Nikon F75 + AF 28-100

Kezdőlap utazas.com Fórum Fotó Nikon F75 + AF 28-100

 • Indította
  Témakör
 • #6532 Hozzászólás

  viki

  Eloszoris, mielott valaki leszurna, hogy mar megint egy Nikon topik:
  Igen lattam, hogy “rengeteg” Nikonos temat inditottak mar, de egyikben sem emlitik az F75 modellt.
  Szerintetek mennyit erdemes adni a fenti osszeallitasert?
  Masik kerdesem: Erdemes-e megvennem? (Kozephalado amatornek tartom magam….)
  Jelenleg egy Pentax MZ-M -em van 30-70 Pentax objetivvel, de neha kicsit hianyolom az autofokuszt.
  Az F75 haz mennyie “jo”? (Ha oke, akkor legfeljebb lecserelem a fenti G objektivet egy jobbra… -majd ha lesz ra penzem)
  Birja a strapat? (A Pentaxom tulelt mar vizesest meg sivatagot..)
  Elore is koszi a valaszokat.

1 / 1 hozzászólás megtekintése
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #108582 Hozzászólás

  Istvan
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Hát nekem

  ez a típus van s meg vagyok vele elégedve. Igaz én nem igazán lehetek mérvadó ez ügyben, mert ugye ott van az a Nikon életérzés, gyerekkorom óta mindig Nikonra vágytam, persze Praktikával a kezemben ! S mielõtt még bárki ( F2,F3, F100, F90, F80 boldog tulajdonosa !) beledöngölne a földbe, hogy hogy jövök én ahhoz hogy N. életérzésrõl beszéljek egy “ilyen mûanyag ” géppel a kezemben, csak annyit, hogy 401-rõl jöttem felfelé az F60-ra s úgy cseréltem le erre a típusra, igaz szerettem volna én is F80-t csak hát ugye a piszkos anyagiak… Próbáltam én kint elérni, hogy ugye Made in Japan legyen s ne “ilyen thai csoda” de úgy néztek rám mint a hülyére. Az amatõr kategória gépeit már nem éri meg japánban csinálni, ilyen nyomott áron csak olcsó munkaerõvel produkálható. Na ja, persze nekik onnen ez nyomott ár, kint németben mehrw. nélkül is( nem vacakoltam a visszaváltással mert nem én hoztam be, s az ember ne kérjen kétszer szívességet ! ) is az itthoni ár 2/3 és 3/4 közé esett az ára, hát akkor ugye nem az itthoni piacon kell beszerezni, nemde?
  Szóval elsõ dolgom az volt, hogy szereztem hozzá németbõl, éppen akcióban volt, mint maga a gép is, egy MB 18-as elemtartó markolatot, ezáltal egyrészrõl a pehelysúlyú váz, mert hát lássuk be az a 30 deka mûanyag az beremeg egy erõsebb huzatban is, ha ajtóban állsz, szóval stabilabb fogása lett, persze lehet hogy csak nekem vannak lapát kezeim, aztán meg így üzemeltehetem ceruzaelemekkel is, nem kell bele az a méregdrága litium csoda. Ezen a típuson már ( részben ) megtalálhatók azok az extra funkciók amikrõl a korábbi típusaimon csak álmodoztam ( többszörös expozició egy kockára, sorozat exp. korrekcióval, spot mérés, különféle autofokusz lehetõségek stb ) amik egyébként csak a 80-as típusnál kezdõdnek. S akkor még mint el nem hanyagolható szempontot hadd említsem meg hogy ezáltal egy nagy csalág tagja leszel, mármint objektívek témakörében, szinte minden használható hozzá. Igaz én eleve úgy kértem kintrõl a gépet hogy csak a test, mert megtartottam a régi fém AF 28-70 D csippes obimat, lássuk be két mûanyag az már kicsit sok lenne nekem, mert a 28-100 G obi, hát…. de hát ebben a konstrukcióban nem is az obi a lényeg.
  Remélem tudtam segíteni, sivatagban nem voltam vele csak hegyekben, nem volt semmi gond,igaz én mindig nagyon vigyázok a gépeimre, de hát ezzel Te is így lehetsz.

1 / 1 hozzászólás megtekintése
Hozzászólás: Nikon F75 + AF 28-100
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.