Olaszországi kempingekrõl vélemények, hova érdemes

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Olaszországi kempingekrõl vélemények, hova érdemes

 • Indította
  Témakör
 • #11462 Hozzászólás

  Csaba31
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  menni, hol nem nagy a zsúfoltság, felszereltség, árak, mire kell vigyázni, jótanácsok, stb…

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #138167 Hozzászólás

  Bíró Tamás
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ahová nam érdemes menni sátorral

  Countryclub Castelfusano **** (Róma közelében, Ostián)
  Július végén 5 éjszakát sátoroztunk ebben a kempingben, amely egy természetvédelmi területen a Castelfusanoi fenyõerdõ közepén található. Ennek nagyon örültünk, mivel azt hittük nyugodt, csendes lesz, ám örömünk nem tartott sokáig.
  A kemping jórészt szép faházakból áll és csak a kemping közepén vannak sátorhelyek. Ehhez közel volt a szórakoztató egység, ahol hajnali 2-ig a színpadon mûsor, diszkó folyt. A sátohhelyek mellett még egy 400 V-os trafóház müködött éjjel-nappal, amely olyan hangos volt mintha traktor közlekedett volna a sátrak között. A római Fiumicino repülõtérre érkezõ repülõgépek zaja már csak hab a tortán.
  A fürdõben a takarítás minõsége is hagyott némi kívánnivalót maga után.
  A bolt fél 9- kor nyitott, így elõzõ nap kellett reggelire pékárut vásárolni, mivel Rómába több átszállással lehet eljutni, így reggel korán el kell indulni. Egyébként a közlekedés jó volt.
  Ár: 2 fõ+sátorhely+autó: 20 euró/éj

  #138166 Hozzászólás

  viki

  Ha jó kempinget akarsz,

  akkor javaslom a Lago Maggiore tónál a “Camping Lago Maggiore Village” campinget. Ez Dormeletto és Arona között van. 10 éve járunk oda vissza, és végig campingezve Európát, egész Portugáliáig, ennél jobbat még sehol nem találtunk. A camping közvetlen a tó partján található. A tó különben homokos és lassan mélyülõ azon a részen. A campingben van úszómedence, külön gyerek medencével, és legalább 5-6 vizesblokk komlexum. Ezek mind kultúráltak. Bár a meleg vízért fizetni kell – ha jól emlékszem 1 zseton = 1 Euro -, de egy zsetonnal legalább ketten meg tudnak fürödni. Augusztusban minden este buli van a campingben. Ez tutti, hogy nagyon fog tetszeni. A tulaj nagyon figyelmes, az alkalmazottak egész nap takarítanak, locsolnak, füvet és sövényt vágnak. Egyszóval nagyon kultúrált hely. Mindemellett van focipálya, kocsimosó, tenisz pálya. Gyerekkel különösen ajánlott, azoknak külön programok vannak, de a fiatalok is imádják a bulik miatt. A legközelebbi város Arona, ami egy kellemes sétával kb 15-20 perc alatt elérhetõ. Az út mellett Milánó és a tó között kb 15-20 hatalmas bevásárló központ található. (Akit ez érdekel, az sem fog ott unatkozni.) Ha nem sajnálod a pénzt az útiköltségre – ami kb 300 euro oda-vissza – akkor nem fogod megbánni. Egyébként a neten megtalálod a campinget. Igaz, nem egy olcsó camping, de megéri az árát. Ha agusztusban mennél, akkor javaslom, foglald le a helyet, mert nem biztos, hogy lesz különben. Évek óta ugyanazok a visszajáró külföldiek vannak, és viszonylag kevés helyet adnak ki az átutazóknak. A campingben lakók 90%-ban nyárra odatelepült olasz. Buon viaggio!
  viki

  #138165 Hozzászólás

  Andi

  Én szintén

  érdeklõdni szeretnék, ki tudna nekem tanácsot adni az olasz riviéráról?! Szeptember közepétõl szeretnénk menni, nagyon vonz a francia riviéra közelsége, de szeretnénk minnél jobb költségekkel megúszni a nyaralást. Ha valaki volt már arra és tud tanácsokat adni, nagyon szívesen venném!

  #138164 Hozzászólás

  Flashdancerin

  B&B campeggio, agritourism

  Nem tudjuk a mik az igényeid, lehetõségeid, mennyi idõre, hova akarsz menni. Mit akarsz csinálni. Általában szombattól szombatig vannak szállás lehetõségek, vannak szállodák, ahol felárat számítanak fel hétvégére. Nézegesd az internetet, bõséges a választék.

  #138163 Hozzászólás

  Csaba31
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Köszi az eddigi válaszokat

  várom a továbbiakat :-)

  #138162 Hozzászólás

  KÁkos

  Kempingeztünk

  Eraclea Mare-ban ( Jesolo közelében http://www.portofelice.it ) egy szuper kempingben, amiben minden volt, medence, bolt, étterem, disco, 22-08-ig és 14-16-ig kocsival nem lehetett belül közlekedni és drága volt. Azután harmad ennyiért a Dolomitok szélén ( Domegge di Cadore mellett ) egy tó partján, de ez messze volt a látnivalóktól, ez csendes volt, a tó túloldalán lévõ discoból jött át egy két nap némi zaj. Azután 1 éjszakát San Bartelomeoban (a drága feléért), de itt igen nagy volt a zsúfoltság.
  Szerintem kevés a kemping, zsúfoltak, zajosak. A lakókocsinkba beépítettem széfet és a parton egyikünk mindig felügyeli a kamerát, fényképezõgépet, pénztárcát. :))

  #138161 Hozzászólás

  Flashdancerin

  Vajon hova?

  Attól függ, mit szeretnél…. viszonylag olcsón, tömegszállást, hacsak nem mobil”appartman” azaz lakókocsi.
  Vagy falusi turizmus jellegû szoba, lakosztály, kellemes, olasz életérzést magadba szíva. Ez mindig attól függ milyenek az igényeid, lehetõségeid. Hotelt is keresgélhetsz, pl. Best Western szálloda lánc. Sõt, ha neten foglalsz sokszor olcsóbb…..

  #138160 Hozzászólás

  Attis

  Engem is érdekel

  -nek ezek a dolgok, júliusban megyönk Olaszországba, nagy kérdés, hogy apartmanba, vagy kempingbe sátorral? Kérlek írjatok véleményeket, tapasztalatokat! Köszike!

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Olaszországi kempingekrõl vélemények, hova érdemes
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.