néger-fehér

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika néger-fehér

 • Indította
  Témakör
 • #1637 Hozzászólás

  májkrém

  elõre bocsátom hogy ez nem rasszista fórum.engem nagyon érdekel,hogy afrikában hogyan viszonyulnak,hozzánk fehérekhez.tudom hogy ez országonként változhat,tehát bármelyik afrikai ország érdekel,elsõsorban olyanok hozzászólását várom akik a saját maguk tapasztaltak.én például hallottam olyat,hogy Nairobiba fehér embe be se teheti a lábát.várom a válaszokat.elõre is köszi

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 25
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #59547 Hozzászólás

  DR Congo

  Az erdekelne, hogy mostanaban jart e valaki a kongoi demokratikus joztarsasagban. mostanaban bizonyos tartomanyokrol mint pl. katanga elfogadhato allapotokat hallani, nehol pedig azt mondjak, a feher embert alapbol utaljak koszonhetoen a belgak aldasos teekenysegenek. ez mondjuk a tortenelmet ismerve alapvetoen nem meglepo, de erdekelne mennyire lehet utazgatni az orszagon belul pl. a tanganyika tohoz vagy netan nemzeti parkokba. alapvetoen az a legrosszabb, ha az emberek baratsagtalanok, sok helyen szinte kizarolag csak a rendorok azok, ami szinten nem jo de lagalabb kevesebben vannak es ugyis legtobbszor csak a penz kell nekik. ha van valakinek friss tapasztalata, szivesen vennem.

  #59546 Hozzászólás

  majkrem

  topic indito

  Nigeriaban biztosan orulnek a fehernek, penzt is adnak ha eltudod oket hozni onnan, a pokolbol.

  #59545 Hozzászólás

  Linnyo
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kristóf

  Szia ! Látom régen írtál, de én Ugandába megyek, tudnál segíteni ? Írj a mail címemre : mcsilla27@hotmail.com

  Köszi.

  #59544 Hozzászólás

  For persons with native English

  For persons staying in Hungary for a long time:
  http://www.setupinternational.eu/?page=pst&cat_id=11&fid=39

  #59543 Hozzászólás

  Angol anyanyelvûeknek

  Hosszú távon Magyarországon tartózkodnak:
  http://www.setupinternational.eu/?page=pst&cat_id=11&fid=40

  #59542 Hozzászólás

  nigeria

  erdekel

  Haliho ki jart mostanaban Nigeriaban?
  Nagyon durva, nekunk europaiaknak?
  Szivesen kimennek, de talan jobb lenne ha itthon maradnek, mert lelkileg osszetornek a latvanytol.Szerinted kedves tapasztalt utazo?

  #59541 Hozzászólás

  estyke

  olvasgato

  Igazatok van!:-) Hogy én milyen hülye vagyok!… :-((
  Mellesleg az “arab fiúknak” ehhez semmi köze! Ha ennyire “civilizálatlan” :-)))))
  dolognak tartjátok, akkor, mit kevertek ott?? Hm??
  Amúgy ti mit reagáltok FG hozzászólására, igaza van ugye?:-)
  ‘aná azzun innahu majnun!:-)))

  #59540 Hozzászólás

  olvasgato

  estyke

  ha nem venned eszre a sajat bizonyitvanyodat probalod magyarazni bedobva a racizmus szagat ebbe a rovatba.Senki nem temazik ezzel kiveve teged.Az pedig marha civilizalt mellesleg,hogy arabokkal keszulodsz osszeszurni a levet.HS-nek igaza van,ha egy kicsit nyersen is fejezte ki magat.Torodj csak az “arab fiuk”kal bogaram.

  #59539 Hozzászólás

  estyke

  HOMO SAPIENS

  HÁt a civilizált megnyilvánulásodból ítélve tényleg az vagy!
  :-)

  #59538 Hozzászólás

  Jojó

  ajjaj

  hát srácok, el vagyok keseredve: valaki elindított egy rendkívül érdekes kérdést, amelyre érdekes válaszok is érkeztek, erre itt nekiláttok pocskondiázni a feketéket, arabokat, cigányokat…
  az elején az illetõ DIREKT kihangsúlyozta, hogy nem egy rasszista szándékú topicot szándékozik indítani, és amúgy is egy utazási fórumon vagyunk. Szóval, ha hõbörögni akartok, menjetek máshová, vagy fogalmazzátok meg korrekten és kultúráltan a véleményeteket és a tapasztalataitokat (…már ha van)

  Jojó

  #59537 Hozzászólás

  Homo sapiens

  estyke,huzz vissza

  az arab pocsodhoz,majd ha a gimit befejezed,talan megtanulod mi a rasszistmus,mellekesen a legnagyobb racistak a vilagon a feketek es az arabok,jobb ha innen tudod meg…

  #59536 Hozzászólás

  Kicsit Off

  politikailag correct

  Malouf epit egy kondominiumot a Palm melle. A hirdetesen egy szep fehet lany bikiniben. Alatta a kisbetuvel: “a model szine nem jelent racial preferenciat” Na gondoltam racial preferenciat nem, de mivel az arak 500 ezer es 7 millio kozott vannak, gondolom hogy hires/penzes/beautiful people preferenciat igen.

  #59535 Hozzászólás

  estyke

  fg

  Ellentmondás van a mondatban!!!
  (szerintem minden bõrszínben vannak “undorító” emberek! Elég baj, ha valaki általánosít!

  #59534 Hozzászólás

  fg

  gs

  Én nem vagyok rasszista, de a Cigányoknál undorítobbat még nem láttam.

  #59533 Hozzászólás

  estyke

  ?”fehér”?

  Ez most egy rasszista megnyilvánulás volt???

  #59532 Hozzászólás

  fehér

  feketék, fehérek…

  Feketén fehéren ki kell jelentenem, hogy a feketék nem fehérek!

  #59531 Hozzászólás

  Gia
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Na,végre..

  Itt vagy,Csibe???De örülök,régen nem láttalak itt..Mesélj mi ujság van veled?? Amugy én is mennék,egyszer../legalább priviben irj,ha itt nem./Gia

  #59530 Hozzászólás

  Csibe

  Kristóf

  Csak ámulok mennyi afrikai országban jártál.Nagyon féltékeny vagyok:), bármikor mennék megint.

  #59529 Hozzászólás

  Kristóf

  Afrika

  Szudán: kedves, barátságos, segítõkész emberek. ( Csak az “arabizált” részen jártam. )
  Etiópia: ugyanez, egy-két agresszív embert más járókelõk szereltek le.
  Kenya: szomáli határvidék: rossz közbiztonság, legtöbbször ellenséges fogadtatás. Nanyuki (Egyenlítõnél): sok a pénzéhes, agresszív ember, vigyázni kell! Nairobi: nagyon rossz közbiztonság, fõként a külvárosokban, a belvárosban sok a turista, de ott is vigyázni kell! Sötétben ne menj ki, ha nem muszáj! Az óceánparton nem voltam, de állítólag az “turistás”, jobb a közbiztonság.
  Uganda: jók a tapasztalataim, én sem “rabszolgákkal”, sem kõdobálókkal nem találkoztam, de mondták, hogy északon zavargások vannak. A kongói határnál egy faluban balhéztak, mert le akartam fényképezni két nõt, de nem volt komoly baj.
  Kongó (Zaire): háborús helyzet, rossz közbiztonság, de sok a segítõkész ember. Van lehúzós is bõven! Láttam, amikor a rendõrök összevertek egy helyi embert, az én fejemet is “összekocogtatták” egy emberével, csak úgy, barátságosan, de azért ilyesztõ volt!
  Ruanda: segítõkész, barátságos, udvarias emberek, jó a közbiztonság. Másra számítottam ismerve a 94-es eseményeket.
  Tanzánia: Udvarias, barátságos emberek, viszont Zanzibáron a sok turista miatt sok a levakarhatatlan idegenvezetõ-jelölt. Nem egy Nairobi, de azért éjjel nem tanácsos Dar-es-Salaamban flangálni.
  Mozambik: barátságos, vidám emberek, jó a közbiztonság.
  Malawi: Sok az erõszakos ember, láttam, ahogy a taxisok törött sörösüveggel verekedtek egy placcért. Lilongwéban baseballütõvel “kéregetett” egy koldus. Sok a turista és a rendõr.
  Zambia: Lusaka kivételével jó a közbiztonság, itt láttam, ahogy a vasúti biztonsági õrök botokkal úgy elvertek valakit, hogy utána több vödör vízzel mosták fel a vért! Az emberek segítõkészek, kedvesek.
  Zimbabwe: elég önérzetesek, sok a “fekete rasszista”, persze ez legtöbbször csak a beszélgetések során nyilvánul meg a véleményükben. Pénzváltásnál kikaptak a kezembõl pár dollárt, késõbb a mobilommal is megpróbálkoztak.
  Botswana: Jó közbiztonság, fejlett ország. Állítólag féltékenységbõl balhéznak, persze fõként egymással.
  Dél-Afrika: Általában segítõkészek, de a közbiztonság Johannesburg fekete negyedeiben nagyon rossz, nem sok fehér sétál arra. A nyomornegyedek, “townshipek” belseje sem biztonságos. Általában célszerû a fehér részeken mozogni.
  Szváziföld: Nagyon barátságos, vidám emberek. Mondták, hogy a hitük szerint Isten megbünteti azokat, akik másokat bántanak.
  Leshoto: itt csak nagyon keveset voltam. Szegény ország. Nem veszélyesebb, mint D-Afr, de nem egy Szváziföld!
  Ezek csak az én tapasztalataim, lehet, hogy Te mással fogsz találkozni, mint én. Általánosságban azonban elmondható, hogy a nagyvárosok a legveszélyesebbek, vidéken – különösen a falvakban – sokkal jobb a közbiztonság. Ha embert fotóztok, mindig kérdezzétek meg elõtte, hogy megengedi-e! Ez nem az arab világ, ahol szeretik a fotózást, Afrikában ebbõl még komoly balhé is lehet!

  #59528 Hozzászólás

  Csibe

  Kamerunban

  jártam s bizton állíthatom,nem kell félnie a helyiektõl.Mindenki nagyon kedves volt, a gyerekek persze kiabálnak utánad az utcán,de semmi más.Nagyon barátságosak és tisztelettudóak.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 25
Hozzászólás: néger-fehér
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.