mit? mennyiért?

Kezdőlap utazas.com Fórum Fotó mit? mennyiért?

 • Indította
  Témakör
 • #6060 Hozzászólás

  medve

  Sziasztok! A problémám a következõ: Kevés a pénzem, a fotózáshoz sem értek, de szeretnék jóminõségû képeket, vagy inkább diákat készíteni. Tudom, hogy rengetegen kérdeznek hasonló dolgokat itt a fórumban, ezeket át is olvasgattam, de nem tudom eldönteni, hogy melyik a számomra megfelelõ váz+objektiv. Kb 50e HUF pénzem van. Egyáltalán nem ragaszkodom AF-es géphez. Mit javasoltok? Ha fix objektiveket szeretnék, akkor az mennyivel drágitja meg a vásárlást?(28,50,128) Olyan gépet szeretnék, ami birja a hideget(legalább -20fokig legyen tuti megbizható)! Elõre is köszi a segitségeteket.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #106091 Hozzászólás

  Vaku

  Így igaz

  Teljesen egyetértek veletek, hogy nem pénz és felszerelésfüggõ a dolog. Nem büszkélkedésbõl mondom, de az eddigi egyik legjobb képem egy Zenit-E géppel 52mm f:3,5 és gagyi Forte filmre készült. Persze Forma1-es versenyt ilyen cuccal bajos lenne fotózni, de az más kategória. A sportfotó még jó hogy technikát igényel ( azért ez sem igaz teljesen, 50-es években is csináltak jó sportfotókat, pedig még nem volt AF ) és a mai modern gépekkel egészen más képeket is lehet készíteni mint régen. De ha azt csinálod hogy mászkálsz és meglátsz valami szép épületet, vagy akár valamin egy pici részletet és azt lefotózod, tökéletesen jó egy manuálgép. A másik meg, ha manuálgéped van és manuálvakud, max egy infraszenzor van rajta automatikaként még a derítést is jól megtanulhatod, mert te állítasz és számolsz utána és nem a mikroprofesszor ( mikroprocesszor :) )
  állítja a villanás erõsségét.

  #106090 Hozzászólás

  U2

  Fényképezés olcsón?

  Véleményem szerint a fényképezés nem elsõsorban abból áll, hogy vegyünk egy minél drágább cuccot,és uccu neki, fotózzunk. Drágán mindenki tud, de olcsón is lehet jól fényképezni. Igaz, hogy használtban, de lehet kapni nagyon jó állapotban lévõ jó árfekvésû gépeket, amelyek a mindennapi fotózás igényeinek tökéletesen megfelelõek. A mostani többszázezres mûszaki csodamasinák árán már be lehet szerezni szinte egy teljes felszerelést, úgymint gép, vaku, optikák, szûrõk, állvány, és egyéb más kiegészítõk. Amennyiért lehet kapni ma egy Canon EOS 300-ast, vagy Nikon F65-öt, azon az áron felszereltem egy Chinon CE-4 típusú gépet, és egy Praktica MTL 5/B-t. Megvan gyakorlatilag a 20-200 mm-ig a teljes objektív arzenál, illetve a géphez illõ szögkeresõ, és beállító távcsõ. Ugyanezt elmondhatom a Chinon esetében, csak ahhoz zoomokat használok. Igaz, hogy nem rendelkezik az én összeállításom AF és program automatikával, de valahogy nincs is rá szükségem. Elégedett vagyok a saját összeállításommal.
  A jó fénykép nem elsõsorban gépfüggõ, hanem személy függõ. Lehet a világ legjobb gépével is csapni való képeket készíteni, de lehet egy rossz masinával is kiváló képeket készíteni. A fényképezõgép csak eszköz, a tudás pedig a fotósnál van.

  #106089 Hozzászólás

  Baliman

  óccsón

  Szia!Nem tudom a többiek hogy vannak vele,én magam egy 6000,azaz hatezer forintért vásárolt gépet használok.(Exa)20mm es nagylátóval(+26ezer ft.)van még hozzá alap objektívem,5o mm-es(kb.1500 ft.),150 mm-es kistelém,(6ooo pénz).Több képem is volt már kiállítva,amit ezzel a szettel készítettem,teljesen jól mûködik,bírja a hideget,meleget,nem kell bele elem,szóval nekem nagyon bevált.Ezt csak azért írtam le,hogy bátorítsak mindenkit,a fotózás nem csak a pénztöl függ…

  #106088 Hozzászólás

  Vaku

  Occsó

  Használt Canonbó láttam 40ezerért EOS 1000FN gépet, 35-80 f:4-5,6 objektívvel. Ez az EOS 3000 elõdje. Af rendszere kontrasztos témánál elegendõ fénynél egész jó. Ezt a Király utcában láttam valamelyik zsiványnál, úgyhogy valami hozzáértõt is végyél magaddal. Ami fontos, kinyitod a hátulját, végignézed minden zársebességnél, kipróbálod a vakut, az Af rendszert, és mindenképp ragaszkodj hozzá, hogy a blokkra/számlára/nyugtára írják rá a dátumot, valamint a gépváz és az objektív gyártási számát (amit persze még helyben ellenõrizz át) Ugyanis kötelesek 3 napos visszvásárlási garanciát adni, a mûszaki cuccokra. Tehát megvetted a gépet a fentiek leírt szerint. Belefûzöl egy tekercs szineset és végigpróbálgatod az üzemmódokon. Fényképezzél a legkisebb távolságnál, végtelenben, középtávolságon, legszûkebb, legtágabb, rekeszen, közbensõ értékeken. Próbáld ki avakut, hogy jól mûködik-e. Add be egynapos hívás nagyításra, és ha valami nem stimmel vidd vissza a gépet a képekkel együtt, és kötelesek visszavenni a gépet és visszaadni a lóvét. Ha nem, nyugodtan visszamehetsz egy zsaruval, úgyis neked ad igazat a törvény. Tudom ez így leírva elég félelmetesen hangzik, de ezt a dolgot még a Király utcában is tiszteletben tartják, mert csakis a kereskedõ szívhat rá, ha nem fizeti vissza a lóvét a szar áruért.

  #106087 Hozzászólás

  dentro

  sajnos nem olcsó mulatság

  és ha még sikerül kipengetned a gép árát, a film+elõhívás-kidolgozás jelentõs összeg, ne feledd. a jobb képminõség azon is múlik, milyen alapanyagra dolgozol és hol hivatod. én egy-egy utazás után a fotósboltban otthagyok több tízezret… de azért kezdj bele, nem kell az a fix objektív elsõre,pl. egy Canon 500-at vagy 500N-t tudsz venni használtan 80-100 körül, hozzá rögtön néhány szûrõt szumma 10-15-ért (ebbõl érdemes újat venni) aztán majd veszel hozzá objektívet darabonként másik 80-100-ért, meg vakut 30-60-ért meg állványt 10 körül, stb….ha diázni akarsz elõbb utóbb fogsz venni egy vetítõt is, 40-80 ezerért.
  az árak az én sejtéseim, lehet ha körülnézel találsz olcsóbbat vagy az is lehet, alulbecsültem. ha nincs tapasztalatod, vigyél magaddal valakit a használtgép-vásárláshoz, olyan ez, mint az autóvétel, sokszor adnak el megtört kocsit hibátlannak…

  #106086 Hozzászólás

  fotos

  semmit sem.

  az 50e-ert nem kapsz semmit sem, meg hasznaltat sem. Talan valami kis egy szeru muanyag automata gepet. Amit leirsz, hogy mit szeretnel az inkabb 500e korul van.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: mit? mennyiért?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.