nõk az iszlámban

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág nõk az iszlámban

 • Ennek a témakörnek tartalma 54 hozzászólás, 5 résztvevő. Utolsó frissítés:  marianna 11 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #3696 Hozzászólás

  Leyla
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  elsõsorban olyan nõk leveleit várom akik már jártak iszlám országban,..milyen tapasztalataitok vannak,szerintetek hogy bánnak ott a nõkkel,és milyen különbségek lehetnek az egyes országok között ezen a téren?…de írhatnak férfiak is,mindenki aki jártas a témában.csak komoly válaszokat várok…ezt tanulmányozom jelenleg

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 54
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #85028 Hozzászólás

  marianna

  balazs

  Hehe ilyen jot regen nem nevettem. Jogos. Szoval a fergek csak fergek. Mellesleg Magda ha nem lattal annyi igenytelen csotanyt egy rakason:akkor irany dubai!!!!!!! hogy ott mi van.Szoszerint csotanyfeszek. a foldon fekszenek mezitlab es a rendor hiaba probalja kulturaltan a szekre invitalni oket ok ott erzik jol magukat a foldon a mocsokban szagolni egymas laban a retket.Mert retkesek es budosek am!!!!
  a terminalt ugralva probaltam megkozeliteni nehogy valamelyik tetu nyakara hagjak.
  Mellesleg a nok betekerve lattam olyat akinek meg a szeme is le volt takarva vekony fatyollal azon keresztul probalt tajekozodni. draga ferje mellesleg ugy bamult engem a fatyol nekuli erkolcstelent majd kiesett a szeme.Pedig normalis oltozekben voltam hosszu polo nadrag stb- tudvan arabok koze megyek. Szoval aki ott erzi jol magat menjen csak oda eljen csak veluk ne mellettuk!!!!!!!!

  #85027 Hozzászólás

  nem muslima

  bator nok

  Manda Zand Ervin, Nonie Darwish, Wafa Sultan es Irshad Manji
  Ezek a secularis muslim nok, olvassatok el az o velemenyuket is.

  #85026 Hozzászólás

  balazs

  vallaskutato

  “Mondjuk nem tartja a be a férje mögötti követési távolságot”
  Errol jutott eszembe egy eset: amikor london muszlim negyedeben menet egy feher burnuszt viselo, sejk kinezetu arab ferfit libasorban, lehajtott fejjel 6-7 teljesen letakart testu no kovetett. Mai napig nem tudom elfelejteni a mozgasukat. Menet kozben maguk ele a foldre neztek, a mozgasuk olyan volt, mintha mindegyiken bilincs lett volna, es egy vezetolanc tartotta volna ossze oket.

  #85025 Hozzászólás

  valláskutató

  balazs: teljesen rossz megközelítés

  Ha megöli, azt is csak a nõ miatt teszi, mert így hamarabb jut a paradicsomba. Mert ha él az a nõ, még a végén valami olyat tesz ami helytelen és ezzel kizárná onnan magát. Mondjuk nem tartja a be a férje mögötti követési távolságot, vagy valai hasonló fõbenjáró. Csak arra kell vigyázni amikor fültõl-fülig elvágja torkát, nehogy véletlenül disznóhússal valaha is érintkezett késsel tegye, mert akkor az egész el van baszva.

  #85024 Hozzászólás

  balazs

  fatima, magda, marianna

  Mi ez a mely csend a masik oldalon? lehet, ilyen ervek ellen nem sokat lehet szolni ?
  Az allamokban eleg, ha valaki felhivja a lakasabol a 911-t, es ha nem szol a telefonba semmit, akkor is kimegy a rendorseg. Ha a ferj agressziv, a sajat tulajdonu hazat sem kozelitheti meg egy tavoltartasi vegzes utan. Pakisztanban, iranban pedig meg is olhetik a masikat, es semmi buntetes.Erzekelitek a kulonbseget?

  #85023 Hozzászólás

  magda

  Jaj

  a törököket ne is mondd,erröl jut eszembe mikor ott jártunk,az se semmi volt.Annyi igénytelen embert egyrakáson és csak tátják a szájukat meg forgatják a szemüket meg csorgatják a nyálukat,kártyáznak,kockáznak.Az asszony meg szakadjon meg csak.Én hülye,szökére volt festve a hajam,ha azt tudom mivel jár arrafelé inkább bizisten leborotváltam volna tarra.Volt,hogy szó szerint beráncigáltak majdnem a retkesek a furgonok közé,most mondd még ilyet.Bátyám másfelé tekergette a nyakát,már annyi elég is volt.Na aztán mikor meghallotta a patáliát,mert én ütöttem vágtam rúgtam kiabáltam,odafutott,akkor még öt is négyen-öten körbefogták(egyedül sose jönnek).Kaptak azok olyat barackot,bátyám jó kigyúrt testü,meg mondjuk bunyózott sokáig,azt nem tették zsebre.Sose,de sose megyek még a tájékukra se többet!!!

  #85022 Hozzászólás

  marianna

  magda

  szolni? egy ferinak? ugye viccelsz….hehe. ezek csak nokkel szemben erosek meg kemenyek de a ferfi az mas…. annak nyalni kell a segget.ezerbol egy.en meg csak optimista sem vagyok. talan 2 miliardbol 1. es az is csak azert mert nincsenek 2 miliardan.
  A draga kis szoblanyokkal edesek a papa miatt meg a le miatt amit apucitol kapnak.
  nagyon alja fajta. mind csak haszonleso…
  Es mind ilyen IRAN IRAK JEMEN OMAN JORDAN KUWAIT DUBAI SZAUDI A.EGYIPTOM PAKISZTAN KURDOK TÖRÖKÖK STB. egy sem kivetel de kiemelnem a KURDOKAT az meg az igazi sötet banda.
  Nem csodalom hogy az arabok leuraljak oket.Gyikok meg ahoz is hogy csinaljanak valamit, pedig több mint 20 millioan vannak.

  #85021 Hozzászólás

  magda

  Részvétem

  az elöttem szólónak is.Ezerböl egynek,ha sikerül ráakadni egy normálisabbra,de az tuti biztos,hogy európában vagy amerikában nött fel(szóval nem a saját kultúrájában egészen) és azok csicsergik tele a fejét a sok szerencsétlen sznob kislánynak,hogy milyen rendesek meg minden,neki milyen jól sikerült,nem is igaz,hogy majmok azok csak elöítélet..Aha,kis naívák meg hagyják magukat megdumálni.Nyitott szem és ész az segít,de semmi más.Jó emberismeret hamar tanácsot ad,kerüld öket amíg nem késö ez az amit egy magyar lány tehet,még mielött rátapadnak,aztán mikor elérték amit akartak,sanyargatják!!!Sajnos azt is tudom,hogy saját hazájukban,hogy viselkednek,mert egyszer voltam látogatóba.Mit mondjak,emgem is elakart kapni,de nem csak ö,de a férfiak szinte mind a családból.Kivertem úgy a balhét,hogy majdnem meglincseltek.Az a szerencsétlen unokahúgom meg nem nekem hitt,azt hitte a meleg ártott meg.Mondom nem látsz te a szemedtöl te szerencsétlen,hát én értelmes lánynak ismertelek,hogyan nem látod mi folyik itt?!Jött a hülyeségeivel,hogy elöítéletem van,nincs nekem elöítéletem,dehát nehogy már ezek mint valami rongyot dobáljanak,próbálgassanak.Aztán tettem én is azokután az ö nagy kultúrájukra,mikor láttam mi van.Nem ijedek meg a saját árnyékomtól,rájuk ordítottam úgy,ha valami nem tetszett,hogy kiestek a szandáljukból.Az egyik katonaféle (mert ezek mindig ketettek a csomagjaink közt,ha meglátták,hogy fehérebb vagyok)egyszer úgy,megilletödött,hogy megcsúszott a lába,aztán isten veled gatyaféken ment le a domboldalon.Na akkor tényleg meleg volt a helyzet,erösen fenyegetöztek,de az útlevéltöl meg féltek,mert tudtak hová sorolni.Azt mondták ördöngös vagyok és igencsak villogó szemekkel disputáltak,hogy mitévök legyenek,kedves unakahúgom meg csak pityergett,meg hogy ö nem érti.Aztán ráordítottak úgy,hogy mondtam neki,na most érti -ezek vadállatok,ha nem tartanának töle,hogy rajtuk keres bennünket valaki,megnézhetnénk magunkat.A férje öccse meg egy szót nem szólt az érdekünkben.Végig behúzott nyakkal lapított.Hát ilyenek ezek.

  #85020 Hozzászólás

  marianna

  magda

  Kedves Magda szivembol szoltal.Sunyik… es az csak a minimum.
  Sötetek es taplok.Es ha most hazank leanyai azzal jönnek hogy nem tudom mint beszelek mert ök 4 evet kinnt eletek akkor elmondom hogy en kinnt születtem iranba magyar szülöktöl.A szüleim diplomatakent tartozkodtak ott majd kesöbb elvaltak es anyu -amikor 2 eves voltam-hozzament egy teliverhez. 21 evesen jöttem haza. Anyu is jött velem meg az öcsemmel aki akkor lett 18. korabban nagyon nehez lett volna hazajönnie.nem engedtek volna az öcsemet mert fiu.Elmodanam egesz eletemben csak a nök megalazasat lattam. Es nem csak az en csaladomban. Szomszedoknal mindenütt!!!!!! Arcukat mutatjak mezes-mazosnak közben meg alja az összes.Több fiatal baratnöm sirva panaszolta hogy draga ferjecskeje siman raparancsol hogy feküdjön le az ö csaladja több feri tagjaval is-ha öt boldogga akarja tenni. Mellesleg ezek a draga emberek meghazasodnak es következö heten siman hozzak a masodik meg harmadik feleseget. vard csak ki.Ez am a szep elet- Amikor eleted parja melletted kefeli a masik feleseget.Micsoda boldogsag is az!!!! Meg amikor 40 fok melegbe burkolgatod magad mert az ugy erkolcsos.Amikor meg ferjhez megy a ferjed csaladjanak ferfi tagjai is siman parancsolgatnak neked mindenert.Ugy ugatnak mint ha rongy lennel.Hat tudom hogy van aki ezt szereti mert vannak mazoistak.Ok induljanak nyugodtan oda. De meg jobb ha pakisztanba mennek mert ott meg kozigazgatas sincs. a noknek rendszerint egy nevük van csaladnev nelkül.A legtöbb nönek soha eleteben nem lesz szemelyi igazolvanya sem.Tehat se szavazas sem munka sem semmi.Es meg valami….
  Ott elni köztük nem jelent semmit.nem velük egy csaladban elsz es ez igen csak nagy különbseg!!!!!Mert nagyobb szineszek mint charles bronson.Oscar -dij mindnek siman. Es mellette meg becstelenek is.Ahogy Magda irta hazudnak mint a vizfolyas, es az azert mert a kulturajuk ilyen!!!!!!!!MINDNEK!!!!amelyik ideig-oraig jonak mutatja magat az azert van mert akar valamit:vagy penzt vagy csak siman vizumot europaba.Nincs egy jo muszlim se. a nokbol viszont sok a kedves rendes nö.Az egyik szomszedom iranban 3 ev hazassag utan valt el miutan a ferje tobbszor is korhazkeszre verte.de nem am a lany valt el hanem a ferfi europa jott meghazasodni.
  itt aztan rendes mert a lany csaladja olyan ha hozzanyulna a lanyukhoz a papa bebetonozna.szoval itt fog viselkedni. muszaly. vizum,stb.Amikor az irani lany hozzament az egyik magyar ismerosomhoz nem ertette a ferje mert nem veri.Sirva kerdezgette mert olyan kedves vele a ferje mit akar tole talan masik feleseget? termeszetesnek vette a verest es az alazast. nem ertette a normalis eletet.Egyre csak azon gondolkozott mit akar a ferje tole ezzel a kedveseggel.csak rosszra tudott gondolni.Meglepodve tapasztalta itt nalunk hogy a nok mehetnek uszni!!!- persze a ferfiak otthon is mehetnek de a nok nem..- Amit o meg soha nem probalt.Vagy nem kell takargatnija magat, amitol meg nem lett kurva, mert nem csak miniszoknya van a vilagon. normalis hosszu szoknyaba es poloba jar es ettol meg megmaradt annak az erkolcsos kedves lanynak aki ezelott volt.soha nem mutogatna magat uszni is poloban meg terdnadragban szokott.de ez egy olyan szabadsag amit otthon sosem kaphatott meg.amugy meg a sok hülye feri aki azt hiszi attol erkolcsos mert fatlylat hordmeg satöbbi..hehe. iranban a kurvak is takarjak magukat- mert kötelezö – es szexelnek vele. csak nem vaginalisan mert kesobb ha ferjhez mennek szüznek kell lenniük.szoval analisan es oralisan.tehat az egesz igencsak kepmutatas.Mellesleg igen csak kaposak a kurvak bar az erkolcsrendeszet igencsak bünteti ha elkapja oket. szoval ez a muszlim banda.

  #85019 Hozzászólás

  magda

  Nem tudom

  ki hogy van vele,de én semmi pénzért nem mennék el nönek iszlámba.Szerintem az csak szívás,sunyik azok.Azt mutatják,hogy vigyáznak a nökre ,de közben meg otthon attakolják,bealázzák.Tudom,mert unokatestvérem is kihúzta a gyufát egy ilyen bájgúnárral.Mindig vigyorgott,meg adta az ártatlan jófelyet,de én mondtam neki,a szemét figyelje,az mint a feneketlen kút olyan kapzsi.Kinevetett,milyen maradi vagyok,de csak addig nevetett amíg elöször meg nem kergette a házasság után.Méghozzá komolyan késsel.Mind ilyen,teszik a szépet meg az ártatlan jómadarat,csak addig amíg elnem érték amit akartak,akkor mutatják ki a foguk fehérjét,kegyetlenek.Unokatestvéremmel is olyan kegyetlenül elbánt az a senkiházi tevehajcsár,hogy a családnak csak összefogva sikerült kipenderíteni,hazudik mind mint a vízfolyás szemrebbenés nélkül,náluk az szokás.Sok fejtörést okozott mire eltávolítottuk,kicsit a bátyám meg is változtatta fejformáját,na abból értett.

  #85018 Hozzászólás

  vki

  szabadság

  Általánosítással és mások kultúrájának meg nem értésével semmire sem lehet menni.Van egy hölgy ismerõsöm aki muszlim fiúhoz ment férjhez és szépen élnek.A nõvére is,ráadásul õk arab országban és semmi gond nincs.Ugyanakkor furcsáltuk,amikor egy ismerõsnél voltunk vacsorázni a párommal -szintén arab országban-, hogy a feleség nem jött be a vendégszobába,nem is vacsorázott velünk,pedig nem egy ortodox muszlim család és tudjuk,hogy a barátunk felesége mondja ki a döntõ szót a családi ügyekben.Stoppoltunk az egyik arab országban és egy minibusz vett fel.Elöl 3 férfi,hátul 5 nõ.Nyugodtan beülhettünk hátra,a nõk pedig rögtön beszélgetni kezdtek velünk.
  Nézzük meg azért a híres nyugati kultúrát is.Bár lehet szabadabbnak tûnik,de szerintem itt is mûködik az agymosás.Ott vannak a manökenek,szépségkirálynõk akik a férfiak szépségideáljának akarnak megfelelni,ezzel nõk millióira hatva,súlyosabb esetben mindenféle hülyeségbe belehajszolva õket,pl anorexia és bulémia.Hányszor hallani a munkahelyeken,hogy az a hülye liba,aki a fõnök macája,vagy hogy ez is csak azért kapta meg az állást mert nagy a melle.Azok a nõk százezrei akik prostiként dolgoznak,azok vajon szabadnak érzik magukat?
  Nem értjük,nem ismerjük a kultúrájukat,mert hozzánk nagyrészt olyan történetek jutnak el,mint a “Lányom nélkül soha” meg a híradók felvételei a csadoros nõkrõl.Esetleg páran jártunk arab országokban és karcoltuk az ottani élet felszínét.Itthon most az a menõ,ha egy nõ karriert csinál és megvalósítja önmagát a munkában,de azt aki huszonévesen férjhez megy,gyereket szül,esetleg többet is,rögtön lesajnálják,hogy élhetett volna még vagy rosszabb esetben azt gondolják róla,hogy buta és ezért nem kezdett karrier építésbe.Attól hogy az európai és amerikai kultúrkörben szabad egyedül mászkálnia,miniszoknyát felvenni a nõnek és sokkal szabadabb a szexuális élete még nem biztos,hogy valójában szabadabb.Mennyivel szabadabb egy nõ,ott ahol hagyomány szerint a családban férfi parancsol?

  #85017 Hozzászólás

  fatima

  kata

  Az egyedül normalis nö itt Kata. En muszlima vagyok perzsiabol.IRAN. De aki az a kultura szereti menjen oda. Hogy az arab ferfi nem alat? biztos…
  En latom szomszed iraqi fiu felesege magyar lany es naponta veri veresre meg terhes is. Hogy mondja aki nem muszlima az mind kurva. neki felesege takarja magat nem erkölcstelen. van neki kendö is. teszi mindent ferje miatt. az meg alat.Es majdnem minden feri olyan iranba is. Nem Quran baj vagy vallas. Iszlam mondja a nö kell becsulni-de senkit nem erdekel. A legtöbb muszlim nem figyel Quran.Es eskuszik hamisan Quran Biblia vagy Zamora.Megy sexbar pedig az nem lehet iszlam es alkohol is tilos. csak megnezned mennyi reszeg arabot latni.Minden muszlim hizeleg de csak mig fekszel neki utanna meg mar leszel kurva.mindegy hogy felesegül megyel hozza vagy gyerek van.99 % rossz ember.Biztos van jo is csak en nem latni meg az.

  Köszönöm

  #85016 Hozzászólás

  KK1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Az osztonokrol

  Az osztonokrol pedig annyit, valoban problema harmadik vilagbeli orszagokban, hogy a fedetlen noi test latvanyahoz nincsenek hozzaszokva a helyi ferfiak es kurvanak tekintenek minden not, aki kiteszi a husboltot.
  Nem szabad ezt ilyen gyorsan elitelni, egyszeru kulturalis kulonbseg. Magyarorszag peldaul konzervativabb mint Anglia vagy irorszag, es en kifejezetten ledobbentem, amikor ottjartamkor a helyi lanyok kipakoltak a husboltot.
  Magyar izlesemnek olyba tunt, hogy Kurvakkal van dolgom, pedig egyszeruen csak normalisnak szamit arrafele az az oltozkodes ami nalunk mar kurvalkodasnak szamit. Igy tehat ertem az arabok (indiaiak, pakisztaniak, stb) miert asszocialnak egybol a kurvakra ha egy az o szempontjaik szerint lengen oltozott holgyet latnak. Egyetertek az elottem szolokkal, hogy alkamalzkodni kell a helyi szokasokhoz es kesz.
  Angol turista lanyok peldaul gyakran kerulnek kellemetlen helyzetbe amiatt, hogy felig kilogo mellekkel es picsaig ero miniszoknyaban akarnak bemenni egy templomba vagy ne adj isten mecsetbe. Meg fel is haborodnak, ha valaki be akarja oket takarni, mielott bemennenek a templomba. Egyszeruen nem ertik, mi ebben a tiszteletlen. Ehhez hozzatartozik, hogy a 18-dik szazadban PL szokas volt az arisztokrata holgyeknek egyik melluket kilogatni a ruhabol. Utana is a mindent mutato dekoltazs volt a divat. Tehat itt megint kulturalis kulonbsegekrol van szo. Mig mi a strandon nem utkozunk meg ha felmeztelen lanyokat latunk, egy muzulman orszagban ez olyan hatast keltene, minta egy no teljesen meztelenul maszturbalna egy nagy vibratorral a tengerparton.
  Vagy ott van a csokolozas kerdese. Magyarorszagon szerintem gusztustalan szokas, hogy a parok nyilvanosan szivjak ki egymas agyvelejet az arcuregen keresztul es meg kergetozo nyelveket is lathatunk. Irorszagban, vagy legujabban szingapurban soha nem talalkoztam ilyennel. A strandon meg olyat is lattam Magyarorszagon, hogy ket felmeztelen par egymasom fekve csokolozott, simogatasokkal es az agyban szokasos csipomozgasokkal megtuzdelve. Abszolut elfogadhatatlan! Ilyenert mas orszagokban kovezes jar… Persze meg kell talalni az arany kozeputat!

  #85015 Hozzászólás

  KK1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Fejkendo

  Hidzsab-nak mondjak, ugye?
  Szemely szerint nem ertem miert ne hordhatna egy no fejkendo-t ha ugy tartja kedve. Abszolut tevhit, hogy ez muszlim szokas, nalunk se megy ki falun egyetlen nenike sem az utcara fejkendo nelkul (hajadonfovel!). Nagymamamat egyszer sem lattam fejkendo nelkul pedig evangelikus volt a lelkem, nem muszlim. Tolunk keletebbre (ukrajna, romania) meg ma is hordjak a fiatal kereszteny nok, ha meghazasodtak, ezzel jelezve hogy mar foglaltak, igy nem nyomulnak rajuk a remenyteli udvarlok. Szerepe az iszlam vilagban ugyanez, jelzi a feriak fele, hogy a holgy nem konnyuveru, vagy hazas, vagy pedig az apjatol kell megkerni a kezet, ha meg nem az. Kalandra nem kaphato.
  A Burkha teljesen mas szerintem, az tenyleg lealacsonyitja a noket, az arcot takaro, de a szemet szabadon hagyo valtozat talan hatareset.
  Most jottem vissza Malajziabol, es a legtobb Muszlim no fejkendot hord, de arcat szabadon hagyja. Ha nekik ez igy jo, engem ugyan nem zavar. Azert szemely szerint sokkal jobban tetszett a Malaj-Kinai lanyok miniszoknyas, magassarkus egyenruhaja, ok meg igy hivjak fel magukra a figyelmet! Szerintem legyunk toleransak es ne akarjuk mar eloirni, hogy ki mit hordjon, mint a kommunistak tettek anno. Ennyi szemelyes szabadsag talan mar mindenkinek jar.

  #85014 Hozzászólás

  Doki

  ösztönök

  Az ember ösztöneit nem lehet visszafogni, mivel még nagyon erösek. Itt a leplek és a nök eltakarása nem használ! Alig néhány tízezer éve emelkedett ki az állatvilágból. A világ legcsodálatosabb fajtája. Igazi csodalény! Hihetetlen tempóban fejlödik és elöbb-utóbb a teljes univerzumban el fog terjedni.

  #85013 Hozzászólás

  balazs

  meg valami!

  Sokszor elhangzott, hogy az arab ferfiak elol azert kell eltakarni a noket, mert igy “a ferfiosztoneik nem indulnak be”.
  Szerintem azert vagyunk EMBEREK, mert tudjuk befolyasolni, es tudunk uralkodni az osztoneink felett. Az arabok egy masik, kezdetlegesebb faj lenne, ahol ez meg nem mukodik?
  Nekem is van egy baratnom, akivel ki tudjuk elni ugyanazokat az osztonoket, amelyek miatt a magyar nok elvagyodnak az iszlam vilagba. En is szeretem alaposan “leuralni”, es NAGYON nonek nezni a baratnomet. De van egy hatalmas kulonbseg! Ez az o beleegyezesevel tortenik! Nem kell hozza semmilyen allami, szocialis, es tarsadalmi nyomas, hogy ezt tegye. Es oszinten, nekem nem is kellene egy rabszolga partner, aki csak tarsadalmi nyomas hatasara fekszik le velem. Ez sertene a hiusagomat is. Szoval, ki lehet elni az osi osztonoket, de nalunk az alap az egyenrangu partneri viszony!

  #85012 Hozzászólás

  balazs

  lanyok, asszonyok !

  Kellemes elvezetet a szolgasaghoz, es alavetettseghez a kozel keleten! Ja, es elvezetes nuni-csonkitast!
  Szamomra teljesen erthetetlen, hogy felnott, szellemileg fejlett magyar lanyok ONKENT valasztjak a szolgasagot, alavetettseget, mikozben a 20-ik szazadban mar kinnal, verrel kiharcoltak a noi egyenjogusagot az elodjeik!
  Timi!
  Megnyugtato, hog meg vannak normalisan gondolkodo nok is!

  http://www.amnesty.hu/content.php?oldal1=5&oldal2=43&oldal3=17

  #85011 Hozzászólás

  timi

  a “vilagi” torokorszagrol

  Mas:

  “Az Amnesty International jelentése

  Törökország: Családon belüli Erõszak

  A török nõk családon belüli bántalmazásáról készült jelentésében az AI beszámolt arról, hogy Törökországban a nõk csaknem felét saját családtagjaik verik, megerõszakolják, öngyilkosságra kényszerítik, sõt, a meggyilkolásuktól sem riadnak vissza. Némely erõszakos cselekmény a hagyományokban gyökerezik. Ilyen például a “becsületbeli bûntett”, amikor a “hagyományok ellen vétõ”, a család “szokásait megsértõ”, a közösség által megbélyegezett nõket megbüntetik, s ilyen a gyakran fiatalkorúakra is ráerõszakolt kényszerházasság. Gyakoriak a nõk ellen saját családtagjaik által elkövetett – sokszor öngyilkosságnak álcázott – gyilkosságok. A nõk elleni erõszak a törvényhozás, a kormány és a helyi vezetõk hallgatólagos beleegyezésével, sõt, helyeslésével történik. A hatóságok csak ritkán indítanak vizsgálatot a tettlegességek, gyilkosságok, öngyilkosságnak látszó bûnügyek felderítésére.”

  http://europainok.uw.hu/html/amnesty_international.html

  #85010 Hozzászólás

  timi

  az arnyoldalakrol !

  T. forumozok!
  Bar meg nem jartam iszlam orszagban, de sok arabot ismerek, es sokat olvastam a temarol:
  http://europainok.uw.hu/html/nok_es_az_iszlam.html

  #85009 Hozzászólás

  rúmi

  konferencia

  A Hanif Iszlám Kulturális Alapítvány szeretettel meghív Téged a

  *** A Szív könnyei ***

  címû, saját rendezésû konferenciájára, melynek
  témája az Iszlám vallás, annak spirituális
  tudománya és mûvészete: a Szúfizmus, valamint
  Dzseláleddín Rúmi, a híres szúfi és költõ
  bölcsessége és tanításai, akire 800 évvel
  ezelõtti születése alkalmából emlékezünk.

  Idõpont: 2007. március 10. szombat, 10-15 óra
  Helyszín: Magyarok Háza, 2. emelet, Bolyai terem
  (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.)

  A konferencia programja:


  – Három elõadás, melyek témája:
  1. A Barátság jelentése Rúmi és
  mestere, Samsz kapcsolatának nyomán
  2. A Mesznevi üzenete –
  Történetek Rúmi leghíresebb spritiuális költeményébõl
  3. A szúfizmus jelentõsége a nyugati ember
  számára

  – Kerekasztal beszélgetés
  – Meglepetés

  A konferencián továbbá bemutatjuk a konferencia
  témájának alapjául is szolgáló, alapítványunk
  által fordított és annak gondozásában megjelenõ ÚJ könyvet,
  ‘Osman Nuri Topbas: A szív könnyei’ címmel.

  A rendezvényre INGYENES a belépés.
  További információk: http://www.hanif.hu/rumi

  Üdvözlettel,
  HANIF Iszlám Kulturális Alapítvány
  http://www.hanif.hu

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 54
Hozzászólás: nõk az iszlámban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.