Moszkva, Oroszorszag, nyaron

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Moszkva, Oroszorszag, nyaron

 • Indította
  Témakör
 • #8688 Hozzászólás

  Levente

  Ki volt oroszorszagban mostanaban? Minden info erdekelne! Hogy lehet a legolcsobban Moszkvaba jutni? (Hatizsak …) Vizum?

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #120161 Hozzászólás

  Feri

  RIP Rossija

  ÓÓÓÓóóó, ez szomorú hír számomra…igaz nem emelte a város szépségét az épület, de mégis egész jó áron lehetett ott megszállni a város szívében. Nem egyszer laktam ott. Amúgy tényleg a Moszkvára gondoltam.

  #120160 Hozzászólás

  Csaba

  Rossija

  Most meg már bontják a Rossiját is. :) Tavaly december 31-én fogadta az utolsó vendégeket. A Manyezzsel szemben lévõ Moszkva Szállót már korábban ledozerolták.

  #120159 Hozzászólás

  Feri

  Rossija

  Szerintem a Rossija még áll, amire gondolsz, az a másik szálló, ami a Történeti Múzeum másik oldalán volt, az Alekszandrovszkij Szád végében. Persze lehet, hogy tévedek, mert én tavaly elõtt voltam Moszkvában utoljára, akkor még állt a Rossija és épp bontották a másikat (a nevére sajnos nem emlékszem…). A lényeg, hogy az Andrássyn érdemes probálkozni.

  #120158 Hozzászólás

  Csaba

  meghívólevél

  Igen, az Andrássy út 120-ban érdemes próbálkozni a Rostourism irodában. A Rossiját egyébként tavaly év végén felrobbantották, úgyhogy ott már nem kérhetünk semmit.

  #120157 Hozzászólás

  Feri

  20 dollár

  A legtöbb szállodában (pl. a Rosszijában a Vörös tér mellett) kiállítanak ilyen meghívólevelet kb. 20 dollárért, persze nem hivatalosan…okosban a recepciós kisasszonnyal, rásön sztájlban. Valamint érdemes érdeklõdni az Andrássy úton lévõ orosz kultúrintézetben található utazási irodánál is, õk is tudnak meghívólevelet okosítani.

  #120156 Hozzászólás

  viruska

  meghívólevél

  Úgy tudom, meghívólevelet csak orosz állampolgár állíthat ki, és igazolnia kell benne jövedelmet, lakhelyet, nagymama születési dátumától kezdve mindent. 30000 Ft-nak megfelelõ rubel az illeték rá, és csak az eredetit lehet itthon benyújtani a követségre. Tehát jó sok idõ…

  #120155 Hozzászólás

  Csaba

  meghívólevél

  Egyszerûbb lenne, ha Te Magad állítanál ki neki meghívólevelet. Érdeklõd meg a követségen szerintem, hogy mi ennek a módja. Vagy kint Moszkvában az OVIR-nál.

  #120154 Hozzászólás

  viruska

  vízum +egyebek

  Sziasztok!

  Én dolgozni megyek ki szeptemberben, a párom jönne ki meglátogatni. A gond az, hogy nekem lakást bérelnek, nálam lakna, viszont szállodafoglalás kell neki a vízumhoz. Hogyan tudnám ezt kikerülni? Azt hallottam, h ha kintrõl szerzek meghívólevelet, az még +30000 Ft-ba kerül, a vízumdíjon felül. Ez már drágább, mint a repülõjegye…
  Van ötlet?
  Ja és szívesen találkoznék kint magyarokkal! Megy ki valaki?

  köszi

  #120153 Hozzászólás

  erita

  utazik oda valaki most nyáron ?

  Nem utazik valaki most nyáron Moszkvába ? Én májusban voltam, és pár dolgot “ottfelejtettem”.
  Kéne nékem két (vagy három) könyv a moszkvai Ljublanka utcai
  kolostortemplom melletti könyvesboltból. Kb 90-130 rubel.
  Bõvebben e-mail: erita kukac dpg pont hu

  #120152 Hozzászólás

  mutyuli
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Moszkva

  A legolcsóbb út ha az ember nem akar rettenetesen kínlódni: vonattal oda-vissza 50% kedvezmény (kivéve a hálokocsi pótjegy ami mindkét irányban fizetendö). Aki meg akarja úszni a hálokocsi pótjegyet (kb. 20 EUR oda, 20 EUR vissza), megteheti hogy Csapig megy ülökocsiban, onnan “plackartnyj” termes hálokocsikban. A baj az, hogy a nemzetközi helyjegy Bp-röl 3 EUR, Csapon matatás a vámon, Hrivnát kell venni az éj közepén (a hálópótjegy csak Hrivnában, semmi Forint/Ruel/Dollár/Euró). A dolog így alig éri meg, mert amit az ember megspórol a hálópótjegyen, azt elveszti az éjszakai pénzváltóknál (nagyobb a kezelési költség).

  Ha az ember nagyon messze megy (Transszib, Kína) érdemes a jegyet Szabadkán venni, most kötött a Szerb vasút City-Star kedvezményt az oroszokkal, két embernek oda-vissza Vlagyivosztokig kicsit több mint 100 EUR fejenként. Az ilyen jegy Magyarországon nem vehetö, csak Szerbiában (Szabadka) a vasútállomáson. Lehet Pozsonyban is, de akkor kell a Fehérorosz vízum. A City-Star különlegessége, hogy távolságtól független, tehát mindegy, hogy meddig veszi az ember (Valgyivosztok, Irkutszk, kínai határ). A hálópótjegy persze extra, Moszkva-Irkutszk 54 Euró, Szabadka – Moszkva budapesten át 20 Euró, de lehet Pesten is felszállni, Pestig meg ülökocsiban. Szabadkára a legjobb úgy menni, hogy az ember Szegedig megy belföldi vonaton, onnan busz vagy kishatárforgalom kb. 2 Euró.

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: Moszkva, Oroszorszag, nyaron
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.