Olasz körút – hogyan?

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Olasz körút – hogyan?

 • Indította
  Témakör
 • #10837 Hozzászólás

  Sopa

  Sziasztok,
  2-3 hetes olasz körutat tervezünk, tapasztalatok érdekelnének.
  Pl. szállást jó elõre foglalni, vagy találunk útközben bárhol szabad szobát?
  A tömeget el szeretnénk kerülni, ezért titkos, eldugott, szép helyek (is) érdekelnének, amik a legtöbb útikönyvbõl hiányoznak. Hátha tud vki tippeket adni.
  Már nézegettem az olaszország.lap.hu-t is, de ott tömérdek az infó és nehéz válogatni.
  Elõre is köszi
  Sopa

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #134387 Hozzászólás

  TÍmea

  Kérdés

  Van- e olyan oldal ahol magyar nyelven utánanézhetek az Olasz autópálya díjaknak?

  #134386 Hozzászólás

  Jóskapista

  Hát, én egy kicsit meglepõdtem magamat…

  Ma hajnalban jöttünk haza asszonnyal 1o napos észak-olaszországi autós körutunkról.

  Hát, annyit mondhatok, hogy ilyen k.sokba kerülõ nyaralásunk még nem volt, pedig voltam már egypár helyen, azt elárulom. Az ország, a mûemlékek felejthetetlenek, az emberek viszont inkább lehúzósak voltak. És az árak!!! Hát horror. Nem lehet jól lakni 1o-12 ezer ft alatt, az autópályákat meg el kell kerülni ha lehet, mert mi pl. a 1o nap alatt megtett kb. 3ooo km-re kifizettük autópályadíjban az itthoni éves matrica árát.

  Szóval arcátlan árakon van minden fontos dolog. A belépõk, a kaja, az autópályadíj, az üzemanyag… Cipõt, ruhát nem vettünk, de az mintha olcsóbbnak tûnt volna, mint itthon. Minden más kb. a duplája jó esetben…

  Az persze igaz, hogy én a kevésbé költséges egyhelyben letöltött olasz nyaralásokhoz voltam szokva eddig ( 1o nap Grado meg hasonlók ) de ez a körutazásos dolog valóban súlyos a pénztárcára nézve.
  Persze újra megtenném, mert felejthetetlen, akkor is, ha nem olcsó. Nekem egyébként még az olaszok is panaszkodtak, hogy az euro zóna miatt mindennek kétszeresére ment az ára, de hát én ezzel nem voltam kisegítve…

  Felejthetetlen volt a nyaralásunk, de Olaszországnak leginkább az a része, ami régrõl maradt, nem pedig az, amit a mai olaszok hoztak létre…
  Szemetet például egyáltalán nem szednek, csak belépõt. De azt mindenhol. Ahol nem szedhetnek, mert pl. egy templom, ott meg nem engednek be, amíg nem adakozol. Kb. egy belépõnyit… ( pl. Rómában a kapucinus “csont templom” )

  A sok esetben idióta hozzáállásuk jellegzetes példája volt a süteményes sztorink, ami ha nem veünk történik meg, el nem hinném senkinek. A cukrászdában egy szelet torta 1 euro 6o cent volt. ( 8 szelet ugyebár 12.8o euró ) A 8 szeletbõl álló, ugyanilyen, de felvágatlan, komplett tortát 22 euróért lehetett volna megvenni.. Én nem értettem. Mondtam az eladónak, hogy amennyiben felszeleteli, akkor miért lesz olcsóbb???!!! Õ csak a vállát vonogatta.

  Bravo Italia…

  #134385 Hozzászólás

  Sopa

  Helló Tramp

  Helló Tramp,
  elküldöd légyszí az infókat, segítséget, egyebet a mailcímemre: selvero@freemail.hu ? Nagy segítség lenne.
  köszönöm elõre is.
  Szia
  Sopa

  #134384 Hozzászólás

  Sopa

  Helló Tramp

  Helló Tramp,
  elküldöd légyszí az infókat, segítséget, egyebet a mailcímemre? Nagy segítség lenne.
  köszönöm elõre is.
  Szia
  Sopa

  #134383 Hozzászólás

  Francia,Olasz

  Gyerekek már sokszor próbáltam nektek válaszolni, de úgy néz ki valamit mindég elrontok, mert nem jelenik meg a válaszom.
  Ha most bejön, akkor írok, ha nem annyi.
  Jó útat
  Tramp

  #134382 Hozzászólás

  Sopa

  Köszi

  Megköszönném, ha el tudnád küldeni: selvero@freemail.hu a címem.

  #134381 Hozzászólás

  Gargamel

  Útvonal

  Hello!

  Mi július 24-augusztus 8 környékén megyünk egy autós túrára. A terv: Garda-tó, Genova, Monaco, St. Tropez, Pisa, Firenze, San Marino, Velence nagyjából.
  Utána tudok mit mondani. :-) Én fõleg az Indexes fórumokból meg a wikitravel.org-ról szedtem infokat, szállást nem foglaltunk elõre a program rugalmassága miatt…meg csórózunk, kempingezünk, ahol lehet. Most állítok össze egy gagyi Excel fájlt a látnivalókról nagyjából…ha érdekel, elküldöm.

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: Olasz körút – hogyan?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.