Orvosként Ausztráliában

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Orvosként Ausztráliában

 • Indította
  Témakör
 • #18359 Hozzászólás

  LE
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!
  Augusztusban kapom meg orvosi diplomámat. Külföldön szeretnék dolgozni, illetve szakképesítést szerezni. Tud-e valaki tanácsot adni, hogy hogyan induljak el, ha Ausztráliába szeretnék menni. Köszönöm.

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #181104 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm..;))

  Sallie Mae adja a kölcsönöket egyetemre a diákoknak az USA-ban. Ezt az USA támogatja mint privát kölcsönzõ bankot. Veszteni nemtud, mert az USA adófizetõ kifizeti. Óriási kamatokat varrnak a nyakára aki nem fizeti vissza a kölcsönt, és az adófizetõk fizetnek helyette. Kilencvenöt százalékban visszafizetik mert aki nemfizet azt megbénitják.

  Ez egy drága mulatság a diákoknak de jó üzlet Sallie Mae és a politikusoknak meg suliknak, akiket a bank financiroz. Diákokat oda utallják a sulik kölcsönért, mert a bank fizet nekik kickback. Azelõtt nem igy ment, és gyakran az állami kölcsönöket az orvosok se fizették vissza, pedig volt nekik miböl.

  http://www.cbsnews.com/stories/2006/05/05/60minutes/main1591583.shtml

  Igy müxik gyakran a munkaközvetités is. Hiába akar valaki munkát pályázni, ha azt csak munkaközvetitõn keresztül lehet. Az fizeti a kickback-et a cégnek. Illegális munkáknál, pedig pláne jobban konveniáll a kontraktor. Ezért inkább az illegálisokat veszik fel bizonyos munkakörökben és nem azért mert nemtalálnak rá amcsit. Ilyen munkákat a fekák végeztek azelõtt. Nem is rajonganak a latinok meg illegálisokért. Veszélyes munka lehet az, mert 5 év börtönbüntetés jár a kontraktornak.

  Nincsenek üres lapok, csak üres fejek.

  #181103 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm, nicsak…;)

  Persze hogy fog menni. Ezt ugy hiják angolul, hogy brain drain.
  Hogy hivják aki otthol marad ?
  Brain dead.

  USA-ban a doktor is kölcsönpénzböl tanul, aztán kihelyezik a faluban. Sokan tartoznak a kormánynak, amit vissza nemfizetnek.

  #181102 Hozzászólás

  LE
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  köszönet

  köszi szépen! menni fog.. :)

  #181101 Hozzászólás

  Bálint2
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hmm…;)

  http://www.doctorconnect.gov.au/internet/otd/publishing.nsf/Content/work-Registering-and-qualifying

  Tessék minden itt van angolul, hogy és merre. Elõsször felmérik az embert, aztán vannak lehetõségek ott ahol szükség van orvosra. Ez nem a civilizácio központokban, hanem messze onnan. Ugy megy ez mint az USA-ban. Aki pedig akar maradni, annak redzsisztrállni kell és vizsgázni.
  Aki az angol világban jártas az csak kattint és mindent megtalál.

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Orvosként Ausztráliában
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.