Olaszország

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Olaszország

 • Indította
  Témakör
 • #12700 Hozzászólás

  Csáki Ivett

  Az olasz tengerparton szeretnénk az idén nyaralni, lehetõleg apartmanban, de nincs semmilyen ismeretségünk. Akinek esetleg van valami tapasztalata, vagy tud egy helyet ahol már járt, és meg volt elégedve mindennel, kérem írjon az ivett@elender.hu e-mail címre!Köszi!

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 21
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #145723 Hozzászólás

  Balázs

  diák

  Szerintem meg érdemes nemzetközi diálkot kiváltani, mert pl. Görögo.-ban az EU dikok mindent ingyen látogatnad, és felmutatod a diákod, közlöd, hogy Holland vagy, és beengednek. Ez szerintem Olaszo-ban is hasonlóan van, arról nem is beszélve, hogy én kiváltottam, és számos helyre írja, hogy kedvezményt bíztosít (pl. aquapark)!

  #145722 Hozzászólás

  lethy

  ne!

  Yomo-val kell egyetértenem. A vatikánban tudtam egyedül használni, de azon kívül szinte sehol. A szállások még kedvezménnyel is drágábbak, mint amilyeneket lehet találni. Olaszországban nem nagyon lehet használni.Ha csak oda mész,nem nagyon érdemes. És igenis sok helyen ismeroik, és ki is van írva, hogy nem fogadják el. De a tájékoztató füzetben benne vannak az elfogadóhelyek. Azokon kívül szigorúan nem kezdhetsz vele semmit.

  #145721 Hozzászólás

  yomo

  Olegnek

  Szerintem nem. En soha nem tudtam vele mit kezdeni Olaszorszàgban, sok helyen nem is tudjàk mi az vagy el sem fogadjàk. De ha nem tùl sokat fizetsz akkor csinàltass egyet, nèha egy kèt mùzeumba ahol nem nagyon korultekinto a kasszàs nèni, be lehet jutni vele, de ne vàrj semmifèle busz, vonatjegy stb tàmogatàst

  #145720 Hozzászólás

  Oleg

  Nemzetközi diákigazolvány

  Szerintetek érdemes kiváltani a nemzetközi diákot ha Olaszország az úticél?

  #145719 Hozzászólás

  Anikó

  stirlitz

  Vigyél 2 db fényképet az okmányirodába , ott kapsz egy csekket kb.:1600 Ft.
  Feladod és visszaviszed az igazoló szelvényt és arra már kész is van.
  De fényképet vigyél mert ott ilyen okmányhoz nem készítenek .

  Jó utat !

  Anikó

  #145718 Hozzászólás

  Gábor

  Hívd fel

  az Autóklubot, ott biztos tudják. Én évekkel ezelõtt kiváltottam – akkor még a rendõrség intézte, gondolom most a kerületi okmányirodák.
  Nemzetközi biztosítási kártyát (“zöld kártyát”) is vittem mindig magammal, ezt annál a biztosítónál adják, ahol a kötelezõ gépjármûbiztosításodat kötötted.

  #145717 Hozzászólás

  stirlitz

  Sziasztok!
  Tudna-e valaki sûrgõsen segíteni abban, hogy kell-e nemzetközi jogosítvány Olaszországba és hol lehet a lehetõ leghamarabb elintézni. Ugyanis szombaton utazom és úgy hallottam, hogy szükséges.

  #145716 Hozzászólás

  döme

  közlekedés

  Sziasztok!

  A nyárom Toszkánába utazunk és szeretnék érdeklõdni a helyi közlekedés (vasút, busz, autókölcsönzés) árairól, mondjuk Firenze és Pisa között.

  A válaszokat köszönöm!

  #145715 Hozzászólás

  hanna

  Tirren tenger

  Kedves Ivett! Azokkal ertek egyet, akik probalnak “lebeszelni” az Adriarol. :) Ha valoban oda szeretnel menni nyaralni, akkor inkabb a masik oldalon kezdj. A Tirren tenger szazszor szebb es szallas is mindig van. Es egyaltalan nem dragabb, mint az Adria! Sot!

  #145714 Hozzászólás

  Zsuzsi

  Gardaland

  Sziasztok! Járt már valaki a Gardalandban? Ha igen, tudna nekem segíteni? Megköszönném!

  Zsuzsi

  #145713 Hozzászólás

  szkati

  valószinûleg szenilis vagyok

  Tehát az utazási iroda, aki ilyen jó szállást biztosit az nem a Medina Tours/ bár lehet, hogy õk is/, hanem a Bella Tours. Hogy honnan szedtem a Medinat, hát fogalmam sincs.
  Bocs. Remélem, hogy senkit em irányitottam félre.

  #145712 Hozzászólás

  szkati

  Gyurka

  Ja és nagyon sajnálom, hogy ismétlésekbe bocsátkozunk/ kommunikáció hiánya/ mert a férjem, aki Péter, már a Velence topicban ezeket leirta, csak nem vettem észre

  #145711 Hozzászólás

  szkati

  Gyurka

  Jól emlékszel! Jobban szeretem a magam szervezte utakat a görög szigetekre, mert azokat nagyon ismerem már és nem érhetnek meglepetések.
  A Merdina Tours csak az appartmant adta/ egy lakitelki cég/ és szerintem nagyon olcsón, igaz, hogy most elõszezon volt. A programokat kizárólag magunk szerveztük, mert azért mentünk,hogy a nyár elején egy kicsit elõnyaraljunk strandolás nélkül és ez sikerült is./ Egy nappal hamarabb hazajöttünk, mert olyan rossz volt az idõ./ A saját programunk: 2×1 nap Velence, 1 teljes nap Murano-Burano-Torcello, egy délután Caorle, egy délután Castelo Franco és 2x fél nap utazás. Ebben egyikben sem volt benne a Medina Tours. A szállás viszont az õ érdemük és igazán kiváló volt.

  #145710 Hozzászólás

  Gyurka

  Szkati

  Khm! Mintha valahol azt írtad volna, hogy jobban szereted a magad-szervezte utat – és most Medina Tours? Vagy az csak Görögországra vonatkozott? (Azért ne szívd mellre, ha kötözködök! Látod, emlékszám máshol írt leveleidre is!)

  #145709 Hozzászólás

  szkati

  Ivett

  Próbáld meg a Medina Tours nevû utazási irodát, akinek nagyon jólfelszerelt appartmanjai vannak az olasz tengerparton.Onnan jövünk/ Jesolo/ és meg voltunk elégedve. És mégcsak nem is drága.

  #145708 Hozzászólás

  Szoby

  Szia IvusCicus

  irok Neked mailt.

  #145707 Hozzászólás

  Gyeno

  Rimini, Riccione

  Sziasztok!

  Valóban igaz, hogy ezek a helyek olyan tipikus turistás helyek. Na de egyszer azt is ki kell próbálni nem? Tehát ha elõször mész olaszba, nyelvtudás és tapasztalat híján (ahogyan azt fenti hozzászólásomban írtam is) ismerkedésnek kiváló helyek. Azért javasoltam õket, mert valahol el kell kezdeni, és azért nem rossz helyek. Részemrõl idén is egy riccionei nyaralást tervezek, bár még nincs eldöntve semmi sem. Ha természetre vágysz, akkor inkább javaslom Dél-Olaszországot, kevesebb a turista. Mondjuk engem kifejezetten zavar, ha tudom, hogy ott vagyok 200 km-re mondjuk Rómától, és nem mehetek el megnézni. De aki minderre nem kíváncsi, nem akar tipikus turista lenni, azoknak nem is nagyon tudok Olaszországban ajánlani semmit.

  #145706 Hozzászólás

  Timo

  Oda ne!!

  Szia Ivett!

  Rimini-be és Riccione-ba csak akkor menj, ha szereted ezeket a “tipikusturistás” helyeket. Lényegében egy hosszú utca mindkét hely, kétoldalán szállodákkal, éttermekkel és kirakodóvásáraal. Na meg tele van Kelet Európai turistákkal. Olaszországban ezerszer gyönyörûbb helyek is vannak.

  Pl. a Terránál (OTP Travel közvetiti) lehet foglalni nagyon olcsó és igényes apartmanokat Dél Olaszországba. Van prospektusuk, abban láthatod részletesen az ajánlatokat.

  Nekünk pl. egy hét szállás + kaja 80 eFt lesz. De szeptemberben lehet menni 2 hétre úgy, hogy csak egy hetet fizetsz. És sok gyönyörû város, falucska van körös körül, ahová kirándulhattok, ha meguntátok a strandolást.

  Timo

  #145705 Hozzászólás

  Gyurka

  Ivett

  Ha elõzõ levelek tanácsait követed: szállj meg Jesoloban is, és Rimini mellett, Cattolicában.Jesolo: innen bejárhatsz Velencébe (hajóval), elmehetsz Padovaba, Veronába, a Garda-tóhoz (azt meg is kerülheted!). Cattolica: kedves kisváros, ide San Marino közel van, Firenze azért távolabbi cél. (Én azért bementem, és nagyon örülök neki, bár Gyeno jó soför lehet, ha 2 – 2,5 óra alatt megtette a valóban csodaszép utat a hegyeken át.)Rimini, Ricciona szinte a szomszédban van. Nekem Ravenna csalódást okozott.

  #145704 Hozzászólás

  Gyeno

  Kedves Ivett!

  Ha még sehol sem jártál Olaszországban, akkor talán Riminit vagy Riccionét javasolnám. Ha közelebbit szeretnél akkor pedig Lignanot vagy Lido di Jesolot. Riminit (Riccionét)elsõsorban akkor, ha saját autóval mentek, ha busszal akartok, akkor valamelyik közelebbit. És hogy miért? Elsõsorban a tengerpat miatt. A felsorolt helyeken mindenütt homokos a part, bár van aki a kavicsos partot szereti.
  Látnivalónak ott van Rimini mellett San Marino, ami kiváló 1 napos kirándulásnak (ha esetleg hûvös lenne a fürdéshez), ezen kívül a bátrabbak kirándulást tehetnek Firenzébe, Ravennába, Bolognába. Firenzébe például van egy nagyon szép út, át a hegyeken, tehát látványnak se rossz és kb. 2-2,5 óra alatt oda lehet érni.

  Mi apartmanban laktunk, ami nagyon konfortos volt és tiszta. Esténként nagyokat sétáltunk. Riccionéban van például egy nagyon hosszú sétálóutca, tele boltokkal, amik este 9-10-ig is nyitva vannak. Lignanoban és Riccionében van vizividámpark és ha jól emlékszem vagy Riccionéban vagy Riminiben van egy kis park ahol megvan minden olasz nevezetesség, épület kicsinyített mása. (Italia In Miniatura) Mi elmerészkedtünk Rómába is, de 1 nap oda igazán kevés volt, hisz este vissza kellett jönnünk.

  Ha van még kérdésed, írj, ha tudok segítek!

  Üdv

  Gyenes József

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 21
Hozzászólás: Olaszország
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.