olaszország augusztusban

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa olaszország augusztusban

 • Indította
  Témakör
 • #11751 Hozzászólás

  csabbi

  Augusztus 11-tõl mennénk Olaszországba két hétre.
  Kocsival, és kempingekben. A tervek szerint egy hét a hegyekben (Alpok, Dolomitok), és egy hét a tengerparton(Liguria, Riviéra). Visszafelé pedig megnéznénk Franciaországban a Verdon kanyont is.
  Egyébként 3-4-en vagyunk eddig, 24-28 év között, vegyesen.
  Szívesen vennék infókat, aki volt már arra, tapasztalatokat,
  vagy még jelentkezõket.

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #140883 Hozzászólás

  Gyeno

  Kedves Csabbi!

  Mi is két éve voltunk az olasz és a francia Riviérán. Ventimigliában laktunk, ha kedvelitek a történelmi korokat, van egy igazán középkori kinézetû óvárosi része.
  Egyébként ha az Alpokban kirándultok nézzétek meg a Garda és a Comói tavat. Genovától Ventimigliáig az autópálya élményszámba megy, mert alagutak és viaduktok váltják egymást. Én ilyet még nem láttam sehol sem. Persze a Riviérán a tengerparti utak is nagyon látványosak, kárpótolnak azért, ha lassabban haladsz elõre. Mi a francia Riviérán volt hogy kb. 100 km-t 3 óra alatt tettünk meg, pedig nem álltunk meg és szálltunk ki a kocsiból. Ennek ellenére nem unatkoztunk. Saját tapasztalatom az, hogy Franciaországban érdemes a bevásárlóközpontokban vásárolni, itt az árak nem olyan nagyon veszélyesek. Különösen igaz ez Monacora. Mi ide jártunk át vásárolni, mert sokszor mentünk Monte-Carlon keresztül. Van egy Carrefour nevû hipermarket a Fontvieille negyedben, ha kell beszkennelem a térképet ésfelteszem a netre. Szóval itt a mégoly drága Monacóban is van olyan bolt, ami megfizethetõ számunkra. Csak meg kell találni. Egyébként Franciaországban tudom még ajánlani az Auchan boltokat is, ahol hasonlóan mint nálunk olcsóbban kapja meg az ember a dolgokat.

  Visszatérve érdemes kitérõt tenni ha van rá módotok a Ligur-tenger partján Pisába vagy Firenzébe, de ott van Genova és San Remo is.

  Franciaországban pedig ajánlom Mentont, Nizzát, Cannest, Antibes-ot, Monacót és St. Tropez-t. Már csak azért is, hogy összehasonlíthassátok, hol volt szebb színû a tenger. Nekem Nizzában tetszett a legjobban.

  Remélem tudtam valamit segíteni, ha kérdés van és tudok, segítek.

  Jó utat!

  #140882 Hozzászólás

  csabbi

  olasz

  kösz az infókat, szívesen várom még a véleményeket, ötleteket!

  #140881 Hozzászólás

  patpat

  Sátorral a Riviérán

  Mi két éve jártik végig az olasz és a francia riviérát. Genovától Marseillesig városról városra kb két hetet töltöttünk el. az utat kiegészítettük némi Provence-i kitérõvel (Orange, Arles, Nimes, Avignon), amit már csak a táj hangulata miatt is érdemes megnézni.

  A tengerparton egyébként rengeteg kemping van, jól felstzereltek (gyakori az úszómedence, mosó és száritógépek…)és viszonylag olcsók. Mi akkor kb 2000 ft/fõ/éj áron jöttünk ki. az utat nem terveztük meg elõre, amelyik város megtetszett, ott kerestünk estére szállást.

  A tájnak és a tengerpartnak tényleg van valami megfoghatatlan bája, amit persze a zsúfoltság néha beárnyékol, de azzal együtt elragadó. amit mindenképpen érdemes megnézni: San Remo és Bordighiera Olaszországban, Menton, Monaco, Antibes és San Tropez. Nizzának inkább olaszos hangulata van, Cannes pedig iszonyúan felkapott, de nekünk annyira nem jött be. a film-fesztiválpalota egyí borzalmas szocreál építmény, az óváros azért nem olyan rossz.
  Kemping tényleg van minden város szélén,. egyedül Monacoban nem találtunk – mi itt Mentonban aludtunk, ami kb. 10 perc autóval. Mindenképpen próbáljátok ki a Casinót (Monte Carlóban és San Remoban) egy normális nadrágban és ingben (jó ha fehér) garantáltan beengednek.
  A kaja elég drága az éttermekben – 3-4 ezer Ft alatt nemigen lehet megvacsorázni, viszont a boltokban hatalmas a választék és rengeteg finomságot lehet kapni viszonylag olcsón!

  Végül jó utat és felejthetetlen élményeket kívánok!!!

  #140880 Hozzászólás

  bit

  firenze

  Ha javasolhatok egy kis városnézést is a programba,
  érdemes leugrani Firenze környékére….

  #140879 Hozzászólás

  walter

  Verdon

  Verdon az kiraly hely. Mi autoval mentunk korbe. Szanjatok ra tobb idot, az eszaki reszen gyalogosan el lehet menni valameddig az autouttol, ahonnan szep kilatas nyilik a kanyonra. Nekunk nem volt ra idonk, mert mar besotetedett. Amugy a kocsibol is ki lehet szallni utkozben es sokat latni. A keleti vegen van egy oriasi viadukt, valami ilyesmi volt kiirva, hogy a legnagyobb viadukt Europaban(lehet hogy nem pont ez volt irva). Tenyleg jo nagy szakadek volt alatta, a folyo csak eppen csordogalt, es bandzsidzsampingosok ugraltak a hidrol. Jo ido volt, igy a kanyon elott furodtunk egyet a Lac de Sainte Croix-ban.
  Az eszaki reszen van egy ifjusagi szallo, ott meg lehet szallni ha van hely, ezek altalaban nem dragak.

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: olaszország augusztusban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.