Olcsó repülõjegy Moszkvába

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Olcsó repülõjegy Moszkvába

 • Ennek a témakörnek tartalma 25 hozzászólás, 3 résztvevő. Utolsó frissítés:  Fred 9 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #9257 Hozzászólás

  JA1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Van itt valaki aki az idén szivesen kiutazna pár napra Moszkvába? A malév akciójával most két ember 29 ezerért kapja a jegyet, ami a többi költséggel együtt se éri el a 60 ezer forintot, ami 30 ezer /fõ.

  Egy a gond, hogy ketten együtt kell menni és jönni. Ilyen úthoz keres a nejem utipartert. Ha van érdeklõdõ, kérem jelentkezzen.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 25
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #125119 Hozzászólás

  Fred
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hm…

  Az orosz túristavízum 9300 Ft egyszeri belépésre 30 napos kint tartozkodással! C.

  #125118 Hozzászólás

  Gyuri_FT
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  pici helyesbítés

  t.k. a hálóhelyek elvben ki vannak osztva, tehát a hálójegyre MINDIG rá van írva a hely. A mi esetünkben maradva a dolog a következöképpen néz ki:

  – Pesten, föleg az utóbbi években egyre jobban nézik, hogy “férfi” ill. “nöi” fülkékbe a megfelelö nemü utasokat rakják. Így ha egy páros utazik Peströl, akkor gyakorlatilag garantált, hogy a harmadik helyen SENKI sem lesz. Ezt természetesen a hálókocsi kezelö bármikor “felülbírálhatja”, hisz MÁV jegy ide, Bundesbahn jegy oda, a saját “szemétdombján” a kalauz az úr(nö). Arra a másfél napra a jóindulatát nem árt megnyerni.

  – Moszkvában a nemek elkülönítése nem áll olyan magas szinten, így meglepetés lehetséges. A megoldás: jó idöben kimenni a pályaudvarra, “becsekkolni” a kocsiba amikor lehet, és gondoskodni a kalauznö jóindulatáról.

  A legtöbb vonalon ma már szinte kizárólag kalauznök járnak. Régen a “kapitalista” országokba menö járatokon a kalauzok szinte kizárólag férfiak voltak, akik bizony a szerveknél dolgoztak. Szoc. országokba a dolog nem volt annyira kritikus, oda nöket (természetesen azok is KGB-sek voltak, csak “passzívan”) küldtek. Ma, amikor a közeli Észtország nagyobb ellentétet jelent mint a távoli Bécs ill. Peking meg minden orosz kap útlevelt ahova akar, a dolog teljesen a “nöi” kezekbe csúszott.

  Ennek azért van jelentösége, mert egy kalauznöt megkenni (tizes egy borítékban a konyakmeggy mellé) máshogy kell mint egy kalauzt (tizes egy borítékban egy üveg “barack” mellé). Ha valaki spórolós, az lehet 5 Euró vagy akár csak egy ezres (Forintban) is, a lényeg hogy papírpénz, boríték, stílusos legyen. Persze nem muszáj, fiatal gyerekektöl semmit sem várnak, Oroszország amúgy sem egy borravalós hely, de egy provodnyica soha sem sértödött meg, ha bonbon + kevéske konvertibilis pénz borítékban jutott neki.

  #125117 Hozzászólás

  tiger

  Gyurinak

  profi valasz volt, nem semmi infok. Koszi.

  #125116 Hozzászólás

  Gyuri_FT
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Tisza Expressz

  1) Az orosz belföldi tarifa MAGASABB mint a nemzetközi, kivétel a Finnország felé menö vonatok.
  2) A magyar tarifa egy nagy szívás, kb. két és félszer olyan magas a BP-Záhony vonaljegy ha az ember továbbmegy Csapra, mint a “sima” BP-Záhony jegy.
  3) Az ukrán nemzetközi tarifa is szívás.
  4) A hálókocsi pótjegy nagyjából u.a.
  5) A régi négyágyas amerikai rendszerü kocsik (amerikai volt a keresztmetszet) a múlté. Jelenleg WLABmee modern, tiszta üveg/müanyag kocsik járnak. Az elsö osztály és a másodosztál ugyanaz, csak az elsö osztályon GARANTÁLTAN ketten vannak a fülkében, a másodoszályon lényegében a “provodnyik” (f) / “provodnyica” (n) kegyétöl függ, hogy, mondjuk, egy fiatal nászutaspár fülkéjébe ültet egy részeg hatvanéves menekültet nyugat-szaharából aki a kézmosót a WC-val téveszti össze vagy nem. A hosszú évek tapasztalata, hogy a szocialista múltban egy százdínáros (a kocsik Belgrád felé is közlekedtek) ill. egy százforintos (a pesti kocsiknál), a kapitalista jelenben egy kapitalista “tizes” (nem Forintban) 100% garancia arra, hogy a pár boldogan nászutazhat(ott) BP és moszkva között kettesben még ha a fülke hivatalosan háromágyas. Mellesleg a háromágyas fülke és a kétágyas fülke között CSAK az a különbség, hogy a középsö ágy el van-e rejtve a falba vagy nem. A szóbanforgó “munkafolyamat” kb. 10 perc a bavatatlanok számára, három perc a hálókocsi kísérö (povodnyica) számára. Ha jó hangulatben van (l. 100 Ft/100 Dínár a 70-es években, $10 ma), maga ajánlja fel, hiába másodosztályú a jegy (tehát háromágyas).

  Nos, ezért szerintem pazarlás az elsöosztályú jegy BP és Moszkva között. Ha valaki továbbmegy és a BP M csak az út kis része, az orosz szakaszra mindenképpen elsö osztályú jegyet kell venni. Moszkváig felesleges.

  Takarékossági ötletek:

  1) Mivel a menettérti jegyre 50% kedvezmény van, érdemes azt venni.
  2) Mivel Szerbia és Oroszország között van egy ezen felüli 30%-os megállapodás, érdemes kimenni Szabadkára és a jegyet Szabadkától venni Moszkvába Budapesten át.
  3) Mivel van EuroDominó, érdemes vagy azt használni ha az ember továbbmegy (pl. Kína, egész Mongóliáig elég az ötnapos euroDominó, Kínáig meg a hatnapos EuroDominó), vagy végig egybe megvenni az orosz szakaszt oda-vissza és kérni az 50%-os kedvezményt. Mellesleg a kínai/mongol/vietnami szakasz oda-vissza automatikusan 20% kedvezmény az orosz-kínai ill. orosz mongol határtól, így ha van idö, a repgéphez képest minimum 50%-al olcsóbban jön ki az ember, ráadásul elsö osztályon. Az E.D. esetleg nagytávon éri meg ill. akkor, ha valaki csak egy irányba vonatozik ill. ha a visszaút bizonytalan. A “szerb csavar” akkor lesz a legjobb, u.i. 30% jobb, mint a nulla. Ha a visszaút két hónapon belül van a visszaút, a “szerb csavar” ügyében jobb pontosítani Szabadkán telefonon, az a 30% ugye az 50%-ra rájön vagy nem és az EuroDominó sem akkora kedvezmény, mivel a bérlet az orosz vasutakra, az 50% a MÁV-ra érvényes, az ukránra egyelöre semmi. Állítólag van szó arról, hogy az ukrán vasutak tárgyal a MÁV-val nagyobb kedvezményekröl ill. egy Kijev – Ürümcsi nyugat-Kína) közvetlen kocsi indításáról, szintén kedvezményes tarifával. De az, ahogyan mondani szokás “po vod’e vilami napisano” (annyira fix, mint a vízre villával írt jel).

  #125115 Hozzászólás

  tiger

  gyurinak

  es a vonat tisza exp? meg mindig a regi halokocsikkal uzemel vagy van valami uj? elso osztalyon utazol vagy kibirhato a masodosztaly? a jegy ugy annyi ha mindenhol belfoldi tarifaval mesz ugye?

  #125114 Hozzászólás

  Gyuri_FT
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Alitalia éppen akciós Moszkvába…

  … de ha ilyen nincs, akkor bizony marad a vonat. Egyébként nem olyan szörnyü. Ha meggondolja az ember, a repülés napja úgy is el van ba…ltázva: kimenni a Ferihegyre, esetleg átszállni (mint most Alitaliával), majd várni, majd megint repülni serenyicsegó-ba. Ferihagyre ki is kell menni, matatás, kétszeri Alitalia, serenyicsgóból zötykölödés a városba: nem nagy élvezet. Ezzel szemben a vonat este indul Keletipúból, lapitopizol a hálókocsiban egy napot, majd egy napra rá érkezés a kijevszijre. Keletipú meg Kijevszkij a metróvonalon van, az meg nem árt. Matatás nincs. Az új WLABmee hálók tök jók. Kicsi utánajárással a jegy oda-vissza kb. 25-30 ezer. Mindez MINDEN NAP és nem minden sátoros ünnepnapon, ahogyan a fapadosnál. Kinek hogy, de mivel én személyesen utálok repülni, hacsak ninics más alternatíva számomra nincs alternatíva. :-P

  #125113 Hozzászólás

  tiger

  trukk

  trukkok vannak de ez csak annak eri meg aki idomilliomos.
  egyebkent a repteri illetekeket mindenhol meg kell fizetni kemenyen.es akkor mar nem olyan olcso.eljutni repter -varos varos- palyaudvar stb.
  fapados Berlinbol van de nem olyan arakon mint itthonrol. menj ra az oldalra es nezd meg.(arrol nem beszelve, hogy ha kesik egy fapados a masik fapadoson ugrott a jegyed)
  legjobb a kozvetlen jarat akar hova mesz.regebben en is kepes voltam nagy kerulokkel utazni csak azert mert valamivel olcsobb de aztan rajottem, hogy nem eri meg.

  #125112 Hozzászólás

  Gyuri_FT
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Gyöngyvérnek

  – Ha jól emlékszem, wizz jár Helsinkibe, innen jött az ötlet. Ha nem, akkor jobb kikerülni.
  – Meg lehet próbálni (ha nem macerás) a BP – Varsó járatot, az biztos, utána meg a balti államokon át vonattal, hogy ne kelljen fehérorosz vízum
  – BP – Varsó – Kaunas van wizzair-el, onnan ki kell kerülni Fehéroroszországot.

  Minden ilyen trükk arra irányul, hogy Fehéroroszország ne legyen ill. a drága magyar/ukrán nemzetközi vasúti tarifát kijátsszuk.

  #125111 Hozzászólás

  Csaba

  Olcsó

  A legolcsóbb repjegy mindenképpen a közvetlen Malév-járat – minden költséget beleértve. Szerintem ezzel elég nehéz vitatkozni.
  Az EasyJet-es Berlin nagyon sántít, mivel oda-vissza egy-egy éj tranzitszállás kell Berlinben, és kényelmetlen, lassú, valamint dupla reptéri illeték van az átszállás miatt.

  Helsinkibe meg tényleg nincs egyetlen egy olcsó járat sem ( sajnos ).

  #125110 Hozzászólás

  Gyöngyvér

  Gyuri_FT, ezt nem nevezném teljesen olcsónak…

  1) BP – Helsinki repülö (sok olcsó járat van) -> említenél pár példát, mert én egyrõl sem tudok…

  Szerintem a legolcsóbb, és talán az árhoz viszonyított leggyorsabb út a Budapest-Berlin-Riga / Tallinn, majd vonat.
  Ebben “csak” az a bukta, hogy valszeg nem tudsz aznap átszállni Berlinben, mert ha jól láttam nincs jó csatlakozás… A másik meg, hogy jó pár hónappal elõre le kell foglalni a jegyet…

  #125109 Hozzászólás

  Gyuri_FT
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  olcsó repülöút

  Igen, van fapados Moszkvába. Berlinböl, Kölnböl, balti országokból. Berlinböl 38 Eurotól.

  http://www.airninja.com/prices/SXF_to_VKO_GermanWings.htm

  http://www.airbaltic.com/public/26574.html
  http://www.flysnowflake.com/

  Mindegyiknek az a nagy baja, hogy nem Peströl. Papíron a legolcsóbb lenne BP – Varsó wizzair-el majd Varsótól vonaton. Sajnos ez az egyik legdrágább változat met kell a Fehérorosz vízum. Varsótól lehet menni a balti országok egyikébe, de macerás mert dupla átszálláson kívül a baj még az, hogy Kaunas nincs közel vonaton, olyan helyre kell menni ahol a moszkvai vonatok garantáltan nem mennek Fehéroroszországba, stb stb.

  Van egy kicsit meglepö változat amivel viszonnyal egyeztetni lehetne az olcsó árat a turisztikával, gyors és vízummentes.

  1) BP – Helsinki repülö (sok olcsó járat van)
  2) Helsinki – Tallin komp (gyors, igen olcsó)
  3) Tallin – Moszkva vonat (este indul, reggel érkezik, szállodát lehet megtakarítani).

  Tallin nagyon szép, érdemes nem csak átutazni!

  #125108 Hozzászólás

  Gyöngyvér

  tigerhez

  Én az 1000 útról úgy tudom, hogy csak akkor 15 ezer, ha mellé vmilyen utat is vásárolsz ott (gondolom Oroszországba:), egyébként meg 25 ezer…
  Meghívóleveles változat miért õrültség??? Kiváncsi lennék…

  #125107 Hozzászólás

  tiger

  Gyongyvernek

  pl. 1000ut, Robinson tours
  ne a meghivolevelre menj ra hanem inkabb szallodafoglalasra.
  de ezek elinteznek mindent, neked nem kell bajl;odnod semmivel
  a meghivoleveles verziot ne csinald,orultseg

  #125106 Hozzászólás

  Gyöngyvér

  Tiger-hez

  12500 huf a vizum -> ez ugye a Követségen beszerzendõ vízumra értendõ?? Az igaz, hogy az oroszországi meghívólevél csak orosz állampolgártól lehet, ill. tényleg marha nehéz & hosszadalmas ezt elintézni?

  spec utazasi irodak 15000 ert megcsinaljak neked -> tudnál párat említeni?

  #125105 Hozzászólás

  tiger

  hivatalosan

  12500 huf a vizum. spec utazasi irodak 15000 ert megcsinaljak neked.
  okos adjal magadnak valami mas nevet mert mar nem eloszor vagy ilyen okos

  #125104 Hozzászólás

  Gyöngyvér

  Okosabbhoz

  Te a 15 ezres vízumodat az Orosz Követségnél kaptad, és volt egy meghívóleveled is?
  A 30-40 ezer nekem is “egy kicsit” soknak tûnik, bár még nem foglalkoztam mélyrehatóbban a dologgal, de azt hiszem az 1001 út (meghívólevél nélkül -???) megcsinálja 25 ezerért…

  #125103 Hozzászólás

  okosabb

  hülyeség

  Kizárt dolog hogy 30-40 ezer a vízum. Az többszöri belépésre feljogosító, business vizum lehet annyi, de az egyszeri belépésre szóló turista vízum kb. 15 ezer forintér beszerezhetõ. nem hinném hogy fél év alatt duplázódott volna az ártétel, mivel júniusban még 15000 ezerért vettem.

  #125102 Hozzászólás

  Okos

  Vigyázzatok

  mert minimum 30-40 000 forintba kerül az orosz vízum! 2-3 napra egyátalán nem érdemes kimenni! Nagy a macera és drága!

  #125101 Hozzászólás

  JA1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  repjegy

  Bocs, csak utólag vettem észre, hogy ez az akció elvben már befejezõdött, mivel október végéig kellett volna megvenni a jegyet, csak utazni lehet decemberig

  #125100 Hozzászólás

  JA1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  repjegy

  Elnézést, hogy eddig nem reagáltam, de egy utat sikerült megoldani az októberi külön akcióval.

  Viszont elképzelhetõ, hogy december elején lenne szükség egy utitársra. Van jelentkezõ?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 25
Hozzászólás: Olcsó repülõjegy Moszkvába
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.