Melyik hataron kellett kezpenzt felmutatni?

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Melyik hataron kellett kezpenzt felmutatni?

 • Indította
  Témakör
 • #4931 Hozzászólás

  Pallo

  Sok orszag koti elvileg a belepest “sufficient funds”-hoz, de ritkan ellenorzik.

  Melyik orszagba valo belepeskor kellett megmutatni a KP-t, esetleg kartyarol helyben felvenni?

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #99775 Hozzászólás

  nekro

  money for nothing

  magyar-horvaton tavaly nem akart atengedni, mert nem volt nalam eleg euro, es nem nezte jo szemmel, hogy este 8 fele gyalog probalok meg bejutni hazajaba. De elokerult egy hitelkartya, mondtam tele van dellaval (persze nem) es megenyhult

  a kenopenzre varnak a vamosok effekt gyakoribb volt eddigi utazasaim soran

  #99774 Hozzászólás

  peszleg

  A&US

  Osztrak mar kerte tolem, amikor bringaval & csomagokkal mentem be hat-het eve. Meg persze US. Bar o nem megkerdezte, hanem elkerte a tarcam es megnezte.

  #99773 Hozzászólás

  Dániel

  a határõrök

  szinte mindenhol leszerelhetõek. Õk sem gondolják komolyan legtöbbször, hogy egy hátizsákos fazon fog nekik mindenféle marhasággal hivataloskodni. És a hátizsákos utazók esetében amúgy is feltûnik nekik gyakran, hogy tök fölösleges a munkájuk… néha pár dolcsi kp, néha egy szál cigi, néha pedig a kiröhögés vagy az õseik emlegetése elég ahhoz, hogy ne akarjanak baromságokat kérni. Volt, hogy azt sem nézték meg, hogy enyém-e az útlevél, meg olyan is, amikor ki akartak pakoltatni, de inkább rájuk bíztam ezt a munkát, és akkor már nem is akarták annyira…

  #99772 Hozzászólás

  Clash

  A románok még tavaly is emberkedtek.

  Bár elég könnyen le lehetett szerelni a határõrt, végül nem kellett bemutatnunk az amúgy eléggé horribilis összeget. Amíg tartott az alkudozás, elgondolkodva figyeltem a Borsról Ártándra kerékpározó atyafit, vajon miért van megrakva rogyásig üres sörösüvegekkel a bringája aggatott 4 db szatyor? Aztán beugrott: a magasabb magyar üvegvisszaváltási kondíciók miatt. A recycling-turistától senki nem kért pénzbemutatást.

  #99771 Hozzászólás

  Fartigo

  Kozelben

  Magyar-roman hatar, Bekescsaba-Curtici, kb. 18 evvel ezelott. Nem volt Lei-unk, es visszakuldtek secpec a kovetkezo vonattal Bekescsabara. Ott valtottunk, majd ujra nekifutas (sikeresen).

  #99770 Hozzászólás

  Dániel

  Szerintem ez vicc

  Ilyen kívánságok valóban létezhetnek helyenként, én azonban sosem találkoztam olyannal, hogy emiatt ne engedtek volna be valakit egy országba. Ha parázol ettõl, akkor menj be egy bankba, nyiss egy devizaszámlát, tegyél rá ezer dollárt, kérjél róla bizonylatot, egybõl utána vedd ki a pénzt és szüntesd meg a számlát. A bizonylatot meg mutogathatod bárhol. Egyszer én is így csináltam, baráttól kölcsönkértem ennyi pénzt egy órára…

  #99769 Hozzászólás

  Zoli

  Még az EU elötti napokban

  Az Olasz-Szlovén határon (Gorice, ha jól emlékszem a városka nevére) kérdezõsködött sokat az olasz határõr. Honan? Hová? Meddig? Meg How manny? És nem adta vissza az útleveleket míg párszáz EUR-t meg egy Cirrus Maestro kártyát fel nem mutattunk. Utána mehettünk.

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: Melyik hataron kellett kezpenzt felmutatni?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.