hozzászólás

  Xman

  zseblámpa válaszolóknak ;-)

  Jónapot kivánok !

  Vadas Károly abszolut semmi felvilágositást nem tud adni. Hogy is tudna, mikor ez amerikai ügy és nem rátartozik. Ezt telefonon is megmodták.

  Miért hólyagos itt egyesek szája ?
  Mert mindig próbálják elfujni a villanykörtét.

  #228793 Hozzászólás

  Kiváncsi

  Válaszolonak

  Na és mit tud ez a Vadas Karoly és mikor mászott le a fárol ?

  #228792 Hozzászólás

  Blake

  A válaszolónak

  Végre valaki aki, nem azért van itt hogy veszekedjen vagy fitogtassa a tudását! (vagy nemtudását)Köszi….

  #228791 Hozzászólás

  valaszolo

  Blake-nek

  Ha itt vagy az USA-ban hivd fel a Los Angelesi magyar nagykovetseget a :(310)473-9344 mellek:103
  Az illeto neve Vadas Karoly es allatira rendes a pasi!!!!
  Mindenkinek ajanlom!

  Sok Sikert!

  #228790 Hozzászólás

  Xman

  zseblámpa ;-)

  Itt csupán arrol van szó hogy gyorsabban lehet valakit ideiglenessen alkalmazni. Itt arrol szó sincs hogy valaki 2 héten bellül kap egy vizumot ami min. 3 hónap. Pontosabban pedig 15 kalendár nap az 3 hét eljárási idõ a fenti döntésre.

  Miért hólyagos punisher szája ?
  Mert mindig próbálja elfujni a villanykörtét.

  #228789 Hozzászólás

  punisher

  a gyengebbek (xman) kedveert

  ki beszelt itt EAD-rol? O1 vizumrol volt szo a kezdetek kezdeterol

  Premium Processing Service will provide American businesses with the opportunity to obtain faster processing of a petition to meet their needs for a foreign worker. Specifically, the USCIS will provide 15-calendar day processing to those who choose to use this service or the USCIS will refund the Premium Processing fee and the relating case will continue to receive expeditious service.

  Who is eligible?

  Since implementation of the program on June 1, 2001, those employers who file a Form I-129 to classify a beneficiary under one of the following nonimmigrant categories may request Premium Processing Service: E-1, E-2, H-2B, H-3, L-1, O-1, O-2, P-1, P-2, P-3 and Q-1.

  What is the fee?

  The fee for this service is $1000. The Premium Processing fee may not be waived. In addition to the Premium Processing fee, all filing fees relating to the Form I-129 must also be submitted. The Premium Processing fee must be submitted in a separate check or money order.

  #228788 Hozzászólás

  Xman

  zseblámpa ;-)

  Úgy néz ki hogy Blake itt keveri a szezont és a fazont, mivel angolban gyenge, punisher pedig tökhülye. Egy munkaengedélyt kértek $120 és nem vizumot. Egy vizum az min. 3 honapig tart.

  I-765, Application for Employment Authorization

  http://uscis.gov/graphics/formsfee/forms/i-765.htm

  Certain aliens who are temporarily in the United States may file a Form I-765, Application for Employment Authorization, to request an Employment Authorization Document (EAD). Other aliens who are authorized to work in the United States without restrictions should also used this form to apply for a document evidencing such authorization.

  Itt lehet munkaengedélyt kérni online és minden tip ott van.

  http://uscis.gov/graphics/formsfee/forms/eFiling.htm

  Miért hólyagos punisher szája ?
  Mert mindig próbálja elfujni a villanykörtét.

  #228787 Hozzászólás

  Xman

  zseblámpa ;-)

  Aki azt állitja hogy 2 hét alatt megkapta a vizumot az vagy hazudik, vagy aki ezt neki intézi hazudik. Ilyesmi legjobb esetben min.3-hónap.

  #228786 Hozzászólás

  Xman

  zseblámpa ;-)

  Ide persze én hozom a zseblámpát, és nem ez a fenti tökhülye punisher. Egyszinten van É.Amerikában a nagyseggü Donnával és Dr.Vitéz Nagy Tiborral.

  Az $1000-t a bevándorlási irodának fizeti a munkaadó a gyors eljárásért a vizumra. Ez mindenféle munka vizumra vonatkozik, és semilyen 2 hetes garancia nem létezik. Ez szerintem egy marhaság és a munkaadónak is az. Ez fölösleges, mikor itt van az ürge és már neki dolgozik és hozzá van kötve kb. 2 évig még a zöldkártya után is. Mikor megvan a vizum kérheti a zöldkártyát. Ennek pedig semmi köze az $1000-hoz. Mellesleg egy zöldkártyával már magad is tudsz nyitni studiót. Ezért is érdemes olvasni a lapot amit megadtam a zöldkártyárol.

  Mindenesere ez egy jó példa hogy mennyire nevetséges GWB terve az amnesztiára.

  Ha egy munkaadó nem talál megfelelõ amcsit a munkára, akkor lehet alkalmazni bárkit a világon. Mi a fasznak kell valaki külföldröl tánctanárnak. Azért csupán mert jobban buknak rá a nõk ha akcentusa van és nem mert itt ilyen nem található vagy extra tudást kiván mint a WC pucolás meg a söprögetés. GWB vissza lesz küldve a picsába, mert õt csak úgy berakták. Nehogy azt képzelje valaki ha idejön õ egy zseni vagy Einstein.

  #228785 Hozzászólás

  Blake

  Na mán megint veszekedtek!

  Gyerekek ez a topic nem azért van, hogy ócsároljuk egymást!

  #228784 Hozzászólás

  punisher

  xmannek

  te uresfeju, Blake a premium processing-re gondolt.

  http://uscis.gov/graphics/formsfee/forms/i-907.htm

  #228783 Hozzászólás

  Blake

  Xman

  En csak azt tudom mondani ami a szemelyes tapasztalatom.Bostonban ez ugy ment, amikor a kollegaimnak megjott az O-1 es vizumja, a kovetkezo lepes az volt, a studionak fel kellett adni ismert, nagy napilapokban allashirdetest amelyben ilyen es ilyen tanctanarokat keresnek. Ezzel a hirdetessel meg egy csomo minden massal volt alatamasztva a zoldkartya applikaciojuk. A gyorsitott eljaras 1000 dollarert megint csak elo pelda mert valamennyi kulfoldi tanctanar akiket Bostonban ismerek, hetek alatt megkapta a vizumot. Hozzateszem nem tudom az 1000 dollar kinek ment. De azt hiszem az INS-nek.(nem biztos, ne pörölj velem) Abban igazad van, hogy az angolom meg mindig gyenge, bar az alltalad megadott weboldalakat meg nem olvastam. Egyszeruen nincs idom.(Azert a havi 3000-et megkeresem meg a csapnivalo angolommal is!)

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 33
Hozzászólás: Megkaptam az O-1 es vizumot…
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.