Pár nap Rómában

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Pár nap Rómában

 • Indította
  Témakör
 • #10267 Hozzászólás

  Nagy Anita
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Sziasztok!!!

  Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt. Én augusztus 19.-én megyek Rómába 3 éjszakára. A Termininél lesz a szállásunk.
  Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy a hétvégi nyitvatartásokról tudtok-e???
  Kevés lesz az idõnk és sok mindent meg szeretnénk nézni. Nem szeretnék úgy járni, hogy valami zárva legyen.
  Ami konkrétan érdekel: Szent Péter Bazilika
  Colosseum
  Forum, Capitolium, és úgy általában
  templomok ( úgy hallottam délután
  bezárnak)
  Elõre is köszönöm a segítséget! Anita
  ui: Tényleg igaz, hogy augusztusban sok minden bezár??? (éttermek)

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 323
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #131026 Hozzászólás

  gnom

  férfi tünemény

  Kedves mandli!

  Ma érkeztem haza Rómából ahol egy fájdalmasan rövid látogatást tettünk a férjemmel, immár másodszor.

  Elutazásunk elõtti este infót gyüjtöttem a Város dolgairól, akkor olvastam a gyönyörû pincérfiúról szóló írásodat. A Navonán eszembe jutott, s gondoltam ha annyira tündöklõ a szépsége, meg kell találnom! Tettünk egy kört a téren, az összes bár minden pincérét alaposan megszemlélve. De a CSODÁNAK semmi nyoma! Bár a férjem megtalálni vélte õt egy a nõkre élénken kacsintgató vendégberántó fiúban, de mondtam, neki, hogy nevetséges a feltételezés!

  Másnap még próbálkoztunk, sajnos szintén eredmény nélkül.

  Jártál mostanában Rómában? Láttad Õt? Ha tudod a bár nevét, légyszíves írd meg, háha még arra visz az utam!

  #131025 Hozzászólás

  babeee

  szállás

  Az imént kaptam egy kérést egy római szállásadótól, miszerint a magyaroknak (meg gondolom minden más nemzetiségûeknek is) kivételesen akciós árai vannak a nyárra. (egyéb részleteket nem tudok) Érdeklõdni itt lehet: info@hotelmarechiaro.com,
  (kétszer jártam ebben a szállodában, két csillagos kategória, egy jobb kollégium színvonala, reggeli van az árban, érdemes az udvarra nézõ szobát kérni, mert az utcafronton nagyon nagy a zaj, minden nap takarítanak, tiszta, korrekt, a Terminitõl egy kisebb sóhajtásra a via Giobertin, a szálloda gazdája gagyog enyhén magyarul, (de nagyon enyhén :)

  #131024 Hozzászólás

  Lexó

  Róma mellett…

  Szia Adrienn!

  Én nem nagyon ismerem Olaszországot (csak párszor voltam és többnyire csak az északi városokban) viszont Szicíliáról nagyon jókat hallttam megbízható forrásból, ezért merem is ajánlani. Engem nagyon vonz Nápoly a régi Piedone filmek miatt is, meg persze nagyon kíváncsi lennék, hogy hogyan vezetnek ott az emberek. Pont ezen a lapon írták, hogy rendezetlenebb a közlekedés, mint Rómában. Milánóban sokat vezettem és nagyon megtetszett az olasz, ügyeskedõ mentalitás. Korábban rengeteget vezettem Németországban, de az ottani benyugtatózott stílus nekem nem jött be. Ezért is vonz Nápoly.
  Milánó tetszett, sõt nagyon tetszett, de az nagyon messze van Rómától. Az északi falvak (ahová eljutottam, mint pl. Sasso Marconi) nem olyan jelentõsek (szerintem). Szlovénia vagy Ausztria falvai jobban bejöttek, de hát mindenkinek más az ízlése.

  Az Ostia-ra a Leonardo expresszel is ki lehet jutni a Termnirõl Rómából. A kollégáim nagyon ajánlották, mielõtt Rómába mentünk, de nekünk nem volt jó idõnk, ezért lemondtunk róla.
  Remélem ajánlanak mások is neked jókat. Sajnálom, hogy nem tudtam jobban segíteni neked.
  Sok sikert!

  #131023 Hozzászólás

  Adrienn8
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Róma melletti utazások…

  Kedves Lexó és mindenki!!!

  Júl végén utazunk Rómába. 11 napra. Szóval sok minden belefér. Rómából egész jó infóim vannak. De tervezünk 2-3 nap messzebbi utazást. Mit javasoltok? Mi Tivolit kinéztük. Közel van nem gond. Ostia is elég jónak tûnik, onnan a tengerpartra is kijuthatunk strandolni.De messzebb is mennénk. Vonattal talán nem lenne messze. Nápoly-Pompeji nagyon vonzz, csak nem tudjuk hogy jutunk el és mennyi lehet kb. Illetve északon Assissi, Rimini ill. Milánó érdekelne. Ki mit javasol? Érdemes messzire tervezni?
  Köszönet a segítségért!!!

  #131022 Hozzászólás

  Lexó

  egy kis ajánló pünkösdrõl

  Szaszkóberci Mindenkinek!

  “Most” (2007.05.26 – 31. között voltam kint) jöttem meg Rómából és szeretném megosztani veletek azokat az infókat, amik szerintem hasznosak lehetnek. Már rögtön az utazásounk után szerettem volna feltenni ezeket az infókat, de a szerver nem volt elérhetõ bõvítés miatt. Remélem, azért hasznos lesz így is.

  Jótanácsok:
  – Mindenütt alkudni kell. A Campo di Fiori-n vettem egy napszemüveget. Ki volt írva, hogy minden szemüveg 25 EUR. Csak annyit mondtam, hogy 10-ért elviszem és még az eladó srác kezdett kérlelni, hogy legyen inkább 12 EUR.
  – Szerintem semmilyen ajándékot nem érdemes az otthoniaknak vagy magunknak elsõ nap megvenni, mert mindenbõl láttunk késõbb is, csak késõbb már tisztában voltunk az árakkal és rögtön tudtuk, hogy hol olcsóbb a cucc és arra lecsaptunk.
  – Az tényleg igaz, hogy hétfõnként a múzeumok nincsenek nyitva Rómában, de akinek épp csak hétfõn lenne ideje és kedve múzeumot látogatni, az menjen a Vatikánba (a Szent Péter Bazilikába ill. a Bazilika kincstárába vagy a Vatikáni Múzeumba), mert a Vatikán nem része Rómának és így többek között az a szabály sem vonatkozik rá, hogy hétfõnként zárva lennének a múzeumai.
  – A Vatikáni Múzeum 8:30-kor nyit, de ajánlatos legalább egy órával a nyitás elõtt odaérni, különben már csak a kilométeres sor végére lehet beállni. A Szent Péter Bazilikához is ajánlott 7:30-ra menni, különben órákig állhat az ember a brutálisan hosszú sorban. Mi egyetlen elõttünk álló ember nélkül jutottunk be a Szent Péter Bazilikába, de egy óra múlva, mikor a kupolába felmentem és kinéztem már egy hihetetlenül hosszú sort lehettet a téren látni még a zuhogó esõ ellenére is.
  – Este nem érdemes pénzt kivenni bankautomatából, mert pl. az enyémet elnyelte és egy számítógépes hibaüzenet jött fel és utána mindegyik gomb inaktívvá vált. Hiába voltak még a bankban, már a munkaidõ után nem akartak segíteni, de szerencsére kb. 20 perc után magától kiadta a kártyámat az automata (még jó, hogy nem másnak, mert addigra már rég el akartam menni).
  – A legjobb, ha a szállás az “A” metró vonalán valahol, mert akkor nagyon könnyû és gyors a közlekedés és nem utolsó sorban egy fárasztó, gyaloglós nap után nem kell annyit utazni hazafelé.
  – Aki az éttermekben nem szeretne olyan sok pénzt otthagyni, az legalább a szervízdíjakról érdeklõdjön. Van, ahol 0 EUR, de van, ahol 4 vagy még több EUR. A Trastevere-n voltunk egy étteremben és kicsit meglepett, hogy a kis beülõs, gyors uzsonnánk kifizetésénél kiderült, hogy nem csak 13 EUR lesz kettõnknek, hanem 17 EUR, mert 4 EUR a szervízdíj. Azért ez jelentõs különbség %-ban. Persze ez csak azokra vonatkozik, akik egy kicsit spórolósabban szeretnék megnézni Rómát. Egyébként, ahol nem kell szervzdíjat fizetni, ott már az étterem bejáratánál ezt hirdetik is, mint túrista csalogatót.
  – Nagyon jól használható belvárostérképet lehet szerezni szállodák recepciójáról (egy nagy tömbben van és egy-kettõt ingyen le lehet tépni) vagy éttermekbõl ingyen.
  – Aki még csak most tervezi, hogy Rómába menjen és nem tudja, hogy mennyi idõ alatt lehet Rómát úgy megnézni, hogy a híres vagy felkapott helyekbõl egy se maradjon ki, annak 4 napot ajánlok (persze, ez azt jelenti, hogy egész nap megy az ember, szóval nem 70 felettieknek szól a 4 nap. Nekik 5 nap.), persze Róma mellett is sok mindent meg lehet nézni (pl. a tengerpartot) és akár 1 hónap után is fel lehet fedezni még sok újdonságot, de azt hiszem, hogy elsõ találkozásra 4 nap elegendõ.

  Események:
  -Minden szerdán tart a pápa audienciát a vatikáni színpadról 11:30-kor (6 nyelven: olaszul, angolul, németül, spanyolul, lengyelül és franciául), de érdemes egy órával korábban odamenni, mert zsúfolásig megtelik a tér és a késõn érkezõk csak rossz helyekre kerülhetnek.

  Kedvenc helyek:
  – Campo de Fiori (Piactér). Nagyon jó kis piac van ott. Majdnem olyan jó, mint Berlnben, Ózdon vagy Mexikóban, de az biztos, hogy sokkal jobb, mint Párizsban (persze az lehet, hogy itt nagyon megosztom a véleményeket).
  – A Kolosszeumot mindenképp ajánlom,
  – A Trastevere városrész, fõleg a Santa Maria in Trastevere templom elõtti tér és az innen nyíló utcák,
  – A Trevi kút és a Piazza del Popolo között utcák nekem nagyon tetszettek a Spanyol Lépcsõvel és a kávézókkal és a legexklúzívabb bevásárló utcával, a Via della Condotti-val,
  – Nekem nagyon tetszett a Panteon melletti Piazza di Sant Ignazio tér is.

  Bevált utikönyvek:
  – Róma a National Geographic kiadásában (kicsi, könnyen szállítható, de nagyon jók a térképek és a leírások benne),
  – Róma az Utitárs kiadótól (kicsi, könnyen szállítható a napi túrákon) nagyon részletes leírsokkal és 9 ajánlott sétaútvonallal a belvárosban (mi 6-ot jártunk be, de tényleg jó).

  Bevált éttermek:
  -Grill e Caffe a Via dei Giubbonari-n a Campo de Fiori (a híes piactér a Piazza Navona mellett) sarkán. Nagyon kedvesek a felszolgálók. Olcsó, nincs szervízdíj és a kedvünkért még a legmacerásabb helyekrõl is elõszedtek megmutatni érdekességeket. Nekem nagyon tetszett a kinti részrõl a rálátás a piactérre.
  -Binario 4 étterem a Via San Giovanni in Lateranon a Kolosszeum mellett. Innen ebéd után jöhet a Kolosszeum, a Fórum Románum, a Palatinusz, a Kapitólium, mert mind rögtön ott vannak mellette.

  Költségek:
  – Leonardo express [gyorsvonat a Fiumicino reptér és a Termini vasút végállomás (és egyben az A és B metro közös megállója) között: 11 EUR/fõ. A jegyeket a két végállomásnál felbukkanó dohányüzletekben és vegyesboltokban lehet megvenni.
  – A Szent Péter Bazilika kincstára: 6 EUR/fõ.
  – A Kolosszeumi belépõ: 11 EUR/ fõ.
  – A Vatikáni Múzeumban a nézelõdés után bent ettünk az épületben. 2 pizzaszelet +1 kávé = 6 EUR.
  – A Szent Péter Bazilika kupolájába gyalog 4 EUR-ért, lifttel 7 EUR-ért lehet felmenni. A belsõ és a külsõ panoráma csodálatos onnan, de akinek egy kicsit is fáj a lába, ne menjen fel, mert a liftes verzió esetén is nagyon-nagyon sokat kell utána még lépcsõzni.
  – A fagyi mindenütt 2 vagy 2,5 EUR-tól indult 5 EUR-ig. A 2 EUR-osra két lapáttal tesznek és kb. egy hazai 5 gombócos fagyinak fele meg.
  – 5 EUR egy fényképezés a Kolosszeumnál a római katonákkal (nagyon viccesek). Ami az jelenti, hogy 2-3 beöltözött ember körbevesz, sisakot húz a fejedre, kitalálnak jobbnál jobb pozíciókat és az egyik elveszi a fényképezõgépedet és azzal lefényképez titeket.

  Nekem nagyon-nagyon tetszett Róma. Mindenkinek ajánlom, akinek van érzéke a szépre.
  Kédezzetek bátran. A közeljövõben párszor még fellépek erre az oldalra és válaszolok a kérdésekre, ha nem is azonnal, de max. egy pár napon belül.
  Jó utat!
  Lexó

  #131021 Hozzászólás

  kata20
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  magyarok romaban

  Sziasztok.Magyar fiatalokat keresek Romaban. Hamarosan Romaba koltozom es szeretnem magyarokkal felvenni a kapcsolatot.Sziasztok.Kata

  #131020 Hozzászólás

  Miért adnál ki?

  Miért költenél nyaralásra, városlátogatásra 3x 4x annyi pénzt, mint amennyi feltétlenül szükséges? A megoldás http://www.bulitravel.com

  #131019 Hozzászólás

  Barbi1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Utazás kiállítás

  Sziasztok, érdemes kimenni a kiállításra elõfoglalni? Vagy inkább felejstem el? Hallottam, hogy csak most hétvégén lesz és érdekelne, hogy közületek volt-e már valaki és hogy milyen.. barátnõm azt mondta, hogy sok kedvezményes utat lehet találni, fõleg ha ott foglalok, köszi szépen elõre is. sziasztok.

  #131018 Hozzászólás

  Jasmine

  szállás

  Sziasztok,

  én márc.30-án megyek Rómába és találtam egy nagyon jó oldalt ahol már 40EUR/fõ/éj találtam szállást a Termininél. Bár a szobák (amit én foglaltam) elég spártainak tûnnek, a hely és ár arányából nézve nem számít. Kíváncsi vagyok milyen lesz…
  http://www.enit.it
  Jó keresést

  #131017 Hozzászólás

  Andi31
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  zsebesek

  Hmmm…zsebesek..lehet, hogy többen vannak Rómában, mint pl. Budapesten, de ez alapján azt hiszem, nem lehet megítélni egy várost..Én korábban még nem jártam ott, de most volt szerencsém..és Róma tényleg csodás..nekünk is volt kalandunk zsebesekkel, de ha elég körültekintõ az ember és a pénzét nem egy válltáskában vagy hátizsákban hordja, akkor nagy baj – szerintem- nem lehet..:)

  #131016 Hozzászólás

  Marczi

  zsebesek

  Én nem nagyon szeretem Rómát a zsebtolvajok miatt mert engem megloptak a metrón egy öreg cigány asszony.

  #131015 Hozzászólás

  ezoz

  albana-nak

  Talán egy oldal címét adnám meg: http://www.roma-szenvedely.uw.hu
  nagyon sok hasznos info van rajta és az indexen a roma-szenvedely fórumot is érdemes olvasgatni, én is ezekbõl “tanultam”.

  #131014 Hozzászólás

  albana
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  ezoz-nak

  Köszönöm, vettem! Ha van valami friss infód, amirõl egy elsõ-utasnak tudni kell, azt is megköszönom, elõre! üdv albana

  #131013 Hozzászólás

  ezoz

  szállás

  Szerintem Bandi a Villa Mater Redemptoris akarja ajánlani, de persze lehet, hogy mást.
  Én 2 napja jöttem haza Rómából és ott laktam. Magyar apácák által üzemeltetett szerény hotel, 24 Euró/nap/fõ, metró végállomástól 4 perc séta fel a dombra, lefelé 2 perc. Fájó lábbal ez gondolom nehézkesebb, azért itt az oldala:
  http://www.fw.hu/redemptoris

  #131012 Hozzászólás

  albana
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  szállás

  Szia Bandi! Már teljesen bezsongtam mire végigolvastam az összes írást. Nem is tudom, hogy fogom addig kibírni. Na igyekszem eddig tájékozódni, és felkészülni már jóelõre. Szívesen venném, ha megírnád azt a bizonyos szállást, ami jó, olcsó és ami nekem a legfontosabb hogy metróhoz közeli. Elõre is köszönet, egy mégnemvoltrómában-rómarajongó

  #131011 Hozzászólás

  Bandi

  ‘albana’-nak

  Helló!

  1: “Természetesen’ létezik sightseeing busz Rómában is, ami elég sok helyre elvisz. Bár mi nem próbáltuk, mert inkább gyalogoltunk, de jónak tûnik, még via Appia Anticán is láttam.
  2: ha jól tudom létezik ingyenes nap. Pl. a Vatikánban ki van írva több helyre az egész évi nyitvatartás, szünet, ingyenes napok, stb. (õk már év elején tudták, hogy decemberben mikor nem akarna dolgozni :) ) De véleményem szerint nem érdemes erre játszani, még pénzért is kígyózó sorok vannak, gondolod mennyi lehet ingyen.
  Ha még nem döntöttél a szállásról, talán én is tudok ajánlani egyet, ahol mi voltunk. Külváros, de metróhoz közeli és olcsó.

  #131010 Hozzászólás

  albana
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Róma novemberben

  Sziasztók Róma-szerelmesek!
  November elején megyek Rómába, egy hétre. Nagyon szeretnék a lehetõségekhez képest sokmindent megnézni. Van azonban egy nagy gondom, nagyon fáj a lábam. Az elsõ kérdésem az volna, van-e Rómában olyan sightseeing busz, mint Párizsban vagy Londonban, amire kétnapos jeggyel bármikor fel lehet szállni? Na eszembe jutott, Open-Tour? 2. kérdés: van olyan, hogy bizonyos napokon bizonyos múzeumokba ingyen lehet bemenni? A szálláslehetõségeket már végigolvastam, nagy hasznomra voltak, mindenkinek köszönet, aki megosztotta a tapasztalait a fórumozókkal.

  #131009 Hozzászólás

  Kriszta

  Erika

  Köszönöm a segítségedet, tudom, hogy a Sixtusi Kápolna a Vatikáni múzeumban van, de ismerõseink nemrég érkeztek haza Rómából, és õk mondták, hogy nem jutottak be, mert állítólag elõre be kellett volna jelentkezniük.
  Persze elképzelhetõ, hogy mindez csak ideiglenes volt.
  Nagyon köszönöm a segítségedet mégegyszer.
  Kriszta.

  #131008 Hozzászólás

  Kari

  Idõjárás februárban?

  Sziasztok Róma Ismerõk!

  Kérlek egítsetek nekem abban, hoyg februárban milyen idõ lehet Rómában – sehol nem találok ilyen linket, ahol ezt el tudnám érni!

  Valamint abban is segítsetek, hoyg hol érdeme szállást keresni, ahonnan nem kell átutazni az egész várost, hogy lssunk is valamit!

  Köszi,
  Kari

  #131007 Hozzászólás

  Sixtusi kápolna

  Kriszta!
  A Sixtus-i kápolna a Vatikáni Múzeumban van, ahová a belépõjegy ára: 12 €. Ezen felül nem kell külön jegy a kápolnába, viszont fényképezni tilos a kápolnában. Üdv: Erika

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 323
Hozzászólás: Pár nap Rómában
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.