Óvakodj Varga Zoltántól Londonban

Kezdőlap utazas.com Fórum Külföldi kétkezi munka Óvakodj Varga Zoltántól Londonban

 • Indította
  Témakör
 • #31359 Hozzászólás

  Elöszeretettel ajánl kiadó szobát és munkát. Mindezért a “segítségért” 20 fontot kér a zsebébe. Utána elvisz az általa és a testvére által bérelt lakásokba amelyek indiai és fekete negyedben vannak és a szeméttelephez hasonló tisztaságúak. Bevásároltatna veled mindent hátha elfogy a pénzed és teljesen ki leszel szolgáltatva. Ha megegyezel vele egy összegben délelött az délutánra már duplájára emelkedik. A 20 fontért nem munkát hanem munkaközvetitöket ajánl. Személyesen tapasztaltuk ezeket a dolgokat. Csak azt tudom ajánlani minden magyar óvakodjon ettöl az “embertöl”

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #333204 Hozzászólás

  nagyfeher
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Munka

  Sziasztok

  2 hete vagyok Londonban es munkat keresek nagyon alap angollal. Pakolgatas takaritas is erdekel de van pl targoncas jogsim is. Ha tudna valaki segiteni azt meghalalnam

  #333203 Hozzászólás

  Coala
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Gyerekek!

  Most pozitívan csalódtam! Az utolsó két hozzászólás nagyon korrekt volt!

  #333202 Hozzászólás

  zolinak igaza van !

  en nem ismerem zolit, de a leirtaak alapjan neki adok igazat. en 20 honapja elek angliaban ( nem london) es volt szerencsem talalkozni nehany “eltevedt” honfitarssal. sokan elvarjak az ingyen segitseget csak azert, mert egy orszagban szulettunk. bizonyos segitsegekrol lehet szo szimpatia alapjan : pl. segitettem egy magyar kedves lanynak, akit a bombazo kategoriaba sorolnek, de nem hinnem, hogy a sorhasu beturtpuloveres 50 eves karcsibajuszossal ingyen rohangalnek london forgalmaban :-))) elofordulhat, hogy valakinek szuksege van segitsegre, de ha kezfogasra vagyik, akkor perkalni kell a GBP-t…
  ez itt a helyzet …maskulonben meg baratok kellenek, akikre lehet szamitani “szivessegbol”…

  csak egy velemeny volt …viktor
  wictory@message.hu

  #333201 Hozzászólás

  Egyetértek Fecóval

  Tényleg tanuljatok sokat angolul mielõtt kijöttök!

  Tényleg jó ha van 1000 GBP a zsebedben!

  Tényleg akad olyan angol, aki +an áll hozzád, ha értelmesen nyilvánulsz meg.

  Tényleg ki tudtok venni házat, ha összefogtok, de azt jól nézd meg, hogy kivel fogsz össze!!!

  De kezdésnek akár nálam is lakhattok, aztán késõbb, ha megállapodtál, majd kiveszel egy házat! Ez mégiscsak kevesebb tõkét igényel!

  Tisztelettel, Varga Zoltán
  vargalondon@freemail.hu

  #333200 Hozzászólás

  Coala
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Egy tipp, a türelmesebbeknek…

  Londonba kimenni önként egy hatalmas projekt! Nem szabad félvállról venni semmit, mert annak az lesz a vége, hogy kimész és még a telefonfülkének is iránymutatásért fogsz könyörögni, nembeszélve Vargáékat akinek majd elkezded inni a szavait és közben félrevezetnek! Ezt azért monsom, ha esetleg az elõzõ hozzászólásaimból az derülne ki, hogy ez könnyû dolog! Nem az egy cseppet sem, pénz nélkül pedig iszonyú nehéz! Azért is írtam már, hogy egy ezres a minimum ami legyen nálad, hogy ne azon stresszelj már az elsõ munkátlan hét végén, hogy úristen most mi lesz! Türelem kell kinnt és higgadság, ennek pedig ára van!

  Egyetlen tippem ami nagyjából használható, ha nem vagy még több 22-25-nél és fiatalos vagy, az ha mint au-pair mész ki. Irodán keresztül vagy a neten elintézve ez tökéletes megoldás! Lesz hova kiérkezni, nem kell kapásból 100ezer forinttól megvállni. Egy családhoz érkezel, kaja és szállás letudva. A kölökre kb du3-tól van gondod így a napjaid szabadok! Valamennyi pénzt is kapsz, általában 60font, de ha lehúzol 4-5hónapod, stabil leszel Londoninak! Kiismered a várost, tudsz keresni lakást kényelmesen, tudni fogod hol érdemes hol nem próbálkozni. Lesz kb 1000fontod, amibõl tudsz építkezni. Aki szarból akar várat építeni, annak ott vannak Vargáék, õk úgyis az ilyenekre vadásznak. De ha te valóban ott akarsz lenni pár évet, ez a bevezetõ fél év tökéletes és stabil alap lesz!

  #333199 Hozzászólás

  Coala
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  A piac törvényei érvényesek

  Aki tud dumálni az rádsóz egy zacskó mogyorót is 30fontért, mert egy délamerikai kisközösségben ilyen olyan körülmények között termesztették, így az ár fele az a szállítattás a másik felének a felével a beteg gyerekeket támogatod, a maradék negyed pedig a csomagolás és a hasznon. Képzeld a kis benszülötteknek így még csak egy tál rizst tudunk adni… blablabla

  Rendben, igazad van abban, hogy 1200-1600fontot kell fizetni egy lakásra ha beköltözöl, de már jön is a hülyeséged elõ! Ugyanis mivel négyen veszitek ki így kb 300-400font fejenként, amibe már az is benne van, hogy egy hónapot elõre kifizettél, erre nem lesz gond. Én annyit tudok mondani erre az egészre, hogy tanuljatok itthon angolul! Sokat!!! Közben gyûjtsetek minimum 1000fontot! Ha ez megvan akkor nem kell foglalkozni ilyen emberekkel. A másik pedig hogy Zoltán sose fog igazat adni, mivel neki az az érdeke, hogy nála lakjatok! Ha kinnt vagy és beszélsz angolul, akkor lesz lakásod is pár nap alatt. Lehet nem az elsõ, de fogsz tudni kivenni!

  Ps: Idefigyelj Zoltán! Koszos és igénytelen Kelet-Eu csavargó az te vagy! Légyszíves rám ne monddj ilyet!!! És ne gyere nekem a link dumával, nagyon sok angolt ismerek akik ha látják, hogy tiszta és rendezett a külsõd akkor nagyon is pozitívan állnak majd hozzád! Amit láttam belõled ez rád nem igaz, mégis kivettél már vagy 4 lakást kinnt! Hmm?

  #333198 Hozzászólás

  válasz csávónak

  Tisztelt csávó!

  A fizika és a piac törvényei mindenkire érvényesek. Rám is.
  Gondolod nem hagyna ott mindenki egy perc alatt engem, ha másnap látna egy jobb lakást egy hirdetésben feleannyiért?

  De nincs olcsóbb. Nálam is 2 db 2 ágyas szoba albérlönek összesen 200 GBP egy hétre, azaz személenként 50 GBP/hét.
  Mindenki kereshet nyugodtan albérletet bárhol, nincsen a lakókon lábbilincs meg vasgolyó.
  Volt akit a hazament nagyotmondó haverja félrevezetett, csak a szépet mesélte, úgy jött ki. Itt mutattam neki a hirdetéseket, és a végén nálam maradt mert olcsóbb volt.

  Persze ki lehet itt venni 2 szobás lakást 200 GBP/hét összegért is, csak fizess ki 1 hónapot depositba, 1 hónapot elöre, az min 8 heti bér, az 1600 GBP. Ja, és tiéd a házadó és a rezsi.
  Ja és hozz brit bankszámlaszámot, meg munkahelyi referenciát, és ha a lakótársad otthagyja az albit, mert távol kapott munkát akkor keress a helyére másikat, meg a tulaj menjen bele az elején, hogy 4 jöttment koszos Kelet-Európából jött koszos csavargó lakik az õ lakásába?!

  #333197 Hozzászólás

  Tropa1-ék hiteles története

  Tropa1 és 2 cimborája felhívtak, hogy itt vannak a Victoriánál menjek értük. Nehéz helyzetben vannak, mert elõzõ nap a szállásuk 30 GBP/fö összegbe került valami hotelben. Itt vannak a Victorián, nem ismernek senkit, nagy gondban vannak. Mondtam jó, de nálam most nincs 3 emberre való hely hosszú távra, max egy hétre de segítek nekik albérletet keresni itt a mi környékünkön. De mivel az én idõm is pénz, fizessenek fejenként 20 GBP-t, hogy töltöm velük az idõmet, telefonálgatok, stb. Nekem is csak buszbérletem van, a Victoriáig csúcsforgalomban 1 óra az út oda, 1 óta vissza.

  Azt mondták rendben.

  Ott vártak a Victorián, és mivel a hála nem érdekel, menet közben hazafelé elkértem tölük a 20-20 GBP-t, mert azt hamar megtanultam, hogy az emberiség feledékeny (ki emlékszik a kerék feltalálójára?, hát még arra, hogy ígért nekem 20 GBP-t!?)

  Mint kiderült, alig van pénzük, (ök mondták), és inkább nálunk aludtak 7 GBP/fö összegért, hogy majd másnap keresünk albérletet.

  Másnap reggel, és végig a visszaúton is tájékoztattam õket az itteni lehetõségekrõl, akkor azt mondta egyikük, hogy otthon ha nem csinál semmit többet keres, mert kocsmája van.

  A 3 emberbõl 2 egyébként 30-40 közötti volt, és nem beszéltek angolul, az egyetlen aki beszélt angolul 50 éves volt, de amikor másnap odaadtam nekik a telefonon, akkor megkértek, hogy mégis én hivogassam a munkahelyeket.

  Tehát ott hagytam abba, hogy tropa1 és 2 társa elégedetlenek voltak a hallottakkal, mert ök 200 GBP-ért nem dolgoznak hetente, miért csak ennyit ígérek, mondom én nem ígérek semmit, de ennyit keresnek errefelé az emberek, ha ledolgozzák a hetet. kérték vissza a 20-ast, mondtam, én a telefonba azt ígértem lesz albérletetek 50GBP/hét összegért a környéken, és mindenfélében segítek, de dolgozni titeket vesznek fel, nem engem. A pénzért megdolgoztam, és ha bármire szükségetek van szóljatok, elözö este 7 GBP/ért aludtatok, és nem 30-ért, és ma keresünk albérletet nektek, ha van rá pénzetek(deposit+lakbér) Mondták, öket csak a költöztetöi munka érdekli semmi más, olyat mutassak, mondom itt a Yellow Pages, itt az elõfizetéses telefonom, ne mondjátok, hogy nem kaptatok semmit a 20 GBP-ért, nosza hivogassátok a költöztetö cégeket az én telefonomról. Az 50 éves ember hivogatta is öket, de mivel ö sem tudott annyira angol angolul, mert hogy ök Amerikában szedték magukra a nyelvet hogy egy találkozó összejöjjön, ezért, átadta nekem a telefont.

  Én hívogattam öket, de csak olyan ígéretek voltak, hogy hívjuk vissza 2 hét múlva, egy hónap múlva, küldjünk e-mailt, van-e saját teherautónk… stb. Egyszóval itt sem azonnal van állás az látszott.

  Közben kiderült, hogy a csomagjaik egy Londontól délre lévö kisvárosban hagyták.

  Azok akik azt mondták, hogy õk ennyiért nem dolgoznak, mert ha otthon nem csinál semmit, akkor is többet keres nekiálltak sopánkodni, hogy milyen drága oda a vonatjegy, ahol a csomagjaik vannak, nincs is kerekes kofferjük…

  Mondtam van autó egyikükkel elmegyünk a csomagokért, a többi nem cipekedik, nem kell 33 GBP-t kiadni vonatjegyre, a taxi 25 GBP-ért megy Lutonba, 20ért én is kimegyek, térképen saccra csak nincs túl messze az a városka stb..

  Megmutattam, hol lehet internetezni, leültek internetezni, közben mert másra is kellett volna az autó, megkérdeztem a környék lgolcsóbb taxicégét mennyiért menne el abba városba.. A taxicég azt mondta 65 GBP. Közben mivel nem vették fel a telefont, mert mélyen volt egyikük zsebében, délután lett más dolgaim intézése során. Amikor elökerültek, akkor mondtam, hogy ha a taxi 65 GBP-ért megy oda, én is 40-ért megyek ki, így is jobban járnak, mert nem kell 3 embernek cipekedni, átszállni, és föleg 33 GBP-t vonatjegyre kiadni.

  7 GBP-vel került volna többe az a kényelem, hogy idehozzám a csomagjaikat kocsival az egyikük kíséretével, mindenféle cipekedés nélkül. De azt mondták ez nem kell azóta nem láttam öket.

  Ez volt kb. 2 hete.

  Az, hogy a magyar, vidéki, 80-100nm-es családi ház jóléte (asszony takarít) után 2 fõ, inkább 40 évhez közelebbi életkorú, és egy 50 éves férfi negatív véleménnyel van egy olyan angol családi házról, ahol 8 férfi él együtt egy 4 szobás házban, azon nem csodálkozom, én is figyelmeztetek mindenkit, aki ide akar jönni Angliába, hogy itt kollégiumi körülmények között él majd. Arról nem tehetek, hogy ö már elszokott töle, vagy sose volt ilyen élethelyzetben.

  Mindenki ítélje meg maga, becsaptam-e öket vagy sem!

  vargalondon@freemail.hu

  #333196 Hozzászólás

  Csavo1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Zolikának

  A hülyeségek helyett inkább erre válaszolj:

  “Egy kétszobás álltalában 200font/hét amit négyen kényelmesen lehet lakni. Zoliék ugyanezért a pénzért kínálnak félszobát, négyen úgy hogy ha már ki szeretnél venni valamit a táskádból (szekrényt felejtsd el), akkor jó ha max ketten vagytok a szobába! Nagyjából ennyit akartam szólni!”

  #333195 Hozzászólás

  Válasz Pepe(Fütykös)-nek

  A testvérem sose találkozott grúzokkal, az egyetlen grúz, akit látott azon a Sztálin képen volt, amivel fel akartál vonulni tavaly május 1-én.

  A diagnózisom veled kapcsolatban az, hogy te pedig erõsen agyátültetésre szorulsz!

  Tisztelettel, Varga Zoltán

  #333194 Hozzászólás

  válasz a 3 baromnak

  Tropa1 hozzászólásáról

  Amikor megjön valaki akkor a saját érdekében vetetek mindenkivel egy brit SIM kártyát, azért, hogy fel tudják hívni, és hogy a munkakeresés során meg tudjon adni egy brit mobilszámot, rátöltetek mindenkivel 10 GBP-t (átszámolva 3500FT), hogy élö legyen a kártyája. Ugyanis a magyar számodon soha senkinem fog felhívni Angliában!!!! Te hivogatnád a Magyarországon élö kirgiz ismerösödet a kirgiz mobilszámán 500FT/perc díjért, vagy mondanád neki, hogy vegyen magyar SIm kártyát?
  Bünöm továbbá Baromarcú Tropa szerint, hogy javasoltam nekik, hogy vegyenek egy teljes Londont tartalmazó térképet, és egy buszbérletet.

  Ez az a mindenféle, amit meg akartam vetetni Baromarcú Tropa1-gyel.

  Mindenki gondolkozzon el rajta józanul, hogy kinek voltz igaza.

  Tisztelettel, Varga Zoltán
  vargalondon@freemail.hu

  #333193 Hozzászólás

  Coala
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Még egy tapasztalat!

  Mi is voltunk náluk és mondanom sem kell szerintem mekkora élmény volt! A felállás a következõ: Zoli és az öccse bérelnek 3-4 lakást londonban, amik 3-4 szobásak. Ezek wembleyben vannak és ez a rész alapvetõen ázsiaiak lakta. Ezek az emberek nagyon kedvesek és látszatra befogadóak, de nem nagyon szeretnek kaukázusiakat alkalmazni, ami persze érthetõ is. Így a vendéglátás és kereskedelem ezen a környéken szinte kizárt. Pakolgatás ilyesmi van, amit irodán keresztül lehet elintézni. Ezt megmutatják neked hol van, de spec ilyen irodát aki magától nem talál az jobb ha el se indul. Munkavállalás szempontjából tehát ez nem a legjobb városrész Londonban. Márpedig szerintem javarészt mindd ezt akarjuk. Azért mégegyszer leszögezném, munka van! Fele annyi mint máshol és álltalában a legeslegalja pakolgatás, de van. Más területen kb annyira lehet elhelyezkedni, mint Dubaiban :) A belváros és “jobb” környékek pedig olyan messze vannak, hogy lehetetlen ott munkát vállalni. Viszont ugye itt a legolcsóbb a lakásbérlet. Zoliéknak!!! Mert neked ugyanannyiért addják, illetve még többért, ugyanis az elõbb említett lakásokba 12-15 embert zsúfolnak be, egy fürdõre és konyhára kb 50fontért. A körülményekrõl és az életszínvonalról most nem beszélnék mert senkit sem szeretnék megsérteni. Mindenki úgy él és olyan életet, ami neki jól esik. Azt sem mondom, hogy ne mennjetek Zoliékhoz, csak vegyétek számításba, hogy õk belõletek élnek! Amit a lakásért és ilyen olyan baromságokért fizettek. Lehet nehezebb és körülményesebb, de tudtok kivenni magatoknak is nagyon szuper lakásokat, jóhelyen. Egy kétszobás álltalában 200font/hét amit négyen kényelmesen lehet lakni. Zoliék ugyanezért a pénzért kínálnak félszobát, négyen úgy hogy ha már ki szeretnél venni valamit a táskádból (szekrényt felejtsd el), akkor jó ha max ketten vagytok a szobába! Nagyjából ennyit akartam szólni!

  Good Luck!!!

  #333192 Hozzászólás

  fetyka
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Mar nem kell…

  Valoszinu ugyanarrol a Varga Zoltanrol van szo…A testvere lehuzott ket gruzt,akik megvertek a haza elott egyik este.Csak annyit hallottam,hogy most korhazban van es lehet kioperaljak az egyik vesejet.

13 hozzászólás megtekintése - 1-13 / 13
Hozzászólás: Óvakodj Varga Zoltántól Londonban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.