Moszkvai szállás

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Moszkvai szállás

 • Indította
  Témakör
 • #7557 Hozzászólás

  Barbita

  Sziasztok, tud valaki valami olcsó szállást Moszkvában, vagy legalább, hogy hol keressem? Én csak több csillagos szállodákat találok mindenhol, azok meg írtó drágák.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 40
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #111389 Hozzászólás

  Kiss Ildi

  szallas

  En tudok egy szuper kis helyet Moszkvaban, ha olcso szallas kell. Az elerhetosegei a kovetkezok: Hostel Moscow, http://www.hostel-moscow.com, info@hostel-moscow.com,
  +7 45 618390

  #111388 Hozzászólás

  Tig

  Puskin koli elérhetõség

  Sziasztok!
  Szállás kellene aug. 14-16-ra Moszkvában 2 fõre. Érdekelne a Puskin koli elérhetõsége. Választ a vastigris_kukac_t-online_pont_hu-ra kérnék.
  Köszi, Tig

  #111387 Hozzászólás

  Ildi16
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  vikinek

  Tudnal nekem segiteni, hogy hol palyaztal a nyelvtanfolyamra es mik a feltetlek?

  #111386 Hozzászólás

  Viki

  Katának és Kankalinnak

  Sziasztok!
  Köszönöm a válaszaitokat. Igen, MÖBös ösztöndíj, hát remélem sikerülni fog!

  #111385 Hozzászólás

  kankalin

  Vikinek

  Most jöttem haza 6 hétrõl, a Puskinból. 6 hét után nem kell vizsgázni. Órákra elvileg kell járni, de gyakorlatilag az is kap róla bizonyítványt,aki egy órán se volt benn. Hogy milyen óráid lesznek,az attól függ filológus vagy-e vagy sem. Ha nem,akkor lesz szintfelmérõ,az alapján lesztek csoportokba, jó kis nyelvi órákkal. Ha filológus vagy,akkor lesz fonetika,ének,országismeret,besz. gyak., és ezen felül választhatóak, de ez nem egyénileg megy,hanem hogy a többség mit akar… (pl. morfológia,irodalom, történelem és kultúra). A kollégium az tök jó,3+2 ágyas szobák vannak fürdõvel,ill. vannak 2 ágyasok.Ágynemüt adnak, 10 naponta lehet cserélni. Nem egy luxusszállóra kell gondolni, de azért jó, olyan mint a magyar kolik. Szintenként van egy konyha, mindegyikben 4-4 fõzõlap,minusz,ami nem mûködik:D Konyhafelszerelés nem igazán van. Ami kellemetlen, hogy a konyhákban mászkál itt-ott pár csótány:)
  Szóval a Puskin koli tök jó hely, mi nagyon szeretjük,haza se akartunk jönni:)

  #111384 Hozzászólás

  Kata

  Vikinek

  6 hét után nem lehet vizsgázni én legalábbis úgy tudom.
  többféle órát fel tudsz venni és azokra bejárhatsz. pl. irodalom, nyelv-és stílusgyak, de akár ének óra is. te döntöd el melyiket szeretnéd.bár nem tudom milyen ösztöndíjat pályáztál meg MÖB-öst?

  #111383 Hozzászólás

  viki

  hali

  sziasztok
  én most pályáztam meg 1 ösztöndíjat Moszkvába a Puskinba. valaki tudna egy kis felvilágosítást adni, hogy milyen is ez a hely? és le lehet e 6 hét után vizsgázni?

  #111382 Hozzászólás

  Zotya

  25000?

  Húú de fölmentek az árak, tavaly elõtt még 3-4 ezer pluszköltség volt az 1000útnál intézni a vízumot tavaly meg már 15 ezer?
  Amúgy tényleg nagyon egyszerû és gyorsan meg is szerzik (ami nem is csoda, mert az orosz kultúrintézetben van a székházuk, valószínûleg nem a sorbanállós partnerek közé tartoznak…)

  #111381 Hozzászólás

  Eszter

  talán 1 lehetõség vízumra

  1000 ÚT nál egyszerû, de drága (utazási iroda)
  12500Ft helyett (ennyi a követségen) 25000Ft (tavalyi ár), de legalább az útleveleden kívûl nem kell semmi, még sorbanállás sem…

  #111380 Hozzászólás

  Joe

  vízum

  Üdv!

  Tudna valaki segíteni abban, hogyan lehet minél egyszerûbben orosz vízumhoz jutni?
  kösz

  #111379 Hozzászólás

  Zoli

  szállás

  Moszkvában, a legolcóbb, ah külvárosi munkásszállón alszunk. Mivel sok az éolítkezés fõleg a külsõ körgyûrûnél, arra vannak munkásszállók is. Össze lehet barátkozni munkásokkal, és ha viszel itthonról magyar opálinkát simán kapsz, akár hetekig is szállást. Igaz a körülmények a munkásszálláson 50-es évekbeli, de legalább olcsó, vagy ingyenes.

  #111378 Hozzászólás

  YouLee

  Moszkvában minden

  méregdrága, a szállás is az, nehéz szerezni.

  #111377 Hozzászólás

  Géza

  Dia

  A Moszkva-Pétervár vonat tényleg a legjobb megoldás, éjfél körül fölülsz és reggel 8-ra ott is vagy. A járat neve ‘Krasznaja Sztréla’, tavaly 750 rubel körül volt a jegy (retúr). Annyit azért hozzátennék, hogy emlékeim szerint a placckártnij osztályon nem négyágyas fülkék vannak, hanem 60-an alszanak egy légtérben. A szagokat leszámítva azonban ez sem kellemetlen, s reggel itt is finom teát szolgálnak fel a fatüzelésû szamovárból.
  A bejelentkezéssel kapcsolatban azért érdemes óvatosnak lenni. Mikor kint voltam ugyan egy barátomnál szálltam meg, aki azonban szintén külföldi volt -így nem is lakhattam volna nála: nonszensz- a regisztrációért egy ‘szolgálatkész’ (20 dollár) szállodás-kisasszony segítségéért folyamodtam, nem fölöslegesen. Többször is igazoltattak rendõrök, csak a regisztrációs lap érdekelte õket, ha rendben van, mehetsz.

  #111376 Hozzászólás

  Csaba

  Vízum

  Bocs, hogy ezt mondom, de csak gratulálni tudok azoknak, akik az 1000úthoz mennek vízumért. Kétszer annyiba kerül, és ki tudja, hogy mit b..nak el rajta.
  Nem egyszerûbb bemenni a követségre, ahol simán megkapja mindenki egy hét alatt??? Mi ebben a fáradtság?

  #111375 Hozzászólás

  Betti

  Ecsnek, vagy aki tudja a választ

  Hello!

  Hol kell intézni a regisztrációt?
  A barátomék most nyáron voltak és fejenkáént 35 $-ral lehúzták õket. Állítólag hiányzott a vízumról egy szám, ami ehhez kellett volna. A vízumot az 1000útnál szervezték (persze dupla áron…)

  kösz!

  Betti

  #111374 Hozzászólás

  ecs

  bejelentkez

  nem kell bejelentkezni, csak ha a szállásadó látni akarja az errõl szóló papírt (diákszállónál valószinû). És a rendõrségi bejelentkezés ingyenes, de gyakran próbálnak lehúzni 10-50 dollárral. Egyszerûen mondd azt hogy akkor most felhivod a roszturizmot, mert neked azt mondták hogy ingyenes lesz, és akkor elmegy hátra “megbeszélni a fõnökével”, és tényleg ingyen lesz.
  Egyébként pont úgy lesz a külföldinek 5x annyi a szállásköltség egy hotelben (nem diákszállónál) hogy a helyetted bejelentés díja dobja meg.

  #111373 Hozzászólás

  HJ
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  judyhel@vipmail.hu

  Sziasztok!

  Mi szeptember végén utazunk Moszkvába, a meghívólevélen kívül semmi sem biztos.
  Ment valaki már vonattal? Milyen az út? Annyit tudok, hogy 40 órás…

  És szállással kapcsolatban milyen lehetõségeket tudtok?
  Pénzünk szállásra már szinte alig fog maradni, és a meghívónk nem biztos, hogy tud segíteni ebben.
  Mindenféle ötletet szívesen várunk, elõre is köszi!
  És még egy kérdés?
  Amint megérkezünk, be kell jelentkeznünk tényleg? Vagy ez hogy van? Fogalmam sincs.
  Már voltam egy hetet Moszkvában, de én akkor nem jelentkeztem be meg semmi ilyesmi.
  Köszi elõre is!
  H&J

  az emailünkre is írhattok:
  judyhel@vipmail.hu

  #111372 Hozzászólás

  Györgyi

  vonattal Moszkva-Pétervár, éjjel

  Szia Dia!

  Egyáltalán nem gáz! Legalább platzkartnij jegyet kell venni, ha jól emlékszem, de majd kijavítanak, ha nem. Ez ágyat biztosít egy négyágyas fülkébe. Teljesen korrekt, teát is kapsz, ha kérsz reggel, stb. És a mi vonatunk meg sem állt sehol, végigszáguldott az országon, és reggelre Péterváron voltunk.
  Ahol valóban ott álltak a nénikék, és az egyikhez mentünk aludni.

  #111371 Hozzászólás

  Dia

  Moszkva-Pétervár

  Sziasztok!

  Én áprilisban szeretnék menni apukámmal, úgyhogy orosz lányokra nem vadászunk. Kérdés: Mikor érdemes elkezdeni a vízumügyintézést? Diákszálló korhatáros? Moszkvából hogy érdemes Pétervárra átmenni? Vonattal éjszaka nagyon gáz?
  Elõre is köszi bármi infót!
  Sziasztok!
  Dia

  #111370 Hozzászólás

  Ecs

  orosz csajszit?

  Miki, én tudok, de miért adnám meg a sajátjaimat, amikor elsõ este tudsz magadnak szerezni?
  Az orosz lányok 100x szebbek mint a magyarok, a jó alak alap, és nem olyan extra amire nagy pofája lehet. (Nagy arca az oroszoknak egyébként ált. a pénzre van.) És nagyon buknak a magyar srácokra.
  De egyvalamire figyelj és ezt komolyan mondom: Nagyon kedvesek, és ezerrel próbálnak lelkileg magukhoz kötni, úgyhogy a szegény magyar észre se veszi és már itt él pesten az orosz lány a lakásában. Úgyhogy az adott pillanatban tudni kell kegyetlennek lenni, különben komolyan mondom hogy az elsõ orosz csajod a feleséged is lesz.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 40
Hozzászólás: Moszkvai szállás
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.