Mihez lehet kezdeni magyar jogi diplomával külföldön?

Kezdőlap utazas.com Fórum Külföldi szellemi munka Mihez lehet kezdeni magyar jogi diplomával külföldön?

 • Indította
  Témakör
 • #5148 Hozzászólás

  Iuris

  Sziasztok!

  A kérdés adott: elvégeztem egy jogi egyetemet, mostmár egy specializációt is szereztem hozzá (európa jogi szakjogász), csak éppen a probléma: 18 évesen amikor beiratkoztam, nem tudtam, hogy mostanra (27 éves vagyok) nagyon elegem lesz Magyarországból és nem kívánom a maradék éveimet itthon leélni, sõt még Európában sem (okát nem szeretném itt taglalni). Vajon lehet-e valamit kezdeni ezekkel a képesítésekkel a tengerentúlon (itt nem Észak-Amerikára gondolok, hanem elsõsorban a csendes-óceáni térségre, esetleg Ázsiára), vagy ha menni akarok, mehetek szakképzetlen munkásnak építkezésekre, maximum pincérnek? Angolul folyékonyan beszélek, franciául majdnem, de ez alapkövetelmény a külföldhöz, szal nem szempont.
  Gáz, hogyha akármilyen (!!!) másik diplomám lenne, közgazdász, orvos, mérnök, tanár, stb. sok országban tárt karokkal várnának (orvos ismerõsöm Új-Zélandon kórházba került, az ottani orvosok kérdezték tõle nem akar-e maradni?), így meg diplomás ember létemre vagy itthon harapom az aktákat valami hivatalban vagy bíróságon kevésért (nem származom ügyvédcsaládból, ez a pálya itthon is kilõve, közjegyzõnek kihalásos alapon lehet bekerülni, és ez a két jogi terület kifizetõdõ ma csak Magyarországon.) Félreértés ne essék: csak szeretnék tisztességesen megélni a munkával keresett fizumból ügyeskedés és csalás nélkül, családot, gyerekeket, stb. és ezt itthon nem lehetséges a mostani (és ha így marad, jövõbeni) helyzetemben, ezt mint jogász tökéletesen átlátom.
  Kíváncsi vagyok, hátha valakinek van tapasztalata affelõl, ami a topic címe.

  Ui.: az “okos” beszólásoktól elõre kérem, kíméljenek meg az ilyenek elkövetésére hajlamos egyedek, reagálni úgysem fogok rájuk!

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #101654 Hozzászólás

  Gergely

  mihez lehet kezdeni…

  Talan kerdezz meg egy jogaszt.:)

  #101653 Hozzászólás

  lulu

  hmmm

  en szegeden vgeztem es most nemetorszagban vagyok jovo heten kell szakot valasztanom, egy eves LLM kepzes. ösztöndij nelkul is meg lehet csinalni de akkor dolgoznod kell mellette szoval nem egyszeru.
  szerintem egyetlen lehetosg ha a jogon belul olyat valasztasz ami nincs orszaghoz kotve:
  szerzoi jog, kereskedelmi jog stb… a masik pedig h innen nem fog menni. oda kell menned ahova szeretnel felterkepezni a lehetosegeket szemelyesen es kuldozgetni az oneletrajzokat.
  meg egy löehetoseg ha pl elmegy egy ilyen tersegbe onkentesnek irodai munkara es epited a kaücsolatokat. de ez a szobadbol nem fog menni….
  sok sikert!

  #101652 Hozzászólás

  külföldi

  Iuris

  bisztos nem egyszerü ,es mindig könyeb tanacsot/velemenyt adni ha nem szemelyesen erint . En te helyeted szakositanam magamat valamiben ami az EU val kapcsolatban van,angolul tudsz miert nem probalsz kapcsolatot keresni EU vagy azsiai külföldi cegekel akik kitelepitik cegüket,nem csak Magyarorszagra , ezeknek ming szüksegük van jogi segitsegre.
  ES hogy te “csak jogasz vagy “az egy lehetösseg es nem hatrany.
  Persze talan ez nem az amit te keresel”Félreértés ne essék: csak szeretnék tisztességesen megélni a munkával keresett fizumból ügyeskedés és csalás nélkül, családot, gyerekeket, stb.”
  Szoval ügyeskedes nelkül nem fogsz az eletben sokat elerni,en nem mondom hogy csalyal,lopjal de a sajat erdekeidet ki kell harcolyad.
  Es azt te is tudod hogy szemese a vilag , en ezt ugy ertelmezem hogy az van elönyben aki elöb veszi eszre a lehetösegeket es ki is hasznalya.

  #101651 Hozzászólás

  dr

  a jogi diplomával

  lassan itthon is csak egyet lehet, kitörölni…

  #101650 Hozzászólás

  egy ötlet bár ez is EU

  lunda

  Ismerõsöm jogi diploma után, néhány év gyakorlattal maga mögött, elvégzett Bruges-ben egy EU jogi részképzést (azt hiszem fél év volt, de lehet hogy 1 év). Ezután bekerült egy olyan adatbázisba az egyetemen, amit rendszeresen lekérnek az EU különféle intézményei, ha vmilyen országból vagy szakterületrõl jogászt keresnek. Így találták meg õt is és ma már Strasbourg-ban dolgozik.
  Szóval a vége mégiscsak az, hogy tényleg egy külföldi sulit kéne elvégezned, és persze érdemes lenne szakosodnod vmilyen ágazatra, de az már attól is függ milyen országba vágysz. Sok sikert!

  #101649 Hozzászólás

  Iuris

  nem, én

  az ELTÉn végeztem. de örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával. hátha többen többre jutunk :)

  #101648 Hozzászólás

  Gergely

  Nem vagy egyedül

  Szia Iuris!

  Leveledbõl olvasva nem végeztél esetleg az délvidéken?
  Vagyunk még itt egypáran hasonló cipõben, többek között én is és keresem a megoldást, hogy mi a halált kezdek a senkinek nem kellõ jogi diplomámmal, nyelvtudásommal kapcsolatok nélkül.

  #101647 Hozzászólás

  Iuris

  sajnos én is ezt sejtettem

  :(((((
  Egyetlen olyan területhez kötött diploma sincs mint a jogi, és a sok lüke 18 éves meg öli egymást hogy bejuthasson az egyetemre, amikor csak Budapesten pl. több ügyvéd van mint egyész Ausztriában! Az egyetemeknek jó biznic a jogászképzés mivel a legolcsóbb képzések közé tartozik (nem kell labor, gyakorlat, semmi csak egy könyvtár meg elõadók), ontják a jogászokat az országra. Már az én évfolyamtársaim között is többen voltak, akik szülõi segítség nélkül summa cum laudés diplomával, több nyelvismerettel is évekig (!!!) kerestek munkát, hogy aztán minimálbérért gürizhessenek egy ügyvédi irodában.
  Rits, nem tudnád megadni az uncsitesód emailcímét hátha tud segíteni, vagy valami hasznos infot adni? :) dredd@mailbox.hu az enyém.

  #101646 Hozzászólás

  Bogi

  semmit

  Hát nem sok mindent fog kezedeni a magyar jogi végzettségeddel. Szerintem csinálj meg egy külföldön is használható másod diplomát, képezd át magad és úgy nagyobb esélyed lesz.
  De szerintem ezt magad is tudod, hogy fõleg Ázsiában nincs semmi értéke egy magyar jogi végzettségnek.
  Azért fel a fejjel! A többi diplomásnak sem sokkal egyszerübb.

  #101645 Hozzászólás

  Rits

  Csak magyarral nem sokat…

  …de: unokatestvérem jogi diplomával angol cégnél itthon kezdett dolgozni, kb. fél év után kiküldték Londonba (oké, ez még Európa…), és ott is tudott maradni.

  Egyéb jót nem tudok mondani :(

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: Mihez lehet kezdeni magyar jogi diplomával külföldön?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.