német DSH

 • Indította
  Témakör
 • #45026 Hozzászólás

  luludi

  felvettek mannheimbe azzal h le kell tennem a dsh-t március 30-án.
  hol találok elõkészítõt? volt már valaki? nagyon húzós?
  esetleg megy valaki mannheimbe?
  köszi

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #431905 Hozzászólás

  busa

  szobeli

  Itt ugy volt, hogy aki 90%-osnal jobban megirta az irasbelit, az nem is ment szobelire. En igy nem is voltam, szobelin, de meg a kinai csavokamat is atengedtek siman, pedig nem egyszerü megerteni amit mondanak. Naluk csak a Del-Koreabol jöttek a huzosabbak, de majd meglatod ill. meghallod.
  Ne aggodj a DSH miatt nem nagy cucc. En is paraztam, de igy utolag… Olyan mint az erettsegi, elötte nagyon tart töle az ember, utana meg megkerdezi: Ja, csak ennyi volt?
  (Tehat nem olyan mint az allamvizsga:-)))

  üdv

  #431904 Hozzászólás

  luludi

  hm

  én abból gondoltam h jogi dsh h az van a levélben h DSH für rechtswissenschaft.
  aztán beszéltem gy lánnyal aki szintén jogot tanult és õ is azt mondta amit Te, hogy a szóbelin kérdeztek jogi dolgokat. akkor most már csak olyan kérdésem van, hogy tudtok-e olyat aki szintén mannheimbe megy?
  köszi

  #431903 Hozzászólás

  busa

  testdDaF

  NEm tudom pontosan ez micsoda (ugyan mar hallottam rola), de a http://www.testdaf.de ugrott be elsökent es van ilyen oldal…
  Ajanlom nezzed meg, ott talaltam:

  Fernstudienzentrum Budapest
  Rákóczi út. 28. II / 9 B.
  1072 Budapest
  Kontakt: Gábor Halász
  Tel.: 0036 – 1 – 4110356/ 4110938
  Fax: 0036 – 1 – 4110357
  E-Mail: fszb@fszb.axelero.net

  Nem hiszem, egyebkent, hogy ha ez egy jo erös közepfoku szintü vizsga, hogy erre penzt kellene költened. Nyilvan nem ingyenes a vizsga es esetleg a tanfolyam, ha van, akkor az is penzbe kerül. A DSH ingyenes, elötte kijössz, az egyetemen csinalnak felkeszitö orakat es sokkal olcsobban meguszod. Persze, ha bizonytalan vagy a nyelvtudasodban, akkor…

  De mondom egy normal közepfoku szintel ezt meg kell tudni csinalni. Erdeklödjetek az egyetemtöl, hogy van-e ilyen elöteszt es ha az megvan, akkor elkezdhettek-e tanulni, es csak kesöbb DSH-zni, mert egy fel ev tanulas utan mar csak nem lesz gond.

  Üdv

  #431902 Hozzászólás

  Dini

  TestDaF

  Sziasztok! En is Nemetorszagban szeretnek az öszi felevtöl tanulni, nekem a DSH alternativajakent a TestDaF vizsgat ajanlottak. Tudja esetleg valaki, hogy ezt Magyarorszagon valahol le lehet tenni? A Goethe Intezetben nem tudtak segiteni ezzel kapcsolatban. Esetleg valaki próbalta mar ezt a nyelvvizsgat? Tapasztalatok? Elore is köszi:-)

  #431901 Hozzászólás

  busa

  jogbol?

  Ezt hogy erted? Nincs külön jogaszoknak, közgazosoknak stb. Ez egy altalanos vizsga, semmi köze a joghoz. Nem kerdeznek szaknyelvet vagy ilyesmi. (Esetleg ha el kell menned szobelizni, akkor valami nagyon erintöleges kerdest kapsz, pl.: mi a velemenyed a halalbüntetesröl stb.)
  Különbözö fokok nincsenek (vagy megcsinalod a DSHt vagy nem).

  DE nalunk van egy Bevezetö vizsga (azert, hogy a DSH vizsgat egyaltalan megirhassad), ha azt megcsinalod, akkor mar jo vagy. Mehetsz DSH-t irni es ha esetleg nem sikerül elkezdheted az egyetemet es a szemeszter vegen kell leraknod a DSH-t (persze ilyenkor kötelezö nyelvorara is jarnod).

  Szerintem egy honap alatt nem lehet gond, belemelegedsz a nemet nyelvebe:-)). De a tipusfeladatokra jo felkeszülni, meg arra,hogy egyaltalan a nevek mit takarnak, mit is kell csinalnod. Nekem ez okozta a legtöbb fejtörest, kezdetben.

  Sok sikert

  #431900 Hozzászólás

  luludi

  nagyon köszönöm

  köszönöm szépen az infót.
  jogból kell letennem. jövõ héten kimegyek, és addig kint leszek úgyhogy remélem belerázódok.
  ezek szerint ebben is vannak fokok?
  köszi :-)

  #431899 Hozzászólás

  busa

  egyetemenkent mas

  Halo!

  Altalaban csinalnak felkeszitö kurzust, kerdezzel ra az egyetemen. A külföldiekkel foglalkozo iroda (gondolom van ilyen ott is) tudni fogja.
  Ha nincs is, az interneten lehet hozza anyagot talalni, de jobb az amit az adott intezmenyben csinalsz.
  En egyaltalan nem ereztem huzosnak, a probafeladatok (nalunk 3 hetes felkeszitö volt, hozzateszem nem sok ertelme volt) sokkal nehezebbek voltak.
  Vannak tipusfeladatok: pl. Nominalisirung, amit be kell gyakorolni es akkor nagyon könnyüek.
  Ajanlott könyv:Klaus Lodewick: DSH&Studienvorbereitung. Mi ezt csinaltuk vegig 3 het alatt, de kerdezzed meg az egyetemet melyik könyvet ajanljak. Altalaban a DaF (Deutsch als Fremdschprache) tanszeken, szoval a nemet tanszeken tudnak ezekröl sok mindent mondani, hiszen ök csinaljak a tesztet.
  Ha beszelsz egy erös közepfoku szinten es felkeszülsz ra, akkor nagy baj nem lehet. (1-2 het nem tul intenziv, kvazi semmi keszüles nekem eleg volt. Pedig nyelvvizsgam 1994-es Osztrak Intezetes, Rigo közepfok es 6 evig (a vizsga elötti 3 hetig) nem beszeltem semmit nemetül.)
  Csak biztataskent irtam ezt, nem olyan nehez. Ajanlatos elötte egy kicsivel mar nemetül beszelni, hogy belerazodjal.
  Hörtext es Leseverstehent sem art gyakorolni. Mindkettöt tudod az egyetemen a Sprachlaborokban.

  CSak ügyesen (Ja es a nyelvtant nem art atnezni, ha mar regen jartal nemetorakra.) A felsöfoku szint szerintem nem kell (sok nehez nyelvtan nincs szerintem, szokincs esetleg), de a tipusfeladatokra fel lehet keszülni.

  #431898 Hozzászólás

  Erika

  DSH

  Én már csináltam DSH nyelvvizsgát, de Hannoverben. Felkészítõ is volt elõtte 1-2 nap az egyetemen a Schprachzentrumban. Arra sajnos nem tudtam elmenni, nem is sikerült elsõre a vizsgám.
  Szerintem egyetemenként különbözõek a vizsgafeladatok, de a fõ részei azonosak: írásbeli: Hörverstehen, Leseverstehen, Textproduktion, Grammatik; szóbeli – Ha sikerült az írásbeli, ahol minden részbõl van minimum pontszám. Ha az valamielyikbõl nincs meg, akkor ugrott az egész.
  Egyébként a feladatok nem könnyûek, különösen a nyelvtan.
  A vizsga 1 teljes napot tartott. De. 2 rész, ebéd után 2 rész (a gázosabbak, mint a nyelvtan)
  Egy felsõfokú nyelvvigsga szintjét kb. hozni kell, hogy sikerüljön.
  Sok sikert!

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: német DSH
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.