Miert vagyok buszke, hogy amerikai vagyok?

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Miert vagyok buszke, hogy amerikai vagyok?

 • Indította
  Témakör
 • #22578 Hozzászólás

  Joe
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Talan a leginkabb azert, mert Amerikaban elmondhatom magamrol, jobban, mint barhol mashol a vilagon, hogy amit elertem az egyedul az en erdemem, senki mase es foleg nem a kormanye.

  Mire gondolok?

  -Ha itt elvegzem az egyetemet, az nem azert van, mert az allam ingyen adta az oktatast (mas szoval, az allam nem vette el mastol a penzt, amit valaki mas megkeresett es adta nekem, hogy iskolaba mehessek).

  -Ha felvett egy munkahely dolgozni, az nem azert volt, mert az allam ado, vagy mas kedvezmenyekben reszesitette a cegemet, csak hogy folvegyen valakit (mas szoval, az allam nem vette el mastol a penzt, amit valaki mas megkeresett es adta a cegnek, hogy felvegyenek).

  -Az oraberem azert olyan sok, mint amennyi, mert a munkaadom szerint annyit er a munkam. Nem az allam szabta meg a munkaadomnak, hogy mennyit koteles fizetnie.

  -A szabadsagom azert olyan sok, amilyen sok, mert a munkaadom nem akar elveszteni, mivel olyan jo munkaero vagyok, inkabb elenged hosszabb szabadsagra. Nem az allam szabta meg a munkaadomnak, hogy mennyi szabadsagot kell adnia.

  -Az egeszsegugyi biztositasom, amit a cegemtol kapok ingyen, mindent fedez. A legjobb egeszsegugyi ellatast kapom a vilagon, ingyen. Egyedul azert, mert a cegemnek megeri, hogy biztositson, mert nem akarja, hogy mas ceghez menjek dolgozni, aki biztositana, ha ok nem.

  -A hazam, amiben lakom, haromszor akkora, mint mase. A torlesztest magam fizetem teljes egeszeben, mivel az allam nem adott semmilyen tamogatast (mas szoval, az allam nem vette el mastol a penzt, amit valaki mas megkeresett es adta nekem, hogy hazat vehessek).

  -A nyugdijam a csillagos egeket surolja, (amikor majd elkezdem szedni) mert nem az allamnak fizetem a nyugdijhozzajarulast, ami max 2% kamatot ad ra, hanem a fizetesem egy reszet felretehetem ado elott es befektethetem privat nyugdijbiztositasba, ami tobbszoroset fizeti, mint az allami nyugdij.

  Tehat, a donteseimet en hozom, a penzemet arra koltom, amire akarom, nem az allam kolti el helyettem. Ha rosszul dontok, rafaragok, ha jol dontok, meggazdagodok. Persze nem nehez jol donteni, milliok es milliok gadagszanak nap, mint nap az USA-ban, ugyhogy nem kell mast csinalnom, csak kovetnem a peldajukat.

  Idobe bejarok dolgozni, lelkiismeretesen elvegzem a munkam, odafigyelek a munkam minosegere, nem veszek le betegnapokat, ha nem vagyok beteg, nem probalom meg atverni a fonokomet. A munkahelyemen ezert megbecsulnek es soha nem engednenek el.

  A fizetesemet nem iszom el, nem cigarettara koltom, hanem egy reszet befektetem, a masik reszebol pedig dozsolok. Rengeteg a penz, amit hazaviszek, mivel az allam nem veszi el a felet, mivel az allamnak nincs ra szuksege. Miert? Mert, ahogy az elejen kezdtem:

  …mas szoval, az allam nem vette el mastol a penzt (TOLEM), hogy azt aztan odaadja valaki masnak, valami, akarmi celbol, iskolaztatas, egeszsegugy, fizetett szabadsag, allami tamogatas barmire, barkinek, magyarul az allam nem vette el a penzemet, hogy szavazatokat vasaroljon rajta!

  Ez Amerika.

  Aki szerint egy barom vagyok es az allam koteles ellatni es gondoskodni a lakossag minden igenyerol, koteles az emberek jovedelmet ugy elosztani, ahogy az a kormany szerint “igazsagos”, az megirhatja a velemenyet itt.

  http://www.websitetoolbox.com/tool/post/henel/vpost?id=2042834&pid=19325147#post19325147

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 448
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #254442 Hozzászólás

  Joe saját

  fórumjaira írkál.Már többet is indított.(vállalkozásban)Láttam már közéletit,de horgászt is.Nem topikot,hanem kész ilyen utazas -féléket.

  #254441 Hozzászólás

  albaregia
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  saddam hussein

  szabadsagon voltal, Joe?

  #254440 Hozzászólás

  igazi hülyeségszûrõ
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Obama a rekorder

  Nem csak abban, hogy az USA elsõ feketebõrû elnöke, hanem abban is, hogy az elsõ elnök akit HUSSEIN-nek hívnak. Hihihi

  #254439 Hozzászólás

  igazi hülyeségszûrõ
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Jósolni tudni kell

  Hihihi!

  Érdemes elolvasni a topikban a 2008. febr. 28. 00.29-kor írt hozzászólásom utolsó bekezdését (a 2. pontot). Én már akkor megjósoltam, hogy Obama lesz az elnök. Meg a válságot megjósoló írásaimat is érdemes egy kicsit visszaolvasni.

  Ugye Joe?

  Ki is akkor itt az agymosott?

  #254438 Hozzászólás

  Még nézzél szét a ,,Hírstart”-on is!

  Magyarország már fuldoklik?
  A német nyelvterület lapszemléje
  2008. október 22. 08:53

  Keresztes Lajos
  A Markische Allgemeine Zeitung államcsõdöt vizionál Magyarországon. A Handelsblatt szerint Magyarország válsága kihat térségünk többi államára is. A Die Presse beszámol a koalíciós tárgyalások bécsi megkezdésérõl.

  Markische Allgemeine Zeitung

  A potsdami napilapban Roland Mischke Most az elsõ EU-tagállamot fenyegeti az államcsõd címû cikkében a pénzügyi válság várható magyarországi hatásaival foglalkozik. A magyaroknak a szájukig ér a víz. Katasztrófa azonban az, hogy a válság hatása csak enyhíthetõ, de már elháríthatatlan. „Mindent el tudok képzelni” – nyilatkozta Kúrancsi János közgazdász –, „de azt nem, hogy mi történik akkor az országban, ha az állam képtelen lesz kifizetni a hivatalnokait. Bezárják a városházakat, kórházakat és iskolákat? Mit tesznek a bankok, ha már nem lesz pénz a trezorjaikban?”

  Az MNB elnöke által követelt takarékossági csomag megszorításokat követel a lakosságtól, miközben azt látják, tovább pusztul az infrastruktúra. Fõként az óvodákat, iskolákat és a szociális intézményeket fogja megtalálni, no meg a nyugdíjakat, mely már most is alig teszi lehetõvé a méltó életet. Kúrancsi már megmozdulásokról beszél: „Ismerem a magyarjaimat. Egy ideig csak szemlélõdnek, de azután odacsapnak”.

  Richter Sándor, a Bécsi Nemzetközi Gazdasági Összehasonlítások Intézetének (WIIW) Magyarország-szakértõje szkeptikus. Az év végéig az ország valószínû, hogy elevickélhet újabb állami hitelek nélkül. De a piacok hektikus mozgása rövid távon államcsõdhöz vezethet. Vladimir Gligorov, szintén a WIIW pénzügyi szakértõje azonban jelentõs különbséget lát Izland és Magyarország között, méghozzá Budapest kárára. Miközben az izlandiak bízhatnak saját erejükben és erõforrásaikban (halászat, nyersanyag), addig Magyarországnak jóval kevesebb a lehetõsége, hogy saját erõbõl talpra álljon. Gazdasága szorosan kapcsolódik más országok gazdaságához, s mivel ott bajok vannak, ezért a magyaroknak még rosszabbul fog menni. Magyarország lehet szerinte az elsõ kelet-európai dominó, melyet Románia, Bulgária és Ukrajna követhet. A bécsi szakértõk igen rossz híreket várnak a térségbõl, amennyiben a nemzetközi pénzügyi válsághelyzet nem kezd el a közeljövõben enyhülni.

  Handelsblatt

  A német gazdasági napilapban Reinhold Vetter Magyarország válsága megterheli egész Kelet-Európát címû cikkében elemzi a pénzügyi krízis hatását a visegrádi államokra. A globális pénzügyi válság már az összes kelet-európai EU-tagállamot fenyegeti, ezért nyugati befektetõk – tekintettel Magyarország komoly gazdasági nehézségeire – az elmúlt napokban nagy mennyiségû tõkét vontak ki az összes kelet-európai tõzsdérõl. Hogy mennyire erõs vagy gyenge ténylegesen egy gazdaság, az egyre inkább háttérbe szorul. „Minden a térségbõl érkezõ rossz hír mindannyiunknak árt” – panaszolja Dariusz Filar, a lengyel nemzeti valuta tanácsának tagja. Az év eleje óta a varsói, prágai és budapesti tõzsdeindex a felére esett vissza. A régiós valuták is vesztettek értékükbõl. Ennek ellenére egyes államok, mint Lengyelország, Csehország és Szlovákia kevéssé fenyegetettek a válságban, mint Magyarország, Lettország és Észtország, ahol nincs sok ok az optimizmusra. „A globális válság nem fog teljesen elérni bennünket” – nyilatkozta Filar. Ezt a felfogást erõsíti ezen országok bankrendszerének viszonylagos stabilitása. Mindeddig nyoma sincs az összeomlásnak. „A régió bankjait nem érte el az ingatlanpiaci szemét” – fogalmazott drasztikusan Meciej Krzak, a varsói Szociális és Gazdasági Tanulmányok Központjának munkatársa.

  Az új uniós tagállamok reálgazdaságára is hat a nemzetközi pénzügyi válság. A Volkswagen és a Peugeot–Citroen Szlovákiában, a VW–Skoda Csehországban már csökkentette a termelését. Ugyanaz érvényes a romániai acélgyáros, Mittal Steel terveire is. „Termeléscsökkentésre kell számítani az élelmiszeriparban, bútorgyártásban és természetesen az autóiparban” – nyilatkozta Piotr Kalisz, a varsói Citi-Handlowy Bank elemzõje. Párhuzamosan mindenütt csökkentik a növekedési várakozásokat. „Az idei 5,4 százalékos közép- és kelet-európai növekedés jövõre 4,3 százalékra csökkenhet” – áll az Erste Group elemzésében. Leon Podkaminer, a Bécsi Nemzetközi Gazdasági Összehasonlítások Intézetének munkatársa szerint a növekedés nem esik ilyen gyorsan, mert a régió államai még mindig a Nyugattal szembeni lemaradásuk ledolgozásán dolgoznak. „Nem vagyunk recesszióra ítélve”, fogalmaz Krzysztof Rybinski, az Ernst & Young munkatársa Lengyelországgal kapcsolatban.

  Die Presse

  Az osztrák napilap Haverkodás az elsõ körben címû cikkében a kedden elkezdõdött bécsi koalíciós tárgyalásokon történteket ismerteti. Werner Faymann (SPÖ) kijelentette: „Velünk biztosan nem lesz bevezethetõ a tandíj, miként nem hagyjuk, hogy megtiltsák az EU-népszavazás gondolatának támogatását”. Josef Pröll folyamatosan azt hangoztatta, a tárgyalások kimenetele nyitott: „Nézzük meg, képesek leszünk-e egy koalíciót összehozni”.

  A megbeszélés jó két óra hosszat tartott, a nyilatkozatok alapján sokkal jobb hangulatban zajlott, mint két évvel ezelõtt, mikor „leszerelési tárgyalásokról” volt szó. A megbeszélést követõen külön-külön álltak a sajtó elé a pártelnökök. Faymann elismerte minden résztvevõ törekvését, hogy az összekapcsolókat állítsa középpontba az elválasztók helyett. Pröll elfogadható eredményrõl beszélt. Konkrét eredmények? Az a közös felismerés, hogy a tartalmi kérdésekben viszonylag gyorsan megállapodásra kell jutniuk. E célt szolgálják a csütörtökönként sorra kerülõ megbeszélések a bizottságokban és albizottságokban. Azonnali intézkedésként az SPÖ és ÖVP megállapodott egy konjunktúracsomagról, melyet szerdán a minisztertanács, majd október 28-án a nemzetgyûlés alakuló ülésén fognak véglegesíteni. A kis- és középvállalkozók számára az állami fejlesztési bank garanciakeretét 2,95 milliárd euróról négymilliárdra emelték. Emellett 400 millió eurót kívánnak az utakba és a vasúthálózatba fektetni. Az EU-val kapcsolatos kérdéseket Andreas Schieder (SPÖ) közigazgatási kérdésekkel foglalkozó államtitkárnak és Ursula Plassnik (ÖVP) külügyminiszternek kellene tisztázni. De Schiedernek még állítólag az sem sikerült, hogy idõpontot kapjon Plassniktól.

  #254437 Hozzászólás

  Tegnap este Demján Sándor azt találta mondani,hogy

  Magyarország Europa legszegényebb állama lesz még több,mint tíz évig.Ehhez mérten gondolkozz és ugyanaz a rendszer van itt most (lehallgatás,besugás,szemétkedés,korrupció),ami miatt a szüleid egykor kivándoroltak.Nekem már elegem van az egészbõl.20 éve sz@r a helyzet és akkor még megintcsak több,mint tíz évig még rosszabbat várjak.?!Rohadjanak meg!A kommunisták teljesen tönkretették az országot azért,hogy a sok leszegényedett embertõl az ingatlanokat megvehessék és a földliberalizáció után szakítsanak rajta.Mire valami lenne (sosem) Magyarországból,addigra meg több lesz a cigány ,mint mi és ahol a cigányok többségbe kerültek ott csak a pusztulás van,romházak,bûnözés.
  Van egy olyan mondásom,hogy:
  Annak a legjobb,aki meg sem születik,utána annak,aki megdöglött,utána meg annak,aki a diliházban van és nem tud magáról.Nem vagyok depressziós (még:o)),csak qrvára mérges a szarjankó kommunistákra,meg Franco el Qrora,hogy az életünkbõl elvesznek 8 évet,meg még vagy 20-at,amíg valami lenne megint.Addigra meg itt a sok cigány ,meg visszajönnek a kommcsik,vagy cigánytöbbségû lesz a parlament.

  #254436 Hozzászólás

  albaregia
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  mast hallottam

  En ugy hallottam, hogy azert van mortgage valsag mert sok olyan ember kapott hazvasarlasi hitelt akirol mar a kolcson megitelesenel tudtak, hogy nem kepes fizetni a reszleteket. Ha ez igy van akkor nem ertem miert vagy olyan pesszimista, Zolt. Termeszetesen a hitelvalsag magaval rantja a gazdasag legtobb agazatat es tobbe-kevesbe az egesz vilagot, de megis csak jobb magasabbrol lecsuszni egy alacsonyabb szintre, mint pl azoknak akik mar most is a del-afrikai banyasz beka segge alatt elnek es nincs hova tovabb lefele. Ha valaki azt hiszi, hogy visszakoltozni Magyarorszagra az USA-bol egy okos lepes, alugyon ra egyet-kettot. Termeszetesen en most azokra gondolok akik legalisan vannak az USA-ban. Ha valaki nehezseggel nez szembe az USA-ban, az tizszer annyival kell, hogy megbirkozzon Magyarorszagon. Sehol nem konnyu.

  #254435 Hozzászólás

  Zsolti

  Regen nevettem ilyen jot, koszi ezt a humoros meset. Ha van meg ilyen akkor masold be azokat is legyszives.

  #254434 Hozzászólás

  egy cikk az amerikai alomrol

  Üzenet a csendes többségnek az USÁ-ból: itt is egyre kevesebb a terület a legelésre, és a fû sem olyan kövér és zöld már
  2008-10-19. 11:01

  Kedves Kuruc!

  Olvasom a levelet, hogy Nagy-Britanniában milyen durván bánnak a Kelet/közép-Európából származókkal stb., stb. Most én írok az USÁ-ból.

  Olvasom, hogy Magyarország most már vízummentes, lehet jönni-menni, ahogy tetszik, ugráljunk örömünkben, de mielõtt rohannánk a reptérre, megmondom elõre, hogy semmi, de semmi értelme nincs.

  Munka az…az nyet. Ezzel igazából be is tudnám fejezni az egész levelet, de hogy szép és hosszú legyen, ezért részletezem. A hitetlen többség kedvéért kijelentem, hogy a hiedelemmel szemben a dollár nem nõ a fákon. Dolgozni kell(ett) érte, keményen, de most már az sem megy.

  A megélhetés rosszabb mint az EU-ban, azzal a kivétellel, hogy itt még tömegközlekedési jármûvek is csak a nagy “city”ben vannak, oda meg a fene sem akar menni vagy lakni, sõt onnan áramlanak a “country-side”-ra még azok, akiknek valamennyi pénze van spórolva. Szóval ha nincs autód, (papírjaid, jogsi, stb.) akkor felejtõs, de hadd ne kezdjem itt, mert ez a legkevesebb, ami rossz.

  Az amerikaiaknak sem, talán onnan nem látszik, de én naponta számolom az utcákon az eladó házakat (amiket senki nem vesz meg, mert vagy a bank nem ad hitelt (tönkrement), vagy a személynek nincs se pénze, se munkahelye) és egyre több az autó a “For Sale” papírral. Példának Connecticut-ot említeném , mint “leggazdagabb állam”: itt vannak olyan utcák, ahol minden második házon lóg az “eladó” tábla.

  Ennyire “gazdag”, el sem tudom képzelni, hogy milyen lehet most egy szegényebb államban, de olvastam elég cikket, hogy egész utcák vannak elnéptelendve, félig elkészült házak befejezetlen épületek, mivel a “mortage crisis” úgy csapott le, mint a villám a tiszta égbõl , bár aki építészettel foglalkozik, azok már látták a jeleket több évvel ezelõtt is, hogy bajok lesznek, csak akkor a birka agyú “többség” legyintett egyet, meg azt mondták hogy csak alufólia-sapkás “konspirátor” elméletek ezek. Most aztán lesnek mint hal a szatyorban, hogy “tényleg igazuk volt”.

  A példának kedveéért elmondanám, hogy nemcsak személyautókat látok, de munka- kisbuszokat, truck-okat, stb.. mivel a kis üzletemberek (festõ, ács, asztalos) nagy része egyszerûen tönkrement.

  Na most, ha vannak is dolgozók (fõleg illegális “mehikó”fajta) azoknak ezek a kis mesterek adták a munkát, fûnyírás, festés, pakolás takarítás. Mivel egy nagyobb üzletbe (pl: Walmart), papír már kell, de ha van is, amit ott adnak fizetésnek az egyenlõ a nokedlival ($7.00 óránként… mínusz az adó (35%)) de mivel a kisiparosok tönkre mentek vagy már elküldték melósaikat, ezért a “mehikóiak” is mennek hazafelé, ugyanúgy a lengyelek meg más itt rabszolgáló európaiak , sõt 6 magyart is ismerek, akik már nyáron elhagyták az USA-t, mivel nem volt munka, nem kellettek senkinek, vagy egyszerûen el lettek bocsátva. Nem azért, mert a kisiparosok találtak új munkaerõt, hanem azért mert azok is vagy tönkrementek, vagy nem tudja tovább fizetni õket, ezért a contractor inkább dolgozik egyedül, 10 órát is egy nap, negyedannyi fizetésért. Itt a cikk, vadi új: Immigrants: losing grip on the American dream

  Nekem Information Technology végzettségem van, méghozzá 6 éves, ezenkívül rendszergazda lennék, és értek a programozáshoz is, angolul folyékonyan beszélek, akcentus nélkül, mivel 15 éves korom óta itt lakom.

  Mit gondol a kedves olvasó, hol dolgozok? Sehol. Nem vesznek fel, sõt, elmentem több staffing agency-hez is (munkaszerzõ cég), ahol azt mondták, hogy sokat ne reméljek, mert nálam 5-ször képzettebb, még több tudással /magasabb iskolával végzetteknek sem könnyû munkát szerezni.

  Lényegében ezek a tények: Ha munkaerõt keresnek, akkor vegyük úgy, hogy 1 munkahelyre régen pályáztak kb. 50-100-an. Most: Kb 1000-en. Szóval az esélyem az valami olyasmi, hogy 1 az 1000-hez. Ehhez add hozzá, hogy a magasabb végzettségûek kényszerbõl el fogják vállalni a szintjük alatti munkát, szóval még az is gyengíti az esélyeimet. A villám hamarabb belémvág, vagy a lottón hamarabb nyerek, mint munkát szerezzek. Mit fogok csinálni? Elvállalok mindent mostanában, a gereblyézéstõl a szeméthordásig, de csak azért is van valami munkám, mivel itt már valamennyire el vagyok fogadva mint “amerikai”, mivel rasszizmus és megkülönböztetés azért itt is van, fõleg a felsõ 5% milliomos, aki a gõgössége miatt mindenkit alattvalónak néz, és fõleg ha valakinek hallatszik a kiejtése, azt már úgy kezelik, mint egy rabszolgát. Idáig jutottam az iskoláimmal, a számítógépes tudásommal, hogy levelet gereblyézek és narancssárga zsákokba rakom, hogy Halloween-re a gyerekek tudjanak valamit az út szélére tenni, mint itt ez szokás.

  Mik a terveim a jövõt illetõen? Próbálom kihúzni valahogy a telet, majd valamikor jövõ évben (ha csaknem hamarabb) fogom magam és megyek innen el. Most tökmindegy, hogy hol nincs pénzem, itt soha nem éreztem magam itthon, de legalább otthon magyarok között leszek, nem itt ezzel a birkaborjú néppel, akik lassan de biztosan mit sem tudva a vágóhídra vonulnak ahogy a bankok kizsákmányolták õket, a kormány meg lassan elszedte a szabadságukat.

  Felesleges ide jönni, mert utána csak menni fogtok vissza. Nem beszélve arról, hogy itt most lakást találni akkor, amikor az amerikai õslakosok fele már elveszítette a házát (foreclosure) és albérletben lakik, és valamennyire elfogadható helyeken is 1800-2000 dollár a havi albérleti díj, nem beleszámolva a benzin árat, kaja, áram, stb., tehát ilyen körülmények között lakást találni sem leányálom.

  Arról viszont még az újságok sem írnak, hogy mostanában a repülõtereken 10-20 rendõr (?) vagy állami fickó áll és kérdezõsködik mindenrõl, mivel “terror veszély van”, fõleg a magyar repülõk érkezese/indulása termináljánál. Ez tény, most beszéltem valakivel, aki haza (!) utazott, és olyan faggatásnak tették alá, hogy azt hitte, hogy már le van tartóztatva.

  “Amerikai Álom”, annak sajnos vége, sõt , vége volt már a 60-as években igazából, a többi már nagyrészben látszat volt csak, a 90-es években voltak az utolsó felvonásai.

  Radai Andor

  #254433 Hozzászólás

  lakas
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  buszke Joe

  Joe remelem hogy gyurcsanynak is megirtad (bar tudom hogy mar regota nem foglalkozol Mo.)hogy miert vagy buszke hogy amerikai vagy.
  Kulonben szerintem majdnem mindenki buszke aki kulfoldon el, legalabbis kepzeld en is buszke vagyok hogy eljottem, el tudtam jonni.

  #254432 Hozzászólás

  Torreádorom!

  Most okos voltál,de a balhét te csináltad azzal,hogy letörölted az elsõ bemásolásomat.Én meg utána figyelmetlenség miatt a címet nem írtam be újra.

  #254431 Hozzászólás

  Eugenio!

  Bakker!
  Én ilyet meg sem gondolnék,bár én is voltam már így régen,mert minden pénzemen földet vettem,meg gépet,meg magot,stb.
  Ilyennek nem lenne szabad megtörténni.
  Te sem válaszoltál arra ,hogy hol vagy.Biztos elsiklottál felette.Én meg elnézést kérek,de nem ilyesmire gondoltam.
  Azért a történetedre kíváncsi lennék,ha publikus,akár emilben is.Eléggé kíváncsi:o)természet vagyok,mástól is kérdeztem már ilyet.Volt ,aki megírta,volt aki nem.Én úgy gondolom,hogy ha lehet,akkor mástól,más tapasztalatából,esetleg kárából érdemes tanulni.Ezért írkálom én is a magamét a többi topikra pl hollandiai gombaszedés és hasonlók.Hátha tudok valakinek segíteni,megóvni,ha már nincs realitásérzéke.
  Ha gondolod írj egy emilt,másra is kíváncsi lennék(miért ne:o)).Kerestelek a régiek között,de nem találtam a tiedet.Nem tugom a yahoo után mi jön:(

  #254430 Hozzászólás

  A Magyar
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Tibor

  A dinnyekut mukodeset kivalo hozzaertessel leirtad, de az en kerdesem nem ez volt!
  Te irtad,
  ¨Szerintem te akkor léptél le,amikor még a kútba eresztették le a hûteni valót.:o)¨
  Erre valaszolva irtam, amibol ki kellett volna hamoznod, hogy a lelepesem idejen nem tudtam a hutenivalot kutba ereszteni. Remelem, most mar erted!
  Kellemes hetveget.

  #254429 Hozzászólás

  Tökéletesített változat,folyamatos üzemmód.

  Szinte folyamatossá tehetõ a dinnyekút mûködése úgy,hogy a fagycsapon keresztül-esetleg a jobb betáplálásért-a vezetékben áramló víz nyomásától minimálisan nagyobb nyomással folyamatosan táplálunk be dinnyeturmixot.A minimális nyomástöbblet azért kell,hogy nehogy a fagycsapon keresztül kinyomódjon a vezetékben áramló víz.A fagycsap beágazásához még beiktatható egy befelé ersztõ visszacsapó szelep,mely megakadályozza üzemzavar esetén a víz kiáramlást a fagycsapon keresztül.Ezt oldható kötéssel kell beiktatni,hogy az õszi víztelenítés megoldható legyen a fagycsapon keresztül.A folyásirányhoz közelítve az ,,Y” egyik ágaként hegesztett immár betápláló fagycsap azért is elõnyösebb,mert így a betáplálás és a tiszta víz áramlási iránya is hasonló,ezáltal a bemosás tökéletesebb.
  Na remélem más agyszülemény nem jut eszembe,nem fárasztalak Titeket.

  #254428 Hozzászólás

  Valami néhány ezer szavazattal

  nyertek a patkányok.A választási ,,gyõzelmük” okait már kielemeztem(iskolázatlan szavazóbázis,az emberek szocializációja,stb)régebben.
  Remélem nem kevered a parlagfüvet a Cannabisszal!(parlagfû:Ambrozia Elatior)Van a tudodki szomszédomnak itt 7 hektár finom original virágzó parlagfüve kb 70 cm magasságú.(az nem látszik ki az útra:o))
  Tegnap már kitaláltam ,csak elfelejtettem leírni,most pedig az immár finomított változatát írom:
  A görögdinnye folyatása kerti csapból(mindeközben Scootert hallgatom:O),a kedvencem)
  Szerzõ,licenc- és jogtulajdonos,egyben kreativ és mindennemû igazgató és izgató:Sáfrány Tibor
  Végy egy betonaknával,fagycsappal és golyós csappal(nem szeleppel,vagy tolózárral—késõbb lényeges)szerelt kerti csapot.
  A kifolyócsonkot fel kell fordítani franciakulccsal,hogy a kiömlõnyílás az ég felé nézzen.El kell zárni az aknában a kerti csap leágazást a gerincvezetékrõl,majd a fagycsapot és a fenti csapot ki kell nyitni,hogy kifollyon a benne lévõ víz.Erre azért lesz szükség,mert így a felülrõl betöltött dinnye elõl a levegõ el tud szökni és így nem akadályozza a dinnyeturmix elõrehaladását.Amikor a dinnyetöltelék elérte a fagycsapot ,akkor azt elzárjuk és így töltjük még ameddig befogadja a csõ.
  A dinnye elõkészítése:
  a termésbõl a belét kikanalazzuk vödörbe,vagy nagyobb tálba.Ezután kézi mixerrel ,,egynemûvé”dolgozzuk,majd szûrõn átpasszírozzuk,melyen az épen maradt magok és egyéb szálas rész fennakad,nem zavarva ezután a betöltést.
  Amikor betöltöttük a kerti csap csõvezetékébe,akkor eldönthetjük,hogy zuhanyozni akarunk,vagy meginni a mannát,mely csapunkból gejzírként fog elõtörni,miután megnyitottuk az alsó ,gerincvezetékkel összekapcsoló és a felsõ csapot.Ha a zuhanyzás a cél,akkor a felfelé álló csonkot úgy hagyjuk,ha a ,,megivás”,akkor vissza,lehajtjuk a csõcsonkot.
  Tehát a csapból folyó dinnye mûszaki és technológiai leírása immár mindenki számára elérhetõ.
  Mindehhez kellett a Tiborgazda kertésztudománya(termésismeret),szakácstudománya és mûszaki képzettsége:D:D.
  Jó szórakozást!

  #254427 Hozzászólás

  A Magyar
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Tibor Gazda!

  Szia Tibor!
  Igazad van, valtottunk par levelet, de valahogyan ellaposodott az en hibambol. Nem mentegetodzok, de az utobbi idokben rengeteg dolgom volt, s valoszinuleg ezert nem irtam.
  Kivalo gazdat az irasaidbol tudom, mar amennyit elolvastam. A parlagfu ultetveny is arra vall, hiszen nem fedeztek meg fel!
  Nem mondom, hogy kuldok eredeti magokat, s nem kell parlagfuvel kinlodnod! Viszont, ha ezt az illetekes elvtars is olvassa es nem tetszik neki (marmint a magok),van mas is, amin elcsamcsoghat!
  Amit a valasztasrol irtam, szerintem igaz!
  Kikered Magadnak a lakossag felenek neveben, miert!?
  A szavazatok hany %-aval nyert az uralkodo?
  Na megyek, mert a kajak-kenu donto erdekel.
  Udv. Eugenio.

  #254426 Hozzászólás

  Eugenio!

  Szia!
  Kovaljov Barna nem külön fajta,hanem külön faj.(homo erectus kihalt ágának klónja)
  ,,Viszont Ti valasztottatok meg oket vezetonek, vagy megint meghamisitottak az eredmenyeket!?”Amikor ezt olvastam,majdnem nekiugrottam a monitornak.Ha a közelemben vagy ,egy kicsit megcsavargatom a nyakadat.:o)KIKÉREM MAGAMNAK a lakosság felének nevében is!!
  Te honnan tudod,hogy kiváló gazda vagyok?Azt hiszem nem kérkedtem vele.(pedig látnád a parlagfûmet…:D)
  Na jó étvágyat a vacsidhoz és jó tévézést!
  ui:most hol vagy?Ha jól emlékszem valamikor írtunk egymásnak,de lehet,hogy tévedek.

  #254425 Hozzászólás

  A Magyar
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Tibor, Gazduram!

  Kedves Tibor!
  Tevedtel a lelepesemet illetoleg! 1998. februar 17-en hagytam magam mogott a Magyar hatart. Abban az idoben meg sem probaltam a gorogdinnyet belegyurni a kerticsapba(asott kutunk, pedig 1968-ota nincs)! Na nem azert, mert februarban nincs gorogdinnye, vagy elegge draga MO-on! Szerinten a muvelet Neked is eleg nehez lenne annak ellenere, hogy kivalo Gazda vagy!
  Kovaljov Barna egy kulon fajta!
  A mostani vezetoitek szerintem a patkany es a csotany kevereke. Elegge nehez ezekbol elolenyt csinalni, ill. keresztezni oket, HAT ez lett az eredmeny!
  Viszont Ti valasztottatok meg oket vezetonek, vagy megint meghamisitottak az eredmenyeket!? Hallottal valamit ezugyben?
  Nyugi, pihenek is!
  Na megyek, lassan du.2 ora, pentek es van meg par elintezni valom, utana osszeutok valami vacsorat es bizom benne, hogy a Magyarok a kajak-kenuban 3 aranyat osszelapatolnak. Itteni ido szerint (ha jol szamoltam)ma 21.30-kor kezdodnek a dontok.Termeszetesen nezni szeretnem.
  Udv Eugenio.

  #254424 Hozzászólás

  Eugenio!

  Szerintem te akkor léptél le,amikor még a kútba eresztették le a hûteni valót.:o)
  Amúgy -mivel ez egy régi topik-jó nagy hülyeségeket szürtél le,talán a Joe életszinvonalát kivéve.
  Kovaljov Barna már nem szidja Amerikát,hanem a Joe csicskája akar lenni,a múltkor még pitizett is neki.
  Szerinted a mostani ,,vezetõink”nem patkányok?Csak nézz utána a 2006-os választási ,,gyõzelmüknek”,öszödi beszédnek,a kommcsi kiskirályok földvásárlásainak és egyéb ,,vételeinek”,stb.Gerinc =0
  Azért jó olvasni ennyi marhaságot,:O)de inkább pihentél volna.

  #254423 Hozzászólás

  A Magyar
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Forumozoknak

  Sajnos ez a forum kifarsult az egymas szidalmazasai miatt.
  Nem cikizni,leugatni kellene a hozzaszolot,ha nem tetszik az irasa, hanem ertelmes ervekkel meggyozni, hogy esetleg nincs igaza! Nem biztos, hogy nincs igaza!
  Barna. Magyar banan! Ezt a marhat! Ugy lesz MO-on magyar banan, ahogy magyar narancs! Nem kell amerikai banan neki,sot ¨senki nem szereti¨(irja), mert valoszinuleg, mint regi kader, inkabb megprobalja Nyekladhazan termeszteni. Nem sikerul? Nem erdekes, importal majd Novoszibirszkbol! Persze a zoldsegesnel azert megveszi a gyerekeknek az amerikai banant addig,amig a sziberiai meg nem erkezik! O persze meg sem kostolja, echte magyar letere! Nem fel, hogy a gyerekeket megmergezi vele? Ananaszrol,igazi kokuszrol,lechozarol chinolarol ne is almodjon a csalad, mert amerikai! A Jack Daniels-tol, vagy az altalam szeretett Tequilatol pedig egyenesen behany! Coca-cola, Isten mentse meg a csaladot tole!Szegeny gyerekek, bambi hijan csak vizet isznak!
  Szerintem Joe-bol nem a magyarok gyulolete sut, hanem a MO-on elok irant erzett sajnalata, s lehet, hogy fel akarja (szeretne) homalyositani oket, hogy segitsen ezzel nekik! Ez ugyben nekem is fel kell vilagositanom majd Joe-t, hogy ez nem fog sikerulni neki, mert a MO-on elok fejen olyan un. ellenzo van, mint a lovaken! Nem tesz senki semmit a jobbleteert, hanem megy arra, amerre hajtjak, vagy terelik oket, mint a birkakat! Ezek az igazi magyarok!? Szegyen, ami MO-on van! Joe ertuk kuzd, mint Don Quijote Dulcinea-ert.
  gabor es a tobbi patkanyozik! Miert? Biztosan, mert irigylik az amerikai patkanyt,mert ezerszer jobban el, mint a magyar atlagember, vagy mint ok! Pl. lehet, hogy a hutoszekrenyt egy olyantol vettek, aki egy nemetorszagi lomtalanitasbol behozta. Kepzeljetek el, hogy egy magyar patkany mi mindent talalna egy amerikai lomtalanitaskor!? Baj, hogy messze van.
  Hirtelen ennyi.
  Udv. mindenkinek!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 448
Hozzászólás: Miert vagyok buszke, hogy amerikai vagyok?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.