milyen allvanyt?

Kezdőlap utazas.com Fórum Fotó milyen allvanyt?

 • Indította
  Témakör
 • #6415 Hozzászólás

  nekro

  Sziasztok!

  Allvanyt vasarlasahoz szeretnek tanacsot kerni toletek.
  Szuksegem lenne egy nem tul draga (max 10e+afa), stabil de konnyu allvanyra (olympus e500-am van), amit egy hatizsakban is (vagy az oldalara csatolva) cipelhetek

  koszi

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #108135 Hozzászólás

  FeCsa

  Manfrotto

  Sokat morfondíroztam, hogy milyen állványt vegyek. Sokat fogom használni, megéri e az árát azért a pár képért. Aztán hozzájutottam egy Manfrotto 190 CLB. Egy álom, majdnem mindig magammal viszem, egyre jobban rájön az ember, hogy mennyi helyzetben szüksége lehet rá.
  Lehet, hogy súlyban többet cipelek, mint mások más állványok esetében, de iszonyat stabil a cucc:)

  #108134 Hozzászólás

  Ahmet

  Gitzo

  Én is kinéztem a Gitzo travellert, de a 100 eFt körüli ára elriasztott. : )

  #108133 Hozzászólás

  Ahmet

  Manfrotto=Bogen

  Amennyire én tudom.

  #108132 Hozzászólás

  Korgo

  Manfrotto = Bogen ?

  Manfrotto = Bogen ?

  Ha igen, Bogen nekem nagyon bejott. A Gitzonal nehezebb es kevesbe latvanyos, DE stabil es nincsenek vele gyuruforgatasi gondok. Van egy asztali belole, meg egy oriasi nagy az otthoni muteremre vagy terepre kocsival.

  #108131 Hozzászólás

  Laz

  Manfrotto

  Es a Manfrottok? Van valakinek tapasztalata?

  #108130 Hozzászólás

  Ahmet

  Cullmann

  Figyelem, amiket itt ajánlottam, azok utazáshoz használható, kicsi, könnyû állványok! Igazából erõs kompromisszum egy ilyen kis vacak. Viszont a kis vacak kategóriában szerintem a legjobbak.

  #108129 Hozzászólás

  Korgo

  Gitzo

  Gitzo-val vigyazz, legalabb is a gyuru-csavaros labas megoldasokkal. Hogy a gyurut (fekete 1 cm szeles gumigyuru) merre kell csavarni az minding problemat okoz, neha pedig csak csuszik a meneteben.

  Gitzok jol neznek ki, stabilak, es minden egyeb jo rajtuk, de ezek a gyuruk elegge lerontjak a dolgot, neha foldhozvagnam az egeszet.

  #108128 Hozzászólás

  Ford

  Ahmet

  Nekem is kellene egy ilyen cucc, mert csak egy nagyon gagyim van.
  el tudnád küldeni nekem is a mail címet?
  az enyém: therealnapster@freemail.hu
  köszi szépen

  #108127 Hozzászólás

  Ahmet

  nekro

  Egyrészt hivatalosan azt hiszem a Pálvölgyi, de én szürkén vettem. Boltokban nincs raktárkészlet szinte semmibõl, amit nem lehet tömegesen eladni.
  Ha küldesz egy mailt a nevemre(freemail), akkor megadom a címét. Nagyon korrekt srác. Lehet tõle rendelni utánvéttel, vagy ha bízol benne, akkor még olcsóbb, ha átutalod neki a pénzt, õ meg elküldi a címedre. (Kétszer rendeltem tõle, maximálisan elégedett vagyok)

  #108126 Hozzászólás

  nekro

  koszi

  a telem nem egy brutal darab, 80-300, nem egy tulsulyos peldany, asszem meggyoztel

  meg annyit mondhatnal, hogy ki forgalmazza?

  thx

  #108125 Hozzászólás

  Ahmet

  nekro

  hát, mit nevezünk stabilitásnak. Nyilván egy ilyen állványnak vannak korlátai. De az a kis állvány elég sokmindent kibírt. (EOS 30 + Sigma 70-300, amin ugye nincs állványgyûrû) A gömbfej nagyon stabil rajta. Hangsúlyozom, hogy kategóriájához képest! A 1002 Mini Tripod volt korábban, most 52023 Jet Set van, de a Mini Tripod fejét használom hozzá. A nagyobb nyilván kevésbé stabil, de kinyitva magasabb, ami sokszor jól jön. Kihúzott középoszloppal vizsont eléggé imbolyog.
  Egyszer ráraktam a telét is, úgyhogy összesen volt rajta vagy 4 kg. Én kimondottan esti fotózáshoz használom utazás során, mert oda nem tudok (akarok) nagy állványt cipelni. Állatfotózásra alkalmatlan, mert kicsi, nem elég stabil a teléhez.

  #108124 Hozzászólás

  nekro

  ilyesmi

  koszi, kb erre gondoltam. van par jopofa kozottuk, de mondjuk egy 470-600 grammos allvany eleg a stabilitashoz? mondjuk esti epulet, vagy televel lekapott hobbialatfotozas?

  #108123 Hozzászólás

  Ahmet

  Cullmann

  A Cullmann-nak vannak kicsi könnyû cuccai. Pl. a touring setben lévõ állvány egész jól használható utazáshoz.
  http://www.cullmann-foto.de/en/products/tripods/index.htm

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
Hozzászólás: milyen allvanyt?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.