Olcsó vasútjáratok Európában

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Olcsó vasútjáratok Európában

 • Indította
  Témakör
 • #11459 Hozzászólás

  László

  Szeretném felhivni figyelmeteket egy olcsó utazási lehetõségre, mely esetenként alternativája lehet a fapados repülõjáratoknak. Természetesen nem olyan gyors, de alkalmasint még olcsóbb (nincsenek húzós illetékek), nincs check-in, nem kell távoli repterekrõl bebumlizni, és nincs olyan túlfoglalás, mint a népszerû fapadosokon.
  Egész konkrétan: Az Osztrák Államvasutaknak (ÖBB) van egy ideje “SparSchiene” néven figyelemreméltó akciója, mellyel Bécs/Graz és Európa sok nagyvárosa között (Bp, Róma, Milánó, Velence, Zürich, Berlin, Dortmund, Hamburg, Párizs, Krakko, stb), irányonként 29 EUR bruttóért (!), illetve Bp viszonylatban csak 19 EUR! Bécset vagy Grazot ugródeszkának használva, sok helyre el lehet kedvezõ áron jutni, és egyenesen a nagyvárosok szivébe, nem külsõ repterekre.
  Külön elöny, hogy a legtöbb járat éjszaka közlekedik, és igy egy éjszakai szállás is megtakaritható, az ember reggel kipihenten (? :-) érkezik a célvárosba. Aki hajlandó kicsit áldozni a kényelemre, az fekvõhelyes, vagy hálókocsiba is válthat jegyet különbözõ ráfizetésekkel.
  Részletes infó az ÖBB oldalán: http://www.oebb.at/Angebot_Reisen/oebb_frame.html?/Angebot_Reisen/Zentrale/Fernverkehr/EuroNight/euronight.html
  Én májusban fogom a Bécs-Zürichi járatot tesztelni, egy 3 napos hosszúhétvége erejéig. Már jó ideje vágyom rá, hogy eljussak a zürichi állatkertbe, ahol az elmúlt években egy Masoala-házat létesitettek. Az egyik legnagyobb kiterjedésû összefüggõ madagaszkári esõerdõ – mely a Masoala félszigeten található – különleges növény és állatvilágát próbálták egy óriási “pálmaházban” élõben rekonstruálni.

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #138137 Hozzászólás

  Bogi

  Linz

  Hu ez nagyon jo hir! Engem Budapest-Linz vonal erdekelne konkretan. Van valakinek jo tippje?
  Linz fele is ervenyes a kedvezmenyes jegy?

  #138136 Hozzászólás

  vicky

  Allegro

  az akcio még tart. Az elsö jegyeket 29 euro
  rt adják az tán minnél kevesebb a hely annál jobban kuszik fel az ár is. további info a http://www.gportal.hu/toszkana weboldalon a ‘hogyan utazzunk’ cimszo alatt

  #138135 Hozzászólás

  CrocodileMick

  ÖBB

  ez már nem mostani dolog. Csak ne felejtsétek el azt, hogy az ár 29 eurótol (ab!!! EUR 29,-) az olaszokhoz, németekhez, svájcba, franciákhoz vagy a lengyelekhez, illetve 19 eurótol Budapestre. Én a németeknél voltam és reméltem, hogy sikerül 49 euróért alvóvagonban egy utat elcsípni. Nem sikerült. Mivel mennem kellett, a jegy ára oda-vissza 380 EUR volt, drágább mind a repülés pl. a Hapag Loyd Express-el. A jegyet interneten lehet megvenni és hitelkártya (Visa, Master vagy AE) kell hozzá. És még valami: a jegy kizárólag éjjel közlekedö vonatokra érvényes! Az autó fuvarozása, ha jól tudom, 69 eurótol kezdödik.

  Üdv, Mick

  #138134 Hozzászólás

  Zaba

  néhány kérdést…

  meddig tart ez az akció?
  Milyen korosztályra vonatkozik?
  Bp-en ez megvehetõ, vagy csak Bécsben?

  #138133 Hozzászólás

  tamma

  autovonat

  Köszönjük a tippet! Esetleg arról tudsz valamit, hogy ezeken a vonatokon autószállítási lehetõség van? Arra gondolok ami pl. Szabadka-Bar (Montenegro) útvonalon közlekedik. Felpakolhatjuk a gépkocsit az arra alkalmas vagonra és irány a tengerpart.
  Tavaly ez nekünk nagyon bejött, mert amellett, hogy élveztük a tengert bejárhattuk az egész kis országot a saját kocsinkkal.

5 hozzászólás megtekintése - 1-5 / 5
Hozzászólás: Olcsó vasútjáratok Európában
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.