Mumbai-Madurai vonattal

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Mumbai-Madurai vonattal

 • Indította
  Témakör
 • #42399 Hozzászólás

  Zoli

  Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, milyen útvonalon, átszállásokkal, esetleg hosszabb-rövidebb megállókkal érdemes megtenni a Bombay és Madurai (TN) közötti távot. Ha jól számolom 1,5-2 nap alatt is lezavarható, de mivel ráérek megállnék itt-ott. Szóval merre menjek: Bangalore vagy Goa felé? Esetleg egészen Madras-ig? Vagy Kerala felõl? Várom minden kedves India-utazó tanácsait, ötleteit! Az indiai vonatozás magában nem lesz újdonság (mondhatni: tudom mi fán terem a Trains at a glance…), tehát valójában inkább egy érdekes és jól kiválasztott útvonal megtalálásában kérem a segítségeteket! Elõre is köszönök minden hasznos hozzászólást!

  üdv

  Zoli

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #400987 Hozzászólás

  Laci

  CSTM-MDU

  Ha szeretsz éjszaka vonatozni, és nappal valahol nézelõdni, akkor nagyon sok érdekes hely útbaejthetõ. Gondolom a http://www.indianrail.gov.in/ oldalt ismered (menetrend miatt, nem mintha különösbben betartanák). Mindenek elõtt nagyon javaslom Bijapur városát, Bombay-bõl Solapurig van éjszakai vonat (viszonylag rövid idõtartam), onnan valahogy tovább. Ha érdekel az indiai iszlám építészet, biztos tetszeni fog, Baktay is áradozik róla, kb. egy nap elég rá. Sajnos a vasúti közlekedése rossz, de van tovább busz Goa, Mysore, Bangalore felé (De ha valahogy elvergõdsz Hubli-ig, onnan már megy akárhová vonat is). Ezek közül talán Mysore a legizgalmasabb, 2 napra megéri megállni (palota, és sok-sok kirándulóhely a környéken, az állatkert is jó (a tó mellett, a Chamudire vezetõ út közelében)). Bangalore-ban talán a botanikus kertért érdemes megállni, továbbá itt található India (állítólag) legnagyobb Nandi ábrázolása. Goában (szerintem) nem sok indiai van, ha mégis arra mennél, a menetrendben a MAO vasútállomáskódot keresd, az a vasúti csomópont, Margaot jelent. Onnan már busszal mehetsz bárhová, de a legjobb Colva, közel van és nem felkapott, sõt még Panaji is egy jó óra alatt megjárható. Mysore-ból van éjszakai vonat Madrasba, Bangalore-ból pedig már Maduraiba is. De ha még van idõd, akkor Mysore-ból legérdekesebb, ha leméssz Ooty-ba (Udagamandalam, Nilgiri hg., Mysore-ból napi több busz). Relative kevesen jönnek ide, pedig a Ghatok egyik legszebb része, jókat lehet túrázi. Coimbatore-ból pedig egy rövid (5-6 óra, akár éjjel is) vonatozással Maduraiban vagy. Elvben Kerala felõl is lehet menni, de a Ghatokon vonattal csak Coimbatore felé tudsz átkelni, vagy TVC-n keresztül megkerülöd. Vagy persze lehet pár napot kavarogni is a hegyekben. Csak Kerala megint nem az a hely ami 2 nap tranzitban elintézhetõ. Ha picit nagyobb léptekkel mennél, akkor egy hyderabadi és egy madraszi átszállással ott tudsz lenni. De ebben az esetben Hyderabadra min. 2 napot tervezz! Most hirtelen nem tudom, de ha Bijapurból menne busz Hampiba, azt sem kellene kihagyni (Hospet, vagy Koppal településeket kell keresni, magához a romvároshoz csak Hospetbõl megy valami helyijárat).
  Karnatakában még ezen kívül rengeteg minden van, nekem a kedvenc államom. Nem utolsó sorban azért, mert az emberek is messze itt a legrendesebbek. Ha hosszabban akarsz Karnatakában idõzni, írjál a laci78@citromail.hu címre.

  #400986 Hozzászólás

  gabor

  zolinak

  Tele vagyok otletekkel, csak azt ird meg, hany napra valo latnivalo kell.

  #400985 Hozzászólás

  KC
  #400984 Hozzászólás

  Zoli

  és a repjegy

  Ha esetleg valaki a Lufthansa 99.000+67.000(illeték)= 166.000 HUF Budapest-München-Bombay járatánál kedvezõbb repjegyet tud figyelmembe ajánlani 2008. június eleji indulással, kérem szépen írja meg! Elõre is kösz!

  Zoli

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Mumbai-Madurai vonattal
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.