Milyen film? – amatõrök vagyunk, de …

Kezdőlap utazas.com Fórum Fotó Milyen film? – amatõrök vagyunk, de …

 • Indította
  Témakör
 • #6229 Hozzászólás

  jenõ

  PENTAX ESPIO 200-as félautomata?automata?, 48-200 mm-es, nem profi géppel mennénk Dél-Amerikába. Nekünk eddig megfelelt, de most van egy kis bibi:
  nem lehet rá polárszûrõt, és 4000 méter magasan ez gond. Az persze már nem kérdés, hogy csak reggel és késõ délután lesz tájkép-készítés…
  Kérdésem:
  – A Velvia 50-es film megfelel-e nemcsak tájképhez, hanem portréhoz, egyéb képekhez stb.???
  Vagy van javaslat jobb megoldásra?

  Köszönet!
  jenõ

  Ja, és tudtok valami olcsó boltot?

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #106968 Hozzászólás

  béla

  tapasztalat

  A fuji az én tapasztalatom szerint sokkal “élethûbb” képeket ad – persze ez szubjektív. A kodak nagyon piros-sárga színû, így az is jó, csak más a színvilága. A természetben elõforduló zöld-barna-kék színeket jobban visszaadja.

  #106967 Hozzászólás

  jenõ

  köszönet

  Nemcsak Balázs gyõzött meg, hanem a párom érvelése is. amatõr fotósok használjanak amatõr filmet, különösen, mert mindent fogunk fényképezni, a portrétól az andokbeli tájakon át a dzsungelig. Természetesen nem leszek mindenhol egy napot, de törekszem, hogy lehetõleg jó idõpontban kattintsak. Nem diára fényképeznék, hanem filmre, majd körülnézek, és “hagyom magam” rábeszélni egy boltban valamilyen filmre. Érdekes, hogy többnyire a Fuji-t ajánljátok (más fórumon is), én azt hittem, mindenki a Kodakra esküszik.

  #106966 Hozzászólás

  Ahmet

  Syrex, Ringfotó

  Mindkettõt megtalálod a Google-lal. Viszonylag normális áron vannak filmjeik. (Pesten)

  #106965 Hozzászólás

  kbalazs

  szerintem

  Nem kotelezo polart hasznalni 4000 meteren sem.
  Csinalj tajkepet mas napszakban is nyugodtan, azert mert valami nem az elvileg idealis idoben keszult, meg mindig nagysagrenddel jobb, mint a semmi. Vagy annyi idod van, hogy mindenhol eltoltesz egy egesz napot?
  A Velvia inkabb csak termeszetfotohoz idealis, portrera pl. kifejezetten nem. Vidd inkabb a Fuji amator, altalanosabb celra szolgalo diajat.
  Hol keresel “olcso boltot” es mi legyen ott olcso? Budapesten es filmvasarlasra?

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Milyen film? – amatõrök vagyunk, de …
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.