Olasz riviéra

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Olasz riviéra

 • Indította
  Témakör
 • #13145 Hozzászólás

  Sarina

  Sziasztok! Aki nyaralt már az olasz Riviérán, Pietra Ligure környékén, vagy Genovában szívesen venném ha írna tapasztalatairól. Állítólag nagyon szép környék.

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #147456 Hozzászólás

  Mónika3
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sarinának!

  Sziasztok!

  Most tértem vissza erre a fórumra, mást keresve! Bocsi, hogy nem írtam meg az élménybeszámolót, most megteszem!

  Szóval Ausztirán keresztül a Brenner hágón léptük át az Olasz határt, igazán fáradtak voltunk, ezért kerestünk szállást, Bolzano mellett egy kis hegyi faluban találtunk magánszállást, nem volt elsõ osztályú de nagyon hangulatos, egy éjszakára aludni tökéletes, a fennt a hegyen egy szõlõ ültetvény közepén volt, de gyönyörû kilátás nyílt a környékre 45 euro volt négy személyre reggelivel! Aztán tovább utaztunk a Genovai öbölbe a szállásunk San Bartalomeo al Mare volt! Az út a tengerparton csodálatos, színes házak a sziklákon, minden virágos, rengeteg alagút, és a út végig kígyózik a tengerpart mellett, igazán filmbe illõ látvány!
  Tengerpart: aki a “strand szerelmese” az itt nem találja meg amit keres mert a strandok mindenhol kavicsosak, hirtelen mélyül, a víz eléggé veszélyes fõleg kisgyerekekkel, de a látvány ezt a kis negatív élményt kárpótolja!
  Árak: mivel az “olasz riviéra”, ezért magasabbak, mint pl Bibiónéba, sõt eléggé drágák, de ha nyaralni megy az ember, egyszer egy évben megengedheti magának!

  Voltunk San Remo-ba, szerintem csodaszép város, Ó városi részt teljesen bejártuk gyalok, aztán láttuk a Casinót, sõt a fõ utcán magyarok által üzemeltett kávéházban ebédeltünk, nagyon kedvesek voltak, a hölgy Szegedrõl került oda, és az éttermet Õ üzemelteti az édesanyjával! Õ is nagyon örült, hogy magyarok tértek be hozzá!

  Monaco-Monte Carlo: Aki az olasz riviérára vagy a környékére utazik ki ne hagyja. Csodaszép. Mi nem indultunk neki autóval, hanem a szállásunkon lévõ egyik utazási irodába fizettünk be egy napos kirándulásra, volt idegenvezetõ, angolul olaszul, németül beszélt, de ha nem is mindent értettünk, legalább a legnevezetesebb helyeket bejártuk, királyi palota, õrség váltás, óceánográfiai múzeum, jacht kikötõ, a hercegi csalás, vagyis pontosabban a monaco-i autó gyûjteményt, és Monte Carlo-t láttuk, mind nagyon nagy élmény volt, igazi emlék számunkra Monaco-Monte Carlo, a busz végig ment azon az útvonaoln amerre a Forma-1-es futamot rendezik, szóval érdemes megnézni!
  Ha valaki az olasz riviérára megy és nem szeretne autóval ismeretlenül útnak indulni a környék nevezetességeit felvedezni a következõt tanácsolom, nyugodtan vegye igénybe a parti szerpentinen közlekedõ kb.50-60 km hosszan fél óránként mûködõ buszjáratot, bárhol leszálhat, bárhol felszálhat, és a hatalmas forgalomba, a szûk utcákon nem kell izgulnia, merre menjen, hol tud parkolni, a busz bárhová elvitt, mi egy hétig az autókat be sem indítottuk, mindenhová ezzel a buszjárattal mentünk, így jártuk be a környéket!

  Mindenkinek ajánlani tudom, hogy nézze meg a Genovai öblöt és a környékét, mert igazán szép hely!

  Üdv. mindenkinek!

  Mónika

  #147455 Hozzászólás

  Sarina

  Mónikának

  Milyen volt, igértél beszámolót, de nem írtál?!

  #147454 Hozzászólás

  deni
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Olasz riv

  Szia Móni ! Ha még nem késõ tennék pár megjegyzést. Villahnál átmenni olaszba nagyon szép az út.Az olasz autópályáktól viszont óvakodj, ha jól számoltam általában 1Euró/10Km (változó) /Trieszt felõl mentem át a fr riviérára 15000 Ft/.Igaz sokkal gyorsabbanérsz célba ,kivéve ha nem kerülsz dugóba,mert az minimum 1- 1,5 óra Amennyiben tankolni kell a disel 1,145 -1,185 Genovában szerintem nem érdemes megállni (ami szép az SAVONA,VENTIMILLA(határ),(a város NY végén parkba gyerekeket vinni)Fr-ba MONACO ,NICA,CANES , ha kocsival mentek a tengerparton két út van odafelé az alsón, visszafelé a felsõn (cornich)menjetek gyönyörû (nem autópálya)A strandok egymás mellett váltakozva vannak (szabad-fizetõ),ha strandolni akartok tanácsolom, hogy már6-7,30 órakor parkoljatok a strand közelébe amit kinéztetek, mert késõbb lehetetlennek tûnik . Jó nyaralást!!!!!

  #147453 Hozzászólás

  Mónika3
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szia Tamin, és Sarina!

  Mindkettõtöknek nagyon köszönöm a választ, rengeteg hasznos információt tartalmaz a számunkra, ha hazajöttem majd leírom az élményeket!

  #147452 Hozzászólás

  Sarina

  Mónikának

  Szia! Megpróbálok sorban mindenre némi választ adni, közel sem lesz kielégítõ. Mi este indultunk ittohonról Tarvisiónál léptük át az olasz határt és autópályán Milánó felé vettük az irányt. Reggelre értünk oda, ott egy kis városnézést iktattunk be és úgy utaztunk tovább. Tehát mi tranzitszállást nem vettünk igénybe. Persze így nagyon hosszú és hát fárasztó is az út, de kibírtuk. Genova felé és Genova után a part mentén a délelõtti órákban valóban nagy a forgalom, a lépésben haladás sem ritka.Nekünk szerencsénk volt, mert már délután mentünk arra, így a turnusváltást tulajdonképpen elkerültük. Más alkalommal viszont, mikor délelõtt arra jártunk, bizony nagyon be volt dugulva – ismét szerencsénkre a másik oldal. Franciaországban máshol nem voltunk, mint írtam, mi a tengerparti pihenést részesítettük elõnyben. A strandszervíz nem volt kötelezõ, használhattuk a saját napernyõnket, persze voltak fizetõ strandok is szép számmal.Az igazság az, hogy mi önellátással oldottuk meg az étkezést, igazából étterembe nem jártunk, de a kiírások alapján is nagyon különbözõk voltak az árak, Bibionéval összehasonlítva nem sokkal drágábbak. Itt is voltak kedvezõbb árak is, a bérbõl és fizetésbõl élõknek azért nem túl kedvezõ – érted, mire gondolok. Pl. egy pizza ára 4-10 euró között mozgott, egy lasangne 6-8 euró. Az árakon felül 10-15 % szervizdíjat felszámolnak, de ezt biztosan Te is tudod.Pisába látogattunk el, ott a belépõk: kombinált jegyeket lehet venni, attól függ mit szeretnél megnézni. Pl. a ferde torony 15 E/fõ, a katedrális+ egy múzeum( jó nagy) 6 euró/fõ. De van más variáció is.Milánói dóm gyalog 4 euró. lifttel 6 euró ha fel akarsz menni a gyönyörû kilátást megnézni. (mellesleg szerintem nem szabad kihagyni)Maga a dóm ingyenes. Hát ennyit tudtam, ha esetleg akad még kérdésed amire tudok válaszolni, nagyon szívesen megteszem.

  #147451 Hozzászólás

  tamin

  Mónikának

  Szia! Voltam már többször az Olasz riviérán. Az odautazásról annyit, hogy szerintem szebb a Brenner hágó felõl menni. Mi úgy mentünk, hogy Villachnál tovább mentünk a A2-n Spittal-ig és ott fordultunk Olaszország felé. A Drau folyó mellett haladtunk a B100/E66 útvonalon egészen Bressanone-ig, itt mentünk rá az A22-es autópályára. Az útközbeni szállással az a helyzet, hogy spóroltunk, mert még a Garda tó elõtt egy nagyobb autópálya-parkolóban aludtunk az autóban (ketten voltunk). Ez az útszakasz szerintem szebb, mint a Tarvisio felé vezetõ, igaz hosszabb és lassab is némileg, viszont igen magas hegyek között vezet az út, ami páratlan látvány.
  Szállást a Garda tó környékén 1 éjszakára olcsót nem biztos, hogy találtok, mivel fõszezonban mentek. Talán a kempinggel próbálkozzatok. Mi kb. péntek de. 9-10 órakor indultunk és laza tempóval sötétedésre értünk a Garda tó közelébe, igaz sokat megálltunk nézelõdni. Másnap kb. 10-11 óra környékén, ha elindultok, délután 4-re odaértek San Bartolomeo-ba, de Genova után ne menjetek fõútvonalon, mert lassan fogtok haladni, tehát szigorúan autópálya! A parti út nagyon szép, de ezt inkább halasszátok késõbbre, ha már kipihentétek magatokat. A strandokról : általában fizetõsek ( 18-20 euro/nap 2 fõre), de ha nem veszel igénybe napernyõt, ágyat akkor nem kell fizetni (legalábbis mi bementünk és nem is szóltak). Saját napernyõt szerintem nem vihetsz be. Ennél van egy jobb ötletem : nekem nagyon tetszik Olaszország, de az olasz strandok nem (homokkal vannak leszórva). Sokkal jobb a Francia. 50km-re van a határ, Menton-ban ingyenes a strand, aprókavicsos, ezért nem keveri fel a homokot a víz.
  A látnivalókról : mi Imperia-ban szoktunk megszállni, innen szoktunk kirándulni a környezõ hegyekbe. Ha valaki nyugalomra vágyik érdemes megnézni a kis olasz hegyi falvakat. Állítólag érdemes megnézni Dolceacqua-t (Ventimiglia mellett van, idén megnézzük). Nagyon szeretjük Imperia belvárosát, sokat sétáltunk itt nyaralásunk alatt, bár elég fárasztó, mert hegyen van. San Remo nem nagy szám, de azért kár kihagyni, hiszen úgyis útbaesik Franciaország felé. Itt viszont édemes nem autópályán menni, mert a tengerparti út tényleg nagyon szép. Monaco-t nem szabad kihagyni. Érdemes elmenni a Jardin Exotique-ba (egzotikus kert szép növényekkel, kaktuszokkal, cseppkõbarlanggal és gyönyörû kilátással az egész városra ). Érdemes elmenni a Hercegi palotához és az Óceánográfiai múzeumba. Na meg persze a kaszinót is meg lehet nézni, meg a jachtkikötõt.
  Nizzában elég nagy dugók szoktak lenni, úgyhogy sokat nem láttunk belõle, csak a parton fürödtünk egyet. Az árakról : Olaszországban a tengerparti éttermekben 35-40 euróból jön ki két ember. Ez azt jelenti, hogy pl. 2 pizza 2-3 üveg sör, kávé jön ki belõle. Ha nem szállodába mentek, és fõzni is akartok, a környéken mindenhol van valamilyen supermarket. Nem túl olcsók, de az árak elviselhetõek.
  Hát körülbelül ennyi…

  #147450 Hozzászólás

  Mónika3
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Szia! Nagyon örülök hogy végre egy “élõ” emberrel össze hozott a sors akitõl ha megengeded még kérdeznék! Péntek reggel indulunk szombattól van szállásunk, azonban 16-an vagyunk gyerekekkel, valahol útközben egy éjszakát szeretnénk eltölteni, ti hogyan oldottátok meg?, egyáltalán milyen útvonalon mentetek, mert mi azt tervezzük hogy a Brenner hágón keresztül megyünk Olaszországba. A következõ kérdésem az árak: strandszervíz mennyibe kerül, egyáltalán kötelezõ-e vagy viheted a saját kis napernyõdet a strandra, mert tavaly Bibionéba ezt lehetett. Éttermek árai, belépõ jegyek? Francia országba máshová mentetek -e, mert olvastam a neten hogy a határtól nem messze van egy “Marinaland” is, ahol delfin show, fóka show … errõl te tudsz valamit? Genovától a parton a közlekedés tényleg annyira forgalmas, mert sokan azt írják hogy csak lépésben lehet közlekedni? Elõre is köszi a válaszaidat!

  #147449 Hozzászólás

  Sarina

  Mónikának

  Szia! Már vissza is jöttem a nyaralásból. Szép volt, jó volt. Monacoba nyugodtan bemehetsz autóval. Kb. 1,5-2 euróért lehet parkolni óránként, de van parkolóház is, picivel drágább, de szerintem megéri.Gyönyörû hely. Mi nappal voltunk, állítólag este mégszebb.A mi strandunk kavicsos volt, gyorsan mélyül a tenger. San Remoba is beugrottunk, – õszintén, nem voltam tõle elájulva -. Ahol mi voltunk sokkal szebb település volt. Viszont az egész környék nagyon szép, fedezd fel! Nekem Loano is tetszett, van ott egy kikötõ is.Mi inkább a tengert részesítetük elõnyben.

  #147448 Hozzászólás

  Mónika

  Mi is a jövõ héten indulunk az Olasz riviérára, mi azonban nyugatabbra San Bartolomeo al Mare településre. Szeretnénk elmenni Monaco-ba, San Remo-ba, azonban én sem sok útleírást találtam errõl a környékrõl. Szeretnék én is haszno információkat kapni. Pl. Monaco-ba érdemes-e autóval menni, vagy inkább tömegközlekedéssel? /lehet-e parkolni?/ Tranzit szállást szeretnénk elsõ éjszakára a Garda tó környékén, van-e valakinek tapasztalata, hogy hol érdemes megszállni? A strandok homokosak vagy kavicsosak-e az Olasz riviéra nyugati részén? Aki járt már erre kérem segítsen!

9 hozzászólás megtekintése - 1-9 / 9
Hozzászólás: Olasz riviéra
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.