Nyugat-Afrikai útinapló

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Nyugat-Afrikai útinapló

14 hozzászólás megtekintése - 1-14 / 14
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #79631 Hozzászólás

  Labella
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  OésT-nek

  sziasztok, mi is február közepére tervezzük az utunkat Maliba (ismét).
  Nem tudnánk errõl beszélni e-mailben?

  #79630 Hozzászólás

  Labella

  Ghanai vízum

  Entz Boldizsárt kell megkeresni, õ a tiszteletbeli konzul (vagy valami hasonló) valahol az Arany János utca (Bp.) elején van a konzulátus – nagyon segítõkész ember.

  #79629 Hozzászólás

  Labellához

  Szia Labella!

  És a ghánai vízumot hogy a legegyszerûbb (és leggyorsabb) beszerezni?

  Köszi:
  Robi

  #79628 Hozzászólás

  klem

  Mali

  Lesz, vagy van máris valaki Maliban január közepén, közepéig? (mert mi leszünk, ha Isten is úgy akarja…) Vannak friss hírek? Minden infomorzsa érdekel, pl. a dogonokat hogyan lehetne gyorsan, hatékonyan meglátni, kell-e gájd, vagy ott is el lehet találni mindenhova? feltétlenül meg kell tanulni a bambarát?
  Kösz a tanácsokat.

  #79627 Hozzászólás

  Labella

  Kiss Elemérnek

  Mi a francia nagykövetségen próbálkoztunk (az itthonin): szó szerint lyukat beszéltünk a hasukba, hogy adják már meg (és franciául, meg angolul is megírtuk), az volt a szerencsénk, hogy mi már jártunk egyszer ott – de akkor ghánában szereztük be a vízumot, így megkaptuk – kb egy hét alatt

  #79626 Hozzászólás

  OésT

  vízum Maliba?

  sziasztok!
  mi februárra tervezünk egy kb. 2 hetes túrát Maliba (egyénileg).
  a tapasztalataktól kérdeznénk, hogyan lehetséges itthonról a vízumügyintézés? (azt olvastuk, hogy nem lehetséges a határon a gyorsított eljárással vízumhoz jutás)
  elõre is köszi!
  O+T

  #79625 Hozzászólás

  Kiss Elemér
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  vízum?

  Mennyi idõ alatt kaptatok Burkina Fasoi vízumot?

  #79624 Hozzászólás

  hestia

  hasznalati leiras a civilizaciohoz

  Dakhla utan kutakodva jutottam az utileirasod oldalara. Vegigolvastam. Nagyon kellemes vasarnap delutant szereztel vele. Hasonlo kalandokat kivanva, udv minden Afrika utazonak.

  #79623 Hozzászólás

  András1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Bamako – Mali most jöttem vissza

  Én a héten jöttem vissza Maliból. A Budapest-Bamako túra elõkészületein dolgoztam egy picit. Ha érdekel valakit itt vannak a képeim.

  http://www.budapestbamako.org/fotovideo.phtml

  #79622 Hozzászólás

  Azért jó, is

  Szia Troppauer!

  Vegyes érzelmekkel olvastam a leírásodat.
  Én kb. 10 éve jutottam el Casablancából Szenegálig, de a leírásod alapján mintha nem minden helyen utazunk volna egyazon országban. Persze az eltelt idõ alatt történhettek változások is (pl. amint írod megépült a Noadhibou-Nouakchott autóút, amirõl akkoriban még csak szóbeszéd keringett), de ekkorák??? Nem tom…?
  (Állítólag az utóbbi három évben, mióta nem jártam Rómában, azt a várost is erõsen beszennyezték a koldusok. Nem akartam elhinni, de hitelesnek tûnõ forrásból értesültem róla. Direkt nem írom melyik népcsoportot emlegették a koldulással kapcsolatban. Te is írsz róluk és a történetek hihetõnek hangzanak, no de mégsme elsõ kézbõl az infó.., és ha elsõ kézbõl lenne, akkor is… Erre van egy történetem, de ez messzire vezetne…
  Visszatérve az eredeti témához…, lehet, hogy Afrika nyugati zugában is ekkora változások voltak???
  Nem tisztem, hogy lektoráljam és kijavítsam az írásodat, de szerintem jól tennéd, ha megfogadnád saját ígéretedet és javítgatnál egy csöppet a kéziraton. Nem csak az elírások, nem egészen korrekt (én legalább is másképpen tapasztaltam és akkorát mégsem változik a világ ennyi idõ alatt) információk miatt. Inkább, fõleg a sok és elhamarkodott sommás vélemény és általánosítás miatt, ami nem túl szerencsés dolog a te helyzetedben (azt hiszem).
  Egyébként néha jókat mosolyogtam, amikor egy-egy ismerõs szituációra ráismertem, jellegzetes reakció kibukkant a történetekbõl.
  Ha érdekel az én verzióm errõl az útról, keresd a http://www.aurigaregi.fw.hu/adventure_index.htm
  környékén. Remélem még elérhetõ, rég nem foglalkoztam már vele.

  Üdvözlettel: SzeFe

  #79621 Hozzászólás

  Dalma

  holnap

  holnap indulok Bamakoba. van 6 honapom Nyugat Afrikara!!!! :))))))))))))) nagy puszi Mindenkinek!!

  #79620 Hozzászólás

  Dave

  Jók vagytok!

  Jó látni, hogy vannak ilyen kalandvágyó emberek.Így tovább hátizsákotfel és irány Afrika, Ázsia stb…

  #79619 Hozzászólás

  Labella
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Nyugat-Afrika

  Szia, örülök, hogy vannak még rajtunk kívül, akik nyugat-afrikai utazást vállalnak egyénileg. Két éve voltunk elõször fekete afrikában, Ghánában egy hónapot, idén pedig Burkina és Mali következett (pont fordítva mentünk mint te.) Jövõre tervezzük Nigert és/vagy Szenegált.
  Ouagaban nem voltál a Zaka nevû zenés-evõs helyen? Remek. Gorom-Goromot láttad? Kétszer próbáltunk eljutni, de egyszer nem fértünk fel a buszra, másodszor meg az út 3/4-énél elromlott. Mi Bamakót kihagytuk, pont azért. Maliban sajna a malária miatt kiesett 4 napunk, és alig volt idõnk az országra, de amit láttunk az csodás.
  A nyelvhasználat volt a legrosszabb élményünk – mind a franciának, mind az angolnak mondott nyelvvel meggyûlt a bajunk. Bár az ott élõ angol lányok is panaszkodnak, úgyhogy mi meg sem mukkanhatunk :)))
  Mi könyvet tervezünk, ha bejártuk az egész térséget.

  #79618 Hozzászólás

  KZsolt

  Ez nem semmi!!!

  Szia Troppauer,

  Örülök, hogy vannak olyan emberek, akik úgy gondolkodnak, mint én!!!
  Mindenkinek csak ajánlani tudom az oldalt!

  Üdv Zsolt

14 hozzászólás megtekintése - 1-14 / 14
Hozzászólás: Nyugat-Afrikai útinapló
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.