Melyi étteremben vágnak át? (Brazil Cafe Szentendre)

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Melyi étteremben vágnak át? (Brazil Cafe Szentendre)

 • Indította
  Témakör
 • #23359 Hozzászólás

  utazó

  IDE NE MENJETEK
  A számlára automatikusan rátesznek 10% service díjat, de ez az étlapon nem szerepel.
  Miután megreklamáltuk a dolgot, közölték, hogy ez itt bevett szokás.
  Pincér lány hozta a számlát, mondta az összeget, mi sajnos nem néztük meg, elhittük mennyi az annyi, és miután elvette a pénzt, a számlát is magával vitte, tehát nem tudjuk, tételesen mi is állt rajta.
  Nem csoda, hogy a külföldi turistáknak ez a vélemye kis hazánkról.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #272420 Hozzászólás

  döme

  másképp hívják

  Vannak országok, ahol nem service díjnak hívják, hanem mondjuk “coperto” az olaszoknál, vagyis a terítékért fizetsz. Persze abban sokhelyen benne van egy kis elõételként kirakott ezmegaz. Az persze más kérdés, hogy ha utánaszámolunk, ez sem egyenlõ a kaja 10%-val értékben, mégis van ahol ennyi van ahol 12% is lehet amit pluszban rátesznek a számlára. De az is igaz, hogy mindig rajta van az étlapon…
  De azért nem általánosítanék, hogy mindenki csal az éttermekben Magyarországon. Sajnos van ilyen is. Én már külföldön is jártam úgy, hogy rosszul számolt a pincér, szóltunk is, és elnézést kért.

  #272419 Hozzászólás

  Palkó

  Mi a bevett szokás?

  Én már vagy egy tucatnyi országban éltem, de olyanban még nem, ahol bevett szokás lett volna 10%-ot automatikusan felszámolni! A borravaló ui. éppen arra lett kitalálva, hogy a vendég akkor adja, ha meg volt elégedve a kiszolgálással és az étellel. Azt hiszem, hogy a simliskedés és a csalás inkább magyar szokás, semmint nemzetközi standard.

  #272418 Hozzászólás

  Anti Pincer

  Csusztatas

  Melyikben? Majdnem mindegyikben. Ez is a magyar kultura resze. Bar vannak del-europai orszagok ahol rateszik a borravalot a szamlara, de ez Magyarorszagon es a kornyezo orszagokban soha nem volt szokas. A magyar vendegszeretet resze az is hogy akit ahol tudak becsapnak, legyen az taxi, etterem vagy mas szolgaltatas. Mashol ezt ugy hivjak hogy csalas.

  #272417 Hozzászólás

  kaminskaya

  de akkor

  azt fel kell tunteni az etlapon, ez a szabaly. Nalam is volt egyszer egy ilyen beprobalkozas, jon a csaj, latom, plusz hozzaadott a tetelekhez a vegen egy osszeget. Kerdem, mi az ? Mondja, a 10 %. Es, mondom az micsoda ? Mondja, a 10 %-ot fel szoktak szamolni. Kertem az etlapot, hogy ellenorizzem, hat nem volt rajta ( elore tudtam ). Erre kertem egy vasarlok konyvet, ekkor panikba esett, mert allitolag nem talalja, mondom akkor most egy afas szamlat is kerek, persze arrol mar megallapodtunk, hogy a 10 % megsem jar neki mert nem volt elore feltuntetve az etlapon es o is tudta, hogy csak akkor szabalyos felszamitani, ha kiirjak, na az egeszbol az lett, hogy elengedte a ceh felet, csak ne baszogassam mar. Legyen nagy szatok nyugodtan ilyen esetekben de tudjatok tenyleg, mire hivatkoztok.

  #272416 Hozzászólás

  maya

  le vagy maradva apukám

  Ez külföldön bevett szokás, hogy felszámítanak mindenhol 10 % ot, és akkor nem kell szarakodni a jattal, hanem benne van az árban.

  #272415 Hozzászólás

  kaminskaya

  ennyi erovel

  sehova ne menjel. Mindehol atvagnak, a kerdes, hogy eszreveszed-e vagy sem.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Melyi étteremben vágnak át? (Brazil Cafe Szentendre)
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.