monte rosa/útleírás

Kezdőlap utazas.com Fórum Hegymászás, barlangászás monte rosa/útleírás

 • Indította
  Témakör
 • #44046 Hozzászólás

  emese17
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!
  Nemsokára megyek a Monte Rosara. Kérlek Monte Rosa járt vándorok, küldjetek útleírást, élménybeszámolótr, stb.
  Elõre is nagyon szépen köszönöm,
  Emese.

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #421783 Hozzászólás

  gabork

  Svájc felõl

  Svájc felõl: a parkolási költség nem vészes, ha a megfelelõ helyet választja az ember és nem ragaszkodik a garázshoz (neten lehet tájékozódni, már napi 4 SFR-tõl van hely). a vasút igen drága, de hát valamibõl nekik is meg kell élni… ha nem létszükséglet a menedékház, lehet sátrazni 3100-on (Dufour/Nordend, illetve P.ta Gnifetti felé vezetõ utak oszlása). így a ház feletti sziklás részt sem sötétben kell megtenni, a csúcs kb. másfél órával közelebb esik (és ennyivel könnyebb az akklimatizáció). nyáron sziklás sátorhelyek (feljebb már inkább csak havon lehet), víz van.
  Az olasz oldalt csak leírásokból ismerem, a Dufour elérése – ami a “gerinctúrát” és a biztosítási lehetõségeket illeti – nem túl bizalomgerjesztõ.

  #421782 Hozzászólás

  pingvin

  monte rosa leirasom …

  … az nincs, mert arra mar nem jutott idõnk. A Lyskammon voltunk, persze a Rózsi annál kicsit keményebb. Én az olasz oldalról mennék, lehet 4ooo-en aludni. Több nap a felmenet, de az utolsó napra kevesebb szint marad. Szépen látszik a Dofour pár képen:

  http://www.tar.hu/pafrany/2006-08_Lyskamm_kepriport/

  szép túrát!

  #421781 Hozzászólás

  Gyurka

  Svájc felõl

  a problémák Zermatt elött kezdõdik, ugyanis csak ott hagyhatjátok a fizetõs parkolóban az autókat. Onnan csak a nem túl olcsó vonattal lehet felmenni. A többit már ismered.
  Maga a Monte Rosa nem egy konkrét csúcs, hanem a három csúcs “gyüjtõneve”. A Düfor észak felõl a legkönnyebb de az átmenet a többire már egy kicsit necces. A Düfor mellett szerintem próbáljátok meg a Nordendet is.

  #421780 Hozzászólás

  mk

  zermatt

  hörnlihütte felé kell menni, olyan 2900-en eltérni a gleccser felé, le 2500-ra, átvágni a gleccseren, fel 2900-re a házba. alvás, 2-kor kelés, indulás a csúcsra, stonehopping, majd gelccser hasadékok ugrálása keresztül, gerinc, menetbõl biztosítás gerincen, csúcsra fix kötél, oxigénhiány. le ugyanez, csak fordítva. sör étel drága a házban, érdemes még délután vizet szerezni a ház melletti csermelyekbõl, reggelre befagyhatnak

  #421779 Hozzászólás

  emese

  köszönöm

  Ehunnnak nagyon köszönöm.
  Gyurkának pedig, Zermattból megyünk.

  #421778 Hozzászólás

  Gyurka

  mi a tervetek

  és mi az útvonalatok?

  #421777 Hozzászólás

  szab

  semmi gond

  Nem azzal van a baj, hogy megkérdezted, mert én is nagyon szeretek beszámolókat olvasni, hanem hogy ezt egy újabb topicban tetted meg. Egy régebbi a témába vágó topicban is meg lehet kérdezni és akkor nincs minden info szétszórva, így most már 3 különbözõ önálló topicnak a címe monte rosa!

  és tényleg nem leszúrás akart lenni, hanem építõ kritika a saját nyers modoromban! ;)

  #421776 Hozzászólás

  Ehun
  #421775 Hozzászólás

  emese

  komolyan gondoltam

  Hidd el, amiatt indítottam a topikot, mert egyszerûen nem kaptam sem itt, sem máshol egy jó élménybeszámolót, vagy útleírást.
  Emese

  #421774 Hozzászólás

  szab

  :(

  OFF
  elnézést az OFF-ért, de:

  miért kell minden kérdéshez új topicot nyitni?? :(( ha beírod a fenti keresõbe, hogy monte rosa, nagyon nagyon sok eredményt kapsz, van külön két monte rosa topic is, ott is simán meg lehet kérdezni, teljesen szétesik így az egész forum :((

  ON

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: monte rosa/útleírás
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.