Mennyire tartanak az UK-ban az új EU-s munkavállalótól?

Kezdőlap utazas.com Fórum Külföldi kétkezi munka Mennyire tartanak az UK-ban az új EU-s munkavállalótól?

 • Indította
  Témakör
 • #33862 Hozzászólás

  Sziasztok!

  Azt szeretném megtudni, hogy mennyire hatalmosodott el a Nagy-Britanniában az új uniós tagok munkavállalóitól való félelem?
  Mostanában sokat hallani arról, hogy az ottani helyi sajtó meglehetõsen rossz színben tünteti fel a frissen csatlakozzott országokat, illetve kongatja a helyi vészharangokat, miszerint rövidesen elözönlik az országot a külföldi munkavállók. Ez vonatkozik ránk magyarokra is? Netán konkrétan tölünk magyaroktól tartanak?
  Ha mondjuk most, vagy esetleg fél év mulva, megpróbálok munkát vállalni, akkor mire számíthatok a munkaadói oldalon és mire az utcán, vagy mondjuk a helyi kisboltban? Hogyan fognak rám tekinteni? Lenéznek majd, mint kelet-európai munkavállalót, semlegesek lesznek velem, vagy esetleg kedvesek hozzám? (Természetesen ezt a nagy átlagban kérdem, hiszen szélsõségek mindenütt vannak.)
  Szóval mire számíthatok?

  Köszönettel: Zoltán

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #347309 Hozzászólás

  Magyar Zoltán

  Válasz Plum-nak

  Köszönöm a válaszod Plum. Részben megnyugtatott az, amit írtál.
  A viselkedésemmel és a kinézetemmel, azt gondolom nem lesz probléma. A nyelv? Még tanulom egy darabig. :(
  Nagyon kíváncsi leszek a tapasztalataitokra. Megkérhetlek? Légyszives írd meg azokat erre a fórumra, esetleg az e-mail címemre.

  Köszönöttel: Zoltán

  #347308 Hozzászólás

  plum

  Egy par nap mulva

  erkezik hozzam egy lany, es eggyutt fogunk munkat keresni neki. Akkor majd tobbet tudok mondani.
  Az ujsagok es a Tv foleg a Szlovakiai romakrol beszel, allitolag lefoglaltak az osszes fapados jaratot oszig. Londonban mar honapok ota vannak hirdetesek az utcan a kelet-europaiaknak.
  A Tony Blair lenyegeben azt mondja, hogy aki talal munkat az johet es maradhat dolgozni. Aki nem annak mennie kell, mert semminemu segelyre nem jogosult.
  A nagy atlag nem fog lenezni ha normalisan nezel ki es normalisan viselkedsz. Ok sem az emberiseg szuperformai.
  Egyebkent meg lehet, hogy az atlag aggodik az elozonles miatt, de a munkaadok jo nehanya orulni fog, mert teny hogy nagyon sok munkahely var betoltesre.
  Remelem tudsz angolul, mert anelkul nagyon nehez lesz.

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Mennyire tartanak az UK-ban az új EU-s munkavállalótól?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.