Mennyit keresnek a felszolgálók UK-ban?

Kezdőlap utazas.com Fórum Külföldi kétkezi munka Mennyit keresnek a felszolgálók UK-ban?

 • Indította
  Témakör
 • #31097 Hozzászólás

  Ferenc10
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Megtudja valaki mondani ,hogy kapnak-e borravalót a pincérek Angliában,mert egyesek szerint igen ,mások szerint nem?Várom azok válaszát akik ebben dolgoznak/tak.Nem a gyorséttermekre gondolok.Hotel vagy étterem a jobb ilyen szempontból?

1 / 1 hozzászólás megtekintése
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #332025 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  fejtágitás ;)

  Minden tudás alapja az angol, és minden a net-en van. Nincsenek üres linkek, csak üres fejek.

  U.K.-ben adnak 10-15% borravalót ha csak a számlán nincs ez már külön bent (service charge) Szokás szerint mint máshol a világban a kereset alacsony és a borravaló ezt kiegésziti. Bárokban 1-2 ital után nem kell borravaló, de egy éjszaka után megkérdeziik a kiszolgálót hogy mit iszik, és ezt készpénz kapja mint borravalót. Tehát ez igy jó ha valaki rendszeressen jár oda, és elvárja a jó kiszolgállást. Saját tapasztatom volt ez Londonban, amit én zöldfülü elõkelõ magyaroknak megmagyaráztam, hogy miért kerülte õket a pincér. Én legyintettem neki és megmagyaráztam, hogy egy amcsi az nemtüri itt a szemtelenséget, aztán rendeltem.

  http://www.london.worldweb.com/TravelEssentials/Tipping/8-418.html

  Tipping in the United Kingdom
  from WorldWeb.com Travel Guide

1 / 1 hozzászólás megtekintése
Hozzászólás: Mennyit keresnek a felszolgálók UK-ban?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.