Párizsi idöjárás?

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Párizsi idöjárás?

 • Indította
  Témakör
 • #10475 Hozzászólás

  Sziasztok!
  Tud valaki segíteni, hogy áltálába március elején milyen idõ szokott lenni Párizsban? Köszi elöre is.

11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #132839 Hozzászólás

  saman

  statisztika

  http://www.theweathernetwork.com/index.php?product=statistics&pagecontent=C02005
  Ez megmutatja egy Párizs környéki állomás 30 éves statisztikáját.
  márciusban átlagosan hajnalban 3°, kora délután 11° van. Viszonylag kevés az igazán esõs nap (4), de egy kis csöpörgés a napok felében elõfordul.
  Ennél többet fél évre elõre nem igazán lehet mondani.
  Indulás elõtt érdemes megnézni a neten az idõjárást. Én a wunderground.com-ot szoktam, ami azokon a területeken, ahova én járok, többnyire bejön. Külön jó benne, hogy nem csak azt mondja, hogy esni fog, hanem az is, hogy mekkora valószínûséggel. Pl. ha 20% esélye az esõnek az elszórtan felhõs égbõl, akkor ez azt jelenti, hogy valószínûleg tök jó idõ lesz, de azért legyen kéznél egy esernyõ.

  #132838 Hozzászólás

  tony

  boom

  Egy meteorológus veszett el benned. Marha okos vagy. Én csak a saját tapasztalatomat írtam le, te pedig a haverod télikabát nemlétét. Az idõjárásjelentést kell nézni, abból ki fog derülni, hogy éppen akkor, amikor valaki utazni fog, milyen idõ lesz, ezért írtam a http://www.met.hu-t, hogy azon meglehet nézni, majd akkor, utazás elõtt, én is így tettem, és aszerint vittem cuccokat, és nagyjából be is jött. Nem átlaghõmérsékletrõl volt szó, de igenis, ha egyszer egész Európában 14-16 fokot ígérnek, pl. mára, akkor valószínûleg annyi is van kb., mert Londoban is a 15 fok az 15 fok, max. esõsebb, és szó se volt minuszokról, meg hóesésrõl, és képzeld, itt is zöld a fû télen, nem csak Párizsban, fûfélétõl függõen, és mivel teljesen változatos az idõjárás már mindenhol, lehetnek szélsõséges hõmérsékletek is, tehát, egyenlõre szerintem senki se tudja, hogy jövõ márciusban, amikor zsófika utazni akar, éppen milyen idõ lesz, mert lehet, hogy közel se olyan, mint amilyen idén volt.

  #132837 Hozzászólás

  boom

  tony

  Igazad van, a London mai idõjárás elõjelzése ugyan az, mint Budapesté, 15C fok. Tehát London idõjárása ua. mint Budapesté. Sõt, egész Európára 14-16 fokot ígérnek mára.

  Párizs idõjárása óceáni, soha nincs annyira hideg, sem meleg mint nálunk. Késõbb kezdõdik az õsz, és hamarabb a tavasz. Aki télen megy nem fog -20 fokkal találkozni, sem hóeséssel. Legalább is ott erre kisebb az esély.

  #132836 Hozzászólás

  tony

  boomnak

  Igaz, nem márciusban, hanem két évvel ezelõtt, augusztus elsõ hetében voltam Párizsban, úh. nem csak képeken láttam, de speciel akkor pont itt is ugyanolyan esõs idõ volt, és ha nézed az idõjárásjelentéseket, kb. hasonló Celsiusokat mondanak mint nálunk, de bocsi, hogy beleszóltam a témába, egy kint élõ haver valószínûleg jobban tudja, ezt nem vitatom, de nem kéne beszólni….

  #132835 Hozzászólás

  boom

  idóõjáárs

  Például a Párizsban élõ haveromnak nincs télikabátja.

  Novemberben ha elmégy a Luxembourg kertbe láthatod, hogy sokkal zöldebb a fû, és sokkal több a virágzó nõvény.

  Tony csak képeken látta Párizst ezért beszél zöldségeket.

  remélem ezzel segítettem ;)

  #132834 Hozzászólás

  bálint

  Ja és bálint köszi lehet,hogy igénybe veszem a segitséged.Nagyon keveset tudok párizsról.Nekem egy kicsit ilyesztõ is.
  Üdv: Zsófi

  #132833 Hozzászólás

  köszönet

  Sziasztok!
  Köszönöm szépen a válaszokat.

  #132832 Hozzászólás

  boom

  tony

  teljesen más.

  #132831 Hozzászólás

  tony

  mint itt

  Kb. olyan mint nálunk
  http://www.met.hu

  #132830 Hozzászólás

  bálint6
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  párizsi idõjárás

  helló a TV5-Accueil continent meteo-n megtalálod a francia elõjelzéseket.saját tapasztalat 18C napsütés ,ha esik hamar felszárad.ha bármiben tuduk segitek irj vissza.már 2* voltunk saját autoval életem párjával-de holnap újból útrakelnék.PÁRIZST NEM LEHET MEG UNNI. Bálint

  #132829 Hozzászólás

  Géza
11 hozzászólás megtekintése - 1-11 / 11
Hozzászólás: Párizsi idöjárás?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.