NatGeo es a digikepek

Kezdőlap utazas.com Fórum Fotó NatGeo es a digikepek

 • Indította
  Témakör
 • #5852 Hozzászólás

  fotos

  Ha megnezitek, mar Nick Nichols is Canon EOS5D-vel fotoz, sajnos…..
  Lassan olyan lesz az ujsag, mint a GEO…

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #105004 Hozzászólás

  bb

  minoseg

  is fontos szerintem…

  #105003 Hozzászólás

  Gábor

  Adams

  Azt hiszem, ha valaki azt mondja, hogy Ansell Adams volt a példaképe, akkor azért nem arra gondol, hogy marad a hagyományos, fekete-fehér fotográfiánál.

  Én legalábbis úgy gondolom, hogy a fotós valójában nem a gépével fényképez, hanem a fejével, a látásmódjával, a lelkével, ha úgy tetszik. A gép csak az eszköz, mint a festõnek az ecset, a zenésznek a zongora. Azzal formálja meg az alkotást, de az alkotásnak nem a gép/ecset/zongora a lényege.

  Saját magamról tudom, hogy ha valamihez lélekben közel állok, ha valami megfog, beindítja a fantáziámat -legyen az ember, táj, város, bármi – akkor arról tudok jó képet csinálni. Ha ellenben egy nemszeretem városban kellene fotózni, hát az istennek sem megy.

  Valami ilyesmik miatt gondolom, hogy ha valakinek Ansell Adams a fotós példaképe, akkor nem Adams technikájára gondolhatott.

  Egyébiránt Adams tájképeitõl libabõrös tudok lenni, annyira szeretem õket.

  #105002 Hozzászólás

  Ahmet

  fotos

  Attól még vannak jó fotói. (Nem láttam az adott hernyós képet.) Csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy habár a fotózás egy technikai sport, mégse az a lényege. Valamint azt hiszem, hogy nyomtatásban nincs észlelhetõ különbség dia és digit között.

  #105001 Hozzászólás

  fotos

  szemcsek

  azert M. Bence nem egy Yamashita……

  #105000 Hozzászólás

  Ahmet

  hernyo

  Én meg tudok neked olyen Yamashita fotót mutatni, hogy féltéglányi szemcsék vannak rajta (dia) aztán mégis jó.

  #104999 Hozzászólás

  hernyo

  digi vs slide

  Ujabb ekes bizonyiteka, hogy a digitalis forradalom meg varat magara:
  NatGeo 2006.juniusi szam, Mate Bence “Bajkal Expedicion” (eleg mokasan hangzik, mert a Bajkal az oroszoknak olyan, mint a Balaton) keszult hernyos kepe. Se reszlet, se elesseg, de duplaoldal…

  #104998 Hozzászólás

  pandas

  nezd meg a legutobbi cimlapot

  a pandak……..

  #104997 Hozzászólás

  fotos

  forras

  nationalgeographic.com
  itt rakeresel az adott cikkre es megnezed a fotok adatait + a hozza tartozo kis sztorikat. multkor a Grand Canyon-os cikket is digivel lotte… es meg o mondja, hogy Ansell Adams volt a peldakepe…….

  #104996 Hozzászólás

  Juniper

  Nick Nichols

  “Nick Nichols is Canon EOS5D-vel fotoz”

  mi a forrasod erre?

  #104995 Hozzászólás

  Ahmet

  fotos

  Én is szeretem a diát, de azért az 5D se szar. Ha nagy mennyiségû képet kell ellõni, akkor sokkal elõnyösebb a digit. Felhasználási területét tekintve meg nem biztos, hogy jobb a dia/negatív, mert a nyomdagép határozza meg a végsõ minõséget.
  Voltaképpen a NG méretét nézve egy 300D is elég lenne (felbontásra). : )

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: NatGeo es a digikepek
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.