öregkor

 • Ennek a témakörnek tartalma 8 hozzászólás, 0 résztvevő. Utolsó frissítés:  Tale 14 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #23612 Hozzászólás

  barna

  Mi a véleményetek?Eltartani elvbõl,szükségbõl,megszánásból tartozunk az õseinket?
  Vagy csak rakjuk öregotthonba,akik neveltek,szerettek,etettek?

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #276410 Hozzászólás

  Tale

  A magyar kulturában,ezer évvel ezelõtti,

  megbecsûlték az öregeket,miért?Hát mert mi megéltük amit ti most probáltok.

  #276409 Hozzászólás

  barna

  komment

  Igen jó vélemények hangzottak el.Végre egy normális csapat:)))))
  Persze,nem kell eldobni õket.De mi van tényleg,ha nem akarnak velünk lenni?!Mi van,ha valaki idegen országban él?Nem viheti magához a szülõt.Nem bírnák.
  Abban egyezünk eddig,hogy ne dobd el õket.De ne is láncold magadhoz az õsöket.
  Gondoltatok már rá,mi lesz velünk akkor,ha oda jutunk?!Én igen.És én az egyik gyerekem mellett szeretnék lenni…szomszéd ház vagy ilyesmi.Kapu a kerítésen,hogy bármikor csak átmehessünk egymáshoz.Vajon milyen is lesz?!

  #276408 Hozzászólás

  Mami

  És a nagyi mit akar?

  Mert arról senki se szólt, hogy mit akarnak az öregek. Az én nagymamámat nem lehetne rávenni, hogy valamelyik gyerekének a családja mellé költözzön, pedig jó a viszony még anyós szinten is. Õ egyszerûen független szeretne maradni, mert úgy érezné, hogy kolonc a család nyakán, akkor is, ha örülnének, neki.
  Õ – hangsúlyoznám, hogy Õ – úgy döntött, hogy beköltözik egy nyugdíjas otthonba. Na, nem egy SzTK utalványosba. Független appartmanja van, de ha gond lenne, akkor tud nõvérért csöngetni, kitakarítanak neki, és fõznek rá. És mellesleg hallom a telefonban, hogy tényleg jól érzi magát, mióta beköltözött. Szóval nem csak szoci otthonok, nagymama elfekvõk vannak.
  Mikor kitalálta ezt, felhívta anyámat, hogy nagy gondban van, mert neki nem ad a bank 1 millió hitelt, mert annyi kellene, hogy belépjen az otthonba. (Édes) Gyerekek összedobták neki a pénzt és kész. Ezt szerette volna. Lehetne a gyermeki szeretet nevében “magunkhoz venni”, de utálná.

  #276407 Hozzászólás

  Tale

  A gyerek vendég a házadnál,

  sokféle vendég van,nem muszáj magatehetetlenné öregedni,ha mégis jól megdolgoztunk érte.

  #276406 Hozzászólás

  zajec

  soha ne felejtsétek

  mindenki mindent visszakap az életében a jót is rosszat is.Ahogy te viselkedsz a szüleiddel úgy viselkednek majd veled is a gyerekeid.

  #276405 Hozzászólás

  Ormika

  Érdekes a kérdés

  De azt hiszem, ez a szülõktõl is függ. Jobban éreznék-e magukat hasonló közösségben? Az én szüleim nem hiszem. Õk inkább a gyerekeikkel lennének, és mi is velük. Nagymamám is a fél évet velünk, másik fél évet a másik lányáékkal tölti. És ez így is jó. Nekünk is, neki is. Szeretet veszi körül, és õ is szeret minket. A családjával van, és nem más idps emberekkel, akikkel talán csak ideig-óráig tudna elbeszélgetni. Ugyanakkor ha az lenne a vágya, akkor támogatnánk benne. Családja válogatja, nekünk mindig szoros volt a kapcsolatunk egymással, ragaszkodunk a másikhoz.
  Én mindenestre nem szeretnék öregkoromban otthonban élni (bár egyre több pénzért egyre jobb szolgáltatásokat nyújtanak)

  #276404 Hozzászólás

  megerdemled

  majdan a gyermekedtol fogod visszakapni es…

  hajaj,ha ez forumra valo megbeszelendo tema akkor nagy baj van.Szomoru lennek,ha gyermekeim igy gondolkodnanak! mindazmellett,hogy tanitattam-tanittatom oket imadom mindegyiket piciknek ovtam patyolgattam nagykorukban okosan terelgettem oket tan ha megvenulok nem igy gondolkodnak rolam.
  De ezt mar csak igy akarnam elvbol,szuksegbol,megszanasbol amolyan tartozas modjabol nemkerek akkor inkabb az aggok haza!
  Kedves Barna ! nemlehetne szeretetbol,onzetlensegbol mert teged is szerettel onzetlenul ONMAGADERT szerettek,apoltak,gondoztak, mert te vagy a gyermek o=ok a szuleid.
  Karerted Gyermek, sajnallak nagyon, de megjobban szuleidet!
  udv: egy Anyuka

  #276403 Hozzászólás

  mami

  Én ugygondolom,semmiképpen nem kell öket öregothonba rakni,hacsak nem olyan betegek,hogy gondos ápolásra szorulnak.Csak abba kell belegondoljunk,mi is leszünk öregek,és mi lesz ha a mi gyerekeink “dobnak “el minket.Szoval jo az öreg a háznál. Emberség,szeretet,gondoskodás.Sokat lehet még tõlük tanulni.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: öregkor
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.