Milyen cigányok vannak?

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Milyen cigányok vannak?

 • Indította
  Témakör
 • #22990 Hozzászólás

  Ricsi

  Tegnap egy TV mûsorban egy cigány fiatal a cigányokon belül több változatot emlitett. Ha jól emlékszem oláhokról, lóváriakról meg talán beásokról beszélt. Tudja valaki, hogy ezek között mi a külömbség, mert én mindig azt hittem, hogy a cigányság egységes fajt képez?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 78
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #265175 Hozzászólás

  szólás_szabadság

  Miért nõ világszerte a zsidógyûlölet?
  Izraelt teszi felelõssé egy izraeli-svájci újságíró
  2004. augusztus 11. 9:01

  Nem történelmietlen a palesztin foglyok és a nácik által elhurcolt zsidók sorsának összehasonlítása. Szulamit Aloni izraeli oktatási miniszter rámutatott: talán ne várjuk meg, amíg a palesztinok számára is gázkamrákat állítanak fel – olvasható Shraga Elam cikkében.

  A zsidóellenesség nyilvánvaló növekedése figyelhetõ meg, s ez nem tulajdonítható csupán propagandának és a számokkal való mesterkedésnek – írja Shraga Elam Svájcban élõ izraeli származású újságíró, aki a Dissident Voice-ban megjelent cikkében kiemeli: szívesebben használja a zsidógyûlölet, mint az antiszemitizmus kifejezést.

  Ezt a problémát nem lehet olyan felszínes megoldásokkal kezelni, mint azt számos izraeli cionista szervezet szorgalmazza. Meg vagyok gyõzõdve arról, hogy a zsidóellenesség növekedéséért leginkább az izraeli igazságügyi szervek palesztinokkal szembeni bánásmódja és az Izrael-párti lobbik gonosztettei tehetnek – jelenti ki az izraeli újságíró. Ez a két komoly probléma keveredik a valóban létezõ zsidóellenes elõítéletekkel. Ezek együtt valóban igen robbanóképes vegyületet alkotnak. A zsidógyûlölet elleni küzdelem legjobb módszere az, hogy véget kell vetni Izrael állam bûncselekményeinek! Ez ilyen egyszerû – emeli ki a szerzõ.

  Shraga Elam rámutat: Dinah Porat egyetemi tanár, a zsidóellenesség elismert kutatója egyértelmû korrelációt mutatott ki az izraeli hadsereg által elkövetett atrocitások és a zsidógyûlölet között. Ez jól érzékelhetõ volt például a 80-as évek elején a zsidó állam libanoni invázióját követõen, vagy az évtized végén, a palesztin felkelés, az Intifáda idején.

  Látható, hogy Izrael atrocitásaiért minden zsidót felelõssé tesznek, függetlenül az illetõ egyéni álláspontjától – húzza alá a cikk szerzõje. Ez nemcsak a zsidóellenes elõítéletekbõl, de jórészt Izrael államnak abból a téves igényébõl is ered, hogy minden zsidót képviseljen, önmagát „a zsidók államának” állítva be. Ezt a nézetet erõsíti, hogy Izrael bûntetteit rendszerint világszerte sok zsidó származású ember támogatásától kísérve hajtja végre, így csak erõsödik az a benyomás, hogy minden zsidó Izrael állam mögött áll.

  Hasonló, a zsidókkal szembeni ellenérzést növelõ akció volt megfigyeléseim szerint a kárpótlásért vívott harc a 90-es évek közepén – írja Shraga Elam – melyet a Zsidó Világkongresszus (WJC) és a Zsidó Ügynökség (JA) vezetett a svájci bankokkal szemben az úgynevezett zsidó vagyonok öröksége miatt, amelyek a náci éra óta maradtak Svájcban. Ez a két szervezet vezeti a „Holokauszt Üzemet” is, melyet azzal vádolnak, hogy nem igazán veszi tekintetbe a nácik és követõik valós érdekeit. A nyilvánvalóan mohó zsidó szervezetek magatartása csak növelte az egyébként is létezõ zsidóellenes elõítéleteket Svájcban. Ennek nem túlzottan örültek a helyi zsidó szervezetek, ám a megnövekedett zsidógyûlöletet a JA és a WJC sikeresen ki tudta játszani Svájc ellen.

  Ezt a gyõztes-gyõztes játszmát, melyet „Antiszemita bunkósbotnak” vagy „Antiszemita klubnak” is neveznek, (Michael Wolffsohn német-izareli történész 1991-ben írta le). Ez a játszma nem babra megy. Jamal Karsli, a szír származású, zöld párti német politikus 2002-ben szót emelt a cionista keményvonalasok palesztin foglyokkal való bánásmódja ellen. Azt mondta: Izrael náci módszereket használ. Shraga Elam szerint a politikus nem járt messze a valóságtól: a magyar származású „Tommy” Lapid, aki miniszteri tárcát is betölt Izraelben és túlélte a zsidók elhurcolását Magyarországon, szintén szót emelt ez ügyben. Szerinte az izraeli katonai akciók emlékeztetnek arra, ahogy a nácik bántak Auschwitzban a zsidókkal. Ugyanezt az összefüggést húzta alá Izrael országosan közismert és elismert énekesnõje, Jaffa Jarkoni is, aki a katonai szolgálat megtagadására buzdította a fiatalokat. Emiatt halálos fenyegetéseket kapott az izraeli jobboldali radikálisok részérõl.

  Eleinte Karsli, a német zöld párti politikus jobban járt, hiszen megúszta párttársai kritikájával. Ám néhány hét múlva, 2002 áprilisában úgy döntött, elhagyja a zöld pártot, hogy tiltakozzon annak Izrael-párti politikusai ellen (a párt elnöke, Joschka Fischer szabotálta az EU Izrael ellenes szankcióit). A következõ napon Karsli csatlakozott a német szabaddemokratákhoz (FDP), akik vezetõje, Jürgen Möllemann arról volt ismert, hogy határozottan szemben áll a zsidó állam politikájával. 2002 májusának elején Karsli egy interjúban ismét megtört egy tabut, és kijelentette, hogy az izraeli és a zsidó hivatalnokok felelõsek az általuk folytatott politika miatt a zsidóellenesség növekedéséért. Karsli rögtön gyûlölködõ támadások kereszttüzébe került, s ez a pártvezér sorsát is megpecsételte a választási kampány közepén. A német média hónapokig botrányként kezelte kijelentését, a pártot pedig azzal vádolták hogy a fasiszták voksaira vadászik. Möllemann Saron politikáját elítélõ röplapot is terjesztett.

  Túl messzire ment a német politikus, vagy a sors keze-e, de tény, hogy ezt követõen egy ejtõernyõs ugrás során Möllemann ejtõernyõje 1600 méter magasan nem nyíltak ki. A politikus szörnyethalt, tragédiáját találgatások övezték. A sajtó leginkább öngyilkosságról beszélt…

  A szerzõ összehasonlítja a német és az izraeli militarizmust. Arra a következtetésre jut, hogy míg a németek hatvan éve kifejezetten militáns nemzet voltak, ma ellenségesen ítélik meg a katonai konfliktusokat. Ezzel szemben, míg akár 100 éve igen nehéz volt zsidó militaristát találni, mára Izrael a modern kor Spártája lett, s a Föld egyik legmilitánsabb társadalma.

  Kollektív tévedés a nácik által elkövetett bûnöket azonosítani a zsidók iparszerû kivégzésével, mint ami Auschwitzban történt, figyelmen kívül hagyva, hogy a halálgyár 1941-ben kezdett mûködni, a náci párt pedig 1933-ban jutott hatalomra. Ekkor kezdtek bûncselekményeket elkövetni és nemcsak a zsidókkal szemben – figyelmeztet a szerzõ.

  Shraga Elam rámutat: a zsidó állam épp olyan erõszakos eszközökkel kényszeríti a palesztinokat kivándorlásraa, mint azt a németek tették a zsidó lakosokkal szemben 1938-ban. Az izraeli zsidók még nagyobb felelõsségtõl szenvednek mint a náci Németország polgárai, hiszen Izrael demokratikus berendezkedésû ország, polgárainak nem kell olyan megtorlásra számítani az üldözöttekért való kiállás miatt, mint a náci rezsim.

  Nem történelmietlen a palesztin foglyok és a nácik által elhurcolt zsidók sorsának összehasonlítása. A palesztinok kezére (egyelõre) még nem tetoválnak számokat, mint egy auschwitzi megsemmisítõ táborban, ám Szulamit Aloni izraeli oktatási miniszter rámutatott: talán ne várjuk meg, amíg a palesztinok számára is gázkamrákat állítanak fel – írja a cikk szerzõje, rámutatva: a palesztinokkal szembeni etnikai tisztogatás egyre inkább eszkalálódó jelenség. Talán nem kéne, hogy a nácik zsidóirtása szolgáljon receptként a palesztinok legyilkolására és kikergetésére – véli a szerzõ.

  Izraelnek jelenleg nincs, és úgy tûnik, nem is lesz morális alapja arra, hogy bûntudatot keltsen Európában – jelenti ki Shraga Elam.

  A szerzõ a cionista lobbi természetét elemezve rámutat: Irak a 90-es években kész volt arra, hogy palesztin menekülteket fogadjon be. Rövidesen mind az iraki háború ellenfelei, mind annak támogatói azon a véleményen voltak, hogy Irak veszélyt jelent Izrael számára. Feltûnõ, hogy a második iraki kirobbantása háború kétségtelen izraeli érdekeket is képviselt, s az Egyesült Államokban a zsidó lobbi erõteljesen támogatta az inváziót. A játék neve nem a nagyobb biztonság, hanem a nagyobb instabilitás, ami nagyobb katonai költségvetést tesz lehetõvé az amerikai és az izraeli hadiiparnak. Ez egyébként esélyt adhat a két ország lelassult gazdaságának arra, hogy lendületet kapjon. Mindez az együttmûködés, melynek gazdasági logikáját a szerzõ hosszan elemzi, nem jöhetett volna létre, ha az 1967-es izraeli-arab háború óta felerõsödött zsidó lobbi nem mûködik közre. Elam megjegyzi: e lobbi nemcsak az USA-ban bír erõs befolyással.

  #265174 Hozzászólás

  egylany1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  faternak

  Te jobb ha meg sem szolalsz!Foleg nem ehhez a temahoz!Csak abbol indulok ki ,hogy mashova miket szoktal irni!Buta a magyarok nagytobbsege ,azert fogja fel eezt a kerdest igy ,ahogy itt is lathatja mindenki!Nincs semmifele tapasztalat kulfoldiekkel ,vagy mas szinuekkel ,azert nem ertik en mirol beszelek.De mindegy!Utalom a rasszista megjegyzeseket ,mindegy az ,hogy kire mondjak!

  #265173 Hozzászólás

  Fater
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  a százalékos arány beszél magáért

  És ez az index mutatja meg milyen egy nép,ha például egy bizonyos népcsoportnak már akár csak mondjuk a negyede 25% tisztességtelen akkor már ott nagy baj van. Az én mércém szerint az álltalános vélemény a mérv adó egy néprõl.

  #265172 Hozzászólás

  egylany1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  nem csak a romak

  Nem csak roluk beszeltetek itt, hanem szoba lett hozva a feketek is es egyebb mas nepcsoport.Mindenhol vannak kivetelek!Nem vettem soha egy kalap ala oket es ezentul sem fogom!Aki rendes ember azt tisztelem ,mindegy nekem milyen szinu , milyen fajta!

  #265171 Hozzászólás

  Szkeptikus

  Nehéz megszólalni

  Azt mondják a kivétel erõsíti a szabályt. Vannak kérdések, amikor ezt nem lehet elmondani. Nehéz elmondani, ha éppen Te vagy a vesztese annak, amikor több sötét bõrû közrefog s az aluljáró lépcsõjén felfelé menve, ügyesen belenyúl a táskádba s hopp már kint is pénztárca. Vagy tömött villamoson a peronon állva ügyesen kizsebelnek vagy éppen kivágják a táskád s volt pénztárca nincs pénztárca. Azt is nehéz elviselni, hogy valakit hajánál fogva felrángat a buszon mert õ terhes s adják át a helyet neki s döbbent csend, senki nem mer bele avatkozni még a soför sem, pedig neki kötelessége lenne. Nehéz elviselni a hangoskodást a szagokat nem említem, mert mostanásg valéahogy nem tisztálkodunk kellõképpen, a fehér bõrûek is lehetnek “illatosak”. Nagyon kis százalékkal találkoztam akik beilleszkedtek. Lányom osztályában kitünõre érettségizett egy leányzó s végig jó tanuló volt, komolyan el lehetett vele beszélgetni, most pedagógusi pályára készül.Volt egy szomszédom is, egy két gyerekes család, beilleszkedtek, szorgalmasan dolgoztak, tiszták, pedánsak voltak.

  #265170 Hozzászólás

  fizetett provokator

  hah, es ugyan ki beszel itt a kivetelekrol???

  a kivetelek tiszteletet erdemelnek, nagy teljesitmeny az eloiteletekkel szemben ervenyesulni, ez ketsegtelen, de azert a legtobb cigany hoyg ugy mondjam viszonylag nehezen szocialhato, es ez jellemzoen ennek a nepcsoportnak a problemaja, nem a svaboknak, nem a totoknak, nem az ormenyeknek vagy zsidoknak, a ciganykerdes mint problema letezik, es nem lehet holmi kivetelekre es toleranciara hivatkozva besoporni a szonyeg ala! Eddig is ez ment, es lam, nem vezetett eredmenyre. :-(
  Szoval engedjetek csak le azt a medencet… }:->

  #265169 Hozzászólás

  egy magyar lany

  temahoz

  Lehet ,hogy ott nem dolgoznak es mocskosak de vannak kivetelek ,ezt probalom magertetni veletek ,nem szabad mindenkit egy kalap ala venni!Az en ferjem fekete amerikai es diplomas tanar!Nem lusta koszos!O tiszta okos ember!Ahogy mondtam sok magyar koszos lusta de megsem vessszuk egy kalap ala magunkal.Ertitek?Jo lenne ha a nigger jelzot nem hasznalna senki!Nagyon csunya dolog!

  #265168 Hozzászólás

  Anyad

  Ruhes feher kutyak

  Dudodten csaholtok, nyomorult feher fergek, mert tudjatok, hogy lejart az idotok. hamarosan kipusztul a ronda sapadt fajtatok.

  #265167 Hozzászólás

  megoldo

  kellene

  gyujteni utikoltsegre es adni nekik
  utazzanak egy kicsit nyugatabbra…
  nem bantani, exportalni oket!!!

  #265166 Hozzászólás

  Bitang

  Ez igy van…

  Igen, etnograph baratom jol latod a dolgokat. Szeritem is a jo indian a halot indian….

  #265165 Hozzászólás

  ethnograph

  hagyni kell õket

  Ez tényleg igy van. Nem szabad õket meggátolni a vándorlásban, sõt segiteni kell õket eme õsi szokásuk gyakorlásában. Én talán még egy kis útravaló hamubasült pogácsával is kedveskednék nekik, ha bármely, tetszõleges irányban elvándorolnának.

  #265164 Hozzászólás

  xy

  Olyan Romantic

  ez a topik…

  Még hogy õk nem mocskos cigányok???
  Gyõzike egy tudatlan tuskó

  Egyébként a vér nem válik vízzé!!!

  Más: Ha nincs lakás az önkormányzattól, sírnak, hogy putriban élnek. Ha van, azt mondják, gettósítják õket. Hát Fárkás Flóriáán á szószólójuk… Õ is felégeti otthon á párkéttát??
  Dik mán more! Én megengedném nekik, hogy vándoroljanak! Húzzanak vissza Indiába!

  #265163 Hozzászólás

  and

  egy …igaz, de

  “Mert itt csak isznak,lopnak,balhéznak!”

  te mint munkaadó, adnál munkát cigánynak?

  #265162 Hozzászólás

  egy

  magyar lánynak

  Drágám,Te nem látsz a szemedtõl!!! A TÉNYEK magukért beszélnek! Vagy ahol Te élsz,ott a cigányok dolgoznak? Mert itt csak isznak,lopnak,balhéznak! Nem éredekel mások véleménye! Én azt írom,amit látok!

  #265161 Hozzászólás

  egy magyar lany

  “adolfpapa”-nak

  Buszke lehetsz a nevedre baratom!!!Nagyon buta vagy es akkora bunko ,hogy ilyennel vadasztak az osemberek mint te!Azt kivanom neked, hogy zarjanak be teged egy szobaba kb.10 kigyurt feketevel!Hozzateszem igazi belevalo Brooklyn-i fiukkal!Azthiszem akkor nem nigger-eznel!Ki mondta ezt a hulyeseget, hogy az ember szine feher?Te milyen szinu vagy, mert te nem emberbol vagy az biztos!Melyik allat fajhoz tartozol?Jo lenne utanna neznel honnan szarmazol igazabol ,ne azt nezd hol szulettel meg lehet meglepodnel!!Az ilyen viselkedessel ami neked van en ki sem mennek az utcara ,mert meg egy nap valaki nagyon el fog kalapalni amit meg is erdemelnel!Voltal mar kulfoldon?

  #265160 Hozzászólás

  Bitang

  Mokuskanak

  na ne mond. En mar kefeltem cigany csajt es egyaltalan nem razza jobban a puncijat. Vagy meg probalnom kellene? Ilyen kellene legyen az igazi cigany gyulolo mint en. Ferje a farkat a ciganyokba !:))

  #265159 Hozzászólás

  lou cypher

  tényleg röhej

  amikor valaki pl. amerikából osztja az észt…össze kéne költözni velük egy kis idõre és utána mondani az okosat. ez persze nem jelenti azt, hogy nincsen köztük kivétel vagy fehér ember között ne lenne lumpen paraszt…csak hát a nagy számok törvénye ugye…és baz megye tényleg elég meredek. amerikában is vannak olyan gettók, ahova ha be is merészkedsz, lesütött szemmel húzol gyorsan keresztül.

  #265158 Hozzászólás

  Borsodi

  Valakinek

  Én csak azt írtam,amit tapasztalok,itt nap mint nap,gyere ide lakni egy hétre,és garantálom,meg fog változni a véleményed! Én még rendes cigánnyal nem találkoztam személyesen!!! A Romanticot szeretem,tisztelem õket! De ami itt folyik,az iszonyat.Putriban él mind,és mocskosok. Szerintetek,a Bazi nagy roma lagzi véletlen volt? Mert szerintem csak az életbõl merítettek kész tényeket! A rendes cigányok,ezt nem vették magukra,mert õk is tudják,hogy a NAGY TÖBBSÉG milyen! Ennyi.

  #265157 Hozzászólás

  Valaki

  A sok fajgyullolonek,Adolf ,Arja

  Na Ti annyira butak vagytok ,hogy az nem igaz!cigany es cigany kozzott van kulombseg mint ahogy magyarok kozott is ,lasd te buta vagy es primitiv mas magyar meg normalisan intelligensen tud beszelni gondolkodni!Biztos,hogy te is hallgattal Romantic-ot…Ok nem mocskos ciganyok hah?Kulobseg van minden ember fajta kozott!Magyar kozott is van putris mocskos alja ,cigany kozott is,sot meg Amerikai kozott is(itt vagyok latom),errol ennyit!Nem lehet mindenkit egykalap ala venni!Gondolkozz el egy kicsit mielott kimondasz vagy leirsz valamit!

  #265156 Hozzászólás

  Borsodi

  cigányok

  Ezek a legrosszabbak! Nemrég utaztam egy helyközi buszon, ami tele volt cigánnyal, mert valahol temetésen voltak! Rajtuk kívül 4-en lehettünk nem romák. Amikor felszálltam a buszra iszonyatos bûz csapott meg,ezért végig a pulcsim nyakát kellett szagolgatnom. Ülõhely már nem volt(nem is akartam leülni),de akárhol megálltam,mocskos részeg cigányok szóltak be,undorító primitív modorban! Azt hitték, jó pofák! A gyerekek chipset ettek, fele a szájba,fele a földre! Mikor leszálltak,nyitottuk az ablakokat,és hátul még egy nagy hányást is találtunk! Szóval ilyenek. Ja és itt a buszmegállóban, mindig áll egy-két cigány, és beszólogatnak,hogy :de kinyalnálak,meg ehhez hasonlók! Szerintetek ez elég undorító?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 78
Hozzászólás: Milyen cigányok vannak?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.