Oman vagy Jemen

 • Indította
  Témakör
 • #45828 Hozzászólás

  Cuccos

  Melyik mesesebb, termeszeti szepsegekben gazdagabb, melyikben van kevesebb turista?

  15 napom van ra.

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #439476 Hozzászólás

  Emõke

  Ománi letelepedés

  Kedves Gábor!
  Kérném a segítségét miként tudnánk letelepedni Ománban?
  A párom jelenleg kint dolgozik Ománban, és azt mondja nagyon szép hely és gondolkozunk rajta, hogy kiköltöznénk egy kis idõre.
  Miként tudnánk a szükséges dolgokat elintézni.
  Válaszát Elõre is köszönöm!

  #439475 Hozzászólás

  Marika

  Fruzsinak

  Fruzsi írnál egy emailt nekem?!
  kohlmaria@freemail.hu

  #439474 Hozzászólás

  fruzsi

  ománi vízum

  Kedves István!

  Elég régi az utolsó forum beírás a Tied elõtt. Mi most jöttünk haza Ománból. Annyi változott, hogy a vízumot valóban a reptéren lehet megvenni, de már nem 6, hanem 20 riál (60 dollár), ami 1 hónapig érvényes. Az, hogy a repülõgépen mik a lehetõségek, feltételek illetve mennyi a repjegy nem a célállomástól függ, hanem az adott légitársaságtól amivel utazol.

  Üdv. Fruzsi

  #439473 Hozzászólás

  omán

  Kedves Gábor!

  Segítségre lenne szükségem: 1 év alatti babának kell -e Ománba vízum? Illetve a repülõ jegy olcsóbb-e az 1 év alatti babáknak Ománba? Az Ománba menõ gépekre gyermek hordozót fel lehet vinni, vagy helyet kell a gyermeknek is váltani?

  Minden gyermekekre vonatkozó hasonló és fontos információt nagyon köszönünk!

  Üdvözlettel: Szabó-Kovács István

  #439472 Hozzászólás

  Gabor

  Sziasztok

  Omani vizumot a hataron lehet vasarolni 6 OMR. En egy utazasi irodaban dolgozom Omanban ha barmilyen info kell
  szivesen segitek mint magan ember.

  #439471 Hozzászólás

  jános

  szia

  ománi vízumot a határon adnak magyaroknak , kb 10 rial. semmi nem kell csak izraeli pecsétet nem szeretnek õk sem.

  #439470 Hozzászólás

  Vanek

  Kristóf

  A jemeni vízumról írtam a szaudi rovatban, de van Pesten követség.
  Ománi vízumot is Damaszkuszban szereztem, de tudtommal Bécsben is megcsinálják hamar.
  A jemeni fegyveres kísérõ kérdése szerintem havonta változik, de a hírek szerint néha most is kell.
  Amíg én voltam ott addig is ellentnondásos volt a helyzet, de mivel pont akkor lõttek le egy norvégot, nem akartak tovább engedni egyedül.
  A szerencse persze mellém állt, mert miközben Szanaban a rendörségen éppen ezen vitáztam, összeakadtam egy német fickóval, aki átalakított katonai terepjáróval tartott éppen Omán felé, így csatlakoztam hozzá, de elõtte még lementem Adenbe (oda leengedtek busszal), ahol meg épp felrobbantották a Cale amerikai hadihajót.
  A keleti részen, az ománi határnál viszont csak úgy engedtek minket tovább, hogy két napra beköltözött a verdába egy géppisztolyos, egyenruhás suhanc, megvédendõ bennünket a beduin támadásoktól. A fickónak rosszabb arca volt, mint az általam látott beduinoknak…
  Ezen a részen hat éve még nem volt közút, illetve akkor épült egy a határ közelében.

  Jemenben van buszhálózat és a szokásos bozóttaxi és a belföldi repülõ is olcsó (én is kipróbáltam (Adenbõl Shibamba 50$)

  A dubai vízum szintén külön történet, mert hogy magyaroknak oda is csak csoporttal, fix foglalásal…
  Kifizettem életem legdrágább szállását Abu Dhabiban, egy Novotelben egy éjszakára (nagyon fájt), és egy ismerõs itt Pesten elintézte a vízum telepítést a reptérre. De ez még csak az út eleje volt, mert Dudaiból hajóztam fel Iránba (amikor is a kiléptetés után a hajó vihar miatt visszafordult, de már nem volt újabb vízumom, de ezt már nem mesélem el.)

  Szóval Ománból, (Muscatból) stoppal mentem vissza a Abu Dhabiba, de elötte, elég hosszas levelezgetés után telepíttettem még egy vízumot, pontosabban egy igazolást hogy elmehetek a reptérig. Ez olyan tranzitszerûség volt azt hiszem. A stoppolás mûködik, csak fizetni kell érte.

  Egyébként van Jemen Lonley, ha nem is tökéletes. Ezen az utamon tapasztaltam meg, hogy vannak komoly hiányosságai a Lonley-knak, de még mindíg megéri beruházni rá szerintem.

  Üdv,

  Vanek

  #439469 Hozzászólás

  Kristóf

  vízum

  Szia Vanek!

  Ománba, Jemenbe könnyû volt vízumot szerezni? Igaz, hogy Jemen bizonyos részein kötelezõ kísérõvel utazni? A tömegközlekedés mûködik, vagy vannak megközelíthetetlen részei az országnak? Esetleg stopp? És Ománban? Ha Dubaiba szárazföldön léptél be, ( így értettem a szaúdi leírásod alapján ) akkor már benne kellett, hogy legyen az útleveledben a vízum, vagy faxon küldött másolatot mutattál fel, amit a légitársaság intézett, esetleg oda volt már telepítve a határra, mint a reptéren szokott lenni, vagy valami más megoldás?

  Üdv:
  Kristóf

  #439468 Hozzászólás

  Vanek

  Más

  Hat éve terepjáróval végigmentem mindkét országon. Legjobban a határ érzékeltette a különbséget.

  Omán egy jól szervezett olaj állam, Jemen pedig egy kautikus polgárháborúból ocsudó ország. Ennek ellenére mégis Jement javasolnám, nem csak a törénelm-építészeti látnivalók miatt, hanem az emberek miatt is.

  Vanek

  #439467 Hozzászólás

  Sajo

  Szerintem…

  …Jemen is meses. Igaz szegeny, de attol a varazsa meg megvan. Sot. Es nem kell mindenhova fegyveres guard, csak az orszag egyes regioiban (foleg a beduin lakta videkek).

  Sajo’

  #439466 Hozzászólás

  jános

  Kevés a túrista

  Szia, mind a kettõben kevés, talán Ománban még kevesebb. Utóbbi szebb, de nincsen sok történelmi emlékhelye. Nagy sivatagok, dombok, teknõcõk, a szultán szép új palotái, kedves emberek és sok pakisztáni vendégmunkás. Jemen szegény mint az állat, mindenhová kell guard, ami drágítja az amúgy olcsó ottlétet.De ez meg tele van templomokkal, tömjénes, építészeti látnivalókkal mint pl. agyagfelhõkarcolók, hadramauth völgye, vagy a fõváros.

  Van egy csomó ilyen topic, pl a lázika írt jókat a jemeni útleírásban.

  Amúgy omán az olyan nyugisabb, gazdagabb, mesésebb, jemen meg kiábrándítóan valóságos.

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
Hozzászólás: Oman vagy Jemen
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.