Munkavállalási engedély Kanadába cégen keresztül

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Munkavállalási engedély Kanadába cégen keresztül

 • Indította
  Témakör
 • #19417 Hozzászólás

  Sziasztok Péter vagyok.

  Megadatott a lehetõség hogy 2000-ben kint dolgozhattam Torontóban de csak illegálisan egy elég nagy gipszkartonos cégnél.Egy nagyon jó barátom dolgozik ott már 14 éve és most hívott nem rég hogy nagy az emberhiány kint és küldjem ki az adataimat és elintézi a cég a hivatalos munkavállalási engedélyem.Beadják õk hivatalosan az illetékes szervekhez és….Azt szeretném kérdezni hogy kb.mennyi idõt vehet ez a procedúra igénybe mert nekem azt mondta a barátom hogy nem tudja pontosan de azt mondták neki hogy kb.2-3 hónap.Igaz ez?És vajon mennyire biztos a sikerem az ilyen úton megkérelmezett engedéllyel kapcsolatban?Elõre is koszönöm a választ attól aki biztos információt tud nyújtani ez ügyben és ezzel kapcsolatban.Ha tud bõvebben tájékoztatni azt nagyon megköszönöm.Üdvözlettel:Peti

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #197071 Hozzászólás

  Alex11
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szia Péter!

  2000-ben én is kinn voltam Kanadában. A munkavállalási engedély beszerzése akkor is úgy mûködött mint most. Természetesen, ahogy az elõttem szóló is említette a megítélés eléggé szubjektív tud lenni.
  Én is megpróbáltam a munkavállalásit. Sajnos a fõnököm hülyesége miatt elcsúszott a dolog.
  Találkoztam a Lakos úrral is, volt amit elintézett.
  Van róla pozitív és negatív véleményem is.

  A lényeg: jelenleg itthon tengõdöm, és kézzel lábbal mennék vissza. Ha tudnál segíteni, hálás tudnék lenni és nem csak szóban!
  Légyszíves szánj rám egy mailt, esetleg adhatok én is pár tanácsot, megoszthatom veled a tapasztalataimat.

  üdv. Alex11 E-mail: alex11@index.hu

  #197070 Hozzászólás

  köszönöm

  Köszi Bálint az elérhetõségeket,fölkeresem Lakós urat.Bár most már csak infókat gyûjtök mert a cég beadta már egy hónapja a papírjaimat so a kocka el van vetve.:)
  Bízom a szerencsémben….
  Bálint egyébként had kérdezzem meg neked mi a foglalkozásod,mert láttam több helyen hozzászólásodat és szakszerûbbnek,lényegretörõbbnek tûnik jóval mint sokaké?
  Talán vízummal kapcsolatos?

  #197069 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…

  Lakós ur, egyedüli magyar nyelvü lappal, aki hivatásos kanadai bevándorlási tanácsadó ott. Úgy néz ki hogy lapja jelenleg nem megy. Lehet hogy most vakáción van, mert nem sikerült vele beszélnem.

  lakosvisa@hotmail.com

  Phone: 416 876-6072 FAX: 416 489-5244

  http://www.eljkanadaban.com/english/FREQUENTLYASKEDQUESTIONSFA.shtml

  #197068 Hozzászólás

  ki az?

  Köszi a tippet Bálint,de nem tudom ki az a Lakós úr,és hol keressem.Köszönöm a segítséget elõre is.

  #197067 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…

  Most már kezd itt világos lenni a szituácio. Nekik gyanus volt hogy te kint dolgoztál amiben barátod segitett, és majd megint segit. Készültél a kintmaradásra. Egyszerüen rizikó voltál és vagy. Magyarul néked ezt elcseszték. Ilyesmiben Lakós tudna tanácsot adni.

  #197066 Hozzászólás

  na igen

  tudom miért utasítottak el mert õk váltig állították hogy én illegálisan akarok miunkátvállalni amikor a barátom pont itthon volt kanadából,õ hívott meg meghívólevéllel és be is jött velem személyesen,elmondta hogy vendégüllát engem 3 hétig.Ennek ellenére elutasítottak,és hab a tortán hogy a barátnõmmel együtt adtuk be õ pedig megkapta.Szép?:)

  #197065 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…

  Aki nemtudja hogy miért utasitják el, azt bizony még étszer elutasitják. Lehet hogy összekevertek valami terroristával vagy aki a listán van. Ilyesmit érdemes velük tisztázni.

  #197064 Hozzászólás

  sziasztok

  Neked is köszi GIGI a választ,bár ezekkel tisztában voltam.A turista vizum bármikor visszavonható és a munkaügyis dologra gondolok.Csak kérdés hogy ha a cég intézi Isten adja sikeresen a munk.váll. akkor tuti biztos-e az utam és nem köphetnek e bele a levesembe a kanadai követségen itthon.Sziasztok.(ha van eredményem azonnal jelzem.Egyébként ki a Lakos László akit pm8 írt hogy keressem fel?Sziasztok

  #197063 Hozzászólás

  köszi

  Köszönöm az eddigi válaszokat, pm8-é kicsit megnyugtatott….te biztosan kint élsz már,feltétlen szólok ahogy van eredmény.Én is tudok a nagy építõipari emberhiányról,amiért kidobták az illegálisokat.Pont ezért szólt a barátom,hogy most beadja a papirokat mert esélyes a siker.De azt nem tudom,ha megadják kint az engedélyt,beleköthet e még valamibe az itthoni követség vagy onnantól már csak menni kell.Tudni kell hogy engem étszer elutasítottak turista vízum kérelemmel,annak ellenére hogy idõben a vízum lejárta elõtt hazajöttem,és hogy itthon van saját lakásom,vállalkozásom és pénz a számlámon.Nem lehet õket kiszámítani mire adják meg a vízumot és mire nem.ha valaki még tud pár hasznos tudnivalót vagy bármit ezügyben köszönöm szépen.

  #197062 Hozzászólás

  pm8

  Peter

  szia!!!en most hallottam nem olyan regen 1 -2 hete hogy allitolag mar a cegeknek nem kell megindokolnia hogy miert nem akar kanadait alkalmazni.Harper hozta be ezt a torvenyt mert nagyon nagy a hiany az epitoiparban es igy akarja legalizaltatni az illegalisokat…de en is csak hallotttam ezt…ki tudja igaz -e?szerintem probald meg felvenni a kapcsolatot lakos laszloval o hatha tud neked segiteni…sok szerencset…ha valami bejon ertesits minket

  #197061 Hozzászólás

  GIGI4
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Peter

  a hivatalos folyamat ennek, kb igy nez ki:
  a ceg bejelenti, hogy ilyen-es ilyen allasa van szabad, amire Teged felvenne. aztan meg kell neki hirdetni ezt az allast itt kinn (nem tom hogyan mimodon, mennyi ideig de gondolom egy ugynoksegnek leadja)… most az ugynokseg fog kuldeni itteni embereket az allasra… az mar a Te ismerosodon mulik, hogy megfelelonek talalja-e azokat, vagy talal-e kifogast… ha megfelelot talal, akkor Teged nem alkalmazhat… ha ugyes, es talal kifogast, hogy miert nem perfekt az itteni, es miert vagy Te jobb az allasra, akkor alkalmazhat Teged…
  ugy gondolom ennek az atfutasa legjobb esetben is min. 2-3 honap…
  a biztosat a vizumra gondoltad? a vizum sose biztos… A VIZUM ADHATO, es MINDEN INDOK NELKUL ELUTASITHATO! ez jogilag van igy pontosan meghatarozva.
  … de proba – cseresznye :)

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
Hozzászólás: Munkavállalási engedély Kanadába cégen keresztül
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.