nyugat-francia partvidék

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa nyugat-francia partvidék

 • Indította
  Témakör
 • #14312 Hozzászólás

  viki

  Sziasztok!
  Franciaország nyugati partvidékén van lehetõség a strandolásra? Milyen helyeket érdemes azon a vidéken meglátogatni?

  Köszi

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #152433 Hozzászólás

  Péter

  Margaux

  Elnézést, ha kicsit eltér a tárgytól, de ahogy látom otthon vagytok Franciaországban: Margaux-ban (Medoc) ismertek-e általatok próbált, megbízható szállást?

  #152432 Hozzászólás

  KÁkos

  Áginak igaza van,

  csak szerintem Bretagne, Normandia nem igazán fürdésre való ! Alapvetõen nagyon fúj a szél, a víz hideg és felkavart a hullámzás miatt.
  Mi Carnak felett Plouharne mellett kempingeztünk, majd a Pte du Raz csúcstól 500 méterre. Nyáron is elkél a télisapka a szél miatt, pedig végig sûtött a nap ! Az északi part szinte kellemesebb ( Caen felett a Baine de Seine öböl ). La Rochelle alatt már jobb, itt Bordeaux magasságában kempingeztünk a parton és fõl-le mászkáltunk, fürödtünk, majd lementünk San Sebastian alá ( Zarautz ) és Biarritz és Bilabao között strandoltunk, nézelõdtünk. A Golfo de Gascogne öböl pedig már nagyon kellemes, hatalmas hullámok vannak, meleg a szél, a víz és a homok szerkezete miatt csodálatosan tiszta. Bele lehet látni a közelgõ hullámba.

  #152431 Hozzászólás

  Ági

  Vikinek

  Nagyon klassz a nyugati partvidék, különösen Bretagne. Van rengeteg jó hely, pl. La Baule, ahol 4 km hosszú homokos tengerpart van, de Carnac környéke is nyerõ, ráadásul ott még történelmi látnivaló is van (dolmenek).
  Ezenkívül a különbözõ félszigetek, szigetek is gyönyörûek (pl. a Quiberon félsziget vagy az Ile de Ré vagy a Belle Ile)Ha eldöntötted, merre akarsz menni, talán több infót is tudok adni.

  #152430 Hozzászólás

  viki

  köszi

  Nyitott vagyok egyelõre, most tájékozódom, arra megyek, amerre érdemes.

  #152429 Hozzászólás

  Andi

  Vikinek..

  Pontosabban hova szeretnel menni? Van egy Berck nevu varos,eleg olcso volt a szallas tavaly nyaron..20euro..nem egy luxus,de tiszta,rendes hely..ja, es homokos a plage..nem egy hatrany..:)

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: nyugat-francia partvidék
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.