“Mond te kit választanál?”(2006)

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem “Mond te kit választanál?”(2006)

 • Ennek a témakörnek tartalma 85 hozzászólás, 23 résztvevő. Utolsó frissítés:  xenon 8 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #22384 Hozzászólás

  Zs2

  Remélhetõleg az exkomcsi lumpen tolvajoknak már csak 1hónapjuk van hátra,és utána végleg eltünnek a történelem szemetesládájában.Volt idejük bizonyítani már 53 éven át,és láthatjuk EZ NEKIK NEM MEGY! Ehhez persze arra van szükség ,hogy mindenki elmenjen SZAVAZNI.Aki külföldön dolgozik ,vagy fog a szavazás ídõpontjában.A regionális városházán vagy polgármesterihivatalban kérhet “Törlést a MO.i lakcím listáról”nyomtatványt,így automatikusan átmegy a kinti ország Mo.i követségi listájára. Ha ezt nem teszed meg nem tudsz szavazni,ha még nincs bejelentett kinti címed.
  Megéri ,mert az Uniós törvények egyike kimondja :A külföldön dolgozó EU polgárnak(Eu-ban)köteles a munkaadó adni egy SZABADNAPOT a szavazás napjára!Egy plussz szabinap / év:).
  Ezek a barbárok félévszázad alatt tönkre tették az országunkat, azért is kell ilyen nagyszámban elhagynunk az országot,mert itthon nem könnyû a boldogulás.
  Furcsállom,hogy egy olyan ember aki más országban börtönben csücsülne,vagy Kínában gazdasági bûncselekmények miatt talán ki is végeznék,nálunk miniszter lehet.Sõt,, egy zsidó ember elkobzott ingatlanjában lakik,név szerint Suszter Aladár elsõ világháborús hõs volt a legutóbbi jogos tulajdonosa annak a villának amiben tesped.Hajrá Magyarok!!!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 85
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #239731 Hozzászólás

  xenon

  gyurcsotany

  micsoda idok gyurcsany hol van mar c

  #239730 Hozzászólás

  kormi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  misokam

  “nem vagy feltetlen hive semminek es senkinek”
  Te komolyan azt gondolod, hogy nem latnak emberek at a motivacioidon? Goncz Arpaddal peldalozni, hat ne haragudj kisbaratom beleillik Jancso Miklos es Brody Janos melle.
  Megis, szerintem Te magad is elhiszed a hulyesegeidet. Kezdodik a “nem vagyok feltetlen hive…” stb., folytatodik Konrad Gyorgyokkel, halad Lovas Istvan becsmerlesevel es befejezodik a “nem vagyok feltetlen hive…” ismetelt hazugsaggal. Te komolyan azt gondolod, hogy mindenki megveheto, nincs magahoz valo esze, nincs realis tapasztalata, es mindenki valo vilag rtl klubban felnott es szocializalodott egyed? Ki kell abranditsalak kisbaratom. Biztos szivas lehet megerteni, de nem te meg az szdsz fogja megmondani ki a tudos, ki a szalonkepes, ki a zenesz, ki az allamferfi, ki nem zsido vagy ki nem az.
  Izraelben en is jartam, nem kivanom senkinek azt a rasszizmust ami ott kijar mondjuk a palesztinoknak. Azoknak is, akik megkerdojelezik a zsido allam politikajat. A kettos merce kisbaratom nalad letezik. Egy orban Viktorral talan rendbe hozhattatok volna ezt a gyorsan sullyedo orszagot. Ezt is elb….tok. Gratulalok!

  #239729 Hozzászólás

  Misó1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kristófnak

  A 2004 dec.5.-i szavazás egy szélsõjobb oldalra keveredett szervezet magamutogató ötlete alapján indult, és ha a FIDESZ nem karolja föl, akkor még idejében elvetél, mivel nem lehetett rá jó választ adni. Tehát – ismétlem – ha FIDESZ nem kapja fel az ötletet ,a szavazásra nem kerül sor. Gyurcsány , és mindazok, akik nemmel szavaztak (vagy nem szavaztak –mint én), ezzel a kisebbik rosszat választották –szerintem. Nem akartuk megosztani az országot, és még azt is megkérdezem, miért a „nem” szavazat osztotta meg az országot: az „igen- nem” szavazat osztotta meg! Az, pedig nem választás, ha csak egy választ lehet adni egy (rossz) kérdésre.
  A szaúdi labdarugók esete egy ügyetlen mondatügyesen történt felnagyítása volt. Ilyen mondatokat lépten-nyomon mondunk a pimasz biciklistásokról, az elhülyült nagymamákról, a kultúrálatlan amerikaiakról, vagy a tésztazabáló digókról. Észre sem vesszük.
  Talán még nem szokta meg, hogy mint miniszterelnök, jobban kell vigyáznia. Persze ez is hiba! Egyébként a jó zsidó vicceket élvezem, mert vannak.
  A Mohamed- karikatúrákról egész más a véleményem. Ha ennek tilosnak kellene lennie, akkor tilosnak kellene lennie a Bryen élete, a Cigányok ideje, a Találkoztam boldog cigányokkal is, Tanú stb. c filmeknek, hogy más mûfajról ne is beszéljek. Egy kultúra sem várhatja el, hogy egy másik (a saját hazájában) kultúra, ne kritizálhassa, csinálhasson belõle viccet. Az iszlámról nagyon rossz véleményem van, és szerintem egy hasonló módón agresszív kis vallást már régen betiltottak volna. Ha Mohamed- karikatúra betiltását Dániában elfogadom (arra hivatkozva, hogy a Próféta képének megmutatását tiltja a moszlim vallás), akkor, be kellene tartanom a vallásuk egyéb tiltásait vagy elõírásait is! De miért csak a mohamedánokét, akkor a keresztény zsidó és minden vallás törvényeit mindenhol be kellene tartani! Ha elindulunk egy úton, akkor azt végig kellene járni, és nem biztos, hogy jó felé vezet. Attól, hogy elismerem más kultúrák értékeit, még nem kell azokat követnem, sõt nem is biztos, hogy mindent el kell fogadnom értéknek. Gondoltál már arra, hogy ha úgy ülsz, hogy partnered látja cipõd talpát, akkor nagy udvariatlanságot követsz el? Pedig van ahol ez nagyon számít.
  Bauer Tamás valóban egy probléma, nem tudom, kinek van igaza? Egyfelõl egy nagyon okos ember, aki nem mindig fogadja el a közösségi határozatokat, a Parlamentben, egy párt soraiban ülve erre néha szükség van, másfelõl, sajnos az SZDSZ sem a régi már!
  Nem csak a zsidókért áll ki az SZDSZ: kiáll a cigányokért, a nõkért, a szegényekért, a füvezõkért (sokfajta kisebbség van), és ha kell a magyarokért is. Én bejártam Kelet Európát a Kárpát medencén kívül és belül. Azt a magyarellenességet, melyrõl a hazai jobboldali média ír –nem tapasztaltam Pusztán magyarságom miatt még soha sehol nem volt problémám. Hasonló a véleménye azoknak is, akik ezekre a területekre gyakran járnak. Ha kéred leirom azokat a topicokat, ahol ilyenrõl szó van.
  Talán nem veszed öndicséretnek, – de kikényszeríted belõlem – én jártam cigányokat irni- olvasni tanítani, gyûjtöttem népzenét Erdélyben, (már a 70-es években). És komolyan megpróbáltam segíteni egy kárpátaljai magyar falunak (Visk) sok mindenben. Sajnos ebbõl kevés sikerült. Továbbá szerveztem (nem pénzért) magyar együttesek külföldi fellépését (Muzsikás, Téka, Zsarátnok, Vujicsics, stb.). Azt hiszem, nagyon egyoldalúan látsz, de ennek a témaválasztás lehet az oka.
  A FIDESZ nem antiszemita, csak néha, vagy a tagjai közül sokan, vagy eltûri az antiszemitizmust.
  Én jártam Izraelben (egyszer), nem igazán vágyom oda újra…
  Miért a bal oldali médiák nézettebbek és olvasottabbak? Mert valószínûleg jobbak. Senki nem kényszerit senkit, hogy milye adóra kapcsoljon, vagy milyen újságot vegyen.
  Nem hiszem, hogy errõl az SZDSZ vagy az MSZP tehet.
  Még emlékszem DI néhány ocsmány megnyilvánulására, és mikor az Antall kormány alatt dísztemetést kapott Horthy, hát nem tapsoltam. Viszont kifütyülték Göncz Árpádot, akit nem védtek meg. Valahol itt kezdõdött…
  Egyébként én 1988-ban beléptem az MDF-be (már kiléptem), a tagkönyvem Lezsák aláírásával még megvan. Akkor még nem láttam pontosan a különbségeket.
  Mint fennebb írtam: valószínûleg Gyurcsány sem makulátlan, de nem politikusként követte el disznóságait, és nem állt módjában visszaélni politikusi hatalmával (ahogy Orbánnak és társainak) mert nem volt neki. Persze a disznóság attól még disznóság. Viszont elmondható, hogy nem azért lett politikus, hogy meggazdagodjon. A FIDESZ-esek ezt nem állíthatják magukról.
  Az MSZP-re csak akkor szavaztam, ha kiesett az SZDSZ, 90-ben még a FIDESZ-re szavaztam, sõt az akkori vereséget egy szobában éltem meg Orbán Viktorral, és az egész vezetõséggel. Még nem voltak Árpádsávos lobogók…
  A Bayer, Csintalan stb. aljas, sunyi bértollnokok.
  A Nap TV riporterei csak tehetségtelenek, öregek vagy felkészületlenek, bár a Bethlen már szintén volt mindkét oldalon.
  Ha elõzõ soraimat elolvasod, láthatod, hogy semminek és senkinek NEM VAGYOK FELTÉTLEN híve

  #239728 Hozzászólás

  Kristóf
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Misónak

  Misó, tudom, hogy a választás elsõsorban érzelmi döntés, de még ezt figyelembe véve is túlzásnak tartom, amit Gyurcsányról írtál. Toleráns? Nem akarja megosztani az országot? Szerintem a 2004. december 5-i kampányával õ tette a legtöbbet azért, hogy magyar és magyar minél távolabb kerüljenek egymástól! Bár a baloldal a toleranciát hirdeti, de szerintem semmivel sem toleránsabb a másik oldalnál: aki leterroristázza a szaúdi labdarúgókat és a sajtószabadság fontosságáról beszél, a Mohammed-karikatúrák magyarországi közlése kapcsán, az szerinted elismeri más kultúrák értékeit? Kíváncsi vagyok, hogy ha a magyar miniszterelnök a zsidósággal kapcsolatban tenne valami hasonló megjegyzést, vagy akár csak az izraeli politikát kritizálná, vagy mondjuk holokauszt-karikatúrák közlése kapcsán hivatkozna a sajtószabadságra, akkor hány NAP múlva mondatnák le. Vagy gondoljunk a “legtoleránsabb” SZDSZ nyilatkozataira a státusztörvény vitájában. Csöpögött belõle a gyûlölet, ami ellen már annyit akart tenni ez a párt! Legalábbis az elvek szintjén, mert a gyakorlatban ezek szerint nem! Különösen az elõzõ idõszak legaktívabb képviselõjére Bauer Tamásra gondolok. Kuncze indoklása szerint azért nem indították újra 2002-ben, mert túl fegyelmezetlen volt, gyakran hozzászólt akkor is, amikor nem akarta a frakció vezetése. Tehát nem az álláspontjával volt a baj, hanem azzal, hogy nem tett lakatot a szájára. Úgy gondolom, hogy a rasszizmusnak nem az antiszemitizmus az egyetlen formája, és a jelenleg a világban uralkodó erõviszonyokat figyelembe véve nem is ez a legveszélyesebb. Miért mindig csak ez kerül szóba a baloldalon? A határon túl dúló magyarellenességgel szemben miért nem lépnek fel akkora intenzitással, mint a zsidógyûlölet ellen? Pedig a magyarjaink sokkal védtelenebbek, mögöttük nem áll akkora hatalom, mint az Egyesült Államok, és a gazdasági erejük, befolyásuk sem mérhetõ a zsidóságéhoz. Egyébként szerintem a Fidesz nem antiszemita. Ez a baloldal egyik ütõkártyája, de csak próbálják belemagyarázni Orbán, vagy más Fidesz-vezetõk szavaiba. Persze az is kérdés, hogy mi minõsül antiszemitizmusnak. Az USA kormánya által kiadott éves jelentés például az izraeli kormányt ért bírálatok jórészét is ide sorolja. Visszatérve az ország megosztásához, bár Gyurcsány és elõdei állandóan hirdetik magukról, hogy õk az “árokbetemetõk”, de ha figyeled a velük szoros kapcsolatban álló baloldali elektronikus és írott média munkáját – ezek a legnézettebb csatornák – amik szerintem nem kis mértékben járultak hozzá a baloldal gyõzelméhez, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy ki uszítja az embereket a jobboldal ellen, ki fasisztázik és hirdet végveszélyt arra az esetre, ha a Fidesz gyõzne a választásokon! Emlékszem amikor Kovács László a 2002-es választás elsõ fordulója elõtt már akkor is az ország Fidesz általi megosztásáról beszélt, amikor a Fidesz kampánya még csak egy mondatban merült ki: “a jövõ elkezdõdött”. Persze az “árokbetemetõ” szocialisták már hónapokkal a 2002-es elsõ forduló elõtt megkezdték uszító, agresszív kampányukat az Orbán-kormány ellen, szemben a Fidesszel, aki elaludt, és csak az elsõ fordulós veresége ébresztette fel! Persze még némán is a jobboldal osztotta meg az országot és nem az MSZP! Kovács és Medgyessy persze nem azonos Gyurcsánnyal, ( bár a sílusuk között nem látok lényegi különbséget ), de feltételezem Misó, hogy négy éve is arra az oldalra szavaztál!

  Ami pedig a szövetséges párt (MDF) “lenyelését” illeti, emlékezzél vissza, hogy ki kezdte az ellenségeskedést a Fidesz és a Demokrata Fórum között. A 2002-es választások után, miután már másodszor ( elõször 98-ban ) is csak a Fidesz tudta bejuttatni Dávid Ibolya pártját a parlamentbe, Orbán felvetette, hogy alakítsanak egy unió-pártot, mert a kisebbik jobboldali erõ akkoriban önmagában tényleg nem volt életképes. Ezt az MDF vezetése elutasította. Ezután még mindig nem volt rossz a viszony a két párt között. Az EU választások elõtt Orbán ismét tárgyalt Dáviddal a közös listáról. Akkor még mosolyogva tartottak közös sajtótájékoztatót, amin az MDF elnöke bejelentette, hogy önállóan indulnak. Akkoriban kezdtek politikai tanácsokat kérni az Political Capitaltól, aminek vezetõje az SZDSZ korábbi sajtósa. Ezután az MDF stílust váltott. Nekiestek Orbánnak és a Fidesznek, egy kalap alá vették korábbi szövetségesüket az MSZP-vel. Errõl az idõszakról nyilatkozta késõbb Lezsák Sándor, hogy ezt konkrétan a PC tanácsolat Dávid Ibolyának, mint az ötszázalékos küszöb átlépésének egyetlen útját. Ezután egybõl szimpatikusak lettek Aczél Endrének, Orosz Józsefnek, Havas Henriknek, Balónak és az összes baloldali médiaszemélyiségnek! Az EU parlamenti választásokon éppen sikerült átlépniük a küszöböt. Jól taktikáztak. Rájöttek, ( a PC segítségével ) hogy jobb oldalról már nem lehet több szavazatot szerezni, viszont a két nagy párttól lemorzsolódó centrumszavazók bejuttathatják õket. Amikor ez a stílus nem tetszett a párt frakciója kétharmadának, akkor Herényi Károly frakcióvezetõ bejelentésével, törvénytelenül, frakciódöntés nélkül zárták ki a képviselõcsoport nagyrészét, amihez az ügyrendi bizottságban az MSZP asszisztált nekik. Az SZDSZ és a Fidesz nem tartotta ezt törvényesnek. Nem is volt az. Ezt mutatja, hogy Dávid Ibolya is mindenre képes a saját hatalma érdekében. Az országgyûlési választásokon is a semleges szavazók juttatták be õket egy olyan kampány után, amiben többet gyalázták a Fideszt, mint a baloldalt. Pedig állítólag az MDF egy konzervatív párt. Azzal pedig, hogy nem léptették vissza az esélytelen jelöltjeiket és nem támogatták a jobboldal összefogását a második fordulóban, egyértelmûen Gyurcsányékat segítették, hiszen nyilvánvaló volt az elsõ fordulós eredmények ismeretében, hogy még jobboldali összefogással is nehéz a baloldalt megállítani, a Fidesz támadásával pedig reménytelenné tették a jobboldal helyzetét! Egy magát konzervatívnak valló párt pedig nem segíthet a hatalomba egy liberális kormányt! Dávid Ibolya tehát megint a saját érdekeit helyezte elõtérbe a konzervatív érdekekkel szemben. Még azt sem volt hajlandó elfogadni, hogy Orbán félre álljon és Bod Péter Ákos legyen a közös miniszterelnök-jelölt. Valószínûleg saját magának szánja ezt a pozíciót DI.

  A lakások ötszörös áron történõ eladásáról és a százmilliós köztartozással rendelkezõ cégek eladásáról – amit írtál -pedig a Szalay utcai ingatlanügy jut eszembe, amikor Gyurcsány személyesen lopott el többszáz millió forintot az adófizetõk pénzébõl, késõbb ugyanezt megismételték a balatonõszödi kormányüdülõvel is. És ezek az ügyek személyesen Gyurcsányt érintik, nem csak hozzá közelálló cégeket! Vagy gondolj a K&H, vagy a Tocsik ügyre!

  Az általad írt kétéves költségvetés pedig még mindig jobb, mint a 2006-os, ami az elemzõk szerint legfeljebb fél évig fog kitartani a hiány miatt, amit a Gyurcsány-kormány halmozott fel.

  Írtad, hogy örülsz, hogy nem GyF a szimpatikusabb Bayernek, Csintalannak ( akire valószínûleg 94-ben szavaztál ). És arról mi a véleményed, hogy GyF a szimpatikusabb a Nap TV általad is bunkónak és tájékozatlannak nevezett riportereinek?

  Úgy gondolom, hogy Te is, mint bármelyik másik törzsszavazó, függetlenül attól, hogy melyik oldalhoz tartozik, az érzelmei miatt hajlamos a saját oldalával kapcsolatban csak a jót, a másikkal kapcsolatban pedig a rosszat észrevenni. Az értelmesebbek azért igyekeznek észrevenni a saját oldaluk viszásságait is. Persze ez sokszor nehezen megy. Ez alól persze én sem vagyok kivétel.

  #239727 Hozzászólás

  Misó1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Vesztett a FIDESZ- megszûnt a Demokráciaközpont?

  2004 októbere óta naponta legalább két cikkgyûjteményt kaptam a Demokráciaközponttól, illetve a FIDESZ központból, mivel 2002-ben alakítottam egy polgári sejtet, megtudni mi is az? A tartalmukra nem térnék ki, a lényeg, hogy egyetlen önelemzõ, higgadt, mérsékelt cikk sem szerepelt bennük. Saját hibáról egy szó sem! Állandóan az ellenfél (ellenség) ócsárolása, gyalázása, öntömjénezés. Talán ezért is vesztettek!
  Ez az 1100 cikk gyûjtemény megvan, szívesen átjátszom akárkinek. Igazi kordokumentum.
  Általában a reggeli órákban találtam a gépemet.
  Az utolsó kettõt a kampánycsend idején kaptam. A talpig egyenes, becsületes nemzeti oldal nem írta alá, sõt olyan ügyesen mesterkedtek, hogy a küldõ címét sem lehet megtudni (persze már várom a választ. Ballib provokáció volt!).
  A választások óta egy sem érkezett!
  Vegyem ezt olybá, hogy mától a polgári sejtek le vannak szarva? Nem kapunk tovább szellemi maszlagot?
  Azért elbúcsúzhattak volna!
  bejuvarga, úgye te nem hagysz el minkent épületes higgadt, logikus hozzászólásaidal. Hadd tudjuk meg, hogy van egy hiba nélküli, zseniális ember a távoli nyugaton, aki csak egyet tévedett: azt hitte nyerhet a FIDESZ (nem volt egyedül). Malör…

  #239726 Hozzászólás

  kormi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  mesterem

  Why don’t you try that “mano to mano”?
  Gondolom Kuncze tanitgathatott vitazni. A “szurkeallomany”… bizony, nagyon szurke kisbaratom.
  If your capacities are such as the dummy liberals’ I got nothing to fear but from fear itself.
  Hali.

  #239725 Hozzászólás
  #239724 Hozzászólás

  kötöttem
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Misó

  egyetértek veled. Pont ezek miatt nem Gyurcsányra szavaztam ugyan, hanem Orbán ellen. A bejuvarga-félék véleményét olvasva pedig csak annyi: neked is, nekem is van bal vállam, amit meg lehet rántani. Válaszolni nekik, vitába szállni velük értelmetlen szócséplés lenne. Hali!

  #239723 Hozzászólás

  kormi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  mizsimo

  Zaraskent kisbaratom meg annyit, nehogy megsertsem a nagyon erzekeny, szdsz-es, humanitarius-csak-akkor-nem-amikor-zsidokrol-van-szo-politikailag-korrekt lelkivilagodat, hogy megint oda allitottatok a vilagot, ahol ti csakis es kizarolag aldozatkent fogtok szerepelni. Kirobbantjatok a harmadik vilaghaborut, persze megint masok fogjak megvivni a helyetekben, masok fognak elhalalozni miattatok. Ti pedig ismet szettarjatok a kezeteket es elmeselitek a gyaszolo anyaknak, hogy titeket kell ismetelten sajnalni es fizetni nektek.
  Kisbaratom, hadd aruljam el neked, hogy megegyszer nezd hulyenek az mszp-s buta nyugdijasaitokat.
  Nehogy azt hidd, hogy nem jon el a szamonkeres ideje.

  #239722 Hozzászólás

  kormi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm..

  Miso, most jut eszembe, hulyesegeket irtam…
  Hat neked eleve ott van Izrael. Oda barmikor mehetsz.
  A gond vele az, hogy ott lonek. Most meg Iran is bejott a kepbe…, jobb maradni Magyarorszagon. Az a sok idiota mar amugy odaadta mindenet, meg biztonsagosabb is…
  Igazad van. Ameddig a sok hulyet meg lehet etetni holokauszttal, meg karhatalmi eszkozokkel kordaban tartani, addig OK vagy.
  A gond, hogy Magyarorszag a magyaroke is meg. S mint olyan az enyem is.

  #239721 Hozzászólás

  kormi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  misike

  Ha pedig esetleg a teljes kilatastalansag a jovoben raebreszt arra, hogy mekkora gazemberekre szavaztal, akkor kivanom, hogy legyen egy orszag, amelyik keresztenyi szeretetbol befogad csaladostul. Szerencsetlen gyerekeid nem tehetnek rola.

  #239720 Hozzászólás

  kormi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Miso

  Gratulalok! Teged nem anyazni kell, hanem egyszeruen sajnalni. Akinek eddig terjed az intellektuma, az tenyleg megerdemli gyurcsanyt. Kivanom neked, hogy erezd magad jol a kommunista/szdsz-es posvanyban, azt pedig kulon kivanom, hogy a gyerekeid is hasonlo posvanyba gyokerezve nojenek fel.
  Egyet ne kivanj! Azt, hogy normalis emberek ugyanezt szenvedjek meg.

  #239719 Hozzászólás

  Misó1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  A vészmadaraknak!

  Mint nyilván, eddigi hozzászólásaimból kiderült, én jobban örülök Gyurcsánynak, mint Orbánnak, és úgy néz ki, hogy az ország (kicsit) nagyobb fele is így van ezzel. És nem azért, mert olyan szép, mert olyan jól beszél ( úgy látszik még ezekkel a hátrányokkal is nyerni tud), mert csodákat hajtott végre, és mert makulátlan.
  Viszont: toleránsabb, nem populista (annyira)? tehetségesebb, és tehetségesebb emberekkel veszi körül magát; inkább békepárti, és nem kettévágni akarja magyarságot. És még, mint politikustól nem láttam ocsmányságokat. Nem akarta megsemmisíteni azt a pártot, melyet szövetségesének mond, politikusként nem harácsolta a vagyonát, tényleg alulról kezdte, dolgozott nem politikusként is, nem változtatta nézeteit és barátait a hatalom és karrier érdekében. Nem tûri meg az antiszemitizmust, a szélsõjobboldali nézeteket, a torgyáni “politizálást”. Nem lett vallásos csak a hatalom kedvéért. Sem õ, sem barátai nem adta el 100 milliós köztartozásokkal) cégét Kaja Ibrahimnak, Josip Tóthnak, nem az õ barátja Simicska, Varga Tamás. Nem mondta hogy Budapestnek a metró luxus, viszont nem akart Budapest Minisztériumot csinálni.
  Csak az unokáját vette el egy halott kommunistának és nem a lányát egy egzisztáló kommunista belügyminiszternek, mint barátja Stumpf István. Baj viszont, hogy ugyanannak a KISZ-nek volt funkcionáriusa, mint Kövér László, viszont nem volt annak az MSZMP-nek tagja, melynek viszont Stumpf István tagja volt. Nem barátja, üzlettársa és ügyvédje a párizsi nagykövet, és nem adta el neki lakását 5 x-ös áron.
  Politikusként nem kért támogatást cége vagy felesége cége fellendítéséhez. Nem ellenzi annak a Soros alapítványnak a mûködését, mely õt viszont nem pártolta külföldi tanulmányútjában.
  Nem lopták el gyerekfelvigyázójának vadonatúj Toyota terepjáróját, kormánytársai nem lövöldöztek festményekre, igazságügy minisztere nem mondta, hogy nem ért a focihoz, mikor neonáci foci rajongók Auschwitzba akarták küldeni ellenfelük nézõközönségét. Nem ment külön géppel Amerikába egy másodosztályú kitüntetést átvenni, földmûvelésügyi minisztere nem akart Thaiföldön éttermet és Chilében cseresznyét eladni. Viszont hazahozta a sárospataki könyvtárat, melyet Orbánnak még pénzért sem sikerült!
  Nem csinált kétéves költségvetést, nem háromhetenként van “uralkodása” alatt országgyûlés, írásbeli feljegyzések készülnek a kormányértekezleteken; nem csak az országgyûlésen kívül, azonos oldalon álló elvbarátainak prédikál; nem lett a Nemzeti Bank elnöke korábbi minisztere; nem lett pártjából való a Legfelsõbb Bíróság elnöke, és nem tartja elvbarátjának a Magyar Rádió és egy politikai múzeum igazgatója, sõt nem vesznek részt párt rendezvényein sem.
  Örülök, hogy nem õ a rokonszenves(ebb) Csintalan Sándornak, F Frigyesnek, Lovas Istvánnak, Bayer Zsoltnak, a Jobbiknak, hanem Orbán Viktor. Még csak elvileg sem számit Csurka István és a Munkáspárt szavazóinak szavazatára.
  Egyszerûen jobb az ízlése annál!
  Szóval nem értem miért jön most a nemzethalál, miért kell innen elmenekülni, és sóval behinteni az országot?
  Na most anyázhattok engem, nektek ez a színvonalatok (sajnos és általában)!

  #239718 Hozzászólás

  nem kell

  itt már sokat várni, még pár óra és trónra lép II. Gyurcsány Ferenc. Az aztán majd végleg be is teszi a kaput nekünk. Szerintem érdemes nekiállni az angolnak vagy németnek, mert nemsokára jó eséllyel menekülni kell innen.

  #239717 Hozzászólás
  #239716 Hozzászólás

  krta
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Hiába

  volt nekem is szimpi Orbán személye, nem gyõzött meg arról, hogy Õ nem fogja “víz alá nyomni a fejünket”.
  De tudom, hogy nem is lehet másképp kimászni a szarból, csak ne nézzenek hülyének, ne kezeljenek mindenkit azon a szinten, mint akik nem mennek el szavazni.
  Kristóf neked sokmindenben igazad van, és olyan jó lenne, ha a lúzerek is biztosak lehetnének abban, hogy nem kezelik Õket lúzernek csak azért, mert más dolgok is eszükbe jutnak, mint egy meggyõzõdéses fideszesnek.
  Minden mûsort végig néztem, ami ezzel kapcsolatos volt. Teljesen nyitott voltam. Most úgy gondolom 4 év nem elég rendbe hozni az országot, az meg hogy négyév múlva újra egy másik párt új vezetõi kezdjék megtömni a zsebüket a mi pénzünkkel, nekem már nagyon drága dolog. Azzal értek egyet, egyik sem különb a másiknál, csak a hatalom, és a pénz számít, és nem az a pénz, ami az országé, hanem az ami az övék.

  #239715 Hozzászólás

  Kristóf
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  setinek és lúzernek

  A posta egy borítékban kézbesítette a második fordulóra szóló hivatalos választási értesítõt az MSZP kampányanyagával. Ezt szedik elõ a filmen a postaládából.

  “egy lúzert” pedig arra szeretném kérni, hogy gondolkozzon el azon, hogy ki adósította el az országot az elmúlt négy év alatt! Most az államadósság GDP-hez viszonyított aránya ugyanakkora, amekkora 1997-ben volt! Orbánék alatt ez a szám 8.8 százalékponttal csökkent, a Medgyessy-Gyurcsány kormány alatt pedig 9.2 százalékponttal emelkedett! Hogyan tudtunk a Fidesz kormányzása alatt ekkora hitelek nélkül is fejlõdni? Sõt, még komolyabb megszorítások sem voltak akkoriban, mégis haladtunk elõre! 2001-ben, Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt érte el 1990 óta elõször a reálkeresetek mértéke a rendszerváltozás elõtti szintet!

  Gondolj csak bele, ha bejön az elsõ fordulós forgatókönyv, és a szociálliberális koalíció folytatja újabb négy éven keresztül, akkor mi vár erre az országra! Ha eddig is csak hitelekbõl tudták finanszírozni a programjuk megvalósítását, akkor miért lennének képesek ugyanezek a politikusok más forrásokat találni? A költségvetést pedig minden szakértõ szerint rendbe kell tenni! Hogyan lennének erre képesek pont azok, akik felborították annak egyensúlyát? Az Orbán-kormány alatt az államháztartás egyensúlya rendben volt. Aki holnap a koalíciós jelöltre szavaz, az ennek a katasztrofális gazdaságpolitikának a folytatását támogatja! Kérek minden józanul gondolkodó embert, hogy tegye félre az elõítéleteit! Ne azt néze, hogy Gyurcsány, vagy Orbán esetleg Kuncze a szimpatikusabb. Attól még, hogy valaki jól tud beszélni, nem biztos, hogy a gazdaságot is helyre tudja rakni. Azt kell most mérlegre tenni, hogy a Fidesz négy éve alatt, vagy pedig az MSZP-SZDSZ négy éve alatt ment-e jobban az ország szekere. Kétségtelen, hogy az utóbbi kormányciklusban is voltak fejlesztések, de ezekért az eladósodásunk miatt sokkal drágább árat fizettünk és fizetünk majd a jövõben is, mint a Fidesz 1998-2002 közötti kormányzásának idején, amikor nem ekkora hitelekbõl finanszírozták a reformokat és a beruházásokat! Az országunkról, a jövõnkrõl van szó! Nem tehetünk egyenlõségjelet a két oldal közé. A gazdasági adatok önmagukért beszélnek. Az egyetlen megoldás a kormányváltás!

  #239714 Hozzászólás

  Greetee
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  A lúzer az mi? Nem ember?

  ÉN AZ MSZP-RE SZAVAZOK, és tudjátok miért? Hogy Zajec szavait használjam: hogy ki szarik a fejemre, majdnem mindegy, mert a fideszé is büdös, Viktor sem rak rá koronát.
  Innen alulról viszont úgy ítélem, az mszp-é kisebb csomó, õk legalább nem fognak azzal takarózni, mikor a fejemet a víz alá nyomják, hogy az elõzõ kormány akarta így.
  Ez kevés vigasz, de egy lúzernek elég. Sok lúzer meg lehet hogy eldönti a versenyt.

  Aki az mszpre szavaz az olyan mintha kiírná magára igen lúzer vagyok egy birka akinek rá is sz… a fejére.

  #239713 Hozzászólás

  Nem értem

  milyen papírokat kurkásznak ki a postaládából és akkor az miröl szól?Valaki magyarázza el.

  #239712 Hozzászólás
20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 85
Hozzászólás: “Mond te kit választanál?”(2006)
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.