Pakisztan

 • Indította
  Témakör
 • #41901 Hozzászólás

  Dani9
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Udv!

  Iranbol szeretnek Pakisztanba utazni. Tisztaban vagyok a kozelmultban tortent esemenyekkel, csak nem tudom felmerni emiatt mennyire ajanlott valakinek odautazni. Onnan Indiaba utaznek tovabb. Tudna valaki esetleg hasznos infokat mondani (foleg aki a megjarta Pakisztant)?

  email es msn: fo_dani@hotmail.com

  Koszi:
  Dani

14 hozzászólás megtekintése - 1-14 / 14
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #392084 Hozzászólás

  Ahmet

  Iranbol Kinaba

  Mennenk, de majd csak tavasszal, nyar elejen. Tud valaki valamit a kilatasokrol? Kalasha volgy es a KKH ami kulonosen erdekelne.

  #392083 Hozzászólás

  ethanol

  tenger

  Sziasztok! Valaki járt a Pakisztáni partszakaszon? Benyomás? Köszi

  #392082 Hozzászólás

  Beni

  Vizum

  Sziasztok!
  Indiabol szeretnek atmenni Pakisztanba es nem tudom, hogy kell-e vizum elore vagy az indo-pakisz hataron megadjak?Ha megoldhato a hataron akkor vajon milyen idotartamra?Ha van valakinek tapasztalata kerem irjon!
  Koszonom

  #392081 Hozzászólás

  Laju

  csepregim

  Kösz az infót.

  #392080 Hozzászólás

  jim

  fd

  Hello,
  a magam részérõl a júliust töltöttem Pakisztánban (Kína és Irán között), ekkor voltak az iszlamabadi történések és a robbantgatások a törzsi területeken, viszont ebbõl semmit nem lehetett érezni az ország többi részén. A lakosság döntõ többsége elítéli a radikálisokat, és mindig lesz valaki aki a te pártodat fogja és segít. A ‘probléma’ inkább a túlzott udvariassággal és segítõkészseggel lesz, nem kell aggódni.
  Afganisztán átszelésén sokat gondolkoztam, de végül fájó szívvel letettem róla, pedig nem vagyok beszari gyerek. Fél éve még kiröhögtem az ilyen véleményt, de most azt mondom, nem érdemes megkockáztatni. Ráadásul Kabulban 50$ a legolcsóbb szállás…
  jim

  #392079 Hozzászólás

  csepregim

  Lajunak

  Helló,

  Mi januárban voltunk a paki követségen, akkor nem volt még semmi meghallgatás, még a konzullal sem találkoztam, és megvolt aznap a vízum.

  Irániak szintén nem kértek semmit. Csak a vízum díjat meg a kitöltött lapot.

  Mindkét helyen csatoltam egy angol nyelvû útleírást, szép levél formában, ahol leírtam, hogy hová megyünk, mit csinálunk és miért nincs sem repjegy sem szállás foglalásunk.

  Mindenhol nagyon rendesek voltak.

  szerintem útközben is be lehet szerezni a vÍzumokat, sokkal gyorsabban.

  Remélem tudtam segíteni!

  üdv

  csepregi

  #392078 Hozzászólás

  Laju

  Helló

  Jártam a pakisztáni követségen.Van konzultáció.
  Mostanában vezették be.
  csepregim,tõletek kértek e az iráni követségen
  szállás foglalást a turista vízumhoz?

  #392077 Hozzászólás

  csepregim

  fd

  miklos.csepregi@yahoo.com
  nem volt elbeszélgetés.
  holnap írok, most tervezni kell mi lesz jövõre – vlsz Kilimanjaro..:))
  üdv

  #392076 Hozzászólás

  fd

  csepregim

  Lehetne emailben feltenni 1-2 kerdest?

  Email es msn: fo_dani@hotmail.com

  #392075 Hozzászólás

  fd

  csepregim

  Hat Afganisztan kicsit meredeknek hangzik. Mindenesetre nem zarkozom el :) Olvastam a pakisztani nagykovetseg honlapja, hogy van elbeszelgetes. Elarulnad ez mibol all? Egyelore csak hozzavetoleges foalmaim vannak az orszagrol.

  #392074 Hozzászólás

  csepregim

  fd-nek

  Helló!

  Indiából jöttünk, így Lahore-ba érkeztünk, majd innen mentünk Peshawar-ba vonattal, onnan szintén vonattal Karchiba, majd onnan vonattal Muanjodaro-ba, onnan vonattal Quetta-ba, majd onnan busszal az iráni határra. Mindenhol 2-3 északát töltöttünk+az utazások, szóval kb 2 hetet voltunk. Nekem Peshawar és Muenjodaro tetszettek a legjobban, de igazából minden jó volt. Sehol semmi gáz, csak kedves emberek – tényleg tuti jó hely.
  Szerintem a pak vízum nem lesz gond, mert nekünk is megadták még az igénylés napján. Az indiai pedig csak pénz kérdése.
  Ha javasolhatok valamit: ha elmész Peshawarba ne hagyd ki Kabult! Tudom, hogy Afganisztán veszélyesnek hangzik, de mindenki azt fogja mondani ott, hogy semmi gáz. Peshawarban van követség, 15-20 dolcsiért csinálnak vízumot, Kabul pedig csak 150km a határról. Helyszínen érdeklõdj, de szerintem ne hagyd ki. Mi csak azért nem mentünk, mert idõbe nem fért volna bele.

  Üdv

  csepregim

  #392073 Hozzászólás

  fd

  csepregim

  Elolvastam amiket irtal. Biztos nagy elmeny volt. En is ilyesmit tervezek most, szeptember kozepen tervezem az indulast :) Meg hianyzik az indiai meg pak vizum.
  Pakisztanban mennyi idot toltottel s merre?
  Dani

  #392072 Hozzászólás

  csepregim

  pakisztán-irán

  Szia!
  Pár oldallal hátrább a listázásban van egy topic “Nepálból hazafele – szárazföldön” címmel. A párommal csináltuk meg az utat idén tavasszal. Pakisztánból mentünk Iránba. Amikor beléptünk Iránba tényleg beszéltek valami fegyveres õrrõl, de végül is nem lett belõle semmi, mert éppen nem volt..:))
  Egyébként semmi gáz nem volt egyik oldalon sem, nagyon kedvesek és segítõkészek az emberek, esetleg a túlzott kíváncsiság lehet zavaró egy idõ után.
  Ha van kérdésed az ott olvasottak után, akkor tedd fel lécci, és válaszolok rá.
  Üdv

  #392071 Hozzászólás

  Dániel

  érdeklõdtem

  Iránból, a gázos részekre az irániak tavaly adtak fegyveres õrt a határig. Hogy onnan mi van, azt nem tudom, de a helyiek úgyis segíteni fognak. Szerintem nézz körül mit írnak a lp vagy más fórumokon, onnan elég sok friss infó begyûjthetõ.

14 hozzászólás megtekintése - 1-14 / 14
Hozzászólás: Pakisztan
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.