Munka legálisan Torontóban

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Munka legálisan Torontóban

 • Indította
  Témakör
 • #21706 Hozzászólás

  John Grossman1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kérem azok hozzászólását és élménybeszámolóját akik ott élnek és legálisan dolgoznak.
  Logisztikában dolgoztam 3 évig, Amerikai diplomám van üzleti menedzsmentben. Most buyerként dolgozom a SAMSUNG SDI Hungary-nál.
  Kérdésem: Milyen álláslehetõséget találhatok ezzel a profillal?
  Beszerzõként jó lenne elhelyezkedni, mennyi esélyem van?
  Melyik privát vagy állami munkaközvetítõ irodát érdemes felkeresni?

  Ezekre a kérdésekre várok választ, de tényleg most csak azoktól akik Kanadai viszonylatban valós élettapasztalattal rendelkeznek.

  Elõre is köszönettel:

  Egy kivándorló…

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 545
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #227293 Hozzászólás

  carpenter

  Sziasztok! En 39 eves vagyok, 1 hete Magyarorszagon tartozkodom. Az Usaban Floridaban dolgoztam 13 evig, mint carpenter, es finish carpenter, es kozel 7 even at volt sajat epitoipari cegem mint contractor. Kanadaban szeretnek elhelyezkedni a szakmamon belul, es ha szukseges referenciat is tudok benyujtani. Nyelvtudasom, es szakmai tudasom felsofoku.
  Kerem ertesitsenek mihamarabb a destin.sunshine@yahoo.com email cimen, vagy telefonon: 06308999862

  #227292 Hozzászólás

  Hamza Zoltan
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  stucco

  Sziasztok!

  Jelenleg angliában élek,de kanadában szeretnék stucco állást találni.Angolul közép fokon beszélek es 12 eve dolgozom a szakmában.3 évet dolgoztamSeattle-ben is mint stucco-os,szoval ttisztában vagyok az ottani munka folyamattal.
  Segitsegeteket elöre is köszönöm.
  Zoli

  #227291 Hozzászólás

  Kérdés

  Kedves Kallos Judit!

  Szeretnék neked e-mail-t írni privátban, csak nem tudom innen a fórumról megszerezni az e-mail címedet. Ha kérhetek olyat, hogy adj nekem egy mailcímet ahová írhatok neked azt nagyon megköszönném.
  Remélem hogy figyelgeted ezt a fórumot még, mert látom hogy régen nem írt ide senki. Pár éve már leveleztünk, csak azóta nincs már meg a címed.
  Segítségedet elôre is köszönöm.

  üdv
  szabi

  #227290 Hozzászólás

  gabe
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  canadahun.com

  helló! gyere ide, itt sokan vannak: http://www.canadahun.com

  #227289 Hozzászólás

  Medi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hahó!

  Úgy látom, sajnos mindkét kanadai fórumról eltûntek a már tapasztalatokat gyûjtött emberek. Nagyon megköszönném a magam és a többi most nekiinduló nevében, ha tudnátok segíteni!

  #227288 Hozzászólás

  bors
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  kérdés

  Sziasztok!

  Szerintetek végzett lakberendezõként van esélyem, hogy kint munkát találjak? A vízumom megvan, tehát a kimenetel nem gond, csak az érdekel, hogy vajon a szakmámban el tudok-e helyezkedni.
  Ha valakinek van valami elképzelése, kérem írja meg.

  Köszi

  #227287 Hozzászólás

  Medi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  valtozas az SW kat.ban

  Sziasztok!

  Kanadai utazásom után úgy döntöttem, én is szeretnék hosszabb távon szerencsét próbálni kint.
  Independent Skilled Worker kategóriában szeretnék pályázni. A szept 1 tõl bevezetésre kerülõ változások kapcsán kérdezném: mit jelent a federal skilled worker kategória? Ez egy alcsoportja a Skilled workernek? Nézegettem a honlapot, de nem értem.

  Köszi a segítséget elõre is!

  #227286 Hozzászólás

  Alabama
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  PC

  Sziasztok!

  Ha tud valaki segíteni, azt megköszönöm.
  A probléma: Hogyan lehet beadni Bécsben a papírokat ha nem tiszta a police certificate?
  Mit kell tenni, hogy lehetõleg ne utsítsanak el?
  Ismertek magyarországi bevándorlási ügyvédet?

  Köszi

  #227285 Hozzászólás

  fighter
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  2006.szept.1-tõl változik a SW application process!!!

  “Simplified Application Process

  Citizenship and Immigration Canada has introduced a new simplified application process for federal skilled workers and business immigrants.

  Beginning September 1, 2006, most Federal Economic Class applicants will only be required to provide the modified application form (IMM 0008SW or IMM 0008BU) and processing fees at the time of application. Supporting documents will need to be provided only when the visa office is ready to assess the application.”

  http://www.cic.gc.ca/english/applications/faq-simple.html

  #227284 Hozzászólás

  moli1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  köszönet

  köszönöm a segítséget steve-nek és turiet-nek, sokat segítettek.

  moli

  #227283 Hozzászólás

  molinak

  A magyar nyelvû iratokat az AQUA93 Fordítóirodával fordíttatuk (eredeti, amerikából jött fordítója van) 1098 Bp. Ecseri út 4. 2 lh. I/7. Tel: 281-2366. Kb. 2000 – 2300 Ft egy oldal. Ezt azt jelentette, hogy minden iratról készítettek egy másolatot, mellé tették a fordítást, és egy külön oldalt, amelyen hitelesítették. A hitelesítés abból állt, hogy angol nyelven leírták a következõket (kb. már nem emlékszem pontosan): Én XY, az Aqua fordítóiroda vezetõje tanúsítom, hogy a mellékelt másolat az eredetivel megegyezik és a fordítás a magyar tartalmat hûen tükrözi. Pecsét, aláírás. Ezt a három dolgot pedig elválaszthatatlanul összefûzték, pecséttel, zsinórral stb.
  Bécsben minden további nélkül elfogadták az összes így fordított iratot, nem volt semmi probléma.

  #227282 Hozzászólás

  forditas

  Becsbol a kovetsegrol irtak 2006 juniusaban: “Any official translation service, providing notarized translations can be used.” ez azt jelenti, hogy barki akinek engedelye, jogositvanya (szarazpecset)van hivatalos forditast adni, az adhat forditast magyarrol angolra. Hivatalos magyar szervek csak az OFFI forditasokat ismerik el. Mi a Linguarium Bt forditasat adtuk be. Az angol nyelvu iratainkat kozjegyzo hitelesitette. Az iratokat a DHL vitte durvan 20000 Ft-ert.

  #227281 Hozzászólás

  moli1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  ujabb kérdés

  akik mostanában fordították le a papírjaikat, legyenek szívesek leírni, hogy hova vitték. az irodák azt mondják, hogy “certified translation”-t (hiteles forditast) csak az országos forditó iroda adhat ki, amit õk ki tudnak adni az egy “certificate”, de nem tudom, hogy ezt elfogadja-e a nagykövetség. ha valakinek van tapasztalata legyenszíves írja meg.

  Köszönettel

  #227280 Hozzászólás

  moli1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  köszönet

  köszönöm Africsigának a választ, legalább az FBI-os papirt nem kell beszereznem, mert nem éltem még máshol, a “kivonat a bunugyi nyilvantartasbol” tudom hol csinálják meg.

  bécsi nagykövetségre személyesen akarok kimenni, szerintem is megér bécs egy kirándulást…

  köszöNET még1x

  #227279 Hozzászólás

  Africsiga
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  ujabb info

  ujjlenyomat akkor kell, ha mondjuk eltel az USA-ban tobb, mint fel evet. minden orszagbol, ahol 6 honapnal tobbet eltel, szukseg van buntetlenseget igazolo dokumentumra. az FBI kiallitja, a honlapjukon rajta van, hogy be kell kuldened postan az ujjlenyomataidat. van hozza letoltheto formanyomtatvany.
  mar korabban megtargyaltuk, hogy Magyarorszagon hol vesznek le ujlenyomatot a rendorsegnel, keresd vissza ha szukseged van ra…
  ha csak Magyarorszagrol kell “kivonat a bunugyi nyilvantartasbol” azt mar szinten kitargyaltuk, hogy hol tudod megcsinaltatni.

  a becsi nagykovetsegre erdemes szemelyesen menni, tolem ott a helyszinen kerte az magyar ugyintezo holgy, hogy legyek szives jobban kifejteni egy A4-es papiron, hogy mit dolgoztam 18 es 22 eves korom kozott ha dolgoztam az iskola mellett… hogy miert, ma sem ertem, de nem kellett ujabb heteket varni.

  meg becs szep is, erdemes kirandulni…

  #227278 Hozzászólás

  moli1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  molnarcs@mailpont.hu

  a tájékoztatóban azt olvastam, hogy bevándorláshoz szükség van valamilyen igazoláshoz, ami ujjlenyomat alapján történik. azt szeretném kérni azoktól, akiknek már van tapasztalatuk a bevándorlási papírok kapcsolatban, hogy irják meg legyenek szívesek, hogy hol lehet ezt beszerezni.

  köszöNETtel

  #227277 Hozzászólás

  Steve

  Ha nem sürgõsséggel adod fel, hanem csak sima csomagként, akkor a gyorsposták (DHL, stb – mi FedEx-szel adtuk fel) kb. 17.000-25.000 Ft között vállalják. (Ez nálunk kb. 2,5 kg súlyt jelentett). A csomag állapotát az Interneten követheted. Ha van idõd, pénzed, autód (vagy vonattal, de az macerásabb) akkor elviheted Bécsbe magad is. Ez pénzben biztos olcsóbb, abenzinköltség miatt, mint a gyorsposta. Az elbírálás szempontjából véleményem szerint nem jelent elõnyt, ha személyesen viszed el a jelentkezést. Ám lehet, hogy másnak ebben más a tapasztalata.
  A vízumért viszont mindenképpen érdemes személyesen bevinni az útlevelet, mivel nálam is elkövettek adathibát, amelyet én sem vettem észre, aztán itt Kanadában hónapokba tellett, mire kijavították.

  #227276 Hozzászólás

  Bécs

  Kérem mindenkinek tanacsat hogy postai uton (TNT, DHL, UPS)vagy személyesen érdemes beadni a jelentkezést valamint a kapcsolódó dokumentumokat a kovetségre. Válaszokat köszönöm.

  #227275 Hozzászólás

  Bernadettnek: Transcript stb…

  A transcriptet jobb ha te irod angolul mert kulonben varhatsz ra nehany hetig. Benne kell legyen felevenkent a tantargy, oraszam, milyen osztalyzatot kaptal, gyakorlati jegy, vizsga, ill. szigorlat volt-e. Az iskola vezetojenek (foigazgato, dekan) kell lepecsetelnie s alairnia, meg a boritekot is.

  #227274 Hozzászólás

  Bernadett4
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Forditasok

  Szisztok,

  en meg csak egy par napja olvasgatom a topicot.
  En is, mint nehany közületek a kivandorlas, vagyis elöszöris a papirok összegyüjtese elött allok.

  Egy kerdesem lenne a forditasokhoz, ugyan tudom, hogy mar regebben egy reszük megvalaszolasra került.

  Ha pl. van egy magyar nyelvü diplomam, akkor azt ugye hitelesitett forditaskent kell beadni. Hitelesitett forditast az OFFI vegezhet sok penzert, vagy barmely mas kisebb fordito iroda, aki tud forditani es hitelesiteni egyben.

  Az egyik lany irta az elözöekben, hogy a követseg a hitelesites alatt mindig pecset ert es igy egy iskola vagy akar orvos is tanusithatja, hogy a forditas megegyezik az eredetivel.

  Tehat: ha van egy magyar nyelvü diploman es besetalok a volt sulimhoz, ök leforditjak es ranyomnak egy pecset, hogy a forditas 100 %-ban megegyezik az eredeti diploma szövegevel, akkor ok.

  Cafoljatok meg, ha nem igy van.

  Segitsegeteket elöre is köszönöm

  Bernadett

  u.i.
  bocsi az ekezetekert, de nincs a gepemen, külföldröl irok

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 545
Hozzászólás: Munka legálisan Torontóban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.