Panoramakepek (illesztett) digikameraval

Kezdőlap utazas.com Fórum Fotó Panoramakepek (illesztett) digikameraval

 • Indította
  Témakör
 • #6590 Hozzászólás

  Grozo

  Tud valaki tutti panoramakepeket mutatni amelyeket digikamera “stich” moddal keszitett?

  …es valami modszerleirast?

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #108817 Hozzászólás

  krix

  illesztés

  Én csak a saját tapasztalataimról tudok beszélni. Nekem egy Canon A95-öm van, lehet, hogy más gép nem pont így csinálja, de nem hiszem, hogy nagy különbségek lehetnek. Ha “stich” módban fotózol, akkor a gép megjegyzi (A-B-C stb-ként) és a letöltéskor is ilyen nevet ad a képnek. Ha elindítod a számítógépen az illesztõ programot akkor már látni fogod, hogy mûködik (csak azokkal a képekkel tud a program dolgozni, amiket így fotóztál és olyan sorrendben rakja össze ahogy fotóztál, bár változtathatsz is a sorrenden :) Szerintem ne görcsölj nagyon, inkább csinálj több próbaképet, aztán majd meglátod,neked hogy jön be. (Ja és ne változtass a beállításokon, a távolságon stb. mikor panorámát fotózól, csak állj egyhelyben és próbáld ugyanolyan magasságban tartani a gépet.)
  Én kb a kép felével vagy 1/3-val szoktam az átfedéseket csinálni.
  üdv

  #108816 Hozzászólás

  Grozo

  Kb. mennyi atfedes szukseges?

  A “nyers kepeket” tehat siman a memoriakartya tarolja, mindegyik “eltolva” az elozohoz kepest, majd a komputerre valo letoltes utan egy program ezeket osszeilleszti (vagy a cameran mar ossze lehet illeszteni)?

  Bocs a tudatlansagomert, most uton vagyok es nincs itt a hasznalati utasitas, de akarok panormakepeket csinalni.

  #108815 Hozzászólás

  krix

  Grozo

  Én már rengetegszer fotóztam panoráma képeket “stich” móddal.(kézbõl) Nem olyan különleges. Az a lényeg, hogy mindig legyen benne egy kevés az elõzõ képbõl a fotózásnál (vagyis legyenek átfedések a képek között), mert a program csak akkor tudja összeilleszteni. Nekem az jött be, ha kb 5-6 képbõl állta a panorámakép, annál több már számítógépen nézve nem igazán élvezhetõ (túl keskeny és hosszú lesz a végeredmény).

  #108814 Hozzászólás

  gw

  módszer

  Van hozzá spéci panoráma állványfej.
  De mutatni mér’ is kell, nem egészen értem, hogy mit kérdezel – még nem láttál ilyen képet?

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Panoramakepek (illesztett) digikameraval
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.