nyelvvizsga az EU-ban

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem nyelvvizsga az EU-ban

 • Indította
  Témakör
 • #23430 Hozzászólás

  orsi

  Tudna nekem valaki információt adni arról, hogy az EU belépésünket követõen nem változik a nyelvvizsgák állami elismerése?

  Nekem francia (DELF) nemzetközi nyelvvizsgám van, és ahhoz, hogy az állami szférában elismerjék, honosítanom kell. Vagyis kell írnom egy magyar-francia fordítást (ez idõ+pénz+fáradság). Ez nem diszkriminatív? Van egy francia Oktatási Minisztériumi pecsét a nyelvvizsgámon. Ez nem tanúsítja, hogy felmérték a tudásomat?

  Nincs valami EU ajánlás erre?

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #273701 Hozzászólás

  orsi

  báránynak

  Csak az a baj, hogy én azt az idõt nem tudom kivárni, nekem most kellene papír.

  Ami furcsa: a NYAK (Nyelvvizsga Akkreditációs Kp) az Alliance Francaise nyelvvizsgáját elismeri, arra honosítás nélkül kiad magyar papírt.

  #273700 Hozzászólás

  bárány

  Ezen

  én nagyon csodálkozok, mert az Eu-ban simán elismerik a Delf-et.
  Lehet hogy csak idö kérdése, mikor lesz ez így nálunk is. (pl.az EU-ban általában nem is kell fordíttatni ha angol, német, vagy francia nyelven vannak a papirosaid)

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: nyelvvizsga az EU-ban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.