olajfestmények fotózása

Kezdőlap utazas.com Fórum Fotó olajfestmények fotózása

 • Indította
  Témakör
 • #5866 Hozzászólás

  zsocsi

  Van valakinek ebben tapasztalata – milyen távolság, fény, szûrõ, film stb. igényeltetik?
  Próbálkoztam a dologgal, és nagyon bénán néz ki az eredmény, elsõsorban mert a felület érdessége túlságosan visszajön. A tükrözõdésen meg nem sokat segített a polár szûrõ.

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #105063 Hozzászólás

  zsocsi

  köszi…

  …a választ, ez elég komplikáltnak hangzik!

  #105062 Hozzászólás

  kbalazs

  festmény repró

  Objektív: normáltól kis tele tartományig. Világítás: az alap a két egyforma lámpa két oldalt, kb. 45 %-ból szimmetrikusan, a képekkel egy magasságban. Olyan távolságban elhelyezve, hogy egyenletesen bevilágítsák a kép teljes felületét. Ezt érdemes kimérni, mert szemmel nehezen látható. Film: alacsony érzékenységû és – a világításhoz használt lámpa miatt – ideális esetben mûfény film vagy napfény filmnél szinhõmérséklet módosító szûrõ. Ha van rá lehetõség, vedd ki az üveget a képek elõl a fotózáshoz. Polár szûrûvel nem lehet kiszûrni a tükrözõdést ebbõl a szögbõl (kép közepére merõleges gépállás). Ha a lámpák csillognak be, akkor mozgasd azokat úgy, hogy eltünjön a csillogás. Az itt leírt beállításnál ezen kívül csak valami mögötted levõ tárgy, pl. ablak csilloghat be, azt takard ki. Fénymérés, expozició: beesõ fény mérj, vagy ha nincs külön fénymérõd, akkor 18%-os szürke felületre mérj. Jó ha csinálsz expozició sorozatot (diánál mindenképp, három felvétel 1/2 értékenként). 8-11 körüli blendét válassz, vagy azt, ahol az adott objektív a legjobb képet adja.

  #105061 Hozzászólás

  Ahmet

  REpro

  Úgy tudom, hogy van kimondottan reprodukciókhoz hangolt film, de nem láttam még ilyet, bár nem is kerestem.
  Érdességen meg talán a megvilágítással lehetne segíteni.

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: olajfestmények fotózása
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.