Montenegró-Budva

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Montenegró-Budva

 • Indította
  Témakör
 • #8430 Hozzászólás

  Kriszti

  Dubrovnik-Budva Juniusban mennénk minden információ jo lenne!Merre érdemes autóval elindulni?Milyen a város(Budva)a tengerpart és a környék látnivalói??Köszi minden információt!!!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 53
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #117897 Hozzászólás

  Péter

  Óvakodjatok a Leo étteremtõl!

  Most olvastam egy angol nyelvû utazási fórumon:

  “If you are in Budva in the next few weeks, I sugest you to give “Leo” Restaurant a wide berth as is main souce to a havy food poisoning with uncooked and unhealty prepared meat.
  Lots of young people from Serbia and Macedonia, have been affected with the food poisoning with one fatality.
  Young 18old girl from Macedonia by the name of Barbara Lazarova, passed away two days ago., in Skopje’s Clinic fro infectious desesse.
  Her friend from Belgarde is fighting for her live in the “Urgentni Centar-Belgrade”, after group of youngsters went to “Leo” for lunch.
  Many people complined with hevy food poisoning signs, but for some was fatal. Ms Lazarova died, after the food poisoing bug in her blod, damaged her kidneys, hart,muscles and brain.
  The Health ministry in M’negro, orgered samples to be taken from the Restaurant 8 days after people were taken to Kotor’s main Hospial.
  I was wondereing how come that the very concerned Ministry for Health, (who btw ordered establishing of “Eco TAX” in M’negro, to prevent things like this happening) was VERY SLOW to react.
  After all they put regulation what you can bring into M’negro and that is 5 L of water or juce and 1 kg of food in originla packaging!!
  And they done it FOR PROTECTION OF TURISTS!!
  Also I have to warn you, wich non of M’negro offitial websites are informing you that for the past 2 months M’negro has epidemic of MENINGITIS!!!
  Ofcourse this is something that nobody want to discuss, but if you travel with young family or indeed yourself PLEASE TAKE CARE OF YOURSELF!!

  I love M’negro, and I visit often, but this is serious, so please take care of yourself!!
  It is no HOUKS!!!

  Macedonian”

  A lényeg magyarul: Az utóbbi idõben sokan kaptak súlyos ételmérgezést a Leo étteremben fogyasztott ételtõl. Egy 18 éves macedón lány olyan súlyos mérgezést szenvedett, hogy belehalt!

  Kerüljétek a Leót, biztos van még tucatnyi másik kitûnõ étterem!

  #117896 Hozzászólás

  kezdõ

  üzlet

  Spar, Tesco, Lidl és jó minõség???

  #117895 Hozzászólás

  Taki

  pénznem: € (ez a hivatalos, bármennyire meglepõ)

  Budva szép is, olcsó is. Nem tudom a Budva melletti Hotel Aleksandar milyen messze van Budvától. Mi 2005-ben és 2007-ben voltunk ott. Meglepõen nagy volt a fejlõdés 2007-re. Tök tetszett az egész, ha van konkrét kérdés, válaszolok.

  #117894 Hozzászólás

  hutyutyu
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  érd

  Sziasztok! Nagyon meglepõdtem,hogy sokan ennyire naprakészek Montenegróból aminek örülök! Én már sok éve járok családostol déldalmáciába, ami számomra csodálatos élményeket ad. Most mennénk családostol Montenegróba Budva mellé a Hotel Aleksandarba,de nem sokat tudunk rla. Pl.
  pénznem.stb. Aki már járt a szállodában írjon legyenszíves pár észrevételt! Köszönöm, és minden megszállott adriai tenger rajongónak kívánok sok szerencsét, jó pihenést !!!!
  Üdv: hutyutyu

  #117893 Hozzászólás

  Földi Csaba1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szálláhely Budván

  Szálláshely Budván a Jaztól 200m-re.
  Tel:0630 2530906

  #117892 Hozzászólás

  Anna

  Supermarkets

  Vannak
  Carine Centar
  CBA
  KONZUM

  #117891 Hozzászólás

  Loki

  Kaja

  Montenegróban vannak olyan élelmisterüzelet, mint nálunk? Spar, Tesco. Lidl?
  Ahol olcsón és akár jó minõségû termékeket lehet vásárolni?

  Élelmiszerárak milyenek?
  Mennyi egy ásványvíz? Narancslé? Bor stb?

  #117890 Hozzászólás

  Joster

  jam

  Szilvórium! Nem akarlak elkeseríteni, de július-augusztus hónapban Igalotól Ulcinjig csak araszolva lehet közlekedni a tömeg miatt.A legzsúfoltabb egyébként Budva és környéke. Ettõl függetlenül mindenképpen megéri !

  #117889 Hozzászólás

  szilvórium

  adria tourssal montenegróba?

  üdv! Nyári uticéljaink között több minden szerepel, még nem döntöttünk hová megyünk, de Montenegró elég szimpatikusnak tûnik, fõleg azért mert talán nem olyan mérhetetlen nagy a turistadömping, mint mondjuk Horváto. turistaparadicsomaiban.
  Mi az Adria Tourstól kaptunk ajánlatot, montenegrói utazásra, félpanzióval, fakultatív programlehetõségekkel, magyar idegenvezetõvel, ami igazán jónak tûnik, viszont nem tudom mennyire korrekt ez az utazási iroda. Akinek van tapasztalata, legyen olyan kedves, írja meg! köszi

  #117888 Hozzászólás

  Ervin

  Beograd-Budva utifilm

  Beograd-Budva utifilm magyarul. Végre valaki megcsinálta. Nagyon örülök neki!
  http://www.montenegro-utazas.info

  #117887 Hozzászólás

  Márta

  Szoba keresés

  Olcsó szállást keresek Budván 2008. juliusban. Tud valaki segíteni: cím, telefonszám, ár? Elõre is köszi. Márta

  #117886 Hozzászólás

  niqa

  ráhangolódás

  Mi is Budvában aludtunk, és onnan jártuk be csillagtúra szerûen a környéket.
  Az ott készült filmet itt nézhetitek meg:
  http://www.niqa.hu/utifilmek_montenegro.html

  #117885 Hozzászólás

  Kovács Péter
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szobák

  Elnézést amiért eddig nem válaszoltam. Szobák jelenleg 10Eur/1nap/1fõ. Szeptemberben 8eur/nap/fõ. a telefon picit feljebb megtalálható. Angolul beszélek, szóval valahogy csak megoldjuk.

  #117884 Hozzászólás

  Zsolt

  szállás ár

  Mennyi most egy kis szoba ára per éjszaka Budvaban? 8 euro volt 2 éve.

  #117883 Hozzászólás

  Kovács Péter kiadó szobák Bar

  Engem is érdekel a szállás, szerintem neten keresztül praktikusabb lenne az infó.

  #117882 Hozzászólás

  Gyuri_FT

  BAR-i szobák

  Péter, érdekelne az info. Orosz az anyanyelvem, azonban a tapasztalat az, hogy telefonon így nehézkes a kommunikáció, személyesen sokkal könnyebb – ráadásul USA-ban élünk.

  Tudsz bövebbet?

  #117881 Hozzászólás

  Kovács Péter

  Szobák kiadók

  BAR – Közel a tengerhez ( 5 perc ), zöld övezetben szobák kiadók. Érdeklõdni : +381- 69-333-457 v 381-(0)85-353-912.

  #117880 Hozzászólás

  Menomanome
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Westerm Balkans Lonely Planet

  Sziasztok!

  Montenegroba es netan Albaniaba utaznek hatizsakkal, vonattal, stoppal, stb. es erdeklodnek, hogy van-e valakinek egy Western Balkans konyve a Lonely Planet-tol.

  Nagyon kedves lenne, ha kolcson tudnatok adni 2 hetre, mert itthon nem talalom sehol.

  Ha tudtok segiten irjatok vagy hivjatok legyszi! Koszonom!

  06/20-418-5896

  #117879 Hozzászólás

  Budva, Talastours, Elvira!!!-VIGYÁZAT!!

  Kedves mindenki aki Budvába készül!!!
  Múlt héten jöttünk haza Montenegróból, ahová egy csodálatos, pihentetõ nyaralás reményében indultunk el.
  Egy Elvira keresztnevû hölgy, akivel telefonon és emailben tartottuk a kapcsolatot egészen a nyaralás megkezdéséig, segített nekünk szállást foglalni Budva városában a kinti Talastours iroda segítségével. Új építésû, takaros kis szállást ígért nekünk, egy szobát fürdõszobával és választékos félpanziós ellátással.
  17 óra autózás után, megérkezve Budvába, azzal a helyzettel találtuk szembe magunkat, hogy nincs szállásunk sajnos, csak másnaptól, mivel a szobánkba amit lefoglaltunk még aznap vendégek voltak. Kissé fáradtan 34 órás ébrenlét után,annál a budvai családnál szállásoltak el minket, akik az apartman aljában laktak, a nagypapa szobájában aludtunk és a család által használt közös fürdõszobát használhattuk, ami a legnagyobb jóindulattal sem felelt meg a higiéniai elvárásoknak.
  Sajnos, odakint a kommunikáció is elég nehézkes volt, mert a fiatal hölgy aki ott helyben intézte a dolgainkat nem beszélt semmilyen nyelven az anyanyelvén kívül.
  Természetesen biztosítottak az elsõ napra egy fiatalembert, aki beszélt magyarul ill. szerbül, de sajnos õ lebetegedett így magunkra maradtunk az elsõ nap estéjétõl.
  Mi szombaton érkeztünk délelõtt, és estére még kb.: 20 magyar érkezett meg Elvira szervezésében Budvába, akik szintén nem azt a szállást kapták, amit megígértek nekik, és amit lefoglaltak.
  Köztük voltak fiatalok és családos emberek is kisgyermekekkel.
  Másnaptól sikerült elfoglalnunk a szállásunkat, ám a további napokon is adódtak kellemetlenségek.
  Egyik este nem volt víz, másik este nem volt villany.
  A félpanziós ellátás is hagy némi kívánnivalót maga után.
  Sem a reggeli, sem a vacsora nem volt választékos, a tojást és a kruplit nagy becsben tarthatják, ugyanis az töménytelen mennyiségben jelen volt az asztalon. Az étterem higiéniája sem hágott a tetõfokára.
  Összességében, mi nem egy kacsa lábon forgó kastélyt vártunk annyi pénzért amit kifizettünk, de azt hiszem, hogy az, hogy a szállásunk rendben legyen és tiszta, rendezett környezetben tölthessük a szabadságunkat egy minimális elvárás a részünkrõl.
  Amúgy Budva Óvárosa valóban gyönyörû, de ez a nyaralás nem arról lesz emlékezetes számunkra sajnos, köszönhetõen Elvirának, a Talastoursnak és a mi balgaságunknak, hogy hittünk abban, hogy egy ilyen no name internetes szállásfoglalás jól sülhet el.
  Szóval, aki Budvába vágyik, és szállást keres, csak óvatosan!

  #117878 Hozzászólás

  lacka
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Tamás

  Érdekelne a szállás, amit említettél magyarul beszélõ családnál. El tudod küldeni a számát, estleg képeket? Elõre is köszi.
  lacka

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 53
Hozzászólás: Montenegró-Budva
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.