Morricone-stopp

Kezdőlap utazas.com Fórum Útleírás Morricone-stopp

 • Ennek a témakörnek tartalma 0 résztvevő és 0 hozzászólás.
 • Indította
  Témakör
 • #1350 Hozzászólás

  szun

  2002.július 27 – Morricone-koncert Szegeden. Ezt nem hagyhattam ki.
  Ispánkon, egy õrségi kis faluban laktam akkoriban, pár km-re Õriszentpétertõl. Egy helyi ismerõsöm épp szombat délelõtt vitte ki egy barátját Csákánydoroszlóba a vonathoz, úgyhogy a 8-as útig megvolt a fuvarom. Mint kiderült, a srác is Szegedre tartott vonattal. Próbált lebeszélni a stoppolásról, hogy menjek vele vonattal, este 9-re már Szegeden is lennénk. “Akkor én már javában a koncertet fogom hallgatni”-mondtam és kiszálltam kb. 10 órakkor a 8-as útnál. Betértem egy bisztróba, rendeltem egy szendvicset és egy kólát, majd leültem, hogy megcsináljam a Szeged-táblámat. A pincér is szóba elegyedett velem, látva, min dolgozom. “Á, soha nem érsz oda!” – mondta.
  Nemsokára már a körmendi körforgalomnál ácsorogtam, ami onnan kb. 10 km. Ott se sokat kellett várnom, megállt egy teherautó. Elõször nem is értettem pontosan, hova megy, csak beugrottam gyorsan a kocsiba. Ha jól emlékszem, Hódmezõvásárhelyre ment, de a lényeg, hogy koradélután már csak kb. 60 km választott el Szegedtõl. Nagyon rendes volt a sofõr, jól elbeszélgettünk, s mondta, ha bármikor meglátom az útról a kocsiját, csak integessek (bár erre kb. egy hónap múlva Dél-Franciaországban sor került, akkor nem állt meg – persze lehet, hogy nem vett észre…). Kicsit gyalogolnom kellett, de aztán felvettek és kb. fél5-re elértem Szegedet.
  Akkor jártam elõször ott, úgyhogy neki indultam felfedezni a várost, a koncert helyét (Dóm tér) stb. S még volt egy apró problémám… nem volt jegyem. A Dóm tértõl nem messze találtam egy menza-szerû lepukkant, de az én szívemnek oly kedves “éttermet”, ott kajáltam vmit, aztán irány jegyvadászatra. Lõdörögtem a tömegben, páran árulták a jegyüket, de vagy túl drága volt nekem, vagy rossz helyre szólt. Végül, az elõadás kezdete elõtt nem sokkalkinyitották a pénztárat, s a pár visszaváltott jegyet árulták. Nosza odafurakodtam és találtam is egy tuti jegyet.
  Minden készen állt, beözönlöttünk… Felejthetetlen volt. Háromszor visszatapsoltuk szegény Mestert, aki már akkor elmúlt hetven.
  Éjfél után lett vége, irány ki a városból, persze jó pár km-t gyalog. Fél2 körül, épp egy felüljárón baktattam, megállt egy fiatal házaspár. Õk is a koncertrõl jöttek és egészen Földvárig elvittek. Amint beszálltam a kocsiba, a fazon elkezdett beszélni, storyzni, engem viszont szinte rögtön elnyomott az álom. Nem szoktam aludni stoppolásnál, bárhogy is, de ébren szoktam maradni, de most… nem ment. Néha felébredtem, akkor hallottam, hogy a fazon még mindig dumál hozzám. Ühüm-eztem, vagy nevettem egyet reakcióként, de csak ennyire futotta az erõmbõl, utána rögtön visszaaludtam. Így ment egészen Dunaföldvárig. Mikor kiszálltam, a fazon hálásan-boldogan mondta, örül, hogy ilyen jót beszélgettünk és sajnálja, hogy csak eddig tudott hozni. Megköszöntem, s közben azon gondolkodtam, vajon mirõl is mesélt nekem órák hosszat…, de nem emlékeztem semmire.
  Már világosodott. Pár kisebb fuvarral feljutottam a 8-asra, majd pedig kb. 10 órakor raktak ki Csákánydoroszlóban. Betértem a bisztróba egy szendvicsre és egy kólára. Pont egy napja, ugyanebben az órában voltam itt. Ugyanaz volt a pincér. Hát nézett egyet… Nem akarta elhinni :)
  Innen már hamar hazaértem (17 km). Zuhany és irány a szerelem…

Hozzászólás: Morricone-stopp
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.