Nílusi hajóút

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Nílusi hajóút

 • Indította
  Témakör
 • #3421 Hozzászólás

  Dóra2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok! Nászútra szeretnénk Hughadai nyaralással egybekötött nílusi hajóutra utazni Egyiptomba. Volt valaki nílusi hajóúton? Mi 5*-os de lux hajóra és 4*-os szállodába mennénk. Milyen a hajó, a szobák és a szolgáltatások színvonala?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 23
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #82172 Hozzászólás

  István6
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Hajóút infok

  Sziasztok !

  Tegnap érkeztünk meg 2 hetes egyiptomi utazásunkról.
  Valamikor júliusban próbáltam információkat beszerezni a nílusi hajóút lehetõségeirõl. Most már sok tapasztalattal gazdagodva úgy gondoltam, hogy megosztom a fórum olvasóival az ide tartozó infókat, de bármilyen egyéni szervezésben történõ utazáshoz, mely Kairó,Asszuán,Luxor-ral kapcsolatos, tudok aktuális árakat közölni és közlekedési (eljutási) lehetõségeket adni.
  A hajóutat a TRAVCO-nál fizettük be Asszuánba érkezésünk után, 3 nappal az indulás elõtt. Az utazási irodát Asszuánban megtalálni nem kis feladat volt, egy lakóház 2.emeletén van, az LP térképe korrekt, de így is fél órás keresgélés után sikerült (tábla nem jelzi). Itt igencsak meglepõdtek, úgy látszik kevés túrista talál ide.
  A hajóút az egyéb szlgáltatásoktól teljesen független, a hajó kizárólag a kabint és az ellátást biztosítja. A november 1-tõl érvényes árak szerint a TRAVCO-nál személyenként napi 90 USD, 3 napra 2 fõre 1 kabinban összesen 540 USD volt a hajózás ára. Pénztárcánkhoz képest ezen jelentõs összegért a CROWN JUBILEE nevû (5* Deluxe) hajón tényleg minden igényt kielégítõ ellátást kaptunk napi háromszori svédasztalos étkezés + ötórai tea udvarias személyzettel kifogástalan kiszolgálással. Ami még ide tartozik, hogy a személyzet nem várja el a baksist, hanem a végén kaptunk egy boritékot, amelybe a nekik szánt összeget lehetett betenni és egy ládába bedobni. Az ellátás az ital árakat nem tartalmazta, de megfizethetõ volt, (minden étkezéshez egy 1,5 literes ásványvíz 5,25 LE – kb. 200 Ft). Ugyanezt a vizet az utcán 1,25-2,5 LE-ért lehetett megkapni vásárlási helytõl és alkudozási képességtõl függõen. A hajóút költségén felül az utazási iroda biztosította a transzfereket az egyes helyszineken idegenvezetéssel együtt. Ez 3 napra 2 fõre összesen 120 USD volt. A hajón “egyéni” utas rajtunk kívül nem volt, csak csoportok (japán,holland,német,francia,belga). Mivel a TRAVO-nak saját csoportja nem volt, kettõnk számára külön idegenvezetõt adtak személygépkocsival és sofõrrel. Asszuánban a Philea templomhoz a motorcsónakot, Edfu-ban a templomhoz a konflist is az utazási iroda fizette, természetesen itt a kiszolgálók némi baksist azért még elvártak, de sokkal normálisabban viselkedtek, mint amikor egyénileg alkudoztunk (máshol és máskor) velük. Az Asszuáni idegenvezetõnk (Yvonne) másnap gk-val eljött Kom Omboba, majd délután Edfu-ba is és kiszállásnál a hajónál várt minket. Ha újra szervezhetném az útnak ezt a részét, akkor megpróbálnám az idegenvezetést mellõzni, mert még olcsóbb is lenne, viszont a transzferek elsõsorban Asszuánban (High Dam, Philea) szükségesek, mert itt annyi idõ alatt, amennyi rendelkezésre áll nem nagyon oldható meg egyéni szervezésben. Az idegenvezetéssel az volt a problémánk, hogy sokkal több új ismeretet nem adott, mint ami az utikönyvekbõl és a netrõl kis utánolvasással beszerezhetõ, viszont a helyszineken a rendelkezésre álló rövid idõbõl rengeteget elvesz okos képpel hallgatni õket (általában a végén 10-15 perc maradt fotózásra), amikor végre eljutunk valahova és elsõsorban a látnivalókat néznénk meg. Azért néhány érdekes történetet (inkább meséket) hallottunk tõlük.
  A fórumról kapott ötletbõl kiindulva sikerült itthon a VISTÁ-tól tanárigazolványokat (ITIC) beszerezni (valami közünk van az oktatáshoz) és baksisnak az idegenvezetõk néhány helyszinen erre 50%-os kedvezményt kaptak (nem kis összeg !), amivel nagyon elégedettek voltak. Ezt az igazolványt egyébként majdnem mindenhol elfogadták (=ISIC) és költségeinket nem kis mértékben csökkentette.
  A 3 napos hajóút kizárólag a “kötelezõ” látnivalókat biztosítja, ezen felül nekünk Asszuánban 3 (Abu Simbellel), Luxorban mindössze 1 napunk volt.
  Asszuánban a TRAVCO-n kívül nagyon sok utazási iroda foglalkozik még hajóút értékesítésével, szerintem minden árszinten lehet utat találni a szélyenként napi 40-1200 USD kategóriában (elég széles skála). Ennek a három napnak a költsége kb. megegyezett a maradék 11 nap összes szállás,közlekedés,étkezés költségével, mindenki eldöntheti, hogy be tudja-e ezt vállalni, utólag azért nem bántuk meg, de ilyen általában egyszer adódik az életben – és ezt is kipróbáltuk:)). A 2 hetes út teljes költsége ezzel együtt is kb.ugyanannyiba került, mint nem a legolcsóbb belföldi utazási iroda 8 napos ajánlata.
  További kérdésekre szivesen válaszolok.

  István

  #82171 Hozzászólás

  Andi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  csontog

  Szia!

  Én július 4 – én mentem.

  #82170 Hozzászólás

  csontog
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Andi mazsi277@f…

  Szia!
  Te mikor voltál?

  #82169 Hozzászólás

  Andi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  csontog (Bastet)

  Helló! Láttam mit írtál. Én is ezen a körúton voltam a King Toursszal és az én idegenvezetõm is Nadja volt. Tényleg nagyon okos. Az Antinál tényleg hatásos, az ételek meg egyszerûen fenségesek, híztam is… Az árusok tényleg erõszakosak. Na jó csak ezt akartam…
  Én is tudok segíteni minden érdeklõdõnek.

  mazsi277@freemail.hu

  #82168 Hozzászólás

  csontog
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Bastet körút

  Sziasztok!

  Kedden jöttünk haza 1 hetes Egyiptomi Bastet körútról.

  Tele vagyunk élményekkel és rengeteg infóval az Egyiptomi kultúráról és történelemrõl amiket az ottani idegenvezetõtõl kaptunk. Igaz az út elég strapás volt de kibirható. Ha jól emlékszem talán fél 8 volt a legkésõbbi felkelés ideje. De megérte!!!!! Az ellátás szerintem jó volt, fõleg a hajón. A túrákon amiket végigjártunk, Nádja volt az idegenvezetõnk. Meg kell mondani hogy nem semmi tudással rendelkezik. Egy dolog volt zavaró az út folyamán egy kicsit, az árusok végtelen nyomulása és erõszakossága. Mész a bazárba és szinte menet közben rádkerülnek a ruhák, kendõk, nyakláncok amit árulnak. Na persze ha nem állsz meg akkor hamar le is szedik rólad:))). A mi csoportunkba páran voltak rosszul egy-két napig de aztán a sokat emlegetett Antinal megtette hatását. Én megkóstoltam mindent ami szimpatikus volt, zöldségek gyümölcsök, saláták. Bajom nem lett tõlük. Szóval szerintem gyomor válogatja:)

  Ha valakinek valami kérdése van az uttal kapcsolatban, szivesen válaszolok.

  #82167 Hozzászólás

  Dóra2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ja

  EURO-t érdemes vinni most Egyiptomba? Jól váltják?

  #82166 Hozzászólás

  Dóra2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  jeno

  Köszi az infót!
  Azt hallottam, hogy nagyon durván nyomatják a klímát Egyiptomban, így könnyen meg lehet fázni.
  Gyógyszert mindenképp fogunk venni, meg pálinkát is viszünk, mert nem szertném a nászutamat a WC- tölteni :-))))))))))

  #82165 Hozzászólás

  jeno

  idõjárás

  Szia Dóra,

  Tegnap érkeztünk haza, Hurghadán 42 fok volt, a Királyok völgyében kb 50, szerintem az idõjárás miatt nem kell aggódnod. Mindenképpen azt ajánlom, hogy vigyél magaddal valami meleg cuccot, mert a szállodákat és a buszokat irgalmatlanul klimatizálják, konkrétan tapasztaltuk, hogy 16 fokra próbáltak lefagyasztani minket. :-)))

  Hurghadán és Luxorban meleg van, de Asszuánban még melegebb, Abu Szimbelben meg egyenesen hõség.

  Mi nem vettünk kint gyógyszert, de tény, a csoportból másnál is használt a kinti gyógyszer, fillérekbe kerül. Mi vittünk egy kis páleszt, abból ittunk minden kaja elõtt és után, ami nagy hõstett volt, mert én speciel nem szeretm az alkoholt.

  jó utat

  #82164 Hozzászólás

  Dóra2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!

  Tudja valaki, hogy október közepén hûvösek e az esték Egyiptomban (Kairo, Nílus, Hurghada)?
  Vigyek kardigánt, pulcsit?

  #82163 Hozzászólás

  Andi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hajóútról info

  Sziasztok!

  Én tegnap elõtt érkeztem haza Egyiptomból, egy hajóúton vettem részt, nagyon jó volt, a King Toursszal voltam. 3 nap Kairó, 4 nap hajó, hosszabítás Hurghadán. Antinált kell szedni, reggel és este egyet, ott lehet kapni csak a patikákban, ami 5 fontba kerül, rajtam kívül mindenkit kiütött a hasmenés, szóval nagyon ajánlom. Ha van valami kérdésetek, írjatok, szívesen válaszolok mindenre.
  e-mailem: mazsi277@freemail.hu

  sziasztok

  #82162 Hozzászólás

  Dóra2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Van egy

  jó honlap, a http://www.travco.com , nílusi hajókról és hajóutakról találtok fotókat, leírásokat, valamint utazási tippek stb. Érdemes megnézni.
  Én isvárok infókat nílusi hajóútról, mi október 10-én indulnánk.

  #82161 Hozzászólás

  István6
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Repjegyet

  a MALÉV honlapról ON-LINE vettem, ez a mai napon 65.400,- Ft/fõ. Azóta találtam egy honlapot Nílusi hajóútra (www.christmasinegypt.com) – ez csak indulási idõpontokat és hajóneveket nem ad meg, az árak (4 nap Asszuán – Luxor):

  3* : 253 USD
  4* : 291 USD
  5* : 305 USD

  #82160 Hozzászólás

  Gia
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Én tavaly voltam,..

  Novemberben,a Karthago Tourszal..Egyszerûen mesés volt..Még el sem jöttünk,máris visszamentem volna.Azóta sajnos nem jött össze,de próbálkozom.A szállodák pedig,ne féljetek a besorolástól.Igazi Ezeregyéjszakai hangulat volt,mindenhol,Én csak dicsérni tudok mindent,pedig jártam már 1-2 helyen.Gia./ja egyedül a “hasfogás”lesz kissé problémás,de van nagyon jó gyógyszerük erre./

  #82159 Hozzászólás

  zsu

  én is

  Ha valamilyen információd van, kérlek, nekem is add tovább. Még nem konkrét, de hasonló elképzelésem van. Egyébként a repjegy ár is érdekel, “honnan szerezted?” A repjegyvadászban én csak duplájáért találtam.

  #82158 Hozzászólás

  István6
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Egyéni szervezésben – részben

  Sziasztok !
  Feleségemmel 2006.október 22-november 6 között “klasszikus” egyiptomi utazást tervezünk (Repjegy : MALÉV 62500,-/fõ illetékekkel). Ebbe a programba szeretnék egy Nílusi hajóutat is beiktatni Asszuán-Kom Ombo-Edfu-Luxor útvonalon 4 nap 3 éjszaka. Az 5* nem követelmény.
  Az alapinfokat az LP-bõl gyüjtöttem be. A magyar utazási irodák mereven elzárkóztak attól, hogy csak a hajóutat önállóan értékesítsék, pedig nekünk megfelelõ idõpontban lenne (november 1.). A neten több honlapot találtam, de ahol árakat is közölnek, az mind 5* és 375$/fõ-nél kezdõdik.
  Kérdéseim:
  1. A helyszini szervezés Asszuánban 3 nappal az indulás elõtt lehetséges-e, lehet-e alkudni ottani utazási irodánál, illetve várható-e, hogy lesz rá hely ?
  2. Tud-e valaki olyan netes címet, ahol esetleg itthonról le lehet kérni árakat, hajóneveket és indulási idõpontokat ?

  #82157 Hozzászólás

  Dóra2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kat

  köszönöm szépen a tájékoztatást! Volt még valaki nílusi hajóúton? Várom az infókat!

  #82156 Hozzászólás

  Kat

  ne

  aggódj!A 4* csillagos szállodákkal nem szokott probléma lenni.Az Anubist pedig igen megbízható irodának tartom és nem hiszem,hogy gondotok adódna:))

  #82155 Hozzászólás

  Dóra2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  És a

  4* csillagos szállás Kairóban és Hurghadán milyen? Egy kicsit tartok az egyiptomi szállodák kategóriába sorolásától, mert ugye ezek igen csak eltérhetnek az európai megszokottól. Azt hiszem a kairói szállás a The Oasis hotelben lesz.

  #82154 Hozzászólás

  Kat

  nos

  személyes tapasztalataim szerint tényleg nagyon színvonalasak.A kaja,mint mindenhol svédasztalos megoldás és nagyon változatos .A szobák tiszták és kényelmesek,bár az alsóbb szintek szobáit nem szokták nagyon szeretni:)a fedélzeten van medence,pezsgõfürdõ, és árnyékolt rész is tehát abszolúte tökéletes amikor a hajón lesztek.Amit ajánlanék az az,hogy a szobákban a légkondit mindig bekapcsolják,ha elhagyjátok…és elég durván meg lehet fázni,mire visszatértek,mivel kb.20 fokra lehûtik:))így ezzel vigyázzatok..a szobákban a takarítók mindig meglepnek törölközõbõl tekert állatokkal és egyebekkel…ami tök jó pofa…:))szerintem tetszeni fog nagyon

  #82153 Hozzászólás

  Dóra2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Milyen volt

  a hajó színvonala? Az 5* de lux kategória tényleges luxuskategóriát takar a valóságban is? Milynek voltak a szobak, kaja, fedélzet stb?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 23
Hozzászólás: Nílusi hajóút
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.