New York Pass

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika New York Pass

 • Indította
  Témakör
 • #16349 Hozzászólás

  Adrienn10
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!

  A nyárra tervezünk 6 hetes túrát a Keleti parton.ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem-most csak 1:)
  A Vista honlapján láttam egy New york-i múzeumbérletet, 7 napra 33000-ért.kb 40 ingyen látnivalót(ESB, múzeumok)ajánl és máshová is kedvezményeket. szerintetek megéri?
  Elõre is köszi a válaszokat.A.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #166469 Hozzászólás

  NYPass

  Én vettem egy NY Passt, és mindenképpen ajánlom, annak is, aki csak villámlátogatást tesz NYban, de annak is, aki hoszabb idõre marad – végül is miért ne kezdje az ember az itt töltött napokat azzal, hogy végignéz Manhattenen az Empire tetejérõl, vagy körbehajózza a félsziget alsó részét, vagy elmegy a Metropolitanbe, stb, mindezt majdnem az eredeti árak feléért.

  #166468 Hozzászólás

  Adrienn10
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Köszi

  Nagyon szépen köszönöm a válszt:)!
  Ha ne probléma, július eljéig még lesz pár kérdésem:)
  Még1x köszi:Adrienn

  #166467 Hozzászólás

  Hoorek
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  A Citypass

  szerintem már jobb ajánlat, ha a fenti honlapon rákattintasz a képre, bejön a honlapja. 53 dollár és 6 helyre mehetsz be vele. A szemétség csak az, hogy a lap csak példákat ad, hogy hová érvényes, de teljes listát nem. Én sosem vettem, szóval nem tudom, mi van még rajta.
  6 hellyel számolva kb 8 dolcsira jön ki egy belépés, ami már nem rossz. Benne van az ESB, ahová 18 dollár a beugró (hiába, mióta ledõltek az ikertornyok és nincs versenytárs, bedurvult az ESB), és a pénztárhoz elképesztõ sorok szoktak állitólag lenni. Én már nagyon régen jártam fenn, akkor még csak 9 dolcsi volt. :-))
  Az Intrepid pl – másik Citypass látványosság – klassz, normál jegyár 16.50. A citypass honlapjáról rá tudsz menni ezeknek a helyeknek a honlapjára is és tudod ellenõrizni a normál jegyárakat.
  Szóval, nem tudom, de ez úgy néz ki, hogy a Citypass jobban megéri, mint a másik. Attól függ, mit akartok megnézni, milyen az érdeklõdésetek, mert 1000 féle múzeum van NY-ba, igen sajátos témákra is (Pl: szex vagy Chinese Americans). Ha pl nem igen csipitek a nagyon modern mûvészetet, a Guggenheim – hacsak nincs éppen valami ideiglenes kiállitás – nem fog bejönni. De minden kiderül a múzeumok honlapjáról, hogy éppen milyen kiállitások vannak vagy lesznek.
  Tény, hogy az USA nem olcsó.

  Közlekedés: nincs külön busz- és metrójegy, metrocard van, ami kis mágneskártya, ez jó mind2-re, metróállomásokon lehet venni, gépbõl is, bankkátyával is – hiába, ez nem a BKV :-)). Egy korlátlan számú utazást adó hetijegy 24 dolcsi – egy menet 2 dollár amúgy – tehát egy hetijegy 12 menet ára (az átszállásokért nem kell fizetni, busz és metró között sem, ha 1 órán belül történik). Ez megéri, mert nagy a város. A buszok sokszor lassúak, mert rengeteg megállójuk van és sokszor állnak a dugó miatt. A metró viszont – bár elsõ látásra ijesztõk lehetnek az állomások – nagyon hatékony, rengeteg vonal van, sokhelyen lehet átszállni, és majdnem mindenhová elvisz. (na ez volt a metrórajongó véleménye)

  BTW, tornyok: nemrég megnyilt újra a Rockefeller center tetõterasza is, még nem voltam fenn, de innen is jó kilátás lehet.

  #166466 Hozzászólás

  Adrienn10
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  ny

  Szia!
  közben még bõvebben elolvastam….annyival nem jövünk ki jobban, mert ha nem megyünk be mindenhová akkor nem éri meg.
  Ae esb-be nem tudod, mennyi a beugró:)?és sokat kell várni?

  és még egy kérdés:)
  olvastam a metróbérletet.az gondolom megéri ott is-ahogy itthon.és szerinted jobb megvenni a metro+busz-os bérletet vagy elég a metro-mert ahogy nézem, jó a hálózat:) és majd veszek hozzá buszjegyet ha az kell.
  köszi.A.

  #166465 Hozzászólás

  Adrienn10
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Köszi

  Elõször is köszi a gyors választ:)!
  és mit gondolsz a citypass-ról?ezt azon a honlapon olvastam, amit ajánlottál, és ez sok olyan városba jó, amit érintenénk.
  Szerinted megéri?
  bár az árát még nem találtam meg….:)

  #166464 Hozzászólás

  Hoorek
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Talán

  Kb 165 dollárért? Az azért kissé soknak tûnik. Két fontos és klassz múzeum – a Metropolitan és az AM of Natural History – belépõje “pay as you wish”, tehát akár 1 centért is bemehetsz. A többi múzeum ált 10-15 dolcsi között van, kivéve MOMA, ami 20. Tehát az egy hetes bérlet kb 10 múzeumra jó. Azt is vedd figyelembe, hogy NY-ban rengeteg múzeumon kivüli néznivaló is van, és szerintem az idõtök nagyobb részét NEM a múzeumokban fogjátok tölteni.

  Az egyéb kedvezmények meg sokszor kihasználhatatlanok (mert pl túl drága helyekre szólnak, pl 200 dolcsis programból ad 10 dolcsi kedvezményt, etc), vagy nem férnek bele az idõbe.

  Ja és sok múzeumnál vannak hetente olyan kijelölt napok és órák, amikor ingyenes a belépés (pl: MOMA péntek 4-8pm). A neten utána lehet nézni, melyiknél mikor van ilyen. http://www.ny.com/museums/

  Szóval, én nem venném meg.

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: New York Pass
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.