Örményország

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Örményország

 • Indította
  Témakör
 • #8493 Hozzászólás

  Nagy Alma
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Nyáron szeretnénk Örményországba utazni, de eddig még csak repülõjegyeket találtam, igencsak borsos áron. Van valami más alternatíva szerintetek?

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 24
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #118505 Hozzászólás

  eastern sugar

  kirándulunk

  …egy barátnõmmel grúziába és örményországba jövõ péntektõl, sajna csak tizenegy napunk van az egészre, a rövid szabadságok miatt, de az sûrû tiezenegy nap lesz :) ebbõl lesz három nap odajutás /ebbõl másfél nap isztambul/, három nap grúzia és öt nap örményország, nem sok sajna, fõleg mert megvettem az idevonatkozó lonely planet útikönyvet, és már most baromi sok mindent néztünk ki belõle, örményországon belül én arra gondoltam, hogy az ötbõl két nap jereván, egy nap tatev-kolostor, egy nap ecsmiadzin és egy nap szeván-tó, vagy szerintetek van valami olyan súlyosan kihagyhatatlan dolog, ami ebbe még elférne? szeván-tónál volt valaki? azon belül hova a legérdemesebb menni, hogy legyen természet is meg építmény is amit megnézzünk, meg pihenés is? :) mindezt úgy, hogy mindennap jerevánban alszunk, mert már megvan a foglalás…esetleg valami jó ötlet? és ahogy a grúzia-fórumban, itt is feltenném a kérdést, hogy a tapasztaltabbak szerint két lánynak mennyire veszélyes egy ilyen móka? elõre is köszönöm!

  #118504 Hozzászólás

  türe

  meleg

  Augusztus vége még sajnos nagyon meleg, gyakori a 40 fok feletti hõmérséklet is (Jereván körül), de ha csak a magasabban fekvõ részekre mentek Sevan, Shirak, Lori akkor ideális idõpont.

  #118503 Hozzászólás

  Dávid4
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Örményország augusztus

  Augusztus utolsó hetében szeretnénk utazni Örményországba. Nem szeretnénk hõséggel elrontani az utat. Próbáltunk utánanézni, milyen hõmérséklet várható, de csak havi átlagot találtunk, és azért a hónap eleje és vége között lehet különbség.
  Másik opció november elsõ hete, de a novemberi átlag (10 fok) kicsit hûvösnek tûnik.

  #118502 Hozzászólás

  Laci28
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Beer és DBT

  Jelentkezem a sörre! Ugyanis idén juliusban-EGYEDÜL-vezettem le 35 óra alatt a Miskolc-Kutaisi távot.Visszafelé 40 óra kellett a török vendégmunkások miatt.
  Különben gratulálok.

  #118501 Hozzászólás

  Joster

  barev dzesz

  Már más helyen is kifejtettem, hogy minden utazás egyedi és megismételhetetlen. Rengeteg múlik a mi hozzáállásunktól is, hogy milyen “szemüvegen” keresztül “akarjuk” látni az országot, az embereket.Nos, én 30 országban jártam ezidáig , és az egyiptomi és tunéziai szervezett (last minute voltak, így olcsóbban el tudtam menni, mint ha csak egy repülõjegyet veszek)utakat leszámítva mindig saját szervezésben. Imádom a Balkánt, Szíriát , Törökországot . Örmény utunkon is értek kellemes meglepetések és benyomások, de sajnos rengeteg negatív élmény is ért bennünket.Én biztos, hogy százszor inkább megyek Törökországba, mint oda vissza (pedig a garni Mithrasz-szentély a legszebb, amit eddig láttam!!).
  Ettõl függetlenül mindenkinek jó utat és senkit sem akarok lebeszélni, de úgy gondolom, hogy egy ilyen jellegû fórumon a negatív élményeinket is le kell írnunk.

  #118500 Hozzászólás

  Beer és DBT
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Jereván-Budapest

  Hali!

  Tavaly õsszel nekünk sikerült 48 órán belül hazajutni Jerevánból, Budapestre egy Suzukival (3 sofõr, 120 km/h-nál nem mentünk gyorsabban, 3000-3200 km, jó úton). Ebben a 48 órában benne van a nem kevés határátkelés, egy kis szervíz (fékpofa csere, jobban mondva: pótlás, Törökországban), egy gyors városnézés Isztambulban, és az idõeltolódás – mely visszairányban jól jön.

  Kedd délelõtt 10-kor indultunk Jereván központjából, majd Tbilisi-Kutaisi-Batumi-Samsun-Isztambul(másnap, szerda du. 4 óra)-Szófia-Nis-Belgrád-Röszke(csütörtök reggel 7-8 óra) és nem sokkal dél után már Bp-en voltam, a munkahelyemen. Azaz a “déli utat” választottuk. Ja és az elsõ kb. 1500 km-ben nem lehetett használni a féket, csak végszükség esetén (a fékpofák hiánya miatt).

  Aki megdönti, hasonló körülmények között, vendégem egy örmény sörre! ;)

  Azoknak, akik negatív véleményeket írtak: elõbb el kéne oda menni és a mostani állapotukban megszemlélni ezeket a vidékeket. Én személy szerint nem láttam szemetet, koszt (feltûnõ mértékben), csakis leesett állakat – részünkrõl, a gyönyörû tájak láttán és maximálisan vendégszeretõ helyiek miatt. Úgy Grúziában, Örményo-ban, H-Karabahban, Törökországban, mint az összes balkáni államban.

  Gagarin megerõsítheti az elhangzottakat.

  Építõ szándékkal, DBT

  #118499 Hozzászólás

  Joster

  déli áramlat

  Ha mindenképpen autóval akarsz menni, akkor a déli utat válaszd.Örményország egyébként elég trágya hely,fõleg Szíriához, vagy Törökországhoz képest.Nekem volt szerencsém annak idején egészen Karabah “fõvárosáig” Sztyepanakertig (XANKANDI) eljutnom, de egy-két szép hely (Garni-mithrasz szentély, Geghard kolostor )kivételével az egész egy szeméttelepre emlékeztet és ami a legrosszabb: az említett két országban szerzett pozitív tapasztalatok töredéke sem jött át a helyi emberektõl…..

  #118498 Hozzászólás

  Péter

  Szabi

  Nem álltam neki méricskélni, de nem tûnik sokkal hosszabbnak az út Törökország felé sem. Bár azt az 1400 km-t nem tudom honnét vetted! Inkább 3000 körül van!

  Ha felváltva vezettek 5-7 nap alatt szerintem kényelmesen Jerevánba értek, beleértve egy-két hosszabb pihenõt is.

  #118497 Hozzászólás

  barna

  Szabi

  Szabi, tehát Szabolcs(?) ha jól értem az örmény barátoddal akarsz utazni hogy teljesítsd az álmát, és persze nem vagy meleg ;) Miért nem mégy egy csajszival? Ha jól sejtem Erdélybe laksz, én biztos, hogy egy gyönyörû román bigét kerítenék és tõle kérdezném meg, hogy hová is akar menni. Mit mondjak, elég meleg szitunak tûnik:((

  Péter útvonala jó, de ez a baromság, hogy “Jereván és Baku sokkal tisztább, mint Budapest” nem állja meg a helyét, tudniillik világ legkoszosabb városa címér Baku nyerte el:

  http://www.forbes.com/2008/02/26/pollution-baku-oil-biz-logistics-cx_tl_0226dirtycities.html

  215 várost vizsgáltak meg, sajnos a teljes listát nem ismerem, de Budapest 86. helyen van.

  http://i.focus.in.ua/img/i/0/2/10420.jpg

  Kelet Európai városok között csak Prága tisztább. Moszkva 201., tehát 14 hellyel “jobb” mint Baku. Fenti 25-ös listából ez is kiderül.

  Na hát ennyit a tisztaságról…

  #118496 Hozzászólás

  köszi

  Nos, köszi a válaszaitok, s látom jó magyaros virtussal sikerült is elég komoly ellenvéleményt kialakítani. :D
  Az Északi útvonalban gondolkodtunk, de ezek szerint marhaság volt.
  Az e-mail címem zsaksz@gmail.com, nagyon megköszönném ha feltehetnék néhány kérdést és írnátok egy címet.
  Az eddigi információk szerint 1400km körül lett volna az út, ha a török irányt kell választani nyilván hosszabb.
  Barna, az az igazság, hogy sokkal szívesebben megyek bárhová mint a klasszikus olasz tengerpartos nyaralásra a beach-re, s a melegekkel sincs nagy bajom, ha engem nem próbálnak be…:)
  S a Barátom örmény származású, Neki élete célja hogy eljusson oda.

  #118495 Hozzászólás

  barna

  Péter

  Ne tömd faszságokkal az emberek fejét ha lövésed sincs az egészrõl. Örményeknél mocskosabb nép nincs a földön, ráadásul legtöbb buzi ott van (genetikailag is bizonyított tény!). Semmi pénzért nem mennék el egyik lepratelepre sem, kivéve Grúziát.

  Budapest nem minden kerülete mocskos és a nagy kátyús utakat sem tudom, hogy hol láttál. Lehet, hogy Rábapatona- Szany- és környékét ahol élsz szar állapotban van, de biztosítalak, hogy pesti rakparton sem szemét sem gödör nincs, a parlamentnek pedig nincs párja a világon. Egyszer nézd meg, meglátod igazam van!

  #118494 Hozzászólás

  Péter

  Örményországba autóval

  Sima ügy, csak nem arra amerre ti gondoljátok!

  Az orosz-grúz határ évek óta le van zárva akárcsak az orosz-azeri(igaz ez csak 3. országok állampolgárai részére, tehát oroszok és azeriek számára nyitva van).

  Magyarország – Szerbia – Bulgária – Törökország – Grúzia – Örményország az egyetlen praktikus útvonal.

  (A török-örmény határ szintén le van zárva.)

  Az útviszonyokkal nem lesz baj, legföljebb Grúziában kell kerülgetni a gödröket, de ha Magyarországon élsz ehhez már hozzászokhattál. Annyi az egész, hogy ott valamivel nagyobbak a gödrök, bár azt is el tudom képzelni, hogy a fõútvonalakat már rendbe hozták. Maga az ország viszont döbbenetesen lepukkant és koszos. Grúziához képest Azerbajdzsán és Örményország tiszta Európa, Jereván és Baku sokkal tisztább, mint Budapest és a metrójegy csak 25 ill. 50 forint! :-)

  Törökországban baromi drága a benzin, tankoljatok tele a határ elõtt!

  #118493 Hozzászólás

  barna

  hmm

  Ukrán-grúz dolgot hogyan képzelted, mert hogy közben van egy Oroszország nevû akadék Abházia elnevezéssel, ahol momentál zárva a határátkelõ?! Esetleg komppal akarsz Odesszából Batumiba (Poti) menni? Az viszont nem lesz két forint..

  Moldáv-Ukrán is érdekes elképzelés, fogsz vagy 1000 km-t menni autópálya-mentes de legalább csak helyenként járhatatlan utakon.

  #118492 Hozzászólás

  kérdés

  Üdv! Mi autóval szeretnénk eljutni Jerevánig, a Román-Moldáv-Ukrán-Grúz-Örmény útvonalon.
  Esetleg tapasztalattal tud szolgálni valaki milyen útviszonyokra számíthatunk?
  A caucasianchallenge-t bár nagyon klassz, nem tartom mérvadónak, hisz Õk szándékosan mennek a csusnyásba.

  #118491 Hozzászólás

  gagarin
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Air Baltic

  Üdv! Az Air Balticot javaslom, helyi fapados, nagyon korrekt cég, tavasszal használtam Jereván-Bécs viszonylatban (Pestre nem jön). Ha idejében foglalsz, elég olcsó. Állitólag a Sky Georgia is repül közvetlen járattal Bp.-Tbiliszi, de a honlapjuk elég hiányos, asszem a Tensi a hazai viszonteladójuk.

  Ha valaki kétkedik abban, hogy kocsival (bármilyen szutyokkal) lehet arra csavarogni, az nézze meg ezt :)

  http://blog.caucasianchallenge.com

  g.

  #118490 Hozzászólás

  McSmith

  repjegyek?

  joster, hol találtad ezeket a repjegyeket ?

  #118489 Hozzászólás

  Joster

  nem is olyan rossz

  ez a Laci által megadott link. Kiszámoltam, hogy Ungvárról repülõvel Kijevig és onnan Jerevánig 55 USD+160 USD (+tax) az 215 USD, ami a jelenlegi nevetséges árfolyamon csak 35.000 forint lenne.Megnéztem az MNB honlapján, hogy 2000. júniusában az USD árfolyama 275 Ft volt , azaz a jegyünk akkori forintértéken 82.500 Ft. volt. Bár az illetékrõl nem írnak semmit, de most is kijöhet ennyibõl oda-vissza ! Sajna a Lvovból induló járat megszûnt, de Ungvár az itt van egy köpésre a határtól. Persze a csatlakozás is is össze kell, hogy jöjjön!Mindenesetre rájöttem, hogy Kijevbe majdnemhogy érdemesebb repcsivel menni, mint vonatozni!

  #118488 Hozzászólás

  Joster

  Lvovban

  vettem a jegyet a reptér melletti irodában (konténerben) . Természetesen oda-vissza relációban volt a járat , mi teljesen más okokból Moszkva felé jöttünk haza…

  #118487 Hozzászólás

  Laci
  #118486 Hozzászólás

  gagarin

  Lvov

  Joster,

  ez visszafelé is mûködik? Úgy értem one way Jereván – Lvov?
  Te hol vetted anno a jegyet?

  g.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 24
Hozzászólás: Örményország
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.