Minden, amit a jó házasságról itt leírhatunk

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Minden, amit a jó házasságról itt leírhatunk

 • Indította
  Témakör
 • #22700 Hozzászólás

  krta
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Én házasságban élek.
  Bár nem vagyok már ifjú házas, de mind a mai napig nem tudtam összegyûjteni azokat a tuti ismérveket, aminek alapján el tudnám dönteni, hogy ez egy jó házasság-e?
  Attilát kérdezem, és mindenkit, akit ez a téma érdekel, mit tartasz legfontosabbnak így a házasságod elején?
  Tudod-e, hogy a feleséged mit tart fontosnak, és meghatározónak.

  Üdv. Krta

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 36
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #259542 Hozzászólás

  A jó házasság titka

  7 éve vagyok házas. Én mindig megértem a nejemet, csak akkor emelem fel a hangomat, amikor õ is, de soha nem veszekszünk. Zsörtölõdünk az igaz.
  Esténként a munka után csak a családdal foglalkozom, a gyerekekel, de szívesen mosogatok, takarítok és vasalok is. Néha zavar, hogy a nejem nem nagyon tudja beosztani az idejét, és sok mindennel lemarad, de csak kedvesen szólok neki, vagy inkább én csinálom meg a dolgokat. Kicsit ellazult a gyes alatt és rászokott a shoppingra is. Megkap mindent, új lakás, új autó. Sokat beszélgetünk, telefonon is.
  A szex nem az igazi, de sosem volt az.
  Néha heteket töltünk külön, én külföldön is szoktam dolgozni, olyankor mindig rájövök, hogy mennyire csodálatos a családom.
  A szeretõm szerint mintaférj vagyok.
  Szerintetek is?

  #259541 Hozzászólás

  Boby1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ez volt minden ,

  amit a jó házasságról itt leírhattunk ?

  #259540 Hozzászólás

  Boby1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  “és Te mikor maszirozol meg”…?

  A férfi milyen gyakran masszírozza meg a nõt,ha ezt igényli?
  Mikori dolog volt ez a flört?Mert,ha még friss,úgy nagyon be kell magát dobnia a férfinak a nõnél,hogy ez a törés rendezõdjön a nõben.Ha régebbi az eset,akkor a nõ azóta sem érzi,hogy õ a fontos és az egyetlen a férfi számára. Lehet, hogy õ is több törõdésre és figyelemre vágyik.A férfiak nem mindig tudják igazán kimutatni az érzéseiket a nõnek.Nem mindegy, hogy van-e gyerek is ebben a kapcsolatban.
  “Ebben a törtenetben a ferfi reszeröl ragaszkodas van a nö felé,de szenvedelyes szerelem,amire a nö vagyna,az nincs.Nem is lehet ennyi ev utan.” A nõ csak vágyik a szenvedélyes szerelemre,vagy tesz is érte valamit,csak vissza van utasítva?Az évek szerintem nem számítanak,mert mindig lehetnek a szeretetben kisebb-nagyobb fellángolások is egymás iránt.
  Most megint jövök a hülye kis horoszkópjaimmal,de ha van kedved,írd meg nekem,és megpróbálom megfejteni az igazi okát ennek a problémának.
  Üdv.Zsike

  #259539 Hozzászólás

  meba
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  re:zsike

  Persze,nöröl van szo.Jol latod a helyzetet.Ez a 2 ember közel 6 eve van egyutt.Igen,lelkiismeretfurdalas is van a dologban,es egy flört bevallasa is,ami a nöben egy törest okozott.Ebben a törtenetben a ferfi reszeröl ragaszkodas van a nö felé,de szenvedelyes szerelem,amire a nö vagyna,az nincs.Nem is lehet ennyi ev utan.
  A szeretet önzetlen “szolgalatot” jelent.De ebben a kapcsolatban pl.a faradt ferfi fájos hátának megmaszirozasa,2-3 hetente egyszer,mar luxus,es a nöi kifogasok,valaszok:faradt vagyok,vagy “és Te mikor maszirozol meg”…?

  #259538 Hozzászólás

  Boby1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  “Ö sem adni,sem kapni nem akar.”

  Gondolom nõrõl van szó,általában rájuk jellemzõ.
  Mennyi ideje van együtt az a két ember?
  Sok férfi panaszkodik,hogy otthon nem kapja meg,amit szeretne:és akkor jönnek a félrelépések.Ugye ez elõbb-utóbb váláshoz vezethet.(lelkiismeretfurdalás,leleplezés stb.)
  Ha két ember igazán szereti egymást,akkor a kis lábújjától a feje búbjáig szereti!
  Bocs,ha tévedtem volna!

  #259537 Hozzászólás

  meba
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  ewf<wfw<

  Akkor mi a megoldas,ha 2 ember regota egyutt van,de a szexualis eletben vannak kisebb nagyobb problemak.Igaz,nem csak az a fontos egy kapcsolatban,de ha az ember nem él cölibatusban,akkor igenyli a dolgot.Konkretan az oralis kexröl van itt szo,ha Ö sem adni,sem kapni nem akar.Az,hogy megbeszelni a dolgot,nem muködik,mert valami miatt nem megy a dolog.Talan makacssag,vagy multbeli rossz elmenyek,ez talan mar nem derul ki…
  Erre varjatok gombot!

  #259536 Hozzászólás

  Boby1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szia Kenya!

  Igen,mást tudok errõl!
  Idézek pár mondatot,ami nálunk teljesen igaz!
  “Az Ikrek ékesszólása hálás közönségre talál a hízelgést mindig szívesen hallgató Oroszlánban:megalakíthatnák egymás rajongóklubját.Remekül megértik egymást,olyannyira,hogy emiatt kissé el is hanyagolják közös ügyeik elõmozdítását-annyi mindent kell mindig megbeszélni…”
  “Az Oroszlánnak imponál az Ikrek fürge szelleme,lefegyverzõ bája.Az Ikrek imádja az Oroszlán melegségét,csodás megbízhatóságát;mindketten a változatosságot és a társaságot kedvelik-ennyi bõven elég egy tartós kapcsolathoz.”
  Ennyit az idézetekbõl.Szóval egész jól elvagyunk!A hét év alatt,amit írtam,hogy kezdett unalmassá válni a kapcsolatunk,az annak volt igazán köszönhetõ,hogy egy munkahelyen dolgoztunk,és napi 24 órát voltunk együtt.Ez azért sok volt.Egyébként az Ikrek mellett nehezen unatkozik az ember.
  Ha bõvebben érdekelnek a horoszkópok,szívesen írok Neked!
  boby31@freemail.hu

  #259535 Hozzászólás

  kenya
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  szia Zsike!

  Köszi a jókívánságokat.Szerencsére a boldogságot többnyire magamban is megtalálom, nem kívülrõl várom, ha mégis van kivel leélni ezt az egyébként is szép életet, az csak plusz ajándék.Én is oroszlán vagyok, oroszlán aszcendenssel.Nemrég találkoztam egy harmadikkal, aki ikrek.Megnéztem pár oldalon, de mindenhol csak azt látom, hogy az oroszlán-iker kapcsolat nem túl sikeres.Te mást tudsz errõl?

  #259534 Hozzászólás

  Boby1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szia Kenya!

  Mindenesetre sok boldogságot kívánok az életben!
  Nagyon nehéz lehet most neked!
  Kívánom,hogy jó döntés szülessen meg,lehet,hogy durva,de elképzelhetõ,hogy egy harmadik személyében.
  A fontos,hogy soha ne kényszerbõl dönts,mert az nem hoz semmi jót!
  Nevetségesnek fog tûnni,de én hiszek a horoszkópokban,és tapasztaltam,hogy nem is hülyeség,ami az általános jellemzést illeti.Én oroszlán vagyok a férjem ikrek,és nagyon ott van,amit ír rólunk.Jó tudom,sokan most hülyének néznek,de ez az én véleményem és tapasztalatom!
  Rövid az élet,nem mindegy,hogy hogyan éljük és kivel!

  #259533 Hozzászólás

  kenya
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  csodálkozni jó

  Szia Betti!
  A Váróteremben csupa olyan topik van, ami nem az utazásról szól. Sokan látogatják az utazas.com-ot, nekem az életem részévé vált, csak úgy, mint az utazás.De mivel az utazáson kívül más is érdekel, más témákban is kíváncsi vagyok az emberek véleményére, pláne olyanokéra, akikkel van pár közös pontunk.Társat keresni még nem próbáltam interneten, de aki így próbálkozik: sok sikert kívánok.

  Zsike: Igen, jól érted, két férfi van a közelemben.Azt hittem szeretem a párom, de az új szerelemben a szeretet sokkal nagyobb mélységeivel és magasságaival ismertetett meg, valami hihetetlen!Mivel az építés, s nem a rombolás híve vagyok, nem az új kedves lesz a férjem.de boldog vagyok, hogy legalább találkoztam vele, még ha kicsit késõn is.

  #259532 Hozzászólás

  jenõ3
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Csodálkoztam

  elõször, hogy egy ilyen topic hogy kerül az utazásra.De aztán belegondoltam, hogy itt az embereket összeköti valami – az utazás -, és néha jó ezekkel a “hasonszõrû” emberekkel más témáról is beszélgetni.
  Nem tudom, ezen a fórumon hány házasság született, de a férjemmel mi is itt ismerkedtünk meg 2000-ben, és nagyon szeretjük egymást:) 3-4 hónapig leveleztünk a közös témáról, nem lelkiztünk, nem telefonáltunk, nem találkoztunk, még fényképet sem cseréltünk. Ugyanis nem azért írogattunk ide, hogy társat keressünk. A barátaink azt mondják, mi egymásnak lettünk teremtve. Azóta is irigylem magamat:)A férjem fantasztikus ember.
  A magányos “utazóknak” sok szerencsét kívánok abban,hogy – akár itt – igazi társra találjanak.
  üdv betti

  #259531 Hozzászólás

  krta
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Istenem

  Gyerekek! Pont ez a hét év az, ami egyesek szerint megváltja a házasságot, megmarad vagy nem?
  Ne hidd, hogy nem lesz még több nagy KÍSÉRTÉS az életedben, akár házasságban akár nem.
  Mindig döntened kell egy mérleg elõtt állva: mit nyersz, és mit veszítesz?
  Tudd meg, hogy a párodnak is vannak kísértései, miért ne lennének? De pontosan ezek a döntések patinázzák a házasságot.
  Csak Attilát tudom idézni „Ne tedd tönkre körülötted más emberek életét. A párodét, és a szerelmed családjáért, mert nem lesz más csak keserûség.”
  És nézd csak mit ír Zsike? Megújulhat a kapcsolat, és ez a megújulás folyamatosan benne van.
  Talán ezért nagyszerû dolog egy hívatalosan megkötött házasság, mert meggondolod jobban kilépj-e belõlle.
  Ha már hét éve házasok lennétek, könnyebb lenne számodra is a döntés.
  A jó házassághoz adnék még egy adatot: meg kell keresni a páromban azt a tulajdonságot, amit akkor is nagyra tartok, ha már nem is szeretem.
  Ez a tulajdonság biztosan nem lesz a szépsége, az arcbõre, a hanghordozása, a hajformája.
  Én a páromban a feltétlen becsületességét, megbízhatóságát szeretem mind a mai napig nem találtam hozzá foghatót. Már túl vagyunk a szerelmen.

  #259530 Hozzászólás

  Boby1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kenyának

  Ha jól értem a leveled,jelenlek két férfi van az életedben. Én hét év együttélés után mentem hozzá a férjemhez,és amióta házasok vagyunk(épp 20-án lesz három éve),teljesen megváltozott az életünk.Úgy érzem sokkal jobban szeretjük egymást,mint azelõtt.Amíg csak “úgy” együtt éltünk, kezdett unalmassá válni a kapcsolatunk.Ugye a szerelem hamar elmúlik,és jönnek a szürke hétköznapok.Az ember fejében az is megfordul,hogy:Tényleg ezzel az emberrel akarok élni?
  Lehet,hogy vannak közös tervek,de ott a lehetõség,hogy bármikor kiléphetsz!Legfeljebb elveszítesz egy barátot.
  Volt idõszak,amikor én is elgondolkodtam ezen.Lett volna lehetõség az új szerelemre,de nem mertem belevágni.Úgy éreztem,annak is ez lenne a vége és addig mennék tovább minden kapcsolatból,míg a végén egyedül maradok.
  Amikor a férjemmel egymásba szerettünk,én a võlegényemet hagytam ott érte.Egyszer már megtettem,hogy kiléptem.
  Most úgy érzem néha még mindig beletudok szeretni a férjembe,és nagyon jó ez az érzés!A boldogság nem tart örökké,de mindig megkell találni az apró örömöket is,és boldog lehetsz!

  #259529 Hozzászólás

  kenya
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  köszi

  hát bizony. Senki életét nem szeretném tönkre tenni, még csak rontani sem, inkább szebbé tenni, ha lehet.Amit a szív diktál, igen, jó lenne azt tenni, de nem tehetem, mert úgy érzem nem lenne kompatibilis az elsõ mondattal.

  #259528 Hozzászólás

  Attila3
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Tanács?

  Kenyának:

  Nem, én nem voltam ilyen helyzetben, de furcsakettõs tanácsot tudok csak adni, amivel nem leszel kisegítve: Egy a TE életedet élet, éld minden pillanatát, vagyis tedd azt, amit a szíved diktál. A másik meg… Ne tedd tönkre körülötted más emberek életét. A párodét, és a szerelmed családjáért, mert nem lesz más csak keserûség.
  Biztos sok tanácsod fogsz hallani, de a döntés felelõsége úgy is csak a tied lesz.

  #259527 Hozzászólás

  kenya
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  most mi legyen

  Sziasztok, Ti kedves idegenek.Én is szeretnék jó házasságot,de most nagy a tanácstalanság.Hét éve élek kedvesemmel, volt az elején szerelem, de mára elmúlt, maradt a barátság.
  Szeretjük egymást, most jött elõ, hogy akár össze is házasodhatnánk.De nem tudom eldönteni, hogy a szeretet, amit érzek több-e, mint baráti.MÁr pont beletörõdtem, hogy ok, semmi varázslat, semmi lángolás de azért a kölcsönös tisztelet, barátság, közös elképzelések és az egymáshoz való ragaszkodásunk mégiscsak jó házasságot szülhetnek.
  Erre beleszerettem valaki másba, s õ is belém.S a belsõ hang azt súgja, hogy ez az újonc a nagy Õ, s van spiritualitás, nagy szerelem, barátság, feltétlen elfogadás,s már lassan egy éve tart.S ennek az Õ-nek családja van már, s szeretném, hogy ez így is maradjon.Lesz még annyi életünk!
  A régi kedves jó férj lenne és jó apa, s minden rendben volt, míg el nem kapott ez a hirtelen szerelem, amirõl azt hittem már megvolt, elmult, s nem lesz több az életben.

  Szóval voltatok már hasonló helyzetben?

  #259526 Hozzászólás

  Jókat

  írtok.A legkevésbé a saját okoskodásom tetszik.Mint valami tudathasadásos meditáló katonatiszt.Mondjuk azt el sem tudtam képzelni,hogy létezhet internetes házasság.Nem tudom,miért.Nem is tudtam,hogy ennyire konzervatív vagy konzervált vagy mi vagyok.Attila a maga egyszerüségével nagyon szimpatikusan mindent elmondott a témáról.Azért a nyitott házasságot továbbra is elképzelhetetlennek tartom.A jéghideg vízhez inkább hozzá tudok szólni,mert itt szokás a téli fürdö,akár -35C´-ban is…a meztelenül járást még eddig nem hiányoltam.A spirituszkolkokodásnak majd utánajár mindenki saját maga,ha akar.Szerintem is nyitottnak kell lenni,de csak zárójelben jegyzem meg:a dánok nyitottságukról híresek,remélem azért nem lesz vallásháború.

  #259525 Hozzászólás

  krta
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Az,

  Hogy itt ezen az oldalon ilyesmirõl lehet beszélni – ilyen emberekkel, mint Ti vagytok – már ez is nagyszerû számomra.
  Nincs igazad Setti, hogy csak magam kereshetem a magam harmóniáját, és, hogy nincs recept, és csak a saját tapasztalatomból okulhatok. De azt mondtad, hogy Te mindig csak saját magadban csalódtál, és ha ez velem, is így van?
  Látod? Máris igazat adok Attilának (felülírva magamat) nem kell készülni a szerelem elmúlására, örülni kell neki! Segíthet sokszor egy teljesen idegen is TE is, hiszen érdemes elgondolkodni azokon, amit írsz, (motyogsz) bízni abban, hogy felelõsen teszed, remélni, hogy nem manipulálsz, nem versz át jól hangzó szöveggel. Mintahogyan – gondolom – Andi is bízik abban, hogy egyszer megzizzen valamelyik netes levélre, és ráismer, hogy ezt csak Ciráno írhatta, mert benne van a szíve. És addig érdemes Neki rengeteg levelet megírni, próbálkozni a sok süket egérrel, mert Te is azt mondtad megéri. Az az EGY
  Teljesen lemásolni a dolgokat nem, de okulni a mások tapasztalataiból azt igen!
  Valószínû, nem gondolkodunk egyformán, tényleg úgy maradt ki az életembõl néhány dolog, el sem tudom képzelni milyen lehet?
  Milyen lehet nyáron teljesen meztelenül járni?
  Milyen lehet a jéghideg vízben megfürödni?
  Milyen lehet a nyitott házasság?
  Milyen lehet a spiritualitás? STB. Csak rossz, vagy van benne valami nagyszerû, mint pl a véradásban? Nem hiszek a sorsszerûségben, nem hiszem, hogy „ha megvan írva, megtörténik” Szerintem nagyon nyitottnak kell lenni az újra, a másra, a másikra..
  Ha párt keresnék, én is megpróbálnám a net-et. Én nem csalódtam, levelezni akartam, és ez sikerült.

  #259524 Hozzászólás

  Andi19
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Attilának

  akinek a bíztatását köszönöm.A házasságához pedig gratulálok és további sok jót nektek.

  #259523 Hozzászólás

  Attila3
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  vélemény…

  Krta: Lehet, hogy elmúlik, de ezzel nem foglalkozunk. Ha „készülnék az elmúlásra” akkor a „pohár félig üres lenne” s már elõre sajnálkoznánk. A mi életünket éljük s igyekszünk optimistán élni, hogy megmarad a harmónia. S ha csak miénk ez a csoda az se zavar bennünket. Különben meg ismerek olyan idõsebb házaspárt, akik úgy tudnak nézni egymásra, mintha még csak a kapcsolatuk elején lennének. Rajonganak egymásért, õszintén, boldogan. Na õk a jó példák.

  Setivel meg egyet értek (kivéve a csalódásokban). Lényegében a boldogságot is meg kell tanulni, s ehhez tapasztalatok kellenek, viszonyítási alapok, hogy az egyik miért jobb mint a másik, miért értékesebb. Ha csak van akkor nem tudhatjuk, hogy õ a legjobb, nem érezhetjük, mi lenne ha elveszítenénk s nem is féltjük. Ám ha ennek birtokában vagyunk, minden nap igyekszünk elvarázsolni, minden nap örömteli és boldog hisz tudjuk milyen kincsünk van.
  „Internetes kergetõzés”? Szerintem nem jó megfogalmazás. Ez is egy (!) lehetõség a sok közül. Mennyivel rosszabb ez, mint utcán leszólítani valakit, vagy a diszkóban, „Hé jössz táncolni?” Persze, mint minden, ez is az emberek kultúráltságától függ.

  S nem utolsó sorban: Andinak: Csak bíztatni tudlak. Ahogy írtad: „én is a netes társkeresõk kavalkádjába” tartoztam, nem is egyszer találtam ott párt magamnak. Nem égettem meg magam, nem csalódtunk, csak épp nem az igazit találtuk meg egymásban… a feleségemig. Õt is itt találtam meg s nem is tudok elég hálás lenni érte. Az, hogy korodbeli fiatal srácok fejében mi játszódik le azt én sem tudhatom, legfeljebb a magamét írhatom le. Személytõl függ, hogy akarok-e házasodni, vagy sem. Ilyen korban megfordul az ember fejében, hogy „illene” már, mert nem akar egyedül lenni. Ugyan akkor az elváltak táborát sem kellene gyarapítani. Pontosabban akiben nem vagyok biztos, 100%-osan biztos, azt mindek vegyem el? S nem hinném, hogy ha bejelölöd, a ”házastársat” azzal elriasztanál bárkit is, mert a „kötetlen ismerkedés” esetében más típusú emberek írhatnak neked esetleg. (Legalább is baráti barátnõim elbeszélése alapján). Neten ismerkedni különben nehéz. Nehezebben adja el magát az ember, mint az életben. Ám, ha így sikerül s a személyiségét már megkedvelted az illetõnek, utána már könnyebb lehet. Az meg, hogy figyelsz rá az jó dolog. Hagy beszélni magáról az illetõt… Hogy páran még válaszra se méltatnak? Már csak ilyen az emberi társadalom, emiatt meg nehogy már bosszankodj. Nem érdemlik meg. Tudod: „A primitív embernek nem tudod elmondani, hogy primitív, mert úgy se érti meg, hisz primitív.” Szóval lapozz, s próbálkozz. Hidd el, megéri.
  Attila

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 36
Hozzászólás: Minden, amit a jó házasságról itt leírhatunk
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.