Mexikóba olcsón

 • Indította
  Témakör
 • #24916 Hozzászólás

  Lewis

  Szia vagy inkább Hola!
  Másfél hónapot voltunk kint mexikóban, és számtalan élménnyel tértünk haza. Rengeteg utazási irodában voltam, de végül egyik sem tudta azt nyújtani, amit végül is bejártunk. A kollégám nõvére ausztriába ment férjhez. Tõle kaptam egy mail címet, ahová magyarul(!)írhattam. A lényeg: van mexikóban pár európai fiatal (köztük magyar is) akik ajánlanak útvonal terveket. Megkérdezik hová mész, és elmondják milyen látnivalók vannak a környéken! Mi már 2 éve jártunk mexikóban. Szervezett útvonalon voltunk, és bejártuk a fõbb látnivalókat. Most idén ezekre nem voltunk kiváncsiak. Írtam hát a kapott címre. Mit tudnak ajánlani? Kiváncsian vártam mit válaszolnak. Mivel az általam megadott információk alapján, úgy gondoltam, nem sok esélyt adtam nekik. Bizony, van látnivaló bõven! Nem részletezem merre jártam, terveim között szerepel, hogy a blogban megírom. Csak pár érdekesség:
  átmentünk lóháton egy függõhídon, nagyon félelmetes volt. A híd másik oldalán egy romváros volt.
  fürödtünk termálvízben, eredeti medencéjében, hegyek közt.
  részt vettünk csónak kiránduláson, ahol a frászt hozták ránk a krokodilok
  láttuk hogyan készül az eredeti tequila és még meg is kostólhattuk
  jártunk több cseppkõ barlangban, sõt egyben még kristálytiszta víz is volt. Mint a néhai Tapolcai tavasbarlangban.
  jártunk olyan piramisnál, amit még a nagyközönség elött nem nyitottak meg. Bár szerintünk talán fel sem fogják tárni soha. Kár érte!
  láttunk várost melyet a negyvenes években a vulkán szinte teljesen betemetett. Hihetetlen élmény a környékben lévõ fekete sivatag.
  jártunk olyan kisvárosban ahol jól megfér egymás mellett a régi (szellemváros) és az újváros is.
  és a hab a tortán, meglátogattunk egy filmstudiót, ahol a Titanic filmet forgatták. Láttuk a makettet (már ami maradt belõle). A hideg rázott, ahogy körbejártuk. Hogy nézhet ki az eredeti az óceán fenekén, ha ez így megrongálódott a forgatás alatt?
  láttunk sziklába vájt házakat, mint törökországban, csak ezek sokkal szebbek voltak. Igaz, van köztük jópár év külömbség.
  Nos ennyit az élményekrõl röviden, a többit bõvebben majd egy saját blogban. Csak azt az egyet sajnálhatjuk, hogy nálunk nem ismertek a fiatalok. Ahogy mondták, fõleg német nyelvterületrõl vannak ügyfeleik. De szivesen segítenek magyar utazóknak is, ha megkeresik õket. A segitségük nem ingyenes, de még mindig olcsóbbak mint az utazási irodák.
  És kifejezetten turista utakat ajánlanak! Mi is utaztunk busszal, vonattal, stoppal. Errõl jut eszembe, a mexikóiak – ahogy mi láttuk és tapasztaltuk – roppant kedves emberek. Az út szélén cammogtunk, és megálltak az autók, hogy elvigyenek minket. Szinte megsértõdtek, ha nemet mondtunk.
  Van honlapjuk is, de sajnos nem találom a cetlit amire felírtam. Mindenesetre itt van az e-mail címük, ha valakit érdekel.
  viajes@nuestromundo.ws
  Remélem jól írtam le. Ide magyarul is lehet írni. Segítenek az útvonal megtervezésében.
  Nekünk még a buszok indulását is megadták, az árával együtt.
  Nagyon kedvesek voltak, cserébe mi így kedveskedünk, hogy egy kis reklámot csinálunk nekik.
  Hátha jövõre is megyünk!!
  Mindenkinek jó utat kívánunk, bárhová is utazzon a földön!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 25
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #294172 Hozzászólás

  Dia

  esteban-nak

  Szióka,

  most nézem csak mit írtál :)
  Azóta már hazaértünk Mexikóból, nagyon jó volt :)
  A Mexicana-val repültünk országon belül és hát elég kalandos volt…megvettük a repjegyet Mexico city-Meridába, és visszafelé közölték velünk, hogy a férjemnek van hely a gépen, nekem viszont nincs. Így utólag viccesnek tûnik, akkor azért nem volt az, mert azt mondták nem tudják mikorra tudnak adni jegyet (megjegyzem másnap indultunk volna vissza Magyarországra), de aztán megoldódoootttt :)

  Interneten néztem az általad ajánlott oldalt, de hitelkártya híjján nem tudtam jegyet venni. Az utcában, ahol megszálltunk, volt viszont egy utazási iroda, ottdélelõtt vettem jegyet aznap délutánra :)

  #294171 Hozzászólás

  Esteban

  Dia

  Nem nagy vállalkozás, de 2 nap! Én megtettem már, s tetszett, sok mindent láttam és ha van idõtök útközben meg is állhattok szép helyeken.
  Repülõvel olcsóbb, ha nem Mexikóvárosból repültök. Javaslom Tolucaból Cancunba és onnan kocsival. Interneten is tudtok jegyet venni: http://www.interjet.com.mx; http://www.volaris.com.mx.
  Ha megírod mikor érkeztek, lehet tudok segíteni, mert a fövárosban leszek szerdán s utána jövök haza kocsival Tolucába!

  #294170 Hozzászólás

  Dia

  repjegy

  Sziasztok,

  szóval mi sokat fizettünk a 194 ezer per kopf-fal :)
  Pedig körülnéztünk rendesen, sõt egy ügynök is, és ez volt tényleg itthon a legolcsóbb akkor.

  Azt szeretném tõletek kérdezni, mert azt hiszem nem fogom felteljesen a mexikói távolságokat, hogy Mexico city-bõl eljutni Tulumba, bérelt autóval, nagyon nagy vállalkozás? Vagy menjünk inkább belföldi repülõjárattal? Ahhoz hol lehet repülõjegyet venni?

  Kedden indulunk :)

  #294169 Hozzászólás

  Aguila

  KLM

  Na ugye! :D

  #294168 Hozzászólás

  Mexikóváros

  KLM

  Most 125 700 Ft bécsi kiindulással, 2009. október 8. és 12. közötti foglalás esetén 2009. október 8. és 2010. március 31 közötti utazásra.

  #294167 Hozzászólás

  Aguila

  Vonat?

  Vonat???! Itt?? Hol? Bár északon elõfordulhat… A busz alapjában véve olcsó, de a távolságok miatt lehet drága. A repjegyre nagyon kell vadászni, ha hasonló árut akarsz, mint a busz.

  #294166 Hozzászólás

  carapicha

  busz-repulo

  Szerintem busszal is pokoli draga Mexiko a nagy tavolsagok miatt. En amikor eszakon voltam Barranca del Cobre (Rez szurdok, Copper Canyon), kb. 36 ora egy irany, tokkal vonoval tobb atszallassal volt 300 dolcsi korul (csak utazas). Persze repulovel oda nem lehetett menni. Mondjuk dobbenetes a hely es megerte. (ja, ebben egy 12 oras vonat is volt). Szerintem kb. fele aa busz, de neha meg annyi sem. Kombinalni kell a kettot. Nagyon jo a buszhalozat, de zsebbe kell nyulni mondjuk Peruhoz kepest.

  #294165 Hozzászólás

  Aguila

  belföldi

  Ok sorry, azt nem láttam.
  Megvan már az útvonal? Belföldön is igen drága repkedni, de ha szerencséd van a Click Mexicanan elkaphatsz jó jegyet. olcsóbb ugyan nem lesz, mint a busz, de gyorsabban értek pl. a Yucatán-félszigetre.

  #294164 Hozzászólás

  Papichulo

  akkor utoljara

  Valaki talan megis kerdezte a belfoldet…

  “Valószínüleg igénybevennénk belföldi repülõjáratot is, könnyen el lehet intézni a reülõjegyvásárlást? Hol érdemes ezt megtenni? Még a fõ reptéren, vagy a városban könnyen lehet találni utazási irodákat?”

  autoberles: mondjuk orbitz.com vagy barmelyik a tobb szaz utazasi site kozul.

  #294163 Hozzászólás

  Aguila

  terminál

  KLM a Terminál 1-re érkezik.
  Ebben a topicban senki nem kérdezte a belföldi “relációt”, Mexikóba olcsón, és nem Mexikóban olcsón.

  #294162 Hozzászólás

  Aguila

  Dia

  Szia. A metróhoz picit gyalogolni kell a terminal 1-tõl, a terminál 2-tõl meg áttaxizni az 1-hez, hogy onnan gyalogolj (tulajdonképpen nem taxi, a terminálok között jár, 5 peso, 70 Ft…), és tényleg be lehet jutni a városba metróval, de NEM ajánlom. Ezen ne spóroljatok, ha nem ismered az itteni viszonyokat. A benzin liter kb. 8 peso (Magna), ami 110 forint körül van. Autókölcsönzésrõl nem tudok nyilatkozni, de reméljük lesz más, aki segít.
  A repjegyhez annyit, hogy az Ibériának volt akciós jegye legkésõbb október 16-ai indulással, 115.000 forintért, illetékkel, ha négy nappal korábban jöttök… Októberi jegy 194.000-ért kicsit sok, decemberben viszont jó árnak számít.

  #294161 Hozzászólás

  Papichulo

  nem latok ellentmondast sehol

  Nem latom, hogy hol irtad te a legjobb arat? A pillanatnyi legjobb arat en irtam es pontosan a Lufthansanal volt, ami kezdeti hozzaszolasodban fel sem tunt. Te felsoroltal ossze-vissza egy csomo legitarsasagot feleslegesen. Holnap lehet, hogy majd pont az NWA fog kiadni olcson jegyeket erre az uticelra. De ha nagyon eroskodsz, akkor mondj egy olyan napot amin a KLM vagy az Iberia a legolcsobb BP-rol Mexikovarosba? Tudod, a MOSTANI legjobb araidon?!

  En csak a mexicana-t emlitettem, mely ugyanugy repuli a MAD-MEX szakaszt, mint az Iberia. Te mondtad, hogy eselytelen. Miert lenne az? Vagy te mar tudod, hogy a Mexicana soha ebben az eletben nem fog olcso jegyet piacra dobni ebben a relacioban?

  Amugy ismet leirom, hogy a Mexicanat es az Aviacsat Carapicha emlitette es belfoldi relacioban. Erted mar???

  Az Iberia minoseget meg azert irtam, mert ha peldaul 5 szazalekkal dragabb a Swiss az Iberia-nal, akkor en ezt gondolkodas nelkul kifizetnem… de valoban ne az en izlesemrol szoljon a dolog.

  #294160 Hozzászólás

  Dia

  még..

  Még annyit szeretnék kérdezni, hogy tudjátok mennyiért lehet kábé Mexico city-ben autót bérelni egy hétre? És mennyibe kerül egy liter benzin?

  Köszike elõre is!

  #294159 Hozzászólás

  Dia

  repülõjegy

  Sziasztok,

  október 20-án repülünk Mexikóba és a repjegyet egy fõre 194 ezer Ft-ért vettük meg 3 hete. Ez volt a legolcsóbb jegy, Budapest-Amszerdam Malévvel, Amszterdam Mexico city Klm-mel. A Klm a legolcsóbb, úgy tudom, mert mi is igyekeztünk lehetõleg a legkevesebb összegbõl megúszni a jegyet.

  Szóval jól értem, hogy a Juarez international airportról be tudunk jutni a city-be metróval??? Délután fél 6-kor érkezik meg a gépünk.

  #294158 Hozzászólás

  Aguila

  Lényegében magadnak mondasz ellent folyamatosan.

  1. “Nezd, attol, hogy valamikor valamennyiert egy bizonyos legitarsasaggal utaztal egy adott helyre az nem jelenti azt, hogy te valaha is fogsz megegyszer ilyen jegyet venni.”

  A kérdést MOST tették fel, és én a MOSTANI legjobb árakat írtam, a hozzátartozó LÉGITÁRSASÁGOKKAL. MOST, MA, nem valamikor, nem régen.

  2. “Felesleges kiemelni egy legitarsasagot.”

  Tehát a Mexicanát, Aviacsát miért említetted? Az adott kérdésre NEM jó válasz, sem MA, sem HOLNAP nem lesz jegyük (pláne olcsóbban) Budapestrõl vagy Bécsbõl Mexikóba.

  3. “Imadom azt amikor az emberek bizonyos legitarsasagokra eskusznek es meg vannak gyozodve, hogy bizonyos uticelokra mindig az a legolcsobb…” Ezt még tegnap írtad. Azt viszont MA írtad, hogy: “en amugy nem utaznek Iberia-val mert szerintem a Y szolgaltatasuk egy kalap szar, ahogy az FF programjuk is…”.

  De tényleg ne rólad szóljon a topic, a kérdése még mindig: Mexikóba olcsón.

  Neked úgy, hogy “Melyik a legolcsóbb járat (dátum a levegõben lóg, a kérdés is hibás) Magyarországról Mexikóba, szolgáltatástól függetlenül”. Eljutni A-ból B-be, mosdó van a fedélzeten, kaját, italt, takarót, párnát mindenhol adnak. Olcsón. Kevesebb pénzért. Nem drágán.

  #294157 Hozzászólás

  Papichulo

  repjegyek

  Nezd, attol, hogy valamikor valamennyiert egy bizonyos legitarsasaggal utaztal egy adott helyre az nem jelenti azt, hogy te valaha is fogsz megegyszer ilyen jegyet venni. Elkepzelheto, hogy 5 perc mulva mar nem tudsz ugyanarra a jaratra ugyanolyan aron venni. En is elkezdhetnem sorolni, hogy mikor mivel hova mennyiert utaztam, de ez semmit sem jelent. Ha nincs egyeb preferenciad, mint peldaul en a star alliance-t szoktam hasznalni, mivel altalaban kapok upgrade-t, akkor tenyleg a legolcsobb jegyet kell venni. De, mint mondtam ez akar naponta tobbszor valtozhat. Felesleges kiemelni egy legitarsasagot. Be kell menni az irodaba es konkret datum alapjan erdeklodni. Nagyon sok paramater befolyasolja az arat.
  ps: en amugy nem utaznek Iberia-val mert szerintem a Y szolgaltatasuk egy kalap szar, ahogy az FF programjuk is…

  #294156 Hozzászólás

  Aguila

  lufthansa

  Annyival cáfolnám még magam, hogy MOST egy novemberi jegy a Lufthansánál 910 dollár (ILLETÉKKEL), tehát errõl is lehet beszélni. Én négy éve pl. Lufthansával utaztam oda-vissza-oda, és nem azért, mert arra “esküszöm”.
  De ha meg is nézed a topik címét, ott azt mondja “Mexikóba olcsón” és nem “Mexikóba esküdözve”…

  #294155 Hozzászólás

  Aguila

  rep

  Egy hónapja KLM-mel jöttem vissza (Budapest-Amszterdam), messze a legjobb áron, 1 hete még egy októberi jegy az Ibériánál 115.000 (azaz száztizenöt ezer) forint volt ILLETÉKKEL együtt, Bécsbõl Madridon keresztül. Lufthansa már évek óta nem ad olyan olcsó jegyet, mint a konkurencia, de az AirFrance még szóba jöhet. Én nem esküszöm egyre sem, veszem azt amelyik éppen kedvezményes, és idén nagyon jó volt a KLM és az Ibéria.

  Hidd el, nem a levegõbe beszélek. Mexicanát és Aviacsát nem is értettem, hogy jöttek a képbe…

  #294154 Hozzászólás

  Papichulo

  az en segitsegem

  Miert nem johet szoba a Mexicana? Mennyivel eselytelenebb ez, mint az Iberia? Mert mindketto MAD-bol repul MEX-be kozvetlenul? Mennyivel eselyesebb a KLM, mint a Lufthansa vagy a British Airways? Miert pont a Continental? Mert a Deltanak peldaul non-stop jarata van BUD-JFK kozott? 115k HUF-ert nem tudom melyik varosba lehet menni, talan valami charter Acapulcoba, de MEX-be nincs annyiert semmi, max illetekek es adok nelkul, de igy viszont van LH jegy is 105k-ert.

  Amugy az Aviacsa az belfoldi relacioban volt emlitve.

  Imadom azt amikor az emberek bizonyos legitarsasagokra eskusznek es meg vannak gyozodve, hogy bizonyos uticelokra mindig az a legolcsobb…

  Amugy carapichanak maximalisan igaza van. Emberek kepzeleteben olyan hihetetlen sztereotipiak vannak Latin Amerikaval kapcsolatban, hogy megall az esz… persze, ott meg szamaron jarnak es uveggolyoval fizetnek, mivel nincs aram es kunyhokban laknak…

  #294153 Hozzászólás

  Aguila

  rep

  Aviacsa, Mexicana szóba nem jöhet. Közép-Európából Mexikóba a KLM, vagy az Iberia esélyes (amerikai átszállással Continental). Egyébként ha nagyon sietnél, most 115.000 forintért is kijuthatnál Mexikóba.
  Szivesen.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 25
Hozzászólás: Mexikóba olcsón
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.