Mi az a Lonely Planet?

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Mi az a Lonely Planet?

 • Indította
  Témakör
 • #22246 Hozzászólás

  Van egy kerdesem…New York-ban elek, es fogalman sincs mi ez a Lonely Planet amirol sokan beszelnek. Valaki arulja mar el!

  Koszi!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 50
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #236851 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Nocsak ;))

  “Coolman az a realitas,hogy a legtobb forumozo utal teged,mert rettento arrogansan es nagykepuen adod elo,az amugy sokszor hasznos es erdekes informacioidat.”

  Ez a realitás téged ne zavarjon, mert tény hogy az utálat és gyülölet a buta emberek fegyvere, és röviditti az életet.

  “Teny,hogy az Egyesult Allamok a vilag vezeto hatalma,de sajnos ennek a tenynek az osszes negativ velejarojaval,sot sokszor csak azzal.Viszont az is teny,hogy az orszag sehol nem lenne,ha az olyan -altalad sotetnek tartott- orszagokbol erkezo bevandorlok nem lennenek,mint peldaul a magyarok.”

  Tény hogy azok akik lehetõséget kaptak ide, mind örültek mind majom a farkának, mert megszabadultak a majmoktol, ahol sokra nem vitték volna. Tény hogy az USA világhatalom volt már a század elején, mielõtt ide u.n. zsenik érkeztek volna, Eu. országokbol mint menekültek. Eu. bukását a butaságainak köszönheti.

  “Nincs a világon tájékozotabb ember egy tájékozott amcsinál.”

  Ezt ne csak felird, mert az nem elég, jegyezd is meg és elmélkedj rajt.

  Remélem ezzel segitettem.

  #236850 Hozzászólás

  realitas

  Coolman az a realitas,hogy a legtobb forumozo utal teged,mert rettento arrogansan es nagykepuen adod elo,az amugy sokszor hasznos es erdekes informacioidat.
  Teny,hogy az Egyesult Allamok a vilag vezeto hatalma,de sajnos ennek a tenynek az osszes negativ velejarojaval,sot sokszor csak azzal.Viszont az is teny,hogy az orszag sehol nem lenne,ha az olyan -altalad sotetnek tartott- orszagokbol erkezo bevandorlok nem lennenek,mint peldaul a magyarok.

  “Nincs a világon tájékozotabb ember egy tájékozott amcsinál.”-ezt az ujabb gyonyoru kijelentesedet,pedig felirom a masik remeked melle ami ugy szolt hogy :

  ” “Azzal magasan nem értek egyet és nem is értem , hogy a sikeresebb Angol nyelvü LP-ket miért nem forditják le magyar nyelvre is!”

  Azért mert nem akarják elrontani, mert igy csak vacak lesz. Az eredeti angol adja az értéket.”

  #236849 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Nocsak ; ))

  Neked volt igazad, aki keveri a szezont és a fazont-jó vicc. Amerikát és az angol nyelvet bizony lehet isteniteni, habár én a realitással és hülyeségszüréssel foglalkozom. Amit ti Mo.n tapasztaltatok azon már mi százszor tulvagyunk. Mi irtuk a huszadik századot és épitettük a modern világot. Nincs a világon tájékozotabb ember egy tájékozott amcsinál. Elõttem itt csak sötétség volt.

  #236848 Hozzászólás

  Pampalini

  nem haragszom. :)

  Ha feljebb olvasol lathatod,hogy Coolmannel nem lehet vitatkozni,mert ha valahol veletlenul bebizonyosodik hogy neked volt igazad,akkor is egybol neked ugrik, hogy te hulye vagy vagy hogy az angol minden tudas alapja.Noha nagy altalanosagaban elmondhato,hogy az angol nyelv vezeto szerepevel minden forumozo egyetert,megis Coolman leragadt annal a szintnel,hogy amerikat es angol nyelvet istenitse.
  Sikerult elinditania egy topikot,ahol egy visszavonult amerikai riporter kifejtette (aki nagyon tajekozott),hogy a nagyhatalmaknak nincs erkolcsi ertekrendje,mert eloszor a sajat erdekeit fogjak nezni.Nos,mi ezt itt (Coolman altal barbarnak tartott) Magyarorszagon tobb evitezede/evszazada megtapasztaltuk,de hozza ez csak most jutott el egy tajekozott amerikai ujsagiro altal.

  Egyebkent meg kit erdekel,hogy melyik regio hol tart,ha en jol elek?

  #236847 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Huhu…

  “1, kivülálló -értsd: olvasó aki nem szól bele, tehát nem fogtam mellé. :)

  kivülálló -értsd aki nem Mo.-n van, és nem egy olyan zöldfülü mint magad.

  “2, A nõvérem japán tolmács, havi 600 E-kereset +lakás, autó, mobil, és járja a világot amit a cég fizet. A teknika birodalma, ezért úgy hiszem joggal remélhetem, hogy fogom vinni valamire. :) Te mivel foglalkozol? (azon kivül, hogy belekötsz másokba)”

  Az lehet de az én amcsi kinai barátom angolul járja ázsiát, és dupláját keresi. Én fejtágitással foglalkozom és hülyeség szüréssel.

  “3, Senki nem állította, hogy az EU a világ közepe. S ha a te életedben a 3. helye szorul, akkor az biztosan úgy is van! (a tisztelet, a tolarencia, mások elfogadása, hanyadik helyen van?)”

  Az ugy van hogy a te életedben is harmadik helyre szorul, talán már ott is van és annak semmi köze a tolarenciához.

  “és végül 4. Nem Coolmen, nem segíitettél. De talán elõször magadon kellene! Kivánok neked szívbõl jövõ Boldog Karácsolyt!
  Az új évre sok erõt, egészséget és kitartást! Több önfegyelmet, szeretetet, és nyitotságot, az emberek felé!”
  Szeretettel: Anna “

  A fejtágitás az nem segit egy száraz fejen. Én is kivánok minden jót, sok sikert és jó étvágyat a tengeri moszathoz.

  Üdv, Coolman

  #236846 Hozzászólás

  Coolmen

  1, kivülálló -értsd: olvasó aki nem szól bele, tehát nem fogtam mellé. :)
  2, A nõvérem japán tolmács, havi 600 E-kereset +lakás, autó, mobil, és járja a világot amit a cég fizet. A teknika birodalma, ezért úgy hiszem joggal remélhetem, hogy fogom vinni valamire. :) Te mivel foglalkozol? (azon kivül, hogy belekötsz másokba)
  3, Senki nem állította, hogy az EU a világ közepe. S ha a te életedben a 3. helye szorul, akkor az biztosan úgy is van! (a tisztelet, a tolarencia, mások elfogadása, hanyadik helyen van?)
  és végül 4. Nem Coolmen, nem segíitettél. De talán elõször magadon kellene!
  Kivánok neked szívbõl jövõ Boldog Karácsolyt!
  Az új évre sok erõt, egészséget és kitartást!
  Több önfegyelmet, szeretetet, és nyitotságot, az emberek felé!
  Szeretettel: Anna

  #236845 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Nocsak ; ))

  Ezt nem kivülállóak nézik, tehát melléfogtál. Magyarul te sokra nemviszed a nagyvilágban, japánul pedig még kevesebbre. EU pedig nem a világ közepe, sõt harmadik helyre szorul. Remélem ezzel segitettem.

  #236844 Hozzászólás

  Coolman

  Coolmen én egyáltalán nem haragszom! :)
  Csak értetlenül állok soraid elõtt. Ha ezt egy kívülálló nézi, nem hinném, hogy azt gondolja, én vagyok a ” roppant buta ember” ! :) A mondanivalódnak nincs alapja, ebbõl kifolyólag értelme sem! Rosszindulatú vagy, de még magad sem tudod hogy miért! Nagyon szomorú, hogy itt a neten csak úgy bántjuk egymást, anélkül, hogy lenne rá okunk!

  #236843 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Nocsak ; ))

  Pampalini ne haragudj, de te egy roppant buta embrer vagy, és világos hogy anyanyelveden kivül te nem tudsz semmit. Neked elõsször le kell mászni a fárol.

  #236842 Hozzászólás

  egy olvasó

  Sziasztok! Végig olvastam a topicot.
  Kérdeznék valamit: Zöldfülû te magyar vagy? Ha igen, nagyon mélyen nézz magadba. Én szégyellném magam! Ha pedig nem vagy magyar, akkor miért vagy egy magyar fórumon, ha az angol olyan szuper, és behálózza a világot, és az Internetet. Mellesleg szerintem talán a legmegközelítõbb fogalmazás az igazsághoz: hogy a világon jelenleg a vezetõ nyelv az angol, ha mondjuk, lenne top10. De semmifélekép nem lehet kijelenteni, hogy az “egyetlen nyelv”.
  Én beszélek angolul, németül és franciául. Most tanulom a japánt. És lenne egy-két merõben érdekes sztorim. De ez nem ebbe a topicba való.
  Pere1! Bocs, hogy beleírtam az eszmecserétekbe. Csak egy vélemény. Sziasztok

  #236841 Hozzászólás

  Gyuri_FT
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Vissza a témára

  “LP” vagy “Lonely Planet” egy önmagában igen jó útikönyvsorozat ami a fiatalabb korosztályt célozza meg. Ha tehát valakinek az a kérdése hogy “hol a legjobb teherautóstoppal utazni Burma és Kína között” – ott megtalálhatja a választ. Minennek van azonban hátránya is.

  1) Idönként LP túlzottan elhúz az olcsóság irányába. Vegyük úgy, hogy nem mindenkit izgat, hogy hány átszállással lehet elekticskán (fapados helyi vonat, kb. a HÉV-nek felel meg) eljutni Moszkvából Pekingbe vagy ha túl drága az ötdolláros szállás Haiphongban, hol van olcsóbb.
  2) Az információt nem könnyü naprakészen tartani: az öreg néni egészsége aki mindenkinél olcsóbban adta a reggeli gombócot a Taipei vasúti pályaudvar bal sarkán minden reggel 7:30-kor a könyv nyomdábakerülése alatt esetleg elromolhat. Mire a könyv kijön, a néni – ki tudja – már nincs is köztünk.
  3) Sok utazó esetleg több részletre kíváncsi a Loire melletti kastélyok vagy Angkor történelméröl mint az az LP könyvekben van.

  Így míg az LP könyvek a kilencvenes évek közepéig elengedhetetlenek voltak és használtan vett LP könyv nélkül nem tudtuk volna bejárni Kínát 1983-ban és 1986-ban, ugyanerre a célra 2006-ban én inkább Eyewitness Travel Guide-ot használnám. Több kultúrális jellegü info van benne, ami meg a szállást/repülöt/vasutat illeti, ott az Internet ill. saját lapi-topi naprakészebb. Egyik útikönyv sem igazán profi utazási tanácsokban. A repülötarifák ma egy dzsungel, a vasúti tarifák meg IGEN cselesek tudnak lenni. Pl. sehol nem láttam azt, hogy Luxemburg egy kulcsfontosságú ország vasúti jegy szempontjából. Eurodominó miatt Luxemburgig 50% kedvezmény, maga az Eurodominó Luxemburgban 18 Euro. Így 18 Euro “befektetéssel” Magyaroszág – Ausztria – NSZK Franciaország – Svájc területére 50% kedvezményt kapunk. Amilyen jó nekünk Luxemburg, olyan jó a nyugatiaknak Portugália (ha Spanyolhon felé mennek), Törökország (ha délkelet-európa a cél) és mindenkinek Oroszország (ha Kína/Japán a cél). Szóval a gyakorlati tanácsokban L.P. szerepe talán csökkent mára, de érdemes bemenni a Borders ill. Barnes & Noble boltokba és kicsit átlapozni. Hátha van benne valami értelmes és érdemes megvenni. Az elavulási sebessége viszont félelmetesen gyors.

  #236840 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Nocsak ; ))

  A Newshour TV adáson hiteles szakértõk foglalkoznak a témával. Itt nem haverok, vagy üresfejüek személyi tapasztalatait vitatják. Itt a tényekkel foglalkoznak hiteles gazdaságszakértõk egyetemi végzettségel, doktorátus és nobel dijasok. Azért raktam az orrod elé, te bunkó.

  #236839 Hozzászólás

  ha te mondod..

  hiszen te nézed a TV-t gondolom a “Nobel dijas Professzor Schelling ezt a Newshour TV adáson szószerint elmagyarázta” és ha õ mondta.
  Mutyuli vegyél elemlámpát és világíts a tükörbe,de közben jó nagyra nyisd ki a szád,ha ez sem megy egyedül kérd meg a szomszéd afroamerikait.;))

  #236838 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Zajec megint besült;))

  Saját pénzünkböl financirozzák. Aki ázsiában vitte valamire, az mind csak az amcsiknak köszönheti. Ha velünk kereskednek akkor a profitot itt kell nekik befektetni az USA értékpapirokban. Ez a üzlet igy megy és nincs kivétel. Na most akkor kinek van több esze ?
  Az ázsia akinek esze van pedig angolul tanul, itt az USA-ban és itt is marad. A sok cég pedig nem megy csõdben hanem veszt, mert ez igy megy a komcsi renszerben. Ez bizony magas egy komcsinak.

  #236837 Hozzászólás

  itt is szakértesz :))

  látom Coolman perfekt vagy kínából azért nézd meg az angolnyelvû weboldalokon kik finanszírozzák az amerikai államot (ázsiai bankok- elsõsorban kínaiak és japánok- jegyzik le az állampapírokat)és ez nem játék(elmélet) ez valóság.
  És még egy elmélet a nagy számok törvénye alapján persze,hogy sok alakuló kínai cég csõdbemegy de gondold el milyen erõsek és jó felkészültek a megmaradók, tudod mint az evolúcióban (ej már megint egy axióma;)
  Igen világnyelv az angol,az eszperantó nem jött be de egy kalácsképû amcsit bármikor lealáz tudásban egy európai vagy egy ázsiai akinek még ahhoz sincs esze,hogy megtanuljon egy nyelvet.

  #236836 Hozzászólás

  Coolman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kinai kereskedelmi többlet csodái;))

  A baj az ott van hogy angolul minden info. megvan a nagyvilágrol, de magyarul az ilyesmi hiányos.
  Személyes tapasztalatok, meg a haverokokra való hivatkozás az egyenlõ a finggal.

  A tény hogy a mai átlag kinai egy éves kereset az 1 ezer dollár, mig a jobb menõ ázsiai környékben az 15 ezer. A kinai bankok ma a tönkremenés elõtt állnak és a Shanghai tõzsde 16 éves létezése után a befektetõknek a legvacakabb a világon. A befektetõk persze fõleg a kinai paraszt, mert õ csak oda tehette sporolt pénzét. Ajánlom ezt neked és a haveroknak. A kinai cégeknek csak 30%-a életképes.

  Minden tudás alapja az inglis lengvidzs.

  http://www.pbs.org/newshour/bb/asia/july-dec05/solman_10-11.html

  #236835 Hozzászólás

  szegénykém…

  Tökike, a baj ott van, hogy hülyeségeket hordasz össze részigazságokból és ha már ez sem megy akkor lehülyézed a másikat.Kínával kapcsolatban nagyon mellényúltál,mert nekem is és még sok más haveromnak személyes tapasztalati vannak,persze te lehet hogy csak kínai karatés filmeket tudsz elképzelni,ha afilmrõl beszélsz.A kerskedilmi többlet fogalmáról meg látom lövésed sincs.
  Egyre jobban az az érzésem ,hogy még is csak anglomán vagy és este egy sötét sarokban azon pityeregsz,hogy nem angol anyanyelvûnek születtél.Szar lehet egy ilyen foku kisebbségi komplekszussal élni.

  #236834 Hozzászólás

  hmm…;)

  Magyarul nem forditják mert az nem piac, és igy van ez a könyvekkel és egyéb kulturális dolgokkal is. Magyarul még a net is szegény. Remélem ezzel segitettem.

  #236833 Hozzászólás

  uhumm…

  “Hol tartanak, és ki nem xarja le õket ? Ott is csak a tanultab emberek tudnak angolul.”
  Latin-Amerikaban jopar orszag jobban all, mint pl. Nigeria, ahol szinten az angol a hivatalos nyelv. Sokra mentek vele.
  Ennyire erovel meg teged is csak itt nem xarnak le, mivel vitatkoznak veled… Amugy mindenki.
  Az LP-t sok nyelven kiadjak es semmit sem veszit a forditas miatt az ertekebol. Ha annyira jo vagy spanyolbol akkor hasonlits ossze egy angol meg egy spanyol valtozatot es ismertesd, hogy miert jobb az egyik a masiknal. Ugyis van eleg idod ott az intezetben :).
  Szivesen segitettem.

  #236832 Hozzászólás

  hmm…;)

  O.K. nem forditják le magyarul, mert munkaigényes és nem éri meg. Faszikám a baj az ott van hogy a nagyvilágban te tökhülye vagy és csak a filmeket nézed. A kereskedelem az nagyon komplex és nem érted. Amcsi cégek ott befektetnek és adókedvezményekkel hozzák vissza az árukat.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 50
Hozzászólás: Mi az a Lonely Planet?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.